‘Tv-reisjes zijn heel erg zwaar voor NPO-sterren’

De gewone Nederlander realiseert zich niet hoe zwaar NPO-sterren het hebben als ze voor hun omroep op reis moeten. Het is een uitputtingsslag. Dat geeft Lauren Verster aan in Nieuwe Revu. Verster was op een gegeven moment zó moe van al die tv-reisjes, dat de AvroTros haar naar Ibiza stuurde. Hoe komt het dat het maken van tv-reisjes zo’n uitputtingsslag is? “De lange vluchten, de jetlags, of beter gezegd: het moeten presenteren terwijl er een dikke vette jetlag in de weg zit.

Ook de kamers in luxehotels zijn vreselijk, aldus Verster. “Vaak zijn ze onpersoonlijk en hebben ze van die nondescripte kunst aan de muur. Op een gegeven moment kreeg ik al kokhalsneigingen als ik Schiphol zag.”

De presentatrice wilde het leven van een doorsnee vrouw hebben. “Dat je ’s ochtends opstaat, jouw eigen kiwi kan eten, naar een yogaklasje kan.”

Nee, Nederland heeft het echt verkeerd met dat populistische gepraat over al die reizende NPO-sterren, wil Verster zeggen. “Mensen denken dat het een soort vakanties zijn, die reisprogramma’s. Maar dat zijn werkdagen van zeker zestien uur, vaak stoned van de jetlag, eten wanneer de tijd het toelaat, soms in een sloppenwijk, soms bij een benzinepomp.

Het is de reden waarom Verster ‘na tien jaar fulltime reizen’ is gestopt met haar tv-reizen. Ze heeft bedongen dat ze voorlopig alleen nog in Nederland draait. Of staat de deur op een kier? “Zeg nooit nooit.

Het Nieuwe Revu-interview met Lauren Verster kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVRO, Ruud Baan

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen