Albert Verlinde: ’50/50 dat het Maastricht wordt’

Albert Verlinde denkt dat de kans 50/50 is dat ‘zijn’ Maastricht de gaststad van het Eurovisie Songfestival wordt. Dat zegt hij in gesprek met Maarten Steendam van Telegraaf TV. Het interview vond vorige week plaats, dus vóórdat gisteren leek uit te lekken dat Rotterdam de nieuwe gaststad wordt. Op de officiële Songfestival-pagina was Rotterdam ineens terug te vinden als gaststad en pas toen de media daarover berichtten, werd er ook een Maastricht-pagina aangemaakt.

Volgens critici is het dus een uitgemaakte zaak, maar Verlinde schatte de kans vorige week – tijdens het Telegraaf-interview – dus nog in op 50/50. “Ik denk echt dat het 50/50 is.

Toch zei een bestuurssocioloog uit Rotterdam onlangs dat het Songfestival organiseren in Maastricht net zoiets is als het WK Voetbal in Qatar (‘het kán wel, maar het is vrij belachelijk’). Verlinde: “Dat was een ontzettend zure man die zelf uit Rotterdam kwam. Wat hij tegen de regio heeft weet ik ook niet.”

Verlinde heeft geen zin in een soort tweestrijd? “Laten we nou eendrachtig voor het Songfestival gaan. Als het Rotterdam wordt gaan we voor Rotterdam staan en als het Maastricht is gaan we voor Maastricht staan. Maar twee kampen creëren van Randstad en regio is niet zo verstandig.”

Maakt het hem dan niets uit? “Ik vind echt dat Maastricht het zou moeten hebben, omdat het een fantastische omgeving is. Het is ook een soort oase, hè? Rotterdam verspreidt zich over de hele stad, terwijl het bij Maastricht bij elkaar komt in een kelk tussen de hotels. Het is veel gezelliger om daar te zitten dan in het grote Rotterdam.”

Zelf is Verlinde als commissaris verbonden aan de Maastrichtse MECC. “Ik ben aan het controleren of de bedrijfsvoering goed is en regels nageleefd worden. Het is niet zo dat ik naar voren spring en ik het ga presenteren.”

Giel Beelen beweerde maanden geleden nog dat de organisatie al voor Maastricht heeft gekozen. Daar bleef hij gisteren achter staan: “Het wordt Maastricht. Ik weet alleen dat ze er nu een heel circus van maken. Vrijdag wordt gewoon bekend dat het Maastricht is, punt.

Het Telegraaf-interview met Albert Verlinde kunt u hier bekijken.

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen