RTL wil RTL-ster op ESF na tegenvallende Dionne Stax

De publieke omroep moet over zijn schaduw heen springen en een RTL-ster als Chantal Janzen aantrekken voor de presentatie van het Eurovisie Songfestival nu Dionne Stax heeft teleurgesteld als presentatrice van het Televizier-gala. Dat zegt Aran Bade, showkenner van RTL, in een analyse op de site van RTL Nieuws. Het RTL Nieuws vraagt zich in het artikel ‘Moet Dionne Stax het songfestival presenteren?’ af of Stax wel geschikt is, nu ze erg saai was als host van het Televizier-gala.

Het nieuwsprogramma laat die vraag beantwoorden door Aran Bade, tv-kenner én Songfestival-kenner. “Ik denk dat Dionne de formele NOS-stijl van zich af moet schudden. Voor het songfestival is echt meer nodig dan autocue teksten oplezen.

Liever ziet hij Chantal Janzen een NPO-uitje maken. “Chantal Janzen is een voorbeeld van iemand die veel meer meters heeft gemaakt in live-tv en laat zien hoe je gevat om kan gaan met opvallende, onverwachtse en ongemakkelijke situaties. Die flair moeten we inzetten volgend jaar op het songfestival. Ik zou NPO en NOS adviseren over hun eigen muren heen te kijken in de zoektocht naar het presentatieteam.”

En Herman van der Zandt, die een prijs uitreikte, dan? “Herman van der Zandt komt veel beter uit de verf. Hij voelde denk ik minder druk, omdat hij het gala niet presenteerde. Zijn flair en wat nonchalante houding past bij het songfestival. Herman heeft durf, gevoel voor timing en een gezonde dosis humor. Dit maakt hem geschikt voor het songfestival.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen