Albert Verlinde wenst ook Rotterdam succes

Albert Verlinde mag in de strijd om het binnenhalen van het Eurovisie Songfestival dan wel gebombardeerd zijn tot voorzitter van de mogelijke festivallocatie MECC Maastricht, toch wenst hij ook de andere kandidaatstad Rotterdam succes. Dat is te lezen in de TROS Kompas. Maastricht en Rotterdam zijn de laatste twee steden die in de race zijn om het Europese tv-festijn te organiseren. Maastricht is natuurlijk veel mooier, maar Rotterdam heeft een betere concertzaal.

Het wordt niet makkelijk, denkt Verlinde. “Zelf ben ik nauw betrokken bij de stad aan de Maas in het zuiden, maar net als bij het Songfestival hoop ik gewoon dat de beste wint.

De beslissing is in handen van AvroTros, de NPO en de Europese EBU. “Net als bij het Songfestival kan er maar één van de twee ‘douze points’ krijgen. Toitoitoi allebei!

Hij vindt het in elk geval leuk dat het Songfestival zo leeft in ons land. “Iedereen lijkt massaal Songfestival-fan. Wie had dat ooit kunnen denken.

Verlinde’s man Onno Hoes was jarenlang de burgemeester van Maastricht, tot hij begon te daten met wat publiciteitsbeluste ettertjes.

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen