Angela de Jong wordt moe van smoesjes RTL-Peter

Geplaatst op Mon 08 Jul 2019 om 14:20

AD-diva Angela de Jong is teleurgesteld in de nieuwe RTL-baas Peter van der Vorst. Ze schreef vrijdag nog een lovende column over hem, maar zag zondag met lede ogen aan hoe hij tv-flop-bingo speelde in RTL Boulevard. Dat laat ze vandaag blijken in haar column. Van der Vorst somde in de showrubriek alle clichéredenen op waarom Zomer van Art zo weinig kijkers zou trekken: het weer, men kijkt massaal via Videoland, etcetera. Het zoutloze format en de zoutloze host werden níet benoemd.

De Jong vind het flauw. “In tv-land zijn slechte kijkcijfers altijd de schuld van de tv-criticus, het weer, de kijker, de lead-in, maar nooit van het programma zelf.

Van der Vorst doet daar als nieuwbakken RTL-baas vrolijk aan mee. De show heeft volgens hem ‘tijd nodig’. “Kom op Peter, ik heb je hoog zitten en geloof in je als programmadirecteur, maar hoeveel kansen moet de kijker een programma geven dat niet klopt? ”

Het is gewoon bagger, wil De Jong zeggen. “Het is niet alleen de weinig interessante inhoud maar ook de presentator, die nu al drie weken acteert talkshowhost te zijn, inclusief de opgetrokken wenkbrauw die hij heeft overgehouden van Wie is de Mol.

Lovend

En dat terwijl De Jong vrijdag nog zo lovend was over Van der Vorst, nadat ze hem als gast had gezien in zijn eigen Van der Vorst ziet sterren. Ze zag hem als ‘betrokken vader, afkomstig uit een doodgewoon Brabants gezin’, die stiekem zelf ook weet dat die hypermoderne auto met vleugeldeuren niet echt bij hem past.”

Dat is een heel ander verhaal dan dat van zijn voorganger, die als 50-plusser in net te strakke shirtjes rondloopt, op Instagram met ontbloot bovenlijf aan een fitnessgadget hangt en dj speelt“, zei ze, bitchend op Erland Galjaard.

Met Peter heb ik er als tv-liefhebber vertrouwen in dat het snel beter zal gaan en dat er weer goede programma’s komen.”

Zomer met Art

De mislukte talkshow van Art Rooijakkers werd zondag overigens ook uitgebreid besproken in Café Hendriks & Genee, waarin De Jong te gast was.

De Jong: “Op de een of andere manier leven bij de producent en bij RTL heel erg het idee dat de RTL-kijker geen enkele vorm van diepgang kan hebben op de late avond. Het hoeft echt niet allemaal heel ingewikkeld, maar als je dan lichte onderwerpen doet, doe die lichte onderwerpen dan goed.”

Wilfred Genee: “Het is Blue Circle waar je het over hebt. Die doet nu ook Zomer Met Art en die gaan straks ook Beau doen.”

De Jong: “Het is de hele tijd Blue Circle, maar aan de andere kant is het ook de opdracht die ze van RTL krijgen. Daar maakte Sven Sauvé ook geen geheim van: het moest licht zijn. Dat zag je bij Twan Huys ook. Het moest gewoon licht zijn.”

Frits Barend: “Ik heb een paar aardige uitzendingen gezien en een paar dramatische uitzendingen gezien. Wat jij net zegt over RTL: wij hebben ook bij RTL gewerkt en wat ik merkte is dat een commercieel station het belangrijk vindt dat er kijkers zijn en er reclames worden verkocht. Wij hebben volledige vrijheid van gasten gehad. Wij bepaalden de inhoud van het programma en daar hadden zij niets mee te maken.”

Je moet gewoon een talkshow maken. Het was vroeger de klasse van RTL dat ze na de Soundmixshow met een gewone serieuze talkshow kwamen.”

Lees ook: Ook Peter van der Vorst speelt tv-flop-bingo (vanochtend)

Foto: NPO, RTL
24 Reacties op “Angela de Jong wordt moe van smoesjes RTL-Peter”


 1. Sjaak

  Frits Barend? Dat is toch die man die valselijk mensen beschuldigt van verkrachting?

 2. Ron

  Natuurlijk moet het licht zijn bij RTL en niet veel diepgang hebben dus niet eens met Angela. Daar is RTL ook voor. Voor diepgang is de NPO en doet dit uitstekend met Pauw en Jinek. Het is de grote fout nu dat RTL dit wil na doen in hal hun talkshows. Dat begon bij Tan en nu bij Art zie je exact hetzelfde. Dus maak er maar een RTL Boulevard late night van, dat is het enige juiste format voor de late avond van RTL. Dan heeft de kijker een keuze.

 3. de KT NKKR

  NL houdt niet van RATTEN

 4. Kird

  Serieus wie de fu ck denkt dit mens wel niet dat ze is ?

  Elke dag heeft zeweer wat terwijl ze met haarvette zuegenlichaam voor de tv zit

  Hard aan het werk hoor tv kijken en zeggen wat je er van vind

  Het is zowel lachwekkend als triest wat een ego deze mong ool gekregen heeft in zon korte tijd

 5. #NPO kijker#

  Wat zijn er veel leugenaars in dienst van RTL.

  Bizar gewoon.

 6. West***

  De NPO heeft meer oplichters en leugenaars in dienst, NPO-Kijker

 7. Zonder Naam

  Kird is vast jaloers, en had ook wel zulk makkelijk werk gewild.

 8. Joram

  Angela heeft hier wel een punt. Art acteert inderdaad een talkshowhost te zijn. Het is lastig de vinger erop te leggen, maar je ziet aan alles dat het onecht en gespeeld is. Tijdens een interview zie je hem bijna denken; nu moet ik begrijpend knikken, nu moet ik even amicaal doen. Waar dit bij andere hosts als Jeroen of Matthijs etc. natuurlijk gedrag is, zie je bij Art dat het kunstmatig is. Nu is het niet fair om hem te vergelijken met deze oude rotten in het vak, maar het is geen kwestie van ervaring. Het zit er namelijk gewoon niet in. Art is van nature niet geïnteresseerd in zijn gasten en moet die interesse dus veinzen. Heel vermoeiend om naar te kijken wanneer je hierop gaat letten.

 9. julske

  Deze vrouw denkt dat haar wil wet is. Kunnen ze dit fossiel negeren, wat ik zie, wil dit mens overal de lakens willen uitdelen.

 10. Caramba

  Als ik even als kijker mag reageren:
  TV is steeds meer een achterhoedegevecht geworden, kapot gemaakt door de tv makers zelf.
  Er is te veel tv, er is te veel huisgemaakte bagger, er zijn te veel bn-ers en andere lieden die van ‘op tv zijn’ hun beroep maken, en daarbinnen een veel te groot percentage uitgewoonde koppen die irritatie opwekken danwel zichzelf erg belangrijk vinden. Voorts zie ik slecht acteerwerk, plat vermaak, domme spellen, verloederde programma’s die als deel van een kaartenhuis het eren van bn-coterietje als core business hebben.
  Ook zie ik dat verantwoordelijken voor al die pulp (we hebben het uiteindelijk wel over Nederlandse cultuur) als half-god benaderd worden – waar pek en veren meer op zijn plaats zou zijn.
  Zo kan ik nog wel even doorgaan: de keuze van de filmzenders is redelijk erbarmelijk, zeker vergeleken met onze Belgische collega’s, geld voor goed gemaakte kwaliteitsseries is er nauwelijks, het niveau van uitgezonden
  documentaires is wisselvallig, zelfs onze overbetaalde Matthijs verdient af en toe een veeg uit de pan wanneer ie op de manipulatorstoel gaat zitten. Geen wonder dat steeds meer alleen nog de apathische kijker overblijft. Ik ben gewoon een doorsnee persoon, maar niet achtelijk. Succes met uw gedoe.

 11. Klaasje v

  Art is geschikt om spelletjes te leiden. Dit past niet bij hem.
  Hij is een beetje de Fred Oster van nu, dus laat de weekendquiz maar weer komen :)
  Het is best wel n prettig persoon om naar te kijken, maar niet als talkshowhost.

 12. Bart

  @Ron Onzin! En RTL Boulevard komt toch al een uur lang om 18.30u. Wat voegt nog een uur late night hier nou nog aan toe? Er komen meerdere wisselde formats. Die van Art keert terecht niet meer terug denk ik. Naast Merel Westrik en Matthijs van Nieuwkerk wordt o.a. Lekker Laat met Paul de Leeuw genoemd in de wandelgangen.

 13. AD (Angela's Dagblad)

  Ik ben het dus weer totaaal eens met wat TV Godin Angela de Jong hier meldt. Ongelofelijk hoe Zij dag op dag op dag de waarheid feilloos aanvoelt en dit in Haar Columns meldt. Meest gelezen en hoogst gewaardeerde Columns ter wereld sinds de columns van God in de Bijbel.

  Het is natuurlijk afgrijselijk welke blunders Peter van de Vorst hier begaat, had hij maar geluisterd naar TV Godin Angela de Jong, dan was het allemaal beter gegaan.

 14. ano@niem.nl

  Ik vind de vergelijking Art Rooijakkers met Fred Oster eigenlijk wel treffend.
  Ze hebben allebei dat ongemakkelijke waar je niet helemaal de vinger op kunt leggen, maar wel goed in tv quizzen. Gewoon omdat het op een rustige manier wordt geleid.

 15. Johnny👀

  Vind de vergelijking Art met een vuilnisbak beter op zijn plaats.

 16. Apostulaat

  Inderdaad, dat is het! Art is de moderne reïncarnatie van Fred. 0

 17. Eheheherben Wennemars (Schaats L U L )

  Art heeft de uitstraling van een Houten Kabouter.
  En hij is een vieze RAT!

 18. Suresh, Bhagwandin

  Angela de jong wie is dat mokkel. Ik vind haar een valse doorgewinterde vrouw. Welke man zou naast zo een vrouw wakker willen worden. Laat die vrouw nooit aanschuiven aan tafel op tv, want ik zap metéén weg. Ik vind een ordinaire, valse, lelijke vrouw, die in mijn ogen een Toilet moet worden, WANT wie heeft haar die baan gegeven bij de AD, want ze
  heeft een DUIVELSE UITSTRALING. Wat een zielige vrouw, ze moet elkedag denk ik een hele varken opeten.Dom wijf.

 19. Annelies

  Deze vrouw lult gewoon !!!!!!!

 20. Theo oude Zak

  Angela heeft nog meer onderkinnen dan ik. Wat een verbluffende vrouw. Haar ben ik gelukkig trouwens nooit tegengekomen in de seksclubs en andere smulresorts waar ik mijn weekenden slijt. Zij werkt volledig remmend op ieder libido, zijnde een volledig ontsekste stoomwalsvrouw.

 21. Amsterdam was ooit lief

  Peter van der Vorst is een gladjanus die je niet kunt vertrouwen.

 22. BRAAK

  Art en Peter zijn inderdaad onbetrouwbaar.

 23. Iemand

  @Caramba helemaal mee eens. Wat op de Nederlandse tv te zien is bestaat voor het grootste deel uit pure bagger dat iedere vorm van oprechtheid mist. Eigenlijk maakt de NPO nog de meeste kwaliteit. Waar is de creativiteit gebleven? Waar is de orginaliteit? Waar zijn de persoonlijkheden? Televisie is ten dode opgeschreven. De toekomst is aan YouTube en kanalen die daarop lijken.

 24. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Caramba @ 16:05 heeft gewoon gelijk.
  Er zijn te veel bn-ers en andere lieden die van ‘op tv zijn’ hun beroep maken, en daarbinnen een veel te groot percentage uitgewoonde koppen die irritatie opwekken danwel zichzelf erg belangrijk vinden.
  Angela de Jong benoemt het met groot geduld en niet aflatende trouw.
  Bedankt Angela!
  Caramba!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.