Heftig: Angela zegt vertrouwen op in Peter van der Vorst

Geplaatst op vr 22 nov 2019 om 14:30

Angela de Jong zegt haar vertrouwen in Peter van der Vorst als programmadirecteur van RTL op. Ze vindt dat er onder zijn leiding wel héél veel misgaat op inhoudelijk gebied. Dat laat ze weten in haar column in het AD. Na het veel te kille Het Spijt Me en het voor Jan de Hoops imago schadelijke Jan Houdt Hoop, heeft RTL nu het ranzige De Villa van de buis gehaald. Alle drie de gevallen hadden kunnen worden voorkomen als Van der Vorst pro-actiever had opgetreden.

Het lijkt erop dat Van der Vorst niet zo’n goede zenderbaas is, bitcht De Jong. “Er tekent zich namelijk een patroon af dat Peter van der Vorst, eindverantwoordelijke voor alle programma’s bij RTL, geen idee heeft wat hij precies op de zenders smijt. En dat is even verwerpelijk als zorgwekkend.

Van der Vorst had moeten weten van het seksueel grensoverschrijdend gedrag dat plaatsvond in De Villa, meent ze. “Tegen iedereen die durft te beweren dat Peter van der Vorst hier daadkrachtig heeft opgetreden zeg ik: ammehoela. Het is een teken dat hij de boel totaal niet onder controle heeft.”

De vraag dringt zich op of hij wel geschikt is voor zijn functie en de grote verantwoordelijkheid die erbij hoort. Hoe aardig ik hem ook vind, het antwoord neigt toch naar nee.

Lees ook:
Nieuwe RTL-baas Peter gaat AD-Angela tolereren (8 februari)
Angela de Jong wordt moe van smoesjes RTL-Peter (8 juli)
Angela de Jong geeft RTL-Peter laag rapportcijfer (3 november)

Foto: RTL, NPO
85 Reacties op “Heftig: Angela zegt vertrouwen op in Peter van der Vorst”


 1. erland galblaas

  bye peter

 2. Mark2

  Oeps! Wel grappig dat nu echt iedereen over de villa walst maar dat het dus al anderhalve maand op tv is….. maar nu is het van de buis gehaald en valt iedereen over elkaar heen om erover heen te zeiken. Als maker/bedenker/opdrachtgever is het toch de bedoeling geweest om veel sex te zien? Mensen zich vol te laten zuipen en alle dekhengsten op lelijke meiden te zetten?

 3. Marco

  Angele… pffff iets met nekschot ofzo

 4. Mike

  Niet eerder in de tv geschiedenis haalde een zender in zo’n korte tijd 3 programma;s van de zender. Ook niet bij SBS.

 5. Simon

  Als je haar naam al niet eens kunt schrijven, hoeft ze ook niet bang te zijn als jij met je blaffer achter haar aan zit. De mussen bovenin de boom moeten wel vrezen voor hun leven.

 6. Henk

  Het Angela protocol:

  1. Angela heeft kritiek
  2. Angela zegt vertrouwen op
  3. Angela slacht

 7. Pauline

  I ❤️ ANGELA !
  Weg met die incompetente slappe lul..

 8. Mark

  Je kunt van Talpa aka John zeggen wat je wilt, maar ze laten wel mooi alles wat slecht scoort staan. Geleerd van de voorgaande jaren zeker. Britt scoort belabberd, maar ze maken het gewoon af. Net als Home Alone en Cultuurshock (is nu inmiddels afgelopen) en Wij Emigreren (vanaf volgende week naar de dinsdag, zal daar zeker beter scoren) enz.

 9. Ben

  Degene die het vertrouwen in hem heeft gegeven is stekeblind en doof geweest. Toen ik t las dat hij dat zou worden dacht ik die zijn echt gek geworden. En opvallend weer zo’n anti zw pietfiguur!! Stuk voor stuk linkse emo-dromers en onderbuikroeptoeters die telkens weer opzichtig door de mand vallen.

 10. Ron

  Wederom weer volkomen eens met Angela. Dit kan niet zo door gaan. Wanneer gaat Luxemburg ingrijpen?

 11. Willem

  @Mark
  Hij gaat ook niet zijn eigen programma’s killen natuurlijk. Moet de boel wel doorverkopen en er is altijd wel een gunstig martkaandeeltje te vinden waardoor hij het in Turkije of Griekenland kan slijten. Voortijdig van de buis is geen optie.

 12. Remi is de mol

  Als Angela er geen vertrouwen meer in heeft betekent het dat je je spullen kan inpakken.

 13. Remi is de mol

  Als Angela er geen vertrouwen meer in heeft betekent het dat je je spullen kan inpakken.

 14. Mike

  Angela heeft een punt. Bij de.commerciele.zenders wordt teveel op de buis gekwakt. De villa, programma van Britt, het spijt me, home app je, flirt dancing…

 15. robb

  John de Mol moet het maar snel overnemen .

 16. Jan

  Het is heel vervelend Peter om wegens incompetentie afgeserveerd te worden.
  Jouw carrière id voorbij.
  Begin maar vast om je bureaulades leeg te maken…
  Lul…

 17. Rico

  @Mark. Klopt niet. Genoeg dingen direct van SBS gehaald de afgelopen jaren. oa. Roue Verveer.

 18. In.Angela.We.Trust

  Heel goed Angela heel goed.

  U hebt een kruiswoordpuzzel gewonnen en ontvangt €2000.

 19. Caramba

  Ook hier is weer weinig tegenin te brengen. Ook ik blijf mijn matra maar herhalen. Of het nu Talpa is of RTL, het is een pot nat.
  Dat komt omdat hun focus overwegend op de aandeelhouder en de adverteerder is gericht. De kijkcijfers wel, maar zeker niet de kijker. Ze mogen misschien roepen dat ze weten wat die wil, maar eigenlijk vinden ze het maar een vervelende kwast met beperkte verstandelijke vermogens die niet voldoende luistert naar wat zij zeggen.
  Tja, als je zo tegenover het medium televisie staat, levert dat automatisch buitengewoon treurige programma’s op.

 20. timon

  Ach SBS en RTL? Het zal wel… een pot nat!

  Peter heeft de gekste dingen gedaan. Zo moeilijk is het toch allemaal niet?
  – Boulevard terug brengen naar 5 uitzenddagen.
  – Boulevard heeft wel 6 verschillende presentatoren en te veel gezichten
  – RTL 5 is een grote reality prut geworden.
  – RTL Z weer overdag op RTL 7.
  – Aflevering 1 van Jan Houdt Hoop was gewoon niet goed, onbegrijpelijk!
  – RTL 8 een ander naampje geven met andere profilering.

  Ook te veel presentatoren aan boord…

  SBS doet ook veel onverstandige dingen… met Britt, Jandino, Jeroen van der Boom, Dennis van der Geest dit zijn geen presentatie talenten.

  Maar er gaat natuurlijk ook weleens wat goed!

 21. Angela for President

  Stel je eens voor ANGELA DE JONG als programmadirecteur van RTL Nederland.

  Dat ga ik eventjes aan de binnenkant van mijn ogen bekijken!

 22. Annoniemus

  Angela de Jong heeft gelijk , Peter v d Vorst dacht even lekker en makkelijk een TV baas uit te kunnen hangen , maar daar zijn toch hele andere kwaliteiten voor nodig , als alleen schuddebuiken van het lachen !

 23. John en Peter exit

  De commerciëlen weten het gewoon niet meer. 8 zenders die.met weinig geld gevuld moeten worden. Andere media halen ze op alle fronten in. De commerciële zenders in Nederland zijn verantwoordelijk voor de groei van platforms. Niemand durft te vernieuwen en ook met de adverteerders durven ze geen nieuwe modellen uit te proberen. Resultaat is: 8 armoedzalige zenders met af en toe wat kwalitatiefs. De kijker wil daar echter niet lang meer naar zoeken. Bedankt SBS en RTL!

 24. Alles beter dan

  vdVorst en Beau halen de kerst niet.

 25. COSA NOSTRA

  I LOVE ANGELA , WEG MET SLAPPE LINKSE HAP PETER VD VORST

 26. John en Peter exit

  Het mooie nieuws is dat Peter zo vervangen kan worden, maar John de Mol, onze narcist, kan nog jaren het medium tv naar een nog bedroevender niveau brengen.

 27. Peanut

  Ik geloof niet dat het gebruikelijk is dat iemand als Peter ALLES bekijkt wat op zender komt. Het karakter van een programma is bekend, en er zal een viewing zijn geweest met acceptabel materiaal. Als hij die aanranding daadwerkelijk gezien heeft, wordt het een ander verhaal, maar vind het niet raar als dat niet is gebeurd. Niveau onder hem gaat het mis. En dat hier door Blue Circle tijdens de opnamen niet is ingegrepen is nog veel erger. Die hebben met hun ogen op de daad niet ingegrepen. Wat werken daar voor mensen?

 28. Whitedog

  ONZIN! Hij haalt tenminste programma’s van de buis als ze slecht zijn, of slecht bekeken worrden. Voorheenbleven ze aanmodderen.

 29. Oppersmurf

  Bagger TV!

 30. Nijl

  Eens met Mark2. Angela ook 6 weken niet gehoord. Als je media analiticus bent, hele dag tv kijkt en kinderen hebt die dit een lache programma vinden mag je dit niet over het hoofd zien. Duidelijk koe in kont kijken.

 31. Johan

  Weer ijzersterke column vandaag van Angela. Peter mag nog wat aanloopfouten maken. Erland had ook een aanloopperiode nodig voor hij goed in vorm was in zijn begintijd (denk o.a. aan Million Dollar Wedding). Maar de gebeurtenissen van de afgelopen weken lijken inderdaad op paniekvoetbal en dat Peter zijn vak nog niet goed niet in de vingers heeft. Ik hoop voor Peter dat hij snel zijn draai weet te vinden.

 32. Einde TV

  Oorzaken van huidige malaise commerciele omroepen:
  – Het EGO oorlogje tussen John de Mol en RTL
  – Het kopieren van formats en verschuiven van programma’s naar andere zenders
  – De iets betere programma’s tegen elkaar laten vechten
  – De kijker niet centraal zetten, oude formats, herhaling van zetten, geen panels en onderzoeken.
  – acht zenders overeind willen houden met een triest budget.
  – Adverteerders en CO praten te weinig over vernieuwing.

  Resultaat:
  – De jongere kijker wordt weggejaagd
  – Overige kijkers uitgesmeerd over de vele zenders, strijd om de oudere kijker om het nog een paar jaar vol te houden.
  – Videoplatforms groeien maar door
  – Kijker ziet door alle bagger op de tv ook de kwalitatieve oplevingen van de CO niet meer.

  Onhoudbare situatie, die alleen maar zonder John en Peter opgelost kunnen worden. Peter, die is te licht voor dit soort zaken, gebrek aan conceptueel vermogen, te zacht en niet doortastend genoeg en John vecht voor zijn ego en wil wraak op NL en bewijzen dat hij het wel kan…niet dus..
  Wie staat er op om deze malaise te doorbreken? Of zijn we eigenlijk gewoon al klaar met de CO en hebben we naast de NPO alleen nog maar Netflix, Videoland, Disney, Apple en Google?

  Oplossing: Focus op brede zenders, sanering kleine zenders, samenwerking tussen CO en adverteerders, minder content maar betere content, luisteren naar wat de kijker wil.

  Samenwerken is het nieuwe concurreren. De hele wereld snapt het al, maar de oude TV magnaten nog niet…

 33. JobF

  @Mark ik denk dat het meer te maken heeft met deze tijd van het jaar. December is een rommelige maand met kerst en oudejaarsdag. Als je nu start met een nieuw programma kan dat onhandig zijn daardoor.

 34. Local Hero

  “heftig”

 35. Dennis

  Uhm wacht even ik snap iets niet!

  Punt is dat Peter de programma’s had moeten zien, voordat het op tv gaat.
  Maar waarom zegt ze niks over SBS?
  John de Mol blijft daar maar troep aanleveren alles met Wendy flopt, Ladiesnight flopt, 6 Inside mocht een half jaar door modderen.

 36. Einde TV

  @Dennis, dat doet ze vaak genoeg. Het gaat eigenlijk over commerciële omroepen in het algemeen. SBS en RTL helpen het medium TV om zeep.

 37. Britt Scholte Lover

  Heeft vd Vorst Britt scholte (kimberly) ook ontslagen soms?

 38. Bart

  @Alles beter dan Ja want voor de Kerst neem jij het over natuurlijk. Ha Ha! Die zitten daar gewoon de komende jaren hoort. Peter als directeur en Beau op de late avond. Of jij dat nou leuk vindt of niet.

 39. Bep

  Peter is veel te “licht” voor die baan. Naïef, onnozel, geen slechte man maar een beetje een sukkeltje.Geen leider.

 40. Sum Ting Wong

  Al die gemankeerde frusties hier die zitten te hopen op het ontslag van mensen die ze niet kennen. Get a life.

 41. Insider

  Heb je zelfs ook nog wat zinnigs in te brengen chinees?!

 42. Sum Ting Wong

  Ja, ik hoop dat die directeur groeit in zijn rol en dat hij veel mooie programma’s gaat brengen. Ieder begin is moeilijk. Niet te snel oordelen en mensen een kans geven.

 43. Allesweter

  Van Erven Dorens vanaf januari geen talkshow meer.
  Pauw gaat naar RTL.
  Van Nieuwkerk gaat naar Talpa.

 44. Tim20

  Angela doet het weer! :)

 45. Snuifje

  Peter speelt directeurtje. Hij is het niet en wordt t niet ook. Kansloos.

 46. Simon

  Maken ze geen test afleveringen? Hoe werkt dat? Dan kan je nog bijschaven en schade voorkomen voor alle betrokkenen.

 47. Insider

  Het zit er gewoon niet in bij Peter. Produceren van programma’s is toch wel een andere discipline dan het leiden van een zendergroep.

 48. HEE MEN

  RTL Nederland moet gewoon van de kabel af, uitzendvergunning intrekkeen wegwezen laat SBS

 49. HEE MEN

  TALPA maar de kar trekken

 50. Anja

  @Heemen, RTL?? Nou dan graag samen met Talpa/SBS verdwijnen. De CO brengt alleen maar troep

 51. zorin

  Peter is inderdaad niet geschikt als directeur van het grote RTL. Daar heb je een echte man of vrouw voor nodig met de nodige opleiding en ervaringen.
  Men had klein moeten beginnen met directeurtje spelen op rtl8, kijkt bijna niemand naar, had hij daar kunnen proberen.

 52. Lize

  Maar als Peter het niet kan, wie moet het dan doen?

 53. Pleuni Riefenstahl

  De gereformeerde doos is zga 44, misschien ziet ze het niet meer zo helder.
  Terwijl er reden is voor kritiek, is het wellicht te vroeg om zo hard uit de hoek te komen.
  Misschien kan PvdV beter alle programmas vooraf laten screenen oid.
  En maar beter snel grote schoonmaak houden bij RTL, want anders kan het wel eens te laat worden/zijn.

 54. timo

  @Lize dit is geen hogere wiskunde hoor

 55. Angela verpulvert Talpa en RTL

  De lijn van Angela is gewoon eerlijk en consequent.

 56. Van de Vorst ziet Sterretjes

  Was van tevoren wel voorspelbaar. Als je geen kwaliteiten hebt val je door de mand.

 57. Trudy

  Die Peter kan toch zo ingeruild worden. Wat heeft hij nou betekent/gedaan???

 58. Tom

  Smerige pulp tv
  Dat kunnen drie eerstejaars nog in elkaar prutsen
  Een zenderbaas heeft verantwoordelijkheden
  John kan het niet, die heeft Erland bij rtl weggehaald
  Erland bakt er niks van.
  Peter dacht wel dat ie het zou kunnen, dom geweest.
  Iedereen inpakken en sluiten die tent Dat komt niet meer goed

 59. JDJ

  Angela slaat plank een beetje mis. Peter doet het echt veel beter dan alles wat er daarvoor zat.

 60. Kijkcijfers

  Wees nu is slim en zet er komende twee weken een film neer vanaf 20.30. Met bv Stuart Litle 1&2 op 28 nov en op 04 December Sint. Vanaf 11 december dubbelen afleveringen van Suits seizoen 5 & 6.

 61. Lies

  Het is pure creatieve armoede. En dat is een probleem dat je niet aan Peter kunt wijten, maar aan de producenten van deze ‘shows’.
  Stel een panel samen, van vaste kijkers. Laat hen meepraten over wat ze graag willen zien? Luister naar je publiek en laat ze meedenken. En flikker dat AstroTV eens van de buis.

 62. ome H

  Zijn die programma’s niet al voor Peter zijn tijd ‘ontwikkeld’?

 63. MediaPrak

  VdVorst is toch vooral op zijn huidige positie gezet om een verdere leegloop naar Talpa te stoppen. Produceren is wat anders dan programmeren, zie JdM. De kleine zenders zullen wel blijven, al is het maar om te voorkomen dat marktaandeel van zender groep verder onderuit gaat. Of wetgever moet kabelboeren verplichten dat er een A La Carte systeem mbt kabelabonnement moet worden ingevoerd.

 64. Moud

  Ik zeg het vertrouwen op in Angela de Jong.

 65. Jur

  Peter is een lichtgewicht.

 66. Timo

  Einde RTL. Als tokkie NL blijft Netflixen en domme shows op Talpa kijkt, einde RTL. RTLNieuws, EditieNL en RTLB moeten oppassen. In september 2020 ziet alles er heel anders uit.

 67. ton

  Wat een kritiek op rtl en sbs.
  Het kost ons niets deze commercele zenders.
  Geef eens kritiek propaganda zenders de npo..

 68. Ton wat een onzin

  Ik betaal graag een heel klein bedragje voor de diversiteit, en inhoudelijke kwaliteit van de NPO .

  Gratis bagger is simpel denken Ton. Maar als jij met Pulpa en RTL bagger happy bent lekker blijven kijken hoor.

 69. Moud

  @ton, zou ik maar niet te hard roepen dat de commerciële zenders ons niets kosten. Wat dacht je van het doorbereken van de reclames op tv in je boodschappen. Kosten die gemaakt worden voor het maken van reclames moeten ook ergens van betaald worden.

 70. Joop55

  Harry Mens had het ook moeten doen.

 71. potmeter

  Ik wilde even reageren op de opmerking dat de comerciele gratis zijn,
  ONZIN zij sluiten een contract af met je provider dat zij voor elk abbonament een x bedrag moet worden betaald voor het doorgeven,
  Dus helemaal NIET GRATIS,
  Zit in je abbonement betaling.

 72. Zij heeft ook een mening

  Die Angela heeft er wel kijk op.

 73. Sjaak

  @Ton wat een onzin Fri 22 Nov 2019 om 19:51
  Prima dat wilt betalen voor linkse NPO propaganda. Ik niet en waarom verplicht je mij om voor die linkse onzin te werken?

 74. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela de Jong heeft gelijk.
  Peter van de Vorst is een lichtgewicht.
  Rtl moet snel keuzes maken.

 75. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wel erg dit.

 76. De Waarheid

  Zo zie je maar weer.
  De van de Vorst komt al na een paar maandjes in de problemen.
  Daar kon je op wachten. Ik zei het al eerder: die Peter kan er geen hout van.
  Angela de Jong heeft gewoon gelijk.

 77. Zomaar een persoon

  Slokt die baan van Peter nou zó veel tijd op, dat er niet eens tijd over is om z’n eigen programma’s te bekijken, voor ‘ie ze op de zender gooit?

 78. gtstfites

  Bij GTST had Peter de beste 2 van de jongeren eruit gegooid dat is ook een fout van hem geweest.

 79. Bart

  Het kan nog best goed komen met Peter als hij en anderen bij RTL meer naar de kijker luisteren. Zeggen dat je meer naar de kijker gaat luisteren maar het ondertussen niet doen en gewoon lekker doen wat je zelf wil is niet zo slim.

  The Villa, Jan houd hoop, Zomer met Art (we vinden het vooral zelf leuk wat we aan het maken zijn), Hoe zal ik het zeggen, Love Island, Je kent me toch schat en Het spijt me In deze vorm hadden nooit de buis mogen halen.

 80. Rafaël

  En talkshow Beau natuurlijk niet te vergeten die kunstmatig in leven gehouden wordt door Peter.

 81. Renske van Baar

  @Bart.
  Helemaal gelijk. Met stijgende verbazing zie ik de programmering afglijden.
  Dat zogenaamde amusement, de content van rtl maar ook van Talpa, wordt bedacht in een boilerroom zonder ramen. Afgesloten van de buitenwereld. De interactie met de kijker is door die arrogantie volledig veronachtzaamd en dat keert zich nu tegen de bedenkers en de planners. Na hoogmoed komt de val, luisteren naar je omgeving is het belangrijkste wat er is.

 82. Eric

  Helemaal gelijk. Peter komt uit oude lineaire tv wereld. Kijkt vooral achteruit.

 83. CB

  Als Angela de Jong het vertrouwen in Peter opzegt, moet ze natuurlijk wel laten zien dat ze ’t beter kan. Ik ben benieuwd wat voor kijkcijferfiasco’s we dan krijgen…

 84. BRAAK

  Angela heeft gelijk, die engerd is gek geworden!

 85. Suzy Wang

  o nee toch zeker? nou vergaat de wereld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.