Heftig: Angela zegt vertrouwen op in Peter van der Vorst

Angela de Jong zegt haar vertrouwen in Peter van der Vorst als programmadirecteur van RTL op. Ze vindt dat er onder zijn leiding wel héél veel misgaat op inhoudelijk gebied. Dat laat ze weten in haar column in het AD. Na het veel te kille Het Spijt Me en het voor Jan de Hoops imago schadelijke Jan Houdt Hoop, heeft RTL nu het ranzige De Villa van de buis gehaald. Alle drie de gevallen hadden kunnen worden voorkomen als Van der Vorst pro-actiever had opgetreden.

Het lijkt erop dat Van der Vorst niet zo’n goede zenderbaas is, bitcht De Jong. “Er tekent zich namelijk een patroon af dat Peter van der Vorst, eindverantwoordelijke voor alle programma’s bij RTL, geen idee heeft wat hij precies op de zenders smijt. En dat is even verwerpelijk als zorgwekkend.

Van der Vorst had moeten weten van het seksueel grensoverschrijdend gedrag dat plaatsvond in De Villa, meent ze. “Tegen iedereen die durft te beweren dat Peter van der Vorst hier daadkrachtig heeft opgetreden zeg ik: ammehoela. Het is een teken dat hij de boel totaal niet onder controle heeft.”

De vraag dringt zich op of hij wel geschikt is voor zijn functie en de grote verantwoordelijkheid die erbij hoort. Hoe aardig ik hem ook vind, het antwoord neigt toch naar nee.

Lees ook:
Nieuwe RTL-baas Peter gaat AD-Angela tolereren (8 februari)
Angela de Jong wordt moe van smoesjes RTL-Peter (8 juli)
Angela de Jong geeft RTL-Peter laag rapportcijfer (3 november)

Foto: RTL, NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen