Talpa Network zet ontwikkeling nieuwsdienst wél door

Talpa Network zet de ontwikkeling van een eigen nieuwsdienst wél door. Daar wordt binnenkort meer over bekend. Dat heeft het mediabedrijf van John de Mol zojuist, op de zeer late avond, laten weten in een persbericht. Het Parool meldde vandaag dat Talpa afziet van het eigen nieuwsmerk, dat de naam De Dag zou moeten dragen. Het was opvallend nieuws, omdat De Mol al een heel bataljon aan journalisten had aangenomen om deze nieuwsdienst vorm te geven.

NOS-verslaggever Martijn van der Zande vond het zonde van alle overgestapte journalisten. “Er is niets mis met Hart van Nederland, maar ik weet niet of dat nou het programma is waarvoor een aantal zeer prettige collega’s is overgestapt naar Talpa“, twitterde hij kritisch.

NU.nl-adjunct Colin van Hoek opende zijn armen voor de Talpa-journalisten. “Als er nog goede journalisten zijn die vanwege dit nieuws een baan zoeken, mail me maar. Bij NU.nl zijn we lekker aan het groeien.

Mediakenner Marianne Zwagerman zag het nieuws al aankomen. “Er is geen nieuws DNA bij Talpa. Het zijn old skool tv mensen. En de nieuwsmarkt is overvol ook.

Eerder vandaag liet Talpa Network aan Adformatie weten: “Talpa Network gaat nu Hart van Nederland verder uitbouwen tot een 24/7 crossmediale nieuwsvoorziening en ook Show verder ontwikkelen. Daarnaast blijven we onderzoeken of we iets kunnen doen met andere vormen van nieuws. Dus het hele ‘nieuwsverhaal’ is niet van de baan. Bovendien hebben daarnaast nog ANP.

Maar dat is toch niet waar al die journalisten voor waren overgestapt? Bij Adformatie: “We doen regelmatig onderzoek en de mensen die we hebben aangenomen, blijven gewoon voor Talpa Network werken. Hun expertise kan heel handig zijn voor de verdere uitbouw van Hart van Nederland.

Nu is de zaak dus weer wat veranderd. ‘Talpa Network zet ontwikkeling nieuwsvoorziening door’, kopt het mediabedrijf op de late avond. “In tegenstelling tot eerdere berichten stopt Talpa Network niet met de ontwikkeling van een nieuwe nieuwsvoorziening.”

Verder staat er in het summiere persbericht: “Het concept bevindt zich nog in de onderzoeksfase en Talpa Network komt met informatie hierover naar buiten op het moment dat de plannen definitief zijn. Op korte termijn worden Hart van Nederland en Shownieuws versterkt, als eerste stap in de versterking van haar totale nieuwsvoorziening.”

Lees ook: John de Mol trekt stekker uit plan eigen nieuwsdienst (eerder vanavond)

Foto: BNNVARA

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen