Dionne Stax reageert op kritiek Televizier-presentatie

Geplaatst op vr 11 okt 2019 om 9:00

Dionne Stax heeft dankzij het Gouden Televizier-Gala een paar vervelende dagen achter de rug. Het begon al met haar kapper, die kennelijk ernstige migraine had, maar ook met haar co-host Rik van de Westelaken had ze het niet getroffen. Al in de opening vergat Rik dat het zijn beurt was om wat te zeggen. En Dionne? Die las heel aardig de autocue voor, maar het was allemaal natuurlijk wel tergend saai. Is dat wat we straks als Nederland willen uitstralen op het Eurovisie Songfestival?

Al direct na het Televizier-gala werd Stax woensdagavond van alle kanten bekritiseerd. Niet alleen op Twitter, maar ook in de uitzendingen van Pauw en Shownieuws. Een dag later kreeg ze Gordon nog over zich heen en riep RTL dat de NPO maar voor een RTL-gezicht moet kiezen.

En vandaag komt ook Bert van der Veer nog even achter zijn pijp vandaan. “Het had iets geforceerds. En het is niet zo dat je in een paar maanden tijd even leert hoe je een Songfestival presenteert. Dat heb je in je of niet“, zegt hij in De Telegraaf.

Wat een ellende allemaal. En het is niet zo dat de AvroTros van het talent overloopt. Je moet er ook niet aan denken om Europa te laten schrikken met Frits Sissing. “Het zou voor AvroTros natuurlijk een lastige zaak zijn om te bekennen dat ze de presentatoren niet in huis hebben“, aldus Van der Veer.

Ook Angela de Jong heeft een mening. “Dionna Stax dacht volgens mij dat ze als tante Hannie Lips een voorleesmiddag leidde met een stel kleuters in plaats van een feestelijke avond met alle volwassen collega’s uit het vak“, bitcht ze.

Even terug naar Dionne Stax: wat vindt zij nou van al die kritiek? Ze zal er natuurlijk spuugziek van zijn, maar ze reageert in het openbaar heel sportief.

The day after… Gefeliciteerd winnaars! En dank voor alle mooie en ook minder mooie reacties op #televizierringgala #eerstekeer #alsjehaarmaargoedzit #enjejurk #endoorrrrrrrr“, instagramt de ex-minnares van Humberto Tan.

Foto: AVROTROS
73 Reacties op “Dionne Stax reageert op kritiek Televizier-presentatie”


 1. Nijl

  Goed wijf. Komt allemaal goed. ESF nog iets te hoog gegrepen maar komen andere kansen.

 2. Ben

  Ik vond dat ze het prima deed. Prachtige verschijning. En ze word vanzelf wel wat losser.

 3. Michel

  Ex-minnares van Humberto Tan…. daar komt ze bij MC echt nooit meer vanaf :D

  Het was inderdaad niet flitsend, spannend of boeiend. Moet het format zo strak geregisseerd zijn? Vermoedelijk zijn Dionne en Rik toch eigenlijk wel hele saaie presentatoren? Feit is dat met autocue’s werken je vaak wel hele saaie programma’s krijgt.

 4. zucht

  Vergeleken met heel veel andere songfestival-presentatrices is Dionne een verademing.
  Stel je toch eens voor dat Linda de Mol dit zou presenteren. Dan moeten er heel veel filters voor de camera, dan is de botox niet aan te slepen en ze moet continu achter een desk staan of zitten om haar zwaarlijvigheid te verbergen. Nee, dan zet je een mooi beeld neer in Europa….Echt niet!
  Doe mij maar Dionne. Geen hond die naar de presentatoren luistert. Op de Nederlandse tv wordt er ook altijd doorheen gekletst door de commentatoren, dus wat zouden we hier moeilijk over doen. Als het plaatje maar mooi is.

 5. Michel

  Chantal Janzen heeft inderdaad net als Dionne wel de looks, maar ook meer spontaniteit en humor. Ze is volgens mij veel eigengereider. Ik vind haar daarom ook op dit moment geschikter voor ESF.

 6. Trudy

  Sylvie Meis!

 7. Remi

  In Boxmeer wonen overigens opvállend veel mooie meisjes.
  Afgelopen zomer met eigen ogen gezien.

 8. ChristineV

  Stond het woord zoutloos wel in het stukje?

 9. Brian

  Geer en goor is toch perfect voor presentatie ESF. En dan zet je er nog één of ander lekker gek wijf naast.

 10. Gay

  Dionne de greenroom laten doen. Herman de schermman bijrolletjes. Chantal en Martijn de presentatie.

 11. Den Draaiert Joost

  Ja want in Nederland wordt meteen je kop eraf gehakt als je niet meteen aan het beeld van de ‘ kenners’ voldoet.

 12. maatje te groot

  Een dag later kreeg ze Gordon nog over zich heen???

 13. Jan

  Ga maar even lekker bij Humberto Tan uithuilen…
  Hij kan je geven wat je nodig hebt…

 14. Cleo

  Wat ben je ziek in je kop om je hier druk over te maken.

 15. Mark

  Ik vond dat ze er verschrikkelijk uit zag. Dat is iets wat niet zij zelf beslist overigens. Was erg agressief gestyled

 16. Henk

  Ze zag er anders uit dan anders.

 17. Rob

  @Mark: iemand met persoonlijkheid bepaalt zelf hoe hij of zij wordt gestyled.

 18. Henk

  Inderdaad Mark, herkende haar eerst niet. Voelde het voor haar wel goed?

 19. Bart

  Voor de eerste keer deed Dionne het juist wel aardig. Dat het niet lekker liep kwam grotendeels door Rik van de Westerlaken. Ze hadden geen chemie met elkaar. Verder was het gala weer net zo suf als andere jaren en het publiek weer oer vervelend saai wat de sfeer ook niet te goede komt. Van het merendeel van de mensen in de zaal kun je je afvragen wat ze daar doen. De meesten waren niet genomineerd en stonden ook niet in verbinding met een van de genomineerden. Eigenlijk hoort de zaal grotendeels gevuld te zijn met kijkerspubliek. Het is de prijs van de kijker. En toen al die zure gezichten toen Chateau Meiland won. Je kunt er van vinden wat je wil maar de kijker heeft gekozen. Misschien (ik denk het niet) schud het de baasjes en ze managers wakker dat de kijker klaar is met al die zogenaamde bekende Nederlanders in die schijtlollige spelshows, klaar is met hulp tv en klaar is en al die varianten aan zang, dans en talent programma’s. Gewoon normale (onbekende) Nederlanders willen de mensen zien. Naast Dionne Stax had Herman van der Zandt moeten staan. Straks bij het ESF ook Dionne en Herman met Jan Smit.

 20. Rob

  Hahaha!

 21. ivo

  Dionne stelt een vraag uit de autocue, krijgt antwoord en heeft daarna geen idee want er staat geen vervolgvraag in de autocue.
  Deze dame kan het nieuws voorlezen maar daarna houdt het op.

 22. ”VeronicaDoet@?....Beter!“;

  Emma Wortelboer samen met Peter Pannekoek.

 23. Opa

  Gooi de autocue de deur uit. Dat verbetert de spontaniteit. Wat je dan nog nodig hebt is iemand met pit en ballen. Wie weet toch Dionne want vlgs mij laat zij zich intimideren door de plicht van het voorlezen. Ik denk echt dat ze het wel in zich heeft maar geef haar vrije baan. Bevrijd haar van de strakke regie.

 24. jomari

  Sinds het gala van 2013 toen iedereen met verbazing naar de styling van Linda
  keek-zij leek 10 jaar ouder- moeten de Elco Zadelhoff’s,Mari van de Ven’s gaan
  rentenieren. Dionne is waarschijnlijk ook bewerkt door deze herenkappers, wat een fiasco.

 25. Britt Coin

  Laten we de rol van de presentator in het ESF niet te groot maken. dat proberen alle landen die het organiseren telkens en dat eindigt steevast in slechte grappen die op een nog slechtere manier worden voorgelezen van de autoque.

 26. Paolo 2.0

  Stax werd voor de leeuwen gegooid en daarmee was achteraf de stap van het Televiziergala al te groot om van het ESF nog maar te zwijgen.
  Maar niet alleen AVROTROS is daar debet aan. Stax is enorm ambitieus ( in minder goede zin van het woord). Ze wil zo ontzettend graag in en no-time bij het clubje BN’ers horen zoals vriendin en collega Jinek haar voorging.
  Stax ik wil je van de illusie ontdoen dat een blauwe, glanzende jurk, lang blond haar en een meter dikke laag make-up je nog geen goede presentatrice maken.

 27. Jos

  Jules Deelder samen met Bart Chabot en Ryanne van Dorst in de greenroom

 28. Martijn

  Ik vind dat er extreem wordt gereageerd op Dionne. Misschien deed ze het niet helemaal perfect, maar ook echt niet zo slecht.

  Ze heeft nu eenmaal nog niet zoveel ervaring met dit soort shows. Misschien is ESF nog wat ambitieus, maar deze kritiek verdient ze allemaal niet.

 29. Carola

  Stax is ongeschikt. Geen humor en niet losjes, teveel de uitstraling van wat eng allemaal. Te veel donkere plamuur en kapper was zeker te laat. Geen aanbeveling voor ESF. Moet een kwelling zijn geweest voor Rik die het desondanks geweldig heeft gedaan.

 30. Cobweb

  Ze kan het gewoon echt niet, een blamage, ze ziet er niet uit, ze is ook niet mooi ze is net een heks.

 31. Mieke K

  Boeien wat zij opleest is totaal niet geschikt en zeker geen uithangbord voor het songfestival te mat en geen improvisatie !

 32. Henk

  Doe eens normaal. Wij kijken graag naar haar. De presentatie van de 11 steden zwemtocht deed zij met flair. Wat een zure types zitten hier regelmatig.

 33. Henk

  Chantal heeft inderdaad meer flair en humor maar Dionne had haar avond niet,ik heb haar beter gezien. Ze heeft misschien een wat steviger co-host nodig.Maar om haar nu helemaal af te branden.Ik vind wel dat haar kapper en visagiste ontslagen moeten worden, dat zag er niet uit.Ze sprankelde niet.

 34. K.C.T.

  Dionne heerlijk wijfje,,,, jammer van die vleespet-mulat,,, foutje

 35. Kijker

  Dionne is geweldig!!

 36. Sjakie

  ” instagramt de ex-minnares van Humberto Tan” . Dit voeg niks, maar dan totaal niks toe aan dit stuk. Complete armoede van de auteur van dit stuk.

 37. ronnie

  Dionne Stax je deed het doed

 38. sukkel

  Slettebak Stax kan alleen met de tollie van Tannetje overweg

 39. Pien

  Die Stax zag er belachelijk uit. Oud, onfris, veel teveel smurrie op dat gekke clownshoofd en dan dat kapsel. Nee deze gemankeerde dame moet maar niet het songfestival presenteren.

 40. Lloyd

  Ongemakkelijk zittende maffe kriebeljurk met geborduurde kerkzak gaten, duo presentatie met ‘n opgepoetste kabouter naast je, een -probeer eens iets anders- haarstijl, verschrikkelijk licht en een nasale microfoon. Achterlijke teksten en een chagrijnige zaal en schermen zonder cocaïne omdat Britt erop zou letten. Werkelijk alles zat tegen en ze wist t bij voorbaat..

  Het lijkt me een leuke lieve meid, ze verdient nog een kans.

 41. jack

  Sukkel

  Waar bemoei jij je mee dit is prive en schelden doe je maar tegen
  die persoon die je aankijkt in de spiegel.

 42. ivan

  Zet Sylvie Meis met Tim Douwsma niks mis mee

 43. Ron

  Gewogen en te licht bevonden voor het ESF punt.

 44. Frl

  @ 10.49 spreek voor jezelf Henk

 45. Robson

  Het is en blijft een lekker wijf.

 46. Boy

  Met een penis neus.

 47. Fia

  Dan toch liever Eva ,die spreekt tenminste de engelse vloeiend ,en goede verschijning

 48. Fia

  Ik bedoel natuurlijk de Engelse taal.

 49. robb

  De rol van een presentator is maar heel klein op het songfestival ,alleen in de greenroom heb je vrijheid dat is zonder autocrew dat zou Jan Smit goed kunnen doen.

 50. Kees Klomp

  Autocrew? Is dat de bemanning van een auto?

 51. HansR

  als ze dat journaalshirtje met die joekels had aangetrokken en de kapper had overgeslagen was ze al 95% op weg om het ESF te presenteren

 52. HansR

  samen met Suzannw Schulting (wel in de tvring outfit)

 53. Michel

  @Bart ik had gewenst dat je gelijk had, maar ik vrees het niet. Denk dat Dionne (nog) te weinig vertrouwen of power heeft om een dergelijk programma te dragen. Of misschien komt het wel omdat Rick dit óók niet heeft. Beiden niet gewend om als duo op te treden en/of autocue als houvast zien.
  Overigens is (of lijkt mij) Dionne geen vrouw die er een beetje humor ingooit om de boel los te krijgen. Maar als zij de serieuze is van een duo, moet er inderdaad iemand naast staan die wel humor inbrengt en het wat losser maakt.

 54. Dorus

  Het zijn net twee buikspreekpoppen…

 55. tv-kriticus

  ze leek wel op John Travolta uit Battlefield Earth

 56. Spielmann

  Haar oren en neus worden met de dag groter, net als bij heel oude mensen.

 57. vd Put S.

  Dit gebeurt er met je oren en neus als je ouder wordt:
  https://wibnet.nl/mens/groeien-je-neus-en-oren-je-hele-leven-door

 58. Spielmann

  @ vd Put S.
  Interessant. Dank.

 59. Lies

  Qua styling echt verschrikkelijk. Zo’n mooie vrouw moet je complimenteren met een mooie jurk, prachtig kapsel en bijpassende make up.
  Betrap mezelf op het feit dat vrouwen nog steeds wel degelijk op hun uiterlijk worden beoordeeld..…

 60. Klaaske

  Ikzelf zou graag Jomanda willen voorstellen voor deze klus.

  In haar mooie, blauwe jurk..beide armpjes lekker dramatisch omhoog bij elke aankondiging. En, en passant, wat water instralen voor alle fijne kijkers van het festival.

 61. Trim

  Ach ze heeft Humberto Tan al Binnen, die zal haar in de kleedkamer vooraf snel genomen hebben, dus kan me voorstellen dat haar kapsel niet haar prioriteit had.
  En het blijft een mooie vrouw, degenen die jaloers reageren zijn waarschijnlijk zelf allemaal eenzame obese vrouwen die hun benen en schaamhaar in de winter niet scheren (blegh) ( “ want dat ziet toch niemand”) zonder man en die er van genieten veel mooiere slanke vrouwen af te kraken op twitter.

 62. Barbara

  Is toch niet zo moeilijk: we laten eerst Candy Dulfer een liedje van Prince toeteren, schakelen we daarna over naar DJ Paul Elstak, of 2unlimited, Armin van Buuren of Martin Garrix.
  Om daarna over te schakelen naar Adam Curry en Eva Jinek voor de presentatie in ons beste Engels.

 63. Trim

  Marianne Helwegen of Viola holt lijkt me wel wat voor het songfestival en voor de mannen Bart de graaf.

 64. Tremens

  Op deze foto heeft ze best een grafkop.

 65. Theo

  Zou haar poesje nog steeds pijn doen van de n@gor?
  Zo ziet ze er wel uit.

 66. Milly

  Ik vond/ vind Dionne geweldig en wat heeft haar affaire met Umberto Tan ermee te maken? Omdat het een neger is ? Wat zijn jullie toch een stelletje racisten. Baaaaaaah!

 67. Elisabeth

  Heeft iemand Chantal wel eens gezien bij een van haar eerste presentatieklussen….was ook zo braaf en las alles als een automaat van de autocue. Niet erg….ze heeft bijgeleerd. Gun Dionne ook die kansen en doe aub niet zo negatief. Daar wordt niemand vrolijk van.

 68. Ben

  Eens een goedkope slettebak …….

 69. Theo

  @milly, u houdt ook wel van een grote zwarte wordt?

 70. Theo

  Worst bedoel ik.

 71. Marten

  De beste stuurlui staan aan wal.

 72. Theo

  Vroeger hadden de dames nog eergevoel. Nu spreiden ze de benen wijd voor de eerste de beste neg@r.

 73. Grace321

  Vréselijk

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.