Nog niet zeker of Jaïr Ferwerda meeverhuist met Jinek

Het is nog niet zeker of Jaïr Ferwerda meeverhuist met Eva Jinek als de politiek verslaggever van haar programma. Hij is zijn opties nog aan het afwegen. Dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard. Ferwerda had bij de KRO-NCRV net een eigen soloprogramma afgedwongen, In Goed Gezelschap, en kennelijk wil hij nu ook zoiets lospeuteren bij RTL. “We zijn nog in onderhandeling. We zijn nog in gesprek. Ja, ik moet nog even kijken waar de kansen liggen en waar ik de meeste mogelijkheden heb.”

Er zal RTL veel aan gelegen zijn om Ferwerda ook te paaien voor een overstap, omdat hij met zijn dagelijkse politieke item een belangrijk onderdeel vormt van het succesformat Jinek.

Het is ook lastig om Ferwerda zomaar te vervangen door een ander. RTL heeft natuurlijk wel Frits Wester in huis, maar Jinek heeft het straks al lastig genoeg met twee reclame-onderbrekingen in haar programma. Om dan ook nog elke dag sluikreclame voor de Gall & Gall uit te zenden, gaat wel heel erg ver.

Straks dan toch maar gewoon Ferwerda om half elf op 4? “Ik zou het an sich wel willen. Ja, nee, natuurlijk, leuk. Ik vind het leuk om met haar te werken en ik vind het een mooie nieuwe uitdaging om een nieuwe start aan te geven aan dat programma en vanaf januari de beuk erin te gooien.”

Ferwerda deed zijn uitspraken tegen verslaggever Aran Bade op de rode loper van het Televizier-gala. Daar sprak hij ook met Eva Jinek zelf. “Welkom als collega“, zei hij amicaal. Op dat moment leek Jinek pas echt te beseffen wat haar straks allemaal te wachten staat.

Foto: Studio Kastermans

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen