Dionne Stax imponeert niet als host Televizier-gala

Een vrij pijnlijke toestand voor Dionne Stax: haar presentatie van het Gouden Televizier-Ring Gala gisterenavond werd in Hilversum gezien als haar generale repetitie voor die van het Eurovisie Songfestival in mei, maar de mensen zijn niet bepaald onder de indruk. Niet alleen op Twitter, maar ook in Pauw en Shownieuws klonken gisterenavond na afloop van het gala kritische geluiden over Stax’ manier van presenteren. Het grootste kritiekpunt: ze is saai en heeft nog veel te leren.

Jeroen Pauw vroeg aan Angela de Jong: “Hoe deed de presentatrice het? Want Dionne Stax wordt ook genoemd als een van de presentatoren van het Songfestival. Heeft zij een goede generale gehad hierbij?

De Jong reageerde niet bepaald positief. “Ik vond het wel heel keurig. Ik hoop wel dat het in mei allemaal wat spannender en leuker wordt als ik heel eerlijk ben.”

Het was gewoon een saaie show, aldus De Jong. “Het was echt weer Televizier-gala, als ik heel eerbij ben. Het was wel heel braaf, keurig en saai vanavond.

Shownieuws

Hetzelfde geluid klonk in Shownieuws. “Het is ontzettend moeilijk om daar te gaan staan. Helemaal voor Dionne Stax, die daar voor de leeuwen wordt geworpen en voor het eerst bij de nieuwe omroep zit. Van: ga er maar staan, dan doe je een beetje ervaring op voor het Songfestival. Dat is natuurlijk wel de achterliggende gedachte geweest“, aldus showkenner Evert Santegoeds.

Later op de avond bewees een andere presentator hoe het wél moet, aldus Santegoeds. “Toen kwam Herman van der Zandt en die stond daar echt als een huis. Helemaal relaxed, met de hand in zijn zak, van: nou, wat kan mij gebeuren? Aan Dionne moet nog heel erg veel geschaafd worden, maar het is nog lang geen mei.

Showkenner Mark Labrand: “Het was een beetje stijfjes, alsof ze het ook niet helemaal naar haar zin had. Als iemand bij z’n eerste zinnen en presentaties helemaal z’n flow vindt, dan zie je iemand helemaal opleven en steeds losser worden, maar dat moment kwam maar niet. Het was een beetje het journaalstandje en heel serieus.”

Privé

Telegraafs tv-journalist Rob Goossens heeft dezelfde mening. “Goed, dat was het Televizier-gala. Kunnen we over naar de enige écht relevante vraag: deed Dionne het goed genoeg om straks ook het Songfestival te mogen presenteren?“, twitterde hij.

Story-baas Guido den Aantrekker daarop: “De vraag stellen is hem beantwoorden, Rob.

Goossens: “In de woorden van Guido den Aantrekker: de vraag stellen is hem beantwoorden. Ik vrees dat hij gelijk heeft. Als Dionne het Nederlandse publiek al niet meekrijgt, hoe moet dat dan straks met al die kijkers van Australië tot Zweden?

Den Aantrekker: “Koel en saai. Dat werkt wellicht bij het Journaal, niet bij een massaal live glamourevent in het lichtere genre.

Mei

Het Eurovisie Songfestival vindt over zeven maanden plaats in Rotterdam. Hoe alles ook mag lopen, Stax heeft in elk geval nog genoeg tijd om haar kapper te ontslaan.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen