De Telegraaf: ‘NOS schoot in kramp over Gorinchem’

Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen is van mening dat de NOS deze week in een kramp is geschoten rondom het kopschopgeweld in Gorinchem. Dat laat hij weten in zijn column. Een grote groep overwegend allochtone jongeren heeft in Gorinchem blanke jongeren mishandeld. De moeder van een van de slachtoffers stelde in De Telegraaf dat dit geweld direct als racistisch zou zijn aangemerkt indien een grotendeels blanke groep jongeren allochtone tieners had aangevallen.

Jansen vermoedt dat ze gelijk heeft, zegt hij. “Hoe anders was dat eerder dit jaar, toen in Urk een tiener thuis door een groep jongeren werd belaagd“, schrijft hij. “De NOS, bijvoorbeeld, meldde destijds wél dat het slachtoffer een Marokkaanse Nederlander was.”

Columniste Elfie Tromp ging op NPO Radio 1 helemaal los op de ’witte Urker tieners’ en typeerde de mentaliteit in het dorp als ’het logische gevolg van twintig jaar haatzaaien en polarisatiepolitiek’. Ook sprak ze van ’Marokkanen ontmenselijken’ en ’buitenlandertje pesten’, memoreert Jansen.

In het geval van Gorinchem hield de staatsomroep het donderdag op ’jongeren’ tegen ’jongeren’. De angst om te stigmatiseren leek zo te leiden tot een kramp. Later op de dag werd wel PVV-leider Geert Wilders geciteerd, die repte van ’allochtoon tuig’. En mevrouw Tromp? Zij hulde zich in stilzwijgen.”

Overigens benadrukt Jansen dat ook zijn krant het geweld in Urk niet ziet als een racistische aanval, maar wél heeft hij expliciet de etniciteit van de daders genoemd. ” Bij straatterreur is etniciteit ook relevant, gezien terugkerende problemen met allochtone jongeren.

De column van Paul Jansen kunt u lezen op de website van De Telegraaf.

Lees ook:
Baudet, Wilders: ‘NPO verzwijgt geweld tegen blanken’ (donderdag)
Thierry Baudet: ‘Beau, jij ziet totaal de realiteit niet’ (vrijdag)
Jan Slagter: ‘Kopschoppers het land uitzetten’ (vrijdag)

Foto: Twitter

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen