Talpa niet blij met Het Parool: ‘Heel frustrerend’

Paul Römer had zijn vroegere Big Brother-maatje John de Mol in januari al negen jaar niet meer gesproken, maar dit jaar zag de mediamiljardair hem ineens weer staan en mocht hij aan de slag bij Talpa. Sindsdien zet hij zich als Managing Director Radio en Televisie met hart en ziel in voor de mediaonderneming. Hij bemoeit zich ook met de randzaken; zo trad hij eind vorige maand in Shownieuws op om zijn ergernis uit te spreken over de berichtgeving over Talpa’s nieuwe nieuwsdienst.

Het Parool meldde dat Talpa de stekker uit het plan had getrokken, terwijl er al tientallen journalisten waren weggehaald bij andere media. De focus gaat nu eerst op Hart van Nederland en Shownieuws, liet het mediabedrijf weten.

Dat van die focus klopt wel, maar het is niet zo dat de plannen voor een nieuwe nieuwsdienst in de prullenbak liggen, foetert Römer bij Adformatie.

De Mol heeft de ambitie voor een nieuwsplatform een jaar geleden uitgesproken. “Binnen Talpa Network zijn structuren ingericht en mensen aangenomen om dat uit te ontwikkelen. Dat is klaar als het klaar is.”

Nu is dat nog niet klaar, aldus Römer. “In dat proces werd na onderzoek nog eens herbevestigd hoe belangrijk Hart van Nederland en Show zijn én ook dat we daar nog meer mee kunnen. We gaan daar verder in investeren. Onderweg is er iets bij Het Parool terechtgekomen.”

De schrijver heeft geconcludeerd dat het nieuwsplatform niet door zou gaan, zegt Römer boos. “We kregen het stuk te lezen voordat het gepubliceerd werd en hebben hem verteld dat het niet klopte. Hij publiceerde het artikel zonder de wederhoor goed op te schrijven. Andere media namen het over en dan is het te laat.”

Dat was frustrerend, omdat je je niet kunt verdedigen. We stuurden nog een persbericht na en vervolgens werd gezegd dat wíj een draai hebben gemaakt.”

Het interview met drie Talpa-bobo’s kunt u lezen op de Adformatie-site.

Lees ook:
John de Mol trekt stekker uit plan eigen nieuwsdienst (28 augustus)
Talpa Network zet ontwikkeling nieuwsdienst wél door (28 augustus)
Paul Römer: ‘We gaan gewoon door met nieuwsdienst’ (29 augustus)

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen