Paul Römer: ‘We gaan gewoon door met nieuwsdienst’

De berichtgeving van Het Parool dat Talpa Network de stekker heeft getrokken uit het plan voor een nieuwe nieuwsdienst met de naam De Dag heeft gisteren kennelijk flink wat hommeles opgeleverd achter de schermen, want het bedrijf schiet plotseling in een felle ontkenning. Er zijn flink wat journalisten overgestapt om voor John de Mol te gaan bouwen aan het nieuwsmerk en gisteren erkende Talpa ineens dat hun expertise nu ‘heel handig kan zijn voor de verdere uitbouw van Hart van Nederland’. 

Maar die journalisten zijn niet overgestapt om aan de slag te gaan voor Hart van Nederland. Kennelijk hebben ze boos aan de bel getrokken bij de directie van Talpa. Gisterenavond vlak voor middernacht ging er namelijk een persbericht uit.

Talpa Network meldde daarin: “In tegenstelling tot eerdere berichten stopt Talpa Network niet met de ontwikkeling van een nieuwe nieuwsvoorzieningHet concept bevindt zich nog in de onderzoeksfase en Talpa Network komt met informatie hierover naar buiten op het moment dat de plannen definitief zijn. Op korte termijn worden Hart van Nederland en Shownieuws versterkt, als eerste stap in de versterking van haar totale nieuwsvoorziening.”

Bovendien werd de nieuwe Talpa-bobo Paul Römer opgetrommeld om een verklaring te geven in Shownieuws. Daarin zei hij: “Het artikel ademt de sfeer uit alsof Talpa de stekker heeft getrokken uit een nieuwsconcept dat we aan het maken zijn en dat is niet waar. We hebben onderzoek verricht in wat wij willen met de nieuwsconcepten.”

Eén van de uitkomsten is dat we Hart en Show gaan versterken, dat zijn al bestaande concepten, maar daarnáást gaan we investeren in andere concepten en dat onderzoek loopt nog. Dat is niet van de baan en daar is de stekker niet uitgetrokken; dat gaat gewoon door. In die zin was het Parool-artikel gewoon onjuist.

Lees ook:
John de Mol trekt stekker uit plan eigen nieuwsdienst (gisteren)
Talpa Network zet ontwikkeling nieuwsdienst wél door (gisteren)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen