Angela de Jong wordt moe van smoesjes RTL-Peter

AD-diva Angela de Jong is teleurgesteld in de nieuwe RTL-baas Peter van der Vorst. Ze schreef vrijdag nog een lovende column over hem, maar zag zondag met lede ogen aan hoe hij tv-flop-bingo speelde in RTL Boulevard. Dat laat ze vandaag blijken in haar column. Van der Vorst somde in de showrubriek alle clichéredenen op waarom Zomer van Art zo weinig kijkers zou trekken: het weer, men kijkt massaal via Videoland, etcetera. Het zoutloze format en de zoutloze host werden níet benoemd.

De Jong vind het flauw. “In tv-land zijn slechte kijkcijfers altijd de schuld van de tv-criticus, het weer, de kijker, de lead-in, maar nooit van het programma zelf.

Van der Vorst doet daar als nieuwbakken RTL-baas vrolijk aan mee. De show heeft volgens hem ’tijd nodig’. “Kom op Peter, ik heb je hoog zitten en geloof in je als programmadirecteur, maar hoeveel kansen moet de kijker een programma geven dat niet klopt? ”

Het is gewoon bagger, wil De Jong zeggen. “Het is niet alleen de weinig interessante inhoud maar ook de presentator, die nu al drie weken acteert talkshowhost te zijn, inclusief de opgetrokken wenkbrauw die hij heeft overgehouden van Wie is de Mol.

Lovend

En dat terwijl De Jong vrijdag nog zo lovend was over Van der Vorst, nadat ze hem als gast had gezien in zijn eigen Van der Vorst ziet sterren. Ze zag hem als ‘betrokken vader, afkomstig uit een doodgewoon Brabants gezin’, die stiekem zelf ook weet dat die hypermoderne auto met vleugeldeuren niet echt bij hem past.”

Dat is een heel ander verhaal dan dat van zijn voorganger, die als 50-plusser in net te strakke shirtjes rondloopt, op Instagram met ontbloot bovenlijf aan een fitnessgadget hangt en dj speelt“, zei ze, bitchend op Erland Galjaard.

Met Peter heb ik er als tv-liefhebber vertrouwen in dat het snel beter zal gaan en dat er weer goede programma’s komen.”

Zomer met Art

De mislukte talkshow van Art Rooijakkers werd zondag overigens ook uitgebreid besproken in Café Hendriks & Genee, waarin De Jong te gast was.

De Jong: “Op de een of andere manier leven bij de producent en bij RTL heel erg het idee dat de RTL-kijker geen enkele vorm van diepgang kan hebben op de late avond. Het hoeft echt niet allemaal heel ingewikkeld, maar als je dan lichte onderwerpen doet, doe die lichte onderwerpen dan goed.”

Wilfred Genee: “Het is Blue Circle waar je het over hebt. Die doet nu ook Zomer Met Art en die gaan straks ook Beau doen.”

De Jong: “Het is de hele tijd Blue Circle, maar aan de andere kant is het ook de opdracht die ze van RTL krijgen. Daar maakte Sven Sauvé ook geen geheim van: het moest licht zijn. Dat zag je bij Twan Huys ook. Het moest gewoon licht zijn.”

Frits Barend: “Ik heb een paar aardige uitzendingen gezien en een paar dramatische uitzendingen gezien. Wat jij net zegt over RTL: wij hebben ook bij RTL gewerkt en wat ik merkte is dat een commercieel station het belangrijk vindt dat er kijkers zijn en er reclames worden verkocht. Wij hebben volledige vrijheid van gasten gehad. Wij bepaalden de inhoud van het programma en daar hadden zij niets mee te maken.”

Je moet gewoon een talkshow maken. Het was vroeger de klasse van RTL dat ze na de Soundmixshow met een gewone serieuze talkshow kwamen.”

Lees ook: Ook Peter van der Vorst speelt tv-flop-bingo (vanochtend)

Foto: NPO, RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen