Talpa niet blij met Het Parool: ‘Heel frustrerend’

Geplaatst op ma 09 sep 2019 om 9:10

Paul Römer had zijn vroegere Big Brother-maatje John de Mol in januari al negen jaar niet meer gesproken, maar dit jaar zag de mediamiljardair hem ineens weer staan en mocht hij aan de slag bij Talpa. Sindsdien zet hij zich als Managing Director Radio en Televisie met hart en ziel in voor de mediaonderneming. Hij bemoeit zich ook met de randzaken; zo trad hij eind vorige maand in Shownieuws op om zijn ergernis uit te spreken over de berichtgeving over Talpa’s nieuwe nieuwsdienst.

Het Parool meldde dat Talpa de stekker uit het plan had getrokken, terwijl er al tientallen journalisten waren weggehaald bij andere media. De focus gaat nu eerst op Hart van Nederland en Shownieuws, liet het mediabedrijf weten.

Dat van die focus klopt wel, maar het is niet zo dat de plannen voor een nieuwe nieuwsdienst in de prullenbak liggen, foetert Römer bij Adformatie.

De Mol heeft de ambitie voor een nieuwsplatform een jaar geleden uitgesproken. “Binnen Talpa Network zijn structuren ingericht en mensen aangenomen om dat uit te ontwikkelen. Dat is klaar als het klaar is.”

Nu is dat nog niet klaar, aldus Römer. “In dat proces werd na onderzoek nog eens herbevestigd hoe belangrijk Hart van Nederland en Show zijn én ook dat we daar nog meer mee kunnen. We gaan daar verder in investeren. Onderweg is er iets bij Het Parool terechtgekomen.”

De schrijver heeft geconcludeerd dat het nieuwsplatform niet door zou gaan, zegt Römer boos. “We kregen het stuk te lezen voordat het gepubliceerd werd en hebben hem verteld dat het niet klopte. Hij publiceerde het artikel zonder de wederhoor goed op te schrijven. Andere media namen het over en dan is het te laat.”

Dat was frustrerend, omdat je je niet kunt verdedigen. We stuurden nog een persbericht na en vervolgens werd gezegd dat wíj een draai hebben gemaakt.”

Het interview met drie Talpa-bobo’s kunt u lezen op de Adformatie-site.

Lees ook:
John de Mol trekt stekker uit plan eigen nieuwsdienst (28 augustus)
Talpa Network zet ontwikkeling nieuwsdienst wél door (28 augustus)
Paul Römer: ‘We gaan gewoon door met nieuwsdienst’ (29 augustus)

Foto: Talpa
35 Reacties op “Talpa niet blij met Het Parool: ‘Heel frustrerend’”


 1. Hans van Nieuwkerk

  Ik kan nog geen minuut kijken naar Hart van Nederland vreselijk programma met een hele lage energie ik krijg er slechte vibes van

 2. #NPO kijker - maandag#

  Schandalig van het Parool, Hart van Nederland en de nieuwe nieuwsdienst gaan een ijzersterke combinatie worden, een NOS journaal en RTL nieuws killer.

 3. #NPO kijker - maandag#

  #NPO kijker – maandag#
  Mon 09 Sep 2019 om 9:16

  hap hap

 4. @npo

  Laat mij niet lachen

 5. Wyatt

  Hart van NL is echt van dat non news.

 6. oja

  haha, altijd hetzelfde verweer…. de media hebben het gedaan. Betwijfel dat. Journalisten van het parool doen gewoon hun werk en brengen de waarheid, soms met een twist. Maar dit afwimpelen aan slecht journalistiek werk is wel erg makkelijk.

 7. L.

  Ach, en maar blijven liegen. Het Parool had wel degelijk gelijk en nu gaat Römer om zich heen slaan.

 8. #NPO kijker - maandag#

  De journalist van het Parool was een paar dagen al een Frits Wester aan het doen.

 9. Paolo 2.0

  #NPO kijker – maandag#,

  Talpa een ijzersterke nieuwsdienst die anderen van de kaart veegt? Zoals de blinde sprak; ‘ Eerst zien, dan geloven’.
  NOS journaal is weliswaar minder dan vroeger maar nog steeds een instituut voor tv kijkend Nederland. Rtl4 oogt sneller en flitsender en toch scoort het NOS journaal al jaren hoger. Aan de andere kant kan Talpa wellicht een groeiende markt bedienen want met de verloedering van de samenleving daalde ook het niveau van vele kijkers. Dus Talpa kan in dat gat van de markt springen.

 10. Harry

  Dit gaat hopeloos floppen.
  De basis voor die nieuwsdienst is liegen, bedriegen en manipuleren.
  Dat hebben de mensen snel door hoor, en dan kunnen ze weer inpakken daar bij Talpa.

 11. Mdvrvries

  Na het lezen van dit bericht kan de enige conclusie zijn dat de nieuwsdienst niet doorgaat en men toch vasthoudt aan de bestaande rubrieken.

 12. Mike

  NOS Journaal en RTL Nieuws zijn pure propaganda.

  Pro EU, Pro Klimaatakkoord, Anti Trump, Anti Brexit, Anti FVD, Anti PVV, Anti Rechts, Pro Links.

  Niets objectiefs aan hun berichtgeving.

 13. Snake Charmer

  @Mike ben je er zo een eeuwig boos media doet aan propaganda, klimaatproblemen zijn nep alles is de schuld van vluchtelingen en Wilders en Bidet zijn helden zeker?

 14. Anita

  @Snake Charmer: leer Nederlands!

 15. Bart

  Het kan je interesse niet zijn maar Hart van Nederland is wel een goed gemaakt programma. Het enige wat ik er aan mis is een blokje met algemeen (wereld) nieuws.

 16. Ron

  Ik mis dat totaal niet. Voor wereld/hardnieuws zijn er al andere media die hier aan voldoen.

 17. Bart

  @Ron Het klopt dat het er genoeg is maar voor de volledigheid is het goed. Het gaat er ook komen op SBS6. Net als een (late night) talkshow.

 18. Zonder Naam

  @Bart – Je moet het niet als ‘core’ nieuwsvoorziening gebruiken, maar als áánvulling erop is het prima. Ook dat zogenaamde onbeduidende nieuws over ‘Jan Modaal’ zegt het een en ander over hoe we er in Nederland voor staan.

 19. Joop55

  De Römers zijn niets meer dan een geldhongerige dynastie.

  @Mike

  Opmerkelijk dan dat RTL Nieuws Wilders nu wil gaan vrijpleiten van zijn zogenaamde ”politieke proces”.

 20. Bart

  @Zonder naam Eens!

 21. Ron

  @B-art: aanname. Het komt er maar niet in de vorm hoe jij denkt.

 22. anoniem

  paul romer

  waarom denk je dat de oplage van het parool

  elke dag naar beneden gaat

 23. Bart

  @Ron Geen aanname maar een feit. Een komt een groot nieuws platvorm dat ook te zien zal zijn op televisie bij SBS6. Die talkshow komt er ook.

  Boulevard late night komt er niet op RTL4 maar verschillende late night formats die elkaar steeds opvolgen. Op dit moment loopt Beau. Aan twee andere word gewerkt.

 24. Ron

  @B-art: Waar haal je Boulevard late night nu eens vandaan? We hebben het hier over het nieuws platform wat op verschillende manieren te interpreteren is. Dat het ook op TV komt is nooit gezegd letterlijk, dat is een aanname die jij steeds pleegt te doen in dit verhaal…

 25. No. 14

  @Ron: laat gaan, joh.
  Bart heeft een verstandelijke beperking.

 26. Ron

  @No.14: daar begin ik steeds meer in te geloven. Leeft in en met zijn eigen waarheid…Hij is niet eenzaam in ieder geval…

 27. Mike is een jankerd

  !

 28. Erwin

  Wow, de HvN doelgroep zit hier in z’n volledigheid op deze site; wat een dom gelul.

 29. Bart

  @Ron Hij komt met aannames hier en dat hoe jij het ziet altijd de waarheid is. Dat is niet zo.

 30. Bart

  Hij = Jij voordat nieuw gekkie No.14 denkt dat ik het over hem had. Die komt de boel hier weer verzieken. Ik hem alvast even gemeld.

 31. @Bart

  Wat probeer je nu allemaal te zeggen?

 32. Ron

  @B-art: je hebt helemaal gelijk…

 33. "Veronicæ Doet Het?....Beter!"; 

  Het Parool hoort net als NRC en AD onderin de kattenbak. Het is allemaal gel u l wat daar in staat.

 34. No. 14

  Oeehhh Vartje meldt vwat. Grote jongen. Liep op de kleuterschool ook gelijk huilend naar de juf om te klikken. Dat soort types waren in de jaren 40 lid van de NSB. Vuile klikkers.

 35. No. 14

  Bartje vartje

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.