Albert Verlinde: ’50/50 dat het Maastricht wordt’

Geplaatst op do 29 aug 2019 om 10:00

Albert Verlinde denkt dat de kans 50/50 is dat ‘zijn’ Maastricht de gaststad van het Eurovisie Songfestival wordt. Dat zegt hij in gesprek met Maarten Steendam van Telegraaf TV. Het interview vond vorige week plaats, dus vóórdat gisteren leek uit te lekken dat Rotterdam de nieuwe gaststad wordt. Op de officiële Songfestival-pagina was Rotterdam ineens terug te vinden als gaststad en pas toen de media daarover berichtten, werd er ook een Maastricht-pagina aangemaakt.

Volgens critici is het dus een uitgemaakte zaak, maar Verlinde schatte de kans vorige week – tijdens het Telegraaf-interview – dus nog in op 50/50. “Ik denk echt dat het 50/50 is.

Toch zei een bestuurssocioloog uit Rotterdam onlangs dat het Songfestival organiseren in Maastricht net zoiets is als het WK Voetbal in Qatar (‘het kán wel, maar het is vrij belachelijk’). Verlinde: “Dat was een ontzettend zure man die zelf uit Rotterdam kwam. Wat hij tegen de regio heeft weet ik ook niet.”

Verlinde heeft geen zin in een soort tweestrijd? “Laten we nou eendrachtig voor het Songfestival gaan. Als het Rotterdam wordt gaan we voor Rotterdam staan en als het Maastricht is gaan we voor Maastricht staan. Maar twee kampen creëren van Randstad en regio is niet zo verstandig.”

Maakt het hem dan niets uit? “Ik vind echt dat Maastricht het zou moeten hebben, omdat het een fantastische omgeving is. Het is ook een soort oase, hè? Rotterdam verspreidt zich over de hele stad, terwijl het bij Maastricht bij elkaar komt in een kelk tussen de hotels. Het is veel gezelliger om daar te zitten dan in het grote Rotterdam.”

Zelf is Verlinde als commissaris verbonden aan de Maastrichtse MECC. “Ik ben aan het controleren of de bedrijfsvoering goed is en regels nageleefd worden. Het is niet zo dat ik naar voren spring en ik het ga presenteren.”

Giel Beelen beweerde maanden geleden nog dat de organisatie al voor Maastricht heeft gekozen. Daar bleef hij gisteren achter staan: “Het wordt Maastricht. Ik weet alleen dat ze er nu een heel circus van maken. Vrijdag wordt gewoon bekend dat het Maastricht is, punt.

Het Telegraaf-interview met Albert Verlinde kunt u hier bekijken.

Foto: SBS
22 Reacties op “Albert Verlinde: ’50/50 dat het Maastricht wordt’”


 1. Sander

  50/50 bij twee kandidaten. Echt hogere wiskunde hoor.

 2. Guttegut

  Wow wat een scoop van Verlinde. 2 steden en de kansen zijn 50-50. Dat verwacht je toch niet.

 3. Ad Visser

  Albert is genomineerd voor de Nobelprijs

 4. G.ossip

  Nou het gaat naar Rotterdam is al uitgelekt,dus 50/50 word toch echt 100 voor Rotjeknor

 5. Sjors van Kempen

  Doe het toch in Osdorp.

 6. kabouter flop

  Ja hadden jullie het ook gelezen??? strop van 120miljoen bij RTL

 7. Bep

  Al uitgelekt…. komisch

 8. Ron

  Het wordt Rotterdam, face that!

 9. oijoepio

  Daar is wiskundig gezien geen speld tussen te krijgen.

 10. Wanny

  Het is geen 50-50, het is 100-0 of 0-100. De beslissing is immers al gevallen.

 11. JohanV

  Rotterdam heeft internationale allure en is wereldberoemd. Maastricht is een mooie stad met een gezellige regio. Dus de keuze is niet moeilijk. Zelf woon ik niet in Rotterdam.

 12. Wyck uit naar Rotterdam

  Toch zei een bestuurssocioloog uit Rotterdam onlangs dat het Songfestival organiseren in Maastricht net zoiets is als het WK Voetbal in Qatar (‘het kán wel, maar het is vrij belachelijk’). Verlinde: ”Dat was een ontzettend zure man die zelf uit Rotterdam kwam. Wat hij tegen de regio heeft weet ik ook niet.”

  Volstrekt objectief natuurlijk die Kwalbert (als commissaris verbonden aan de Maastrichtse MECC) Hypocriet….
  Iedereen is toch vooringenomen. Maar als je puur naar locatie, economie, infrastructuur, ligging, potentie, arbeidskrachten en historisch belang kijkt wint Rotterdam op alle vlakken.
  Ja… Maar Maastricht heeft zoveel sfeer. Elke keer weer dezelfde koppen tegenkomen omdat het maar een beperkt kelkje is dat stadscentrum Daar wordt niemand vrolijk van.

 13. Peter Plas

  Ego

 14. pastoor Justus uit Schin op Geul

  hij zegt zoveel, zonder eigenlijk iets te zeggen , loze woorden dus !

 15. Ad Visser

  Nobelprijs

 16. COSA NOSTRA

  Rotterdam heeft geen Allure alleen alleen bakken vol met criminelen!!!!

 17. Robert

  Ik begrijp absoluut niet dat Verlinde zijn mening geeft over mogelijke kansen voor de één of de andere. Het is tevens een zinloze mening die 50/50.
  Het wordt Rotterdam dat moge duidelijk zijn, gewoon de beste lokaties en ervaring.
  Bovendien commercieel een goede keus, er verdwijnen zo geen overnachtingen naar het buitenland.

 18. COSA NOSTRA

  mocht het Rotterdam worden wat ik niet Hoop! Dan zullen er toch pendelbussen rijden van en naar Den Haag en Amsterdam.zodra het songfestival afgelopen is gaat iedereen zsm weg uitotterdam en wordt het feest in gezellige steden verder gevierd!

 19. Alfons

  Jawel, 50/50…… Wat een waanzinnige wijsheid 🤔

 20. Fons

  Kwalbertje Verlinde zit er weer eens naast.
  De economische spin-off is voor Nederland veel beter dan Maastricht. Als het daar gehouden zou worden, profiteren België en Duitsland veel meer omdat daar veel meer hotelboekingen komen omdat Maastricht veel te dure overnachtingen heeft in die periode.
  Los van dat Ahoy een veel betere infrastructuur heeft, is dat m.i. ook een argument om niet voor Maastricht te kiezen.

 21. 123

  Nou, de geloofwaardigheid van Giel Beelen is bij dezen dus compleet dood en begraven. 🙈

 22. Ron

  Giel zat gewoon te trollen. Niet geloofwaardig te nemen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.