Nieuwe RTL-baas Peter gaat AD-Angela tolereren

Peter van der Vorst gaat Angela de Jong tolereren als tv-recensente van het AD nu hij de nieuwe programmadirecteur van RTL wordt. Dat blijkt uit de column van de veelgeprezen roddelpresentator in Televizier. Van der Vorsts voorganger Erland Galjaard had vreselijk veel moeite met La Jong en zijn vrouw Wendy van Dijk gaf op een gegeven moment zelfs aan haar te willen slaan. Als er iets negatiefs over RTL in het AD stond, begon Galjaard de redactie allemaal appjes te sturen.

De Jong eerder: “Als Erland het ergens niet mee eens is, dan stuurt hij vaak de redacteuren van mijn redactie wel even een appje. Van ‘het klopt niet’ tot ‘jullie maken mensen kapot’.

Het lijkt erop dat de nieuwe Erland Galjaard, Peter van der Vorst, een iets dikkere huid heeft. “Nooit eerder was er een recensent die zoveel aandacht kreeg. Positief en negatief. Ikzelf lees haar eerlijk gezegd meestal met plezier. Ondanks het feit dat ze ook ‘mijn’ RTL Boulevard niet ontziet, en ik het lang niet altijd met haar eens ben.”

Hij vervolgt: “Maar ze kan wél schrijven, is rechtdoorzee en ze ontziet niets of niemand. Bovendien zegt ze het ook wanneer ze programma’s wél waardeert.

Wat mij betreft mag ze blijven, al piep ik waarschijnlijk wel anders wanneer ze een keer haar pijlen op míj richt. Zo hypocriet ben ik, net als mijn lichtgeraakte collegaatjes, dan ook wel weer.

Van der Vorst is overigens nog niet officieel de nieuwe programmabaas van RTL. Hij heeft al wel min of meer bevestigd dat dat eraan zit te komen.

De column van Peter van der Vorst kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen