Gemengde reacties op speech Nasrdin Dchar in DWDD

De Wereld Draait Door kende gisterenavond een opvallende opening: Nasrdin Dchar hield een speech die niet zou misstaan in de hysterische emoshow van Angela Schijf. Het gaat volgens de acteur soms ‘fucking slecht’ met ons land en hield een toespraak over zijn droom voor Nederland, waarbij hij constant bijna in huilen uitbarstte. De reacties op sociale media zijn gemengd. De één vond het een mooi betoog, de ander vond dat Dchar de situatie in ons land wel érg dramatisch voorstelt.

Esmé vindt dat Dchar president moet worden, Gérard spreekt van ‘een prachtig pleidooi’ en leraar Wilbert meldt dat hij het betoog aan zijn klas heeft laten zien.

Hanna Verboom deelt complimenten uit aan Dchar. “Onder de indruk van Nasrdin Dchar. Dit kost veel moed en doorzettingsvermogen.

Dchar hield in De Wereld Draait Door een pleidooi dat Nederland ‘voor iedereen’ is en dat we samen moeten komen. Critici vinden het in dat licht merkwaardig dat Dchar er voor pleit dat de beveiliging van Geert Wilders niet door de belastingbetaler, maar door de PVV-stemmer betaald moet worden.

Annabel Nanninga, bekend van PowNed, drijft de spot met Dchars opmerking dat hij vaak een ‘Turk’ wordt genoemd, terwijl hij een Marokkaanse achtergrond heeft. “Is ook erg, dat mocro Nasrdin Dchar wordt aangezien voor Turk. Zoals vele kapsters, juffen, dokters, etcetera worden aangezien voor kkhoer.

Roelof ergerde zich aan de ‘geplande pauzes en gespeelde emoties’ in de speech van Dchar.

GeenStijl heeft het over ‘zilte krokodillentranen’. “Acteertalentje hoor, die Nasrdin Dchar. Bij DWDD speelde hij dinsdag de slachtofferrol.

De speech van Dchar is onderstaand terug te kijken:

Foto: De Wereld Draait Door/VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen