Nog niet zeker of Jaïr Ferwerda meeverhuist met Jinek

Geplaatst op vr 11 okt 2019 om 9:30

Het is nog niet zeker of Jaïr Ferwerda meeverhuist met Eva Jinek als de politiek verslaggever van haar programma. Hij is zijn opties nog aan het afwegen. Dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard. Ferwerda had bij de KRO-NCRV net een eigen soloprogramma afgedwongen, In Goed Gezelschap, en kennelijk wil hij nu ook zoiets lospeuteren bij RTL. “We zijn nog in onderhandeling. We zijn nog in gesprek. Ja, ik moet nog even kijken waar de kansen liggen en waar ik de meeste mogelijkheden heb.”

Er zal RTL veel aan gelegen zijn om Ferwerda ook te paaien voor een overstap, omdat hij met zijn dagelijkse politieke item een belangrijk onderdeel vormt van het succesformat Jinek.

Het is ook lastig om Ferwerda zomaar te vervangen door een ander. RTL heeft natuurlijk wel Frits Wester in huis, maar Jinek heeft het straks al lastig genoeg met twee reclame-onderbrekingen in haar programma. Om dan ook nog elke dag sluikreclame voor de Gall & Gall uit te zenden, gaat wel heel erg ver.

Straks dan toch maar gewoon Ferwerda om half elf op 4? “Ik zou het an sich wel willen. Ja, nee, natuurlijk, leuk. Ik vind het leuk om met haar te werken en ik vind het een mooie nieuwe uitdaging om een nieuwe start aan te geven aan dat programma en vanaf januari de beuk erin te gooien.”

Ferwerda deed zijn uitspraken tegen verslaggever Aran Bade op de rode loper van het Televizier-gala. Daar sprak hij ook met Eva Jinek zelf. “Welkom als collega“, zei hij amicaal. Op dat moment leek Jinek pas echt te beseffen wat haar straks allemaal te wachten staat.

Foto: Studio Kastermans
37 Reacties op “Nog niet zeker of Jaïr Ferwerda meeverhuist met Jinek”


 1. 🌻Ingrid

  Hoop echt dat Jaïr van de buis verdwijnt. Hij interviewt met die eeuwige nepgrijns en iets fatsoenlijks kont er niet uit zijn mond! Alleen maar bezig om iemand veren in zijn … te steken. Echt,dit niveau …….🤮

 2. Bart

  Zou wel leuk zijn als hij mee gaat. Tuurlijk wil hij wel iets meer dan alleen het item in Jinek en misschien straks ook bij Beau. Dat is een beetje lastig want er is niet echt veel ruimte voor een eigen programma wat Jair tot nu toe gemaakt heeft. De zender past niet echt bij hem wat dat betreft. In combinatie met RTL Nieuws zou hij iets kunnen doen. Zeker nu Frits Wester daar de komende tijd niet te zien is. Iets als van der Vorst ziet sterren maar dan met politici alleen met je dan wel gauw klaar omdat als dit te veel word de RTL kijker afhaakt. Iets met nieuws en politiek of documentaires op RTL5, RTL7 of RTL Z zou hij kunnen doen. Alleen de vraag is in hoeverre dat voor Jair interessant is want als hij wil kan hij dat nu ook al maken bij NPO1 en dan heeft hij veel meer kijkers en mogelijkheden.

 3. chuloooo

  Dat programma Jair in goed gezelschap was echt tenenkrommend slecht. Los van dat het format niet origineel is en al tig keren gedaan viel hij zo door de mand in dit programma. Hele slecht vragen, hij kwam daarnaast echt over als een ongelooflijke kneus, sorry dat ik het zeg. Plus vaak merkte je dat hij zelf zo’n kleine, beperkte denker is dat het soms nogal ongemakkelijk was als dat doorschemerde naast die succesvolle mensen die vanzelfsprekend wel grote denkers zijn. Je krijgt een beetje het gevoel van de kneus van de school die een dag met de cool kids mag optrekken. Niet meer doen, zoek een ander format.

 4. Sjaak

  Als ik al naar “I love Clinton” Jinek keek dan was Jaïr een mooi zap moment. Meenemen dus.

 5. Ron

  @B-art: Deze keer niet 1 maar meerdere aannames. Je wordt een beetje wanhopig…

 6. Suzy Wang

  flapdrol

 7. Sem

  Satire is leuk, ik ben gek op humor. Maar ik vermoed dat er in en in verdriet heerst in Huize Wester. En na al zijn verdiensten voor het RTL Nieuws hem zo neer te zetten, nu ook weer met die zin over Gall & Gall. Is kwetsend en beneden ieder peil. De maker van deze website is nog nooit ergens verschenen. Wat een held op sokken, ik hoop dat die beste man zich op een dag achter de oren krabt en zich afvraagt wat die hier op z’n blog eigenlijk teweegbrengt. Naar figuur, om te moeten teren op het verdriet van anderen. Kijk eens goed in de spiegel beste auteur. Wat een nare sadistische trekjes heb je. Wendy, GTST, Wester, waarom moet het allemaal kapot geschreven worden?

 8. Mathijn

  Zou erg goed zijn als hij meegaat, kijk met veel plezier naar zijn items!!!

 9. ome h

  Beetje humor op Binnenhof kan geen kwaad

 10. Bart

  @Ron Maar ik heb wel gelijk

 11. Peter Janssen

  Wat een onderbuik reacties weer. Maar goed dat kan.

  Zelf vind ik Jair’s items gewoon fris en vernieuwend, nooit zie je politici of anderen op deze manier. Wie herinnert zich nog Den Haag vandaag? Hij krijgt de meest leuke items voor elkaar, hij heeft een hoge gunfactor maar stelt ook kritische vragen. Daarnaast vind ik het een mooie onderbreking van de gesprekken aan tafel. Iedere dag een item maken is topsport. Wie weet nog hoe die jongen dat deed bij Twan Huys? Dat bedoel ik.

  Peter

 12. Sjonnie

  Hoezo “ik vind het leuk om met haar te werken……”?
  Eva zat in de studio en Jair was op locatie!
  Nee, Jair gaat niet mee, op dat moment begint de reclame….

 13. Feder

  Eens met Ingrid.
  Zijn bijdragen voegen niets toe, hebben geen nieuwswaarde, en die domme grijns op z’n gezicht maken het geheel nog achterlijker. Ik hoef Jaïr niet langer te zien op tv. Laat hem maar lekker wasknijpers maken in een sociale werkplaats, of zoiets.

 14. Paul

  Ferwerda os een kneus. Met zijn goedkope imitatie van wat ooit PowNews was.

 15. Zomaar

  Strikje eromheen en op de stoep bij de voordeur van RTL zetten.

 16. man pan

  Goed Gezelschap vind ik een verschikkelijke slijmerige programma, net als Mooiste Meisjes van de Klas. Denk niet dat NPO iets mist als Ferwerda naar RTL gaat met dat programma.

 17. sukkel

  Oh nee aub niet wat een engerd Jair

 18. Tinie Parkiet

  Eva’s praatshowtje minus Jaïrtime minus twee reclameblokken, er blijft waarachtig niets voor Eva over te kwebbelen, alleen nog financieel.

 19. Simon

  Cliniclown Jaïr Ferwerda past veel beter bij RTL dan bij de publieke omroep dus laat hem maar meeverhuizen.

 20. Ad

  De publieken gaan weer helemaal los. Tjonge, jonge.

 21. Ron

  Niet doen want dan is het wel weer duidelijk dat er veel politiek in gaat zitten en daar zit de RTL doelgroep juist niet op te wachten, en dan kun je Jinek of Beau heten het gaat toch om de inhoud.

 22. Eric

  Niet doen. RTL kijkers vinden dit te moeilijk en te saai. Zij willen Froger.

 23. janus

  Jair kan ook prima in Pauw

 24. Jari

  Deze jongeman kan helemaal niks. Is decor.

 25. anoniem

  Jair

  wist je dat

  Eva Jinek

  drugs gebruikt heeft

  vraag aan peter r de vries

  Jair

  doe je dat ook

  rtl onderzoek

  naar drugs gebruik van je personeel

  is het daarom dat eva bier drinkt in der programma

  om bij te komen of ……………………………

  vervangt het de join

  peter r de vries

  eva

  gebruik je of heb je drugs gebruikt

  eva

  antwoord

  vol mondig

  ja

  foei foe foei

  jair toch

 26. Annoniemus

  Jaïr Ferwerda for president , tuurlijk moet hij mee met Eva.

 27. robb

  Eva krijgt zoveel geld dat hij niet mee kan.

 28. Dij Enkletser

  Slijmjurk !

 29. joost

  Fererda is een engnek en de grootste slijmjurk in zijn omgang met politici.

  Weg met die nagemaakte.

 30. Patricia

  Walgelijke vent. Ik heb met dit figuur gewerkt toen hij nog bij Het Gesprek zat en niemand ooit nog van hem gehoord had, en zelfs toen was het al een arrogant stuk vreten. Nee, laat die uitgeharde drol maar lekker wegblijven.

 31. Patricia

  @anoniem misschien moet je zelf wat minder gebruiken. Er is geen touw aan vast te knopen.

 32. Lies

  Jaïr zou gewoon met Eva mee moeten kunnen gaan. Hij heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd in het Haagse. Wat Frits Wester heeft laten vallen, heeft Jaïr op geheel eigen wijze weten te vervangen. Ik hoop dat RTL hem over neemt zodat hij een plekje in de talkshow van Eva krijgt.
  Leuke man!

 33. Lau

  Ik vind hem wel hetzelfde type als Luuk Ikink. Al betwijfel ik of hij past (en of het goed is voor zijn eigenwaarde) om naast Luuk Ikink te staan in Boulevard.

 34. Wouter

  Ik vind het programma van jair heel verfrissend. Eindelijk eens iemand die vernieuwend bezig is! Op een luchtige manier wordt de politiek beschreven en ziet men de persoon achter de politiek. Jair levert een positieve en constructieve bijdrage aan het programma van Eva, kortom een goed duo!!

 35. Suzy Wang

  Vreselijke bal. Dat lachje. mmm

 36. Edwin

  Ik vind die kerel wel zo verschrikkelijk onuitstaanbaar! Met zijn nepgrijns en domme gedrag, afschuwelijk! Weg ermee graag. Dank u.

 37. aammehoela

  Ik meende dat Eva Jinek had afgedwongen dat er maar 1 reclameblok zou zitten tijdens haar programma. Maar als het 2 blokken worden……………… kansloos.
  Wat Jair betreft, verhuis maar lekker mee. Die enkele keer dat het leuk was……..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.