Paul Römer: ‘We gaan gewoon door met nieuwsdienst’

Geplaatst op do 29 aug 2019 om 8:30

De berichtgeving van Het Parool dat Talpa Network de stekker heeft getrokken uit het plan voor een nieuwe nieuwsdienst met de naam De Dag heeft gisteren kennelijk flink wat hommeles opgeleverd achter de schermen, want het bedrijf schiet plotseling in een felle ontkenning. Er zijn flink wat journalisten overgestapt om voor John de Mol te gaan bouwen aan het nieuwsmerk en gisteren erkende Talpa ineens dat hun expertise nu ‘heel handig kan zijn voor de verdere uitbouw van Hart van Nederland’. 

Maar die journalisten zijn niet overgestapt om aan de slag te gaan voor Hart van Nederland. Kennelijk hebben ze boos aan de bel getrokken bij de directie van Talpa. Gisterenavond vlak voor middernacht ging er namelijk een persbericht uit.

Talpa Network meldde daarin: “In tegenstelling tot eerdere berichten stopt Talpa Network niet met de ontwikkeling van een nieuwe nieuwsvoorzieningHet concept bevindt zich nog in de onderzoeksfase en Talpa Network komt met informatie hierover naar buiten op het moment dat de plannen definitief zijn. Op korte termijn worden Hart van Nederland en Shownieuws versterkt, als eerste stap in de versterking van haar totale nieuwsvoorziening.”

Bovendien werd de nieuwe Talpa-bobo Paul Römer opgetrommeld om een verklaring te geven in Shownieuws. Daarin zei hij: “Het artikel ademt de sfeer uit alsof Talpa de stekker heeft getrokken uit een nieuwsconcept dat we aan het maken zijn en dat is niet waar. We hebben onderzoek verricht in wat wij willen met de nieuwsconcepten.”

Eén van de uitkomsten is dat we Hart en Show gaan versterken, dat zijn al bestaande concepten, maar daarnáást gaan we investeren in andere concepten en dat onderzoek loopt nog. Dat is niet van de baan en daar is de stekker niet uitgetrokken; dat gaat gewoon door. In die zin was het Parool-artikel gewoon onjuist.

Lees ook:
John de Mol trekt stekker uit plan eigen nieuwsdienst (gisteren)
Talpa Network zet ontwikkeling nieuwsdienst wél door (gisteren)

Foto: SBS
21 Reacties op “Paul Römer: ‘We gaan gewoon door met nieuwsdienst’”


 1. Eva

  Welke gerespecteerde journalist gaat voor (uitbouw) Hart van Nederland werken?! Al moet deze overgestapte zich sowieso achter de oren krabben. En had ook beter kunnen weten. Met de reputatie/resultaten van John de Mol toch overstappen.
  Dat riekt dan toch ook een beetje voor het grote geld gaan i.p.v. voor de inhoud…..

 2. By the way

  Kortom: het artikel in het Parool klopt. Er komt geen nieuwe nieuwsvoorziening. Bestaande programma’s of kanalen worden versterkt en er wordt geïnvesteerd in ‘andere concepten’.

  Het zit hem in het kiezen van de juiste / subtiele(re) bewoordingen.

 3. Minder of Mirjam

  Alsof je van The New York Times gaat naar de schoolkrant.

  TALPA = ‘Tzijn Alweer Lachwekkende Persberichten Allemaal

 4. Peter L.

  Talpa’s nieuwe nieuwsmerk gaat er wel degelijk komen. De journalisten werken aan een 24/7 nieuwsvoorziening voor online. Daarnaast komt er op de plek waar nu Utopia wordt uitgezonden een nieuwsprogramma. De naam is nog niet gekozen. De werktitel is De Dag.

 5. Erik

  Aldus een onderzoek onder 1250 huishoudens (over het algemeen oudere NPO mensen) met een kijkcijfer kastje die staan voor 17 miljoen inwoners.
Hilarisch!

 6. TomTom

  Kan iemand ons svp verlossen van het “creatieve brein” genaamd John de Mol. Op foto’s zie je hem vaak met zo’n beetje peinzende (aan de wereldproblemen denkende) ‘ far a way’ look maar in werkelijkheid is het een gemaakte blik die verhult dat hij alweer denkt aan een volgend bagger-programma en welke onkreukbaar geachte zgn BN-er daarvoor in te palmen.
  Neem het van me aan: als ie weg is, gaan we hem niet missen.
  Vuilnisman: kan deze zak ook mee?

 7. Simon

  Oftewel we gaan door maar nu even niet …

 8. Den Draaiert Joost

  Dat je toch van NPO naar Talpa ging voor de poen als journalist en dat je nu nieuws moet garen voor Hart van Nederland. Hahahaha

 9. Wendy

  haha ook echt een item om in Shownieuws te behandelen!
  Propagandazender is het aan het worden!

 10. L.

  Tja, en ik heb van meerdere bronnen gehoord dat medewerkers gisteren zijn ingelicht dat het hele idee van de baan is. Dus betrouwbaar zal ik die nieuwe nieuwsdienst, als die er komt, in elk geval al niet willen noemen. Toch wel een van de belangrijkste eisen van een nieuwsdienst…

 11. Arie

  @ Je schat de NYT te hoog in. Dat is al lang geen kwaliteitskrant meer, slechts alleen nog in naam.
  Over het verval van de Amerikaanse media (niet meer onpartijdig, feitelijk rapporterend) zullen de NL-media nooit berichten (behalve over FOX News, natuurlijk).
  Welke VS-krantjes moeten Nederlandse journalisten dan voorlezen bij DWDD of Nieuwsuur?

 12. Dollemans Uitrit

  In de NewYorkTimes staan meer feitelijke onjuistheden dan spelfouten in de schoolkrant. Alleen is het bij de schoolkrant niet bewust.

 13. Bart

  Toch een nieuwsdienst he Ron ;)

 14. ano@niem.nl

  Het gaat er gewoon komen per 1 januari: een eigen ANP Nieuws. Hart van Nederland moet nog even 4 maanden doormodderen en wordt gepimpt met buitenlands nieuws.
  Het weer kan ook pas vanaf 1 januari wanneer Paulusma weg is.

  Er komen twee uitzendingen buiten de tijden van NOS en RTL. Maar dat was allemaal al bekend…!

 15. Ron

  @B-art: nee dus.

 16. Mick

  Gaan ze nog iets doen op de ochtend bij SBS6? Die Hart van Nederland herhaling kan echt niet. Je hoort aan alles dat het van de dag ervoor is en tot overmaat van ramp zijn de tunes elke dag verdwenen.

 17. Mick

  Als dat ‘De Dag’ de naam wordt voor actualiteiten op SBS6 kunnen ze natuurlijk ‘De Dag Begint’ maken met Cilly Dartell ofzo.

 18. Bart

  @Ron Wel dus! Je weet echt niets he

 19. Bart

  @Mick Goed idee maar niet met Cilly Dartel natuurlijk.

 20. ano@niem.nl

  De Dag als naam is slecht gekozen. Dan zou je alleen 1 uitzending kunnen doen rond 11 uur.

  Het zal echt wel 6 Avondnieuws worden ‘(ANP) Nieuws op 6’.
  Het was allemaal al bekend dat Merel Westerik en Jeroen Latijnhouwers o.a. anchors worden. Mirella van Markus en Celine Huijsmans zullen in de weekenden en afwisselend ook door de week te zien zijn. Sandra Schuurhof zal op verslaggeving worden gezet. Er wordt nog gekeken naar een tweede mannelijke anchor.

  De overige presentatrices van Hart van Nederland zullen dan naar een 5 uur programma gaan of naar een nieuw ochtendprogramma/ontbijtshow en nieuws achtig programma of ze gaan de laan uit.

 21. ano@niem.nl

  PS persoonlijk hoop ik dat er geen ontslagen vallen en dat een ieder herplaatst wordt. Wie weet dat Schuurhof ook wel gaat presenteren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.