Albert Verlinde wenst ook Rotterdam succes

Geplaatst op wo 31 jul 2019 om 16:00

Albert Verlinde mag in de strijd om het binnenhalen van het Eurovisie Songfestival dan wel gebombardeerd zijn tot voorzitter van de mogelijke festivallocatie MECC Maastricht, toch wenst hij ook de andere kandidaatstad Rotterdam succes. Dat is te lezen in de TROS Kompas. Maastricht en Rotterdam zijn de laatste twee steden die in de race zijn om het Europese tv-festijn te organiseren. Maastricht is natuurlijk veel mooier, maar Rotterdam heeft een betere concertzaal.

Het wordt niet makkelijk, denkt Verlinde. “Zelf ben ik nauw betrokken bij de stad aan de Maas in het zuiden, maar net als bij het Songfestival hoop ik gewoon dat de beste wint.

De beslissing is in handen van AvroTros, de NPO en de Europese EBU. “Net als bij het Songfestival kan er maar één van de twee ‘douze points’ krijgen. Toitoitoi allebei!

Hij vindt het in elk geval leuk dat het Songfestival zo leeft in ons land. “Iedereen lijkt massaal Songfestival-fan. Wie had dat ooit kunnen denken.

Verlinde’s man Onno Hoes was jarenlang de burgemeester van Maastricht, tot hij begon te daten met wat publiciteitsbeluste ettertjes.

Foto: SBS
33 Reacties op “Albert Verlinde wenst ook Rotterdam succes”


 1. M.

  Alvast gefeliciteerde Rotterdam, maak er is van veiligheid moet veel beter dan het huidig gebeuren. Houd de stad schoon. Ik hoop dat na deze circus de toeristen de trein naar Rotterdam weten te vinden. Amsterdam is werkelijk te vol.. Ik ben op zoek naar een kleine woning in de provincie. Pffff

 2. anoniem

  valse nicht

  ga naar een surinaamse tandarts

  die kan je poepgebid redden.

 3. Emma Wortelanus

  Tros kompas, bestaat dat vodje nog? Veredeld toilet papier is dat.

 4. Curryworst

  Binnenkort kan hij als kersverse showbizzdeskundige van SBS Shownieuws hier in geuren en kleuren over vertellen.

 5. Simon

  Heerlijke man die Albert :-)

 6. Punt

  Ik zat laatst nog even naar het MECC te kijken. Ze hebben dus daadwerkelijk gewoon steunpilaren midden in de zaal. Daar gaat je uitzicht op het podium en je mooie shots. Ahoy it is.

 7. Ron

  Dat mag ie doen want succes zullen ze zeker nodig hebben aangezien Rotterdam dit glansrijk gaat binnenhalen dit event…

 8. Ron

  @Punt: klopt TV technisch/regie technisch is het MECC een crime.

 9. Pleb

  Nou Rottaroffa, kom er maar in! *pakt nog even popcorn*

 10. RTL Late Night zonder Twan Huys

  Tante Mien en Opa Witbaard en parkiet Coco wensen Rotterdam ook veel succes.

 11. Johnny👀

  Rdam Bombarderen is nog niet zo’n slecht plan.

 12. Emma Wortelanus

  Ik zelf ben voor Rotjeknor, tis maar dat u het weet
  Lees ik de punten voor met een wortel in me reedt.

 13. Klugscheißer

  @Pleb
  Wed 31 Jul 2019 om 19:08

  Ook ik heb intussen een afwachtende houding aangenomen.

  Daarom deze oproep:

  RottaRoffa – of all people – olympisch kampioen knippen en plakken, heeft plankenkoorts. Gewend als hij is aan het label van de ‘grote jongen’ – RottaRoffa the greatest – yeah, RottaRoffa almighty – hult zich in stilzwijgen.

  RottaRoffa, where are you, where have you been, we’re hoping for the best but expecting the worst (if y’kno’ wo’ I mean). Please, please, come in and tell us: Where did it all go wrong?

  RottaRoffa, ter herinnering, dit was jouw laatste reaguursel:

  Maastregtniet
  Sun 28 Jul 2019 om 20:58
  Mijn god….
  Welk een vendetta heb ik mij in begeven. Iemand doet hier aannames en heeft vooroordelen over een zekere Rottaroffa. Inderdaad een naam die ik als meelezer op SSC wel eens voorbij zie komen.
  Als je de reacties van mij onder eerdere artikelen over ESF in Maastricht danwel Rotterdam heb gezien kan je concluderen dat mijn persoontje inderdaad gewoon opkomt voor mijn thuisstad. Dat meerdere personen hierin een reageerder op SSC denken te herkennen. Dat bewijst alleen maar de geretardeerde hersencapaciteit van hen. De enige overeenkomst die ik waarschijnlijk met Rottaroffa heb is de liefde voor de zichzelf telkens weer oprichtende, unieke, moderne, diverse, economisch belangrijke, creatieve en ervaren stad die Rotterdam heet. Doei.

  Was het een definitief ‘doei’ of kunnen we nog verpletterend nieuws van jouw kant verwachten? Ik hoop op het laatste en verheug me nu reeds op jouw bedillerige commentaar.

 14. Erik

  @mediacourant

  Hoe vaak gaan jullie nog zeggen dat Maastricht veel mooier is of Rotterdam kill en lelijk? Ik vind het echt zo sneu worden! Vast te pijnlijk dat Amsterdam of Utrecht met zn grachten geen kans meer maakt…?

  Rotterdam heeft een prachtig stedelijk en architectonisch uiterlijk! Dus bye……!

 15. Maastregtniet

  Ik ben ook de rottaroffste niet :-) speciaal voor het enkele plebs en Germaanse wijsneusjes…

  Zelfs Albert en Andre snappen dus ook wel dat MECC niet geschikt is. Dan kan Maastricht nog zo beklemmend pittoresk zijn het gaat om de songs en waar die het mooist overkomen. Lees wederom even het volgende overtuigende analyse.

  ”Ik geloof niet dat Maastricht het gaat winnen. Er zijn zoveel factoren die van belang zijn, en fanatisme lijkt me vrij subjectief. Maastricht is vrij fanatiek naar de buitenwereld via de media (soms iets té, ik werd soms dagen wakker met weer een nieuw promotieartikel gewijd aan alleen Maastricht, en verder geen enkele andere stad). Van wat ik tot nu toe heb gezien is dat delegatieleden zoals de burgemeester van Maastricht hun stad en provincie promoten door steeds hetzelfde te herhalen hoe geweldig het wel niet is (André Rieu, Europese stad). Dit werd honderd keer herhaald door diverse media door gebrek aan nieuws uit andere steden. Het was niet eens zozeer nieuws, maar zelfgemaakte hype.

  Uiteindelijk is het team van de NPO/EBU verantwoordelijk voor de keuze, en die vallen echt niet zo makkelijk over subjectieve symbolische hysterieze dingen in de media als “wij zijn de meest Europese stad van NL, geen enkele stad komt in de buurt!!” (wie zegt dat? misschien volgens het verdrag in 1992, maar qua politieke voorkeuren o.a. in 2019 misschien niet meer). Bovendien heeft het een sterk politieke tintje, wat misschien niet goed overkomt in landen als Rusland of het VK.

  Nee ik denk dat dat team naar objectieve dingen kijkt, zoals bereikbaarheid, kwaliteit van de venue, etc.
  Wie weet is Rotterdam juist heel fanatiek, maar op een minder uitbundige in your face, serieuzere en professioneler manier achter de schermen. Er is schijnbaar al een Rotterdamse delegatie naar Tel Aviv afgereisd om advies in te winnen over het organiseren en de punten die ze kunnen verbeteren t.o.v. vorig jaar.

  Juist die objectieve dingen zijn zo belangrijk om alles in goede banen te leiden, aangezien je te maken hebt met miljoenen in euro’s, tienduizenden gasten die in gevaar kunnen komen…Rotterdam staat echt met voorsprong op zoveel vlakken.
  Bereikbaarheid bv: afgezien van de luchthaven heeft het een directe treinverbinding met Schiphol, Antwerpen, Brussel, Parijs, Londen. Er werd steeds gerept dat Maastricht goed is verbonden met DE en BE door de relatief kleine afstand. Maar dat valt ook wel weer mee. Aangezien de meeste bezoekers/toeristen met de trein zullen komen (even vanuit gaande) moeten ze via Düsseldorf Airport vier keer overstappen, en via Zaventem twee keer. Ik moet wel eens vanuit Eindhoven naar Roermond reizen en dat stuk spoorlijn heeft echt ontzettend vaak treinenuitval. Nu moet je je nog eens erbij bedenken dat dit tijdens een normale werkweek is, en er duizenden buitenlandse gasten dit traject ook nog eens gebruiken. Je hebt overvolle treinen zonder dat er goede alternatieven zijn (bij R’dam kun je nog uitwijken via Utrecht CS of Den Haag). En de bezoekers gebruiken het OV (grotendeels) in DE/BE, en zullen daar ook voorzieningen gebruiken. Dus die inkomsten komen nooit in NL terecht terwijl de kosten (grotendeels) aan deze kant van de grens komen.

  Dan nog de zaal dat niet eens uitgelegd hoeft te worden. Dit is misschien nog wel het allerbelangrijkste, want daar draait het uiteindelijk allemaal om. Ahoy is gebouwd voor dit soort dingen; accoustiek, reverberatietijd, looproutes, hoogte, draagconstructie om gigantische hoeveelheid en massa aan verlichting en techniek op te vangen. Dat is bij MECC natuurlijk niet het geval. Ik weet niet eens of het dak dat gigantische gewicht wel aan kan, plus er staan steunpilaren pal in het midden van de zaal. Ik zag dat ze nog een beetje de NPO-delegatie probeerden te misleiden met render waarbij het dak overduidelijk veel hoger is afgebeeld dan in werkelijkheid .

  En organisatie; Rotterdam heeft al een hele lange tijd ervaring met gigantische evenementen zoals de Marathon, Wereldhavendagen, zomercarnaval, north sea jazz, Junior Eurovisie songfestival, Tour de France, concerten van celebrities. Maastricht haalt André Rieu aan (steeds weer, alsof dat de enige ervaring is), en dat vergt toch weer andere maatregelen, je hebt met een totaal andere doelgroep te maken.

  Op het gebied van financiën: er werd steeds geroepen dat Maastricht een grote kanshebber is omdat het veel geld zou bieden (zou ik persoonlijk jammer vinden, als dat de enige reden is). Maar we weten niet hoeveel. Misschien is het maar één of twee miljoen meer dan Rotterdam. Ik zie niet dat ze ineens 35M over de brug gooien, dat is een vrij fors bedrag. Bovendien is die 15M van Rotterdam ook niet mis; het is een stuk meer dan voorgaande jaren, die allemaal rond de tien of (veel) minder lagen per host stad.

  Om het af te sluiten, ik denk niet dat ze Maastricht als een serieuze eerste plaats zien als er een optie is dat op vrijwel alle fronten veel beter doet. Ik denk dat dit meer een soort van drukmiddel en hypemiddel is om het beste uit Rotterdam te halen. Je kunt vanaf dag één zeggen “Rotterdam wordt het” maar dan heb je de kans dat Ahoy en de stad er niet 100% voor gaan. Nu er concurrentie is, worden ze verleid om harder hun best te doen, door misschien toch 20M te investeren ipv 15M, en misschien meer services te bieden die ze aanvankelijk niet wilden bieden. Bovendien is het belangrijk dat er serieus wordt gekeken naar een alternatief en alles daar omheen, stel dat Ahoy of Rotterdam toch niet gaat lukken om één of andere reden (brand, dreiging voor terreur, wat dan ook). Dan is het lullig als ze op dat moment Maastricht nooit serieus hebben genomen en niet hebben onderzocht hoe ze het festival toch in de stad kunnen organiseren. Je wil bovendien ook geen chaos creëeren door gelijk voor Rotterdam te gaan, want dan krijg je weer reacties als “zie je wel, de Randstad krijgt altijd alles, wij maken geen kans”. Plus Sietse zit in het team dat alles afweegt, en die had ook al een belangrijke rol tijdens het Junior songfestival in 2007, dus die heeft ook al enige band opgebouwd met de organisatie

 16. Maastregtniet

  Lekker hoor…knippen en plakken!

 17. Maastregtniet

  Hahaha… Dat mensen op mij gaan zitten wachten. Ik heb wel wat beters te doen. Jullie hadden geluk dat ik op zondag niets te doen had.
  En reageer nou eens inhoudelijk op die gevonden analyse…

 18. Momo

  Waarom blijft de reactie van “Johnny👀, Wed 31 Jul 2019 om 20:11” hier gewoon staan???

 19. Johnny👀

  😛

 20. mikrogids

  maastrechgt is beter

 21. Misutoria

  Jeetje is dat allemaal zelf bedacht en geschreven, die lap tekst hierboven?!?
  Het lijkt er wel op maar alsnog..

 22. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  S.P.A.R.T.A. naar vore!

 23. Sjon

  Wanneer is bekend wie de regie gaat doen…??

 24. Klugscheißer

  @Misutoria
  Wed 31 Jul 2019 om 21:42

  Misutoria, dat geloof je toch zelf niet. RottaRoffa aka Maastregtniet heeft dit letterlijk gekopieerd en geplakt.

  Het schrijfsel is afkomstig van iemand, gebruikmakend van de nickname CitoyenNéerlandais, die dit op 20 juli 2019 op de website van skyscrapercity.com geplaatst heeft.

  RottaRoffa aka Maastregtniet is een heel eng mannetje dat door zijn bluf de overhand probeert te krijgen en te houden. Jammer voor hem dat lieden zoals hij aan de basis door de mand vallen door hun kinderachtige gebral ((zie: speciaal voor het enkele plebs en Germaanse wijsneusjes) dat veel- zo niet alleszeggend is over zijn descendentie.

  En ‘dat’ wil dat wij op een gevonden analyse reageren. RottaRoffa aka Maastregtniet: Copy and paste is zo goedkoop. Dat goedkope, zoveel staat vast, tekent jou ten voeten uit. In dat licht bezien voel ik niet de minste behoefte om op een gejat stuk tekst te reageren.

  Kom op de proppen met een gefundeerde, middels zelf ingebrachte feiten gestaafde mening, en niet met van het internet geplukt en geplakt geneuzel waaraan je gemakshalve refereert. Geblaat, dat kant noch wal raakt, maar kennelijk veel indruk op je gemaakt heeft. Dit maakt jou in een klap tot een simple minded person, iow an Oh Henry.

  Het onvermijdelijke klapstuk c.q. hoogtepunt is de enkele verwijzing naar ene Sietse die in het team zit dat alles afweegt, welke Sietse tevens een belangrijke rol had tijdens het Junior Songfestival in 2007 en die aldus enige band opgebouwd heeft met de organisatie. Kortom, Rotterdam, douze points. Rien ne va plus.

  Als het voorgaande tot de uitkomst van jouw – RottaRoffa aka Maastregtniet – knip- en plakepistel zou moeten leiden, maakt dit de inhoud als zodanig dermate lachwekkend dat ik er slechts een Germaanse/Duitse uitdrukking tegenover kan stellen: Mein Gott, du bist echt ein Armleuchter. Doei/Auf nie Wiedersehen.

 25. Maastregtniet

  Knippen en happen!

 26. skankhunt42

  wat is die Albert toch een sportieve man .

 27. Tim Thijssen

  Maastricht is een politiek statement. Rotterdam moet het zijn, vanwege de kosten, de sfeer, de locatie, de akoestiek, de werkzaamheden die moeten gebeuren en omdat Maastricht niet uit te spreken, saai, onhandig en niet Nederlands is.

 28. Peter

  Maastricht mooier dan Rotterdam? Die Albert, nou geef mij de skyline van Rotterdam maar hoor, onovertroffen, in Nederland. Overigens vind ik dat alle nieuwbouw de hoogte in moet, zal op den duur wel moeten want de grondprijzen worden ook hier onbetaalbaar, dus moet alles wel de hoogte in.

 29. HansR

  Ooit was ik zakelijk uitgenodigd in Rotterdam te lunchen. Vanuit de bovenste verdieping werd het gezelschap gewezen op de “skyline” Bijna iedereen moest vreselijk lachen om de Rotterdamse poging toch nog iets mooi te vinden aan hun stad. Als randstedeling moet ik eerlijk constateren dat Maastricht veel mooier is een warmere uitstraling heeft dan de “skyline” van Rotjeknor. Maar het Eurosong gebeuren kan wel alleen in Rotterdam dat wel.

 30. v.o.f. de media

  Je zou alleen al Maastricht moeten negeren omdat we dan weer jaren dat moeten horen dat Maastricht zo ontzettend geweldig is met die k.utvlaaien altijd en dat gefrustreerde gel.lul! Ze willen toch niet bij Holland horen, nou het festrival komt uit Holland dus wordt het Rotterdam!

 31. Joop55

  Verlinde is weer goed bezig, in post-6 Inside tijdperk.

 32. FlyingLotus

  Snap die onno hoes wel, gewoon een buitenvriendje nemen ter compensatie van dit gedrocht.

 33. Simon

  Hoop wel dat Onno er een ‘hoesje’ omheen doet…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.