De Telegraaf: ‘NOS schoot in kramp over Gorinchem’

Geplaatst op zo 24 nov 2019 om 13:00

Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen is van mening dat de NOS deze week in een kramp is geschoten rondom het kopschopgeweld in Gorinchem. Dat laat hij weten in zijn column. Een grote groep overwegend allochtone jongeren heeft in Gorinchem blanke jongeren mishandeld. De moeder van een van de slachtoffers stelde in De Telegraaf dat dit geweld direct als racistisch zou zijn aangemerkt indien een grotendeels blanke groep jongeren allochtone tieners had aangevallen.

Jansen vermoedt dat ze gelijk heeft, zegt hij. “Hoe anders was dat eerder dit jaar, toen in Urk een tiener thuis door een groep jongeren werd belaagd“, schrijft hij. “De NOS, bijvoorbeeld, meldde destijds wél dat het slachtoffer een Marokkaanse Nederlander was.”

Columniste Elfie Tromp ging op NPO Radio 1 helemaal los op de ’witte Urker tieners’ en typeerde de mentaliteit in het dorp als ’het logische gevolg van twintig jaar haatzaaien en polarisatiepolitiek’. Ook sprak ze van ’Marokkanen ontmenselijken’ en ’buitenlandertje pesten’, memoreert Jansen.

In het geval van Gorinchem hield de staatsomroep het donderdag op ’jongeren’ tegen ’jongeren’. De angst om te stigmatiseren leek zo te leiden tot een kramp. Later op de dag werd wel PVV-leider Geert Wilders geciteerd, die repte van ’allochtoon tuig’. En mevrouw Tromp? Zij hulde zich in stilzwijgen.”

Overigens benadrukt Jansen dat ook zijn krant het geweld in Urk niet ziet als een racistische aanval, maar wél heeft hij expliciet de etniciteit van de daders genoemd. ” Bij straatterreur is etniciteit ook relevant, gezien terugkerende problemen met allochtone jongeren.

De column van Paul Jansen kunt u lezen op de website van De Telegraaf.

Lees ook:
Baudet, Wilders: ‘NPO verzwijgt geweld tegen blanken’ (donderdag)
Thierry Baudet: ‘Beau, jij ziet totaal de realiteit niet’ (vrijdag)
Jan Slagter: ‘Kopschoppers het land uitzetten’ (vrijdag)

Foto: Twitter
52 Reacties op “De Telegraaf: ‘NOS schoot in kramp over Gorinchem’”


 1. Geox

  De Telegraaf heeft in deze gewoon gelijk.

 2. Oppersmurf

  Niks aan toe te voegen. NOS is hypocriet en laf als het gaat om nieuws te brengen over misdragingen door allochtonen. Triest!

 3. 123

  Uhm… Het is ondertussen bekend geworden dat dit om twee groepen jongeren gaat, van verschillende scholen, die elkaar al enige tijd aan het uitdagen zijn. Beide kampen gewoon schorsen en eventueel vervolgen.

 4. rooie Rinus

  Mevr Tromp schrijft normaal haar klaagzangen op BNNVARA’s joop, en dat leest amper iemand. Ze deed hetzelfde maar dan op BNNVARA’s radio, en begreep er daarna niets van dat ze plots een enorme bak bagger over zich heen kreeg.
  Later kwam er nog een hilarisch interview tussen W Veenhoven en Tromp over dit voorval, met een mooie blik in de holle hersenpan van deze naive keyboard-strijder.

 5. Chocoladekrant

  De Telegraf ziet alleen maar zwart maar er was ook wit.

 6. Remi

  … NOS en ‘objectieve’ verslaggeving …

  Hier de ‘vangst’ van afgelopen november-maand.
  … Je verstand staat erbij still …

  https://www.thekarskenstimes.com/weblog/item/699-zwartboek-nos-journaal-annex-15e-vangst

 7. Diane

  Alleen blanken kunnen racist zijn….. dat is al zo sinds Joker Samsom de PvdA naar de kloten hielp.

 8. Huismaker

  Het gepeupel mag alleen zien wat het mediakartel (NPO/Radio1/RTL) voor hen heeft besloten. Zo niet, dan snel maar vage termen als “jongeren” of “werkzoekenden”. Stel toch eens voor dat het plebs het door heeft.
  Alsof we achterlijk zijn !

 9. Hoer

  Paul Jansen slaat de spijker op zijn kop!!

 10. Bart

  @rooie Rinus Joop.nl De van ons belastinggeld gesubsidieerde website van de levensgevaarlijke Fransico van Jole. De man van die veel te grote witte onderbroek op die hotelkamer met die veel jongere vrouw. Dit bericht is heel vakkundig door de VARA in de doofpot gestopt.

 11. Domme mensen

  Dit land en Europa gaan helemaal naar de verdoemenis,
  de multiculturele samenleving werkt niet, sterker
  het is een k.nker gezwel wat zich uitbreidt en uiteindelijk
  fataal zal worden voor geheel Europa,en dan al die zielige domme
  politiek correcte figuren …..oh oh oh zo triest💉

 12. Bart

  Helemaal eens met Paul Jansen!

 13. Sjaak tejdhdue

  De telegraaf heeft gewoon weer eens gelijk, helemaal klaar met die hypocriete deugers van de NOS

 14. Piet de Zwart

  @123

  Was wel te verwachten dat jij in dat verhaaltje zou trappen.

 15. Oppersmurf

  @123 Tussen de tientallen Marokkanen liepen slechts één of twee blanke Nederlanders en ja, dan kun je niet meer spreken van etnisch / racistisch geweld, nietwaar? Hoe dom ben je … Steek je kop nog verder in het zand!

 16. KING ALERT

  Telegraaf was in de oorlog fout nu ook weer.

 17. B

  Onzin verhaal van NPO hater Jansen. Hoofdredacteur onwaardig maar dat zijn we wel gewend .lnb

 18. Jussie S.

  Er is nog geen woord in de Volkskrant voor racisme van niet-blanken. Het bestaat gewoon nog niet… iedereen weet dat.
  Misschien met de subsidiebegroting voor 2020 is er geld voor dit nieuwe fenomeen.

 19. Niels777

  het hele land is in rep en roer als er katoenplukker wordt geroepen naar een voetballer, maar als Nederlanders de dood in worden geschopt door mensen uit warme landen is hier weer niets aan de hand?

  Waar is Jandino nu met zijn grote bek?

 20. Oppersmurf

  @Niels777 Laat die achterlijke Jandino aub buiten deze discussie. Die flapdrol heeft nog nooit iets is zinnigs gezegd. Ja, je moeder … om te huilen, zo slecht!

 21. Domme mensen

  Een man is in juni op Tussenmeer in Osdorp zwaar mishandeld en dat zeer waarschijnlijk omdat hij homo is. Hij is bespuugd en geslagen en daarbij werd hij uitgescholden met woorden die te maken hebben met zijn geaardheid. Van de mishandeling zijn camerabeelden en die zijn te zien in Bureau 020 in de hoop dat de daders worden herkend en kunnen worden aangehouden
  Omdat een deel van de mishandeling is vastgelegd op beeld, kan er een duidelijk signalement van de verdachte beschreven worden. De verdachte naar wie de politie op zoek is heeft een licht getinte huidskleur, donker haar, een normaal postuur en hij is tussen de 18 en 20 jaar oud. Ook is bekend dat hij tijdens het incident donkere kleding droeg.

 22. Minder of Mirjam

  De Telegraaf houdt van alleen maar witte mensen

 23. J. Bloemheuvel

  Voor de verantwoordelijken bij de NOS is wellicht ooit wel een plaatsje vrij bij het hoofdbestuur van de PVDA’SOOS.
  Zij zitten, m.i., tenslotte op dezelfde golflengte, die van Radio/TV Moskou

 24. Donald Dumb

  Urkers zijn pas eng.
  Allemaal doorgesnoven inteelt die nog erg in sprookjesboekjes geloven.
  Bij dat dorp moet je ver vandaan blijven. Ook als je homo bent. Dat wordt daar ook niet geaccepteert…

 25. Max

  Vanwaar die boosheid over linkse omroepen? Ik lees termen als deugers en gutmench…Er zijn toch ook genoeg rechtse kranten en omroepen? In ieder geval heeft iedereen de mogelijkheid om zoiets op te zetten.

 26. Fred Weetveel

  Paul Jansen vindt dat iedereen hetzelfde als Paul Jansen moet vinden en schrijft daar z’n wc-papierkrantje mee vol. Je kunt toch moeilijk van de NOS, maar ook alle andere media verwachten dat ze bij elke vechtincident, hoe afkeurenswaardig ook, direct de persen stopzetten en uitzendingen onderbreken om het evangelie van Jansen & consorten te verkondigen! De man is een hypocriete narcistische manipulator wiens missie het is om de publieke omroep te bashen ten faveure van zijn eigen zieltogende tv-kanaaltje. Elk gevoel voor verhouding ontbreekt bij die lui en hoe ongenuanceerder hoe beter. Trap er niet in!

 27. Oppersmurf

  @DonaldDumb geaccepteerd schrijf je met een d op het eind, sukkel.

 28. Oppersmurf

  @Fred Weetveel prachtig, al die verwijten aan het adres van Paul Jansen, maar feiten om deze boute en populistische bewering te onderbouwen ontbreken … Gemiste kans!

 29. Thomas

  Als de NPO bij een geweldsincident de etniciteit bekend maakt dan zijn het in ieder geval geen autochtonen, want geweld door een autochtoon wordt expliciet vermeld.

 30. Moud

  Gut, het Nos journaal heeft het weer eens gedaan. Alsof rtl nieuws zo objectief is. Maar daar hoor ik niemand over.
  Overigens ik kijk regelmatig naar beiden.

 31. WEST*

  Bij RTL draait alles om geld, zal me niets verbazen als er in het nieuws gesponsorde item in zitten. maar op heel geraffineerde wijze, net tot aan het randje wat de wet !
  Wie goed oplet heeft dat zo in de gaten !

 32. Janus

  De opkomst van een Ali B is ook volledig te danken aan onze knuffel angst om mensen met een marokkaanse achtergrond aan te pakken. Deze mensen dragen niks bij aan onze samenleving. Dankjewel nog beatrix.

 33. WEST*

  als je eens met de politie gaat praten over dit onderwerp , dan weet je hoe erg de Marokaanse jeugd is . de jaren 40 45 zijn voorbij maar het zou heel goed zijn om elk huishouden door te lichten , en criminelen het land uit,

 34. WEST*

  @Janus dat hebben we te danken aan die geweldige EU in Brussel

  DAAR ZITTEN DE VEROORZAKERS VAN ALLE ELLENDE

 35. Jordao

  Het feit is dat het grootste deel van de 3e generatie Marokkanen zich totaal niet aanpast aan de Nederlandse samenleving. Erger nog ze; hebben er schijt aan. Kijk al in de achterstandwijken in o.a. Rotterdam, Amsterdam West en Utrecht Overvecht. Maar de overheid steekt wederom hun kop in het zand.

 36. Bart

  @Jordao Dit is niet alleen de nieuwe generatie Marokkanen. Zij hebben zich nooit aan willen passen aan Nederland. De generatie van van eind jaren 70 en van in de jaren 80 was ook al zo. Toen viel het minder op omdat het er minder waren.

 37. FlyingLotus

  Is het niet een nieuwe challenge, de kopschopchallenge? Zeker op het platteland waar de jongeren zich dood vervelen.

  De mannequin challenge was namelijk ook nogal episch.

 38. man pan

  Wat een onzin van Paul Jansen.
  De Telegraaf liet alleen de jongen en zijn moeder aan het woord, verder onderzoek deden ze niet omdat het niet in hun straatje passen.

  De NOS stuurde een verslaggever langs om de diverse partijen te spreken. Ik praat het niet goed, blijft laf om met zijn 40 een veel kleiner groepje aan te vallen. Maar goed, dat is typisch van die Marokkaanse tokkies, in hun eentje durven ze niets, draai je je rug om, dan vallen ze je aan als een groep hyena’s.

 39. Ad

  Telegraaf loopt in zeer snel tempo leeg. Steeds minder abonnementen. Een krant uit het verleden.

 40. Flits Bom

  We zijn het zat. Het hele land is naar de kloten geholpen. BEDANKT !

 41. Media-koekkoek

  Oké, de NOS die in de kramp schiet. Goed onderwerp.
  Maar opvallend lees ik dan niets over RTL.
  Oh wacht, ze werken bij De Telegraaf samen met RTL.
  Ik wist niet eens dat ze een samenwerking zijn begonnen:

  http://www.rtl.nl/adverterenbij/nieuwsberichten/samenwerking-tmg-en-rtl-voor-online-video-advertising/WVULyy4AAPPMbRS_

 42. "VeronicaDoet@?...Beter!;"

  Weg met de berbers

 43. Simon Dekker

  Nederrlandse Omroep Staatsinformatie.

  Hoeven we de afkorting niet eens aan te passen.

 44. Roos

  Nieuwe omroep Ongehoord Nederland wil plek in publieke bestel
  https://www.ad.nl/binnenland/nieuwe-omroep-ongehoord-nederland-wil-plek-in-publieke-bestel~a1ada69e/

 45. Roos

  Na WNL en PowNed, wil nu Ongehoord Nederland een plek veroveren in het publieke bestel. De nieuwe omroep die vandaag wordt gelanceerd, is een initiatief van oud VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes, acteur en schrijver Haye van der Heyden en journalisten Arnold Karskens en Joost Niemöller. (AD)

 46. Micky77

  Er zijn natuurlijk behoorlijk wat problemen met de jeugd van allochtone afkomst. Ouders hebben hun kind(-eren) niet onder controle, behalve als het gaat om familiaire kwesties.
  Het probleem in de samenleving is dat je niet over buitenlanders/allochtonen of wat dan ook mag spreken, terwijl het een groep is bij wie het gevoel in het land van herkomst ligt en niet NL. Dat zij al 3e of 4e generatie zijn die in NL woont maakt hierbij niet uit. Om elk conflict te voorkomen bij en met deze groep en hun mondige aanhangers (linkse partijen) worden problemen niet benoemd en worden ze zodoende ook niet verholpen. Maar laten we wel zijn: dat het zelfs met deze 3-4e generatie mis gaat, heeft te maken met het feit dat de voorgaande generaties ook al niet goed zijn geïntegreerd. Het gevolg van decennia pappen en nat houden. Hoe lang houdt links deze bescherming nog vol vraag je je af? De 5e generatie wordt zo nog slechter dan alle voorgaande….

 47. gerdien

  Het is meer de Telegraaf die voortdurend in de kramp schiet. Ook nu weer en als dan blijkt dat ze de plank mis slaan maar blijven vast houden aan het eigen gelijk. Nee, dit was geen groep allochtonen die op willekeurige blanken jagen maar een gemengd gezelschap dat ruzie had met een andere groep. Dat maakt het geweld en de filmpjes niet minder weerzinwekkend maar het is geen teken van een etnische burgeroorlog waar de Telegraaf blijkbaar zo vurig op hoopt.

 48. gerdien

  #ongehoord nederland: wat een goed idee, ahum. Een stel warhoofden dat de zendtijd vult met complottheoriëen en andere paranoia. Dat daar vast belangstelling voor is, is niet zo moeilijk vast te stellen, daar hoef je hier de reacties maar voor te volgen. Maar of je belastinggeld aan dat soort waanzin moet besteden? Denk het niet.

 49. StefanV

  Jansen heeft de hypocrisie van de NOS prima aan de kaak gesteld. En uiteraard ook de hypocrisie van extreem-linkse VARA-columnisten, al is dat amper verrassend te noemen. Tromp kon op Radio 1 zelfs doodleuk vertellen dat ze Urk onder water wilde zetten.

  Jansen vergeet nog politici als Jetten, Klaver en Asscher. Die schreeuwden moord en brand over het racistische voorval bij FC Den Bosch-Excelsior, maar gaven geen krimp over Gorinchem. De selectieve verontwaardiging is te bizar om woorden aan vuil te maken.

 50. Policor

  Het is objectief vast te stellen op grond van cijfers en wetenschappelijk onderzoek dat er in ons land en omringende landen sprake is van een allochtonenprobleem. Dat men daarvoor wegkijkt is onbegrijpelijk.

  Wat hoort er niet thuis in het volgende rijtje of wat kan er aangevuld worden om het nog completer te maken?

  Marokkanen – plofkraken – beroven van juweliers – beroven en verschrikkelijk mishandelen en beroven van kwetsbare ouderen – IS enthousiasme o.a. Den Haag 2014) – loverboy’s – handgranaten – mocromaffia – liquidaties – IS strijders – misbruik van dubbel paspoort

 51. L. Koopmans

  Dhr Jansen van de Telegraaf doet nu wel boos maar in werkelijkheid springt hij een gat in de lucht. In jaren dat volgens de statistieken de criminaliteit daalt (lees je nooit in de Telegraaf overigens) kan de krant nu vol op het orgel. Het is een bewezen tactiek dat je extra lezers trekt (en kranten verkoopt) als je bericht over criminaliteit, en helemaal als er allochtone jongeren bij betrokken zijn.

 52. Annoniemus

  Guth Mensch vragen steller/voorlezer Jeroentje Pauw kwam in ernstige verlegenheid , toen hij op Donderavond dacht dat het Dinsdagavond was , we hoeven niet meer op zoek naar de TV flater van 2019 .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.