‘Jeroen Pauw stopt mogelijk met late talkshow NPO 1’

Het is niet duidelijk of de talkshow van Jeroen Pauw na het huidige seizoen terugkeert op de late avond van NPO 1. Het is ‘nog onderwerp van discussie’. Dat schrijft het AD op basis van insiders. De late avond van NPO 1 staat onder druk nu Eva Jinek heeft besloten om over te stappen naar RTL 4. Ze deelde een redactie met Pauw, maar een deel daarvan verhuist mee. De talkshowhost sprak eerder al zijn zorgen uit over een mogelijke kaalslag op de redactie en de gevolgen ervan.

Er werd nog even gesuggereerd dat NPO 1 met Pauw in gesprek zou gaan over een eenmalige verlenging van zijn talkshow per januari, om rechtstreeks de concurrentie aan te gaan met Jinek, maar dat zit er volgens die insiders niet in, meldt het AD.

Sterker nog: “Of Pauw – die niet bereikbaar was voor commentaar – überhaupt nog terugkeert op de late avond, is nog onderwerp van discussie.

Er is redelijk wat paniek bij de NPO, weet het AD. “In een moordend tempo wordt nu gezocht naar een nieuwe talkshow op NPO 1.

In navolging van Merel Westrik en Wilfred Genee noemt nu ook het AD Fidan Ekiz als de beoogd presentatrice. Ze zou een duo moeten gaan vormen met Tijs van den Brink. “De handtekeningen staan volgens bronnen nog niet op papier. Ekiz en Van den Brink maken nog eerst een proefaflevering.”

Er is al langer onrust over de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. Het gerucht gaat dat hij na het huidige seizoen stopt met DWDD.

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen