Nasrdin Dchar woest over Opsporing Verzocht-grapje

Nasrdin Dchar is vrijdag racistisch bejegend in een restaurant in IJmuiden. Een ober maakte daar een Marokkanen-gerelateerd grapje over het tv-programma Opsporing Verzocht. Dat zegt de acteur op Twitter. Opsporing Verzocht is een programma over misdaden in Nederland, maar volgens critici is het soms net alsof je naar het testbeeld van de Marokkaanse omroep zit te kijken. Er wordt vaak met cynisme gesproken over het multiculti-gehalte van Opsporing en Dchar heeft daar last van.

Dchar moest in IJmuiden flink slikken om een grap van de plaatselijke ober. “Straks speel ik in IJmuiden. En ben daar net gaan eten in n restaurant. Toen ik de rekening vroeg zei de ober: van tv toch? Ik zeg :Ja, dat zou zomaar kunnen. Vervolgens zegt de Ober gekscherend: ‘in ieder geval niet van Opsporings Verzocht, haha’. Wat vind twitter hiervan? #dtv“, twittert hij.

Hoe reageerde hij vervolgens? “Ik was zoals ik altijd op zo’n moment ben: flabbergasted. En probeerde het in mijn hoofd goed te praten: hij zal t vast goed bedoeld hebben. Maar ik ging, na heerlijk gegeten te hebben, met een bittere nasmaak terug naar t theater.

De acteur heeft geen boodschap aan mensen die zeggen dat hij het vast niet slecht bedoelde. “Ik ben helemaal klaar met: hij/zij zal het wel goed bedoelen. Maar helaas ben ik op zo’n moment ook gewoon te bescheiden of misschien zelfs te laf om er iets van te zeggen.”

Columnist Jan Dijkgraaf gelooft niets van het verhaal van Dchar. “Gewoon een verzonnen verhaaltje om aandacht te trekken“, zegt hij. “Een aandachtsjunk is die Nasrdin sowieso, maar is er misschien nóg een reden waarom hij die tweet plaatste? Die is er.

Dijkgraaf bezocht de speellijst van Dchars voorstelling en vond uit dat die niet bepaald uitverkocht is. “Zelfs De Meervaart in Amsterdam-West, waar je toch min of meer een thuiswedstrijd speelt, is een maand voor je voorstelling nog niet voor een derde gevuld“, besluit hij zijn kritische column.

Inmiddels heeft Dchar een lange reactie teruggeschreven en Dijkgraaf uitgenodigd om in gesprek te gaan na één van zijn voorstellingen. Dat gaat gebeuren op 11 december.

Lees ook:
Gemengde reacties op speech Nasrdin Dchar in DWDD (22 september 2016)
Nasrdin: ‘Geen verontwaardiging over VI, wel over Boef’ (4 januari 2018)
Nasrdin wijst Asscher op Dave Roelvink en Jort Kelder (11 maart 2018)
‘Shownieuws spreekt Marokkaanse namen niet goed uit’ (10 januari 2019)

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen