Talpa Network zet ontwikkeling nieuwsdienst wél door

Geplaatst op wo 28 aug 2019 om 23:40

Talpa Network zet de ontwikkeling van een eigen nieuwsdienst wél door. Daar wordt binnenkort meer over bekend. Dat heeft het mediabedrijf van John de Mol zojuist, op de zeer late avond, laten weten in een persbericht. Het Parool meldde vandaag dat Talpa afziet van het eigen nieuwsmerk, dat de naam De Dag zou moeten dragen. Het was opvallend nieuws, omdat De Mol al een heel bataljon aan journalisten had aangenomen om deze nieuwsdienst vorm te geven.

NOS-verslaggever Martijn van der Zande vond het zonde van alle overgestapte journalisten. “Er is niets mis met Hart van Nederland, maar ik weet niet of dat nou het programma is waarvoor een aantal zeer prettige collega’s is overgestapt naar Talpa“, twitterde hij kritisch.

NU.nl-adjunct Colin van Hoek opende zijn armen voor de Talpa-journalisten. “Als er nog goede journalisten zijn die vanwege dit nieuws een baan zoeken, mail me maar. Bij NU.nl zijn we lekker aan het groeien.

Mediakenner Marianne Zwagerman zag het nieuws al aankomen. “Er is geen nieuws DNA bij Talpa. Het zijn old skool tv mensen. En de nieuwsmarkt is overvol ook.

Eerder vandaag liet Talpa Network aan Adformatie weten: “Talpa Network gaat nu Hart van Nederland verder uitbouwen tot een 24/7 crossmediale nieuwsvoorziening en ook Show verder ontwikkelen. Daarnaast blijven we onderzoeken of we iets kunnen doen met andere vormen van nieuws. Dus het hele ‘nieuwsverhaal’ is niet van de baan. Bovendien hebben daarnaast nog ANP.

Maar dat is toch niet waar al die journalisten voor waren overgestapt? Bij Adformatie: “We doen regelmatig onderzoek en de mensen die we hebben aangenomen, blijven gewoon voor Talpa Network werken. Hun expertise kan heel handig zijn voor de verdere uitbouw van Hart van Nederland.

Nu is de zaak dus weer wat veranderd. ‘Talpa Network zet ontwikkeling nieuwsvoorziening door’, kopt het mediabedrijf op de late avond. “In tegenstelling tot eerdere berichten stopt Talpa Network niet met de ontwikkeling van een nieuwe nieuwsvoorziening.”

Verder staat er in het summiere persbericht: “Het concept bevindt zich nog in de onderzoeksfase en Talpa Network komt met informatie hierover naar buiten op het moment dat de plannen definitief zijn. Op korte termijn worden Hart van Nederland en Shownieuws versterkt, als eerste stap in de versterking van haar totale nieuwsvoorziening.”

Lees ook: John de Mol trekt stekker uit plan eigen nieuwsdienst (eerder vanavond)

Foto: BNNVARA
24 Reacties op “Talpa Network zet ontwikkeling nieuwsdienst wél door”


 1. By the way

  Gaat wel lekker zo, met die berichtjes. Die nieuwsvoorziening wordt vast en zeker een succes.

 2. Ron

  Dan weer wel, dan weer niet. Eerst maar eens een degelijke persdienst starten misschien?

 3. Blank gespuis

  Tja, je verwacht het niet.
  John de Mol die een flop produceert…

 4. Mick

  Dus de media hebben het weer verkeerd begrepen. De naam Hart van Nederland is alleen helemaal niet bruikbaar voor internationaal nieuws. Gewoon Hart van Nederland & een bulletin ‘ANP Nieuws’ had daarom prima gekund. Ben benieuwd hoe ze dat gaan doen.

 5. Mick

  Oké laat maar, ik heb het zelf verkeerd begrepen. Er is niets meer van te volgen…

 6. MediaPrak

  Graag bij komende Televizierring ook een oeuvre award ‘De Gouden Komkommer’ voor de persdienst van Talpa Radio/TV. Het is toch bewonderenswaardig hoe zij keer op keer tegenvallers bij hun radio en tv zenders zo weten te verdraaien tot een eclatant succes. We stoppen niet met een eigen nieuwsredactie, maar versterken Hart v Nl(nog nooit betrapt op een scoop of bericht uit eigen nieuwsgaring).

 7. Roen

  En zo gaat dat.. Onbetrouwbare bron kennelijk en IEDEREEN neemt het over.. Sukkels

 8. Joost

  @ mick
  Zal wel iets worden als Hart van Holland. Geheel in de stijl van het labiele Talpa.

 9. Flits Bom

  Die mol had ook zo maar een klein aardappelboertje kunnen zijn.
  Hij heeft er de kop voor.

 10. Poi

  ANP staat weer in de verkoop?

 11. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Echte bagger behoeft geen korst.
  Dat komt vanzelf.

 12. Mike

  😂 nu.nl. ….. over foute nieuwsvoorziening gesproken.

  Als Talpa slim is starten ze een rechtse tegenhanger van nu.nl

 13. Piet van Oosterhout

  Aplat Nieuws. Voor al uw nepnieuws.

 14. Bart

  Er zijn er weer een aantal die gewoon reageren maar het hele bericht niet gelezen hebben.

 15. Ad Visser

  Gevalletje bewust aandacht zoeken?!

 16. Simon

  Talpa start dus een fake nieuwsvoorziening?

 17. Mdvrvries

  Mediacourant zwicht voor de propaganda van ome John.

 18. zucht

  Ja, zo krijg je iedereen NIEUWSgierig!

 19. Peter L.

  Talpa’s nieuwe nieuwsmerk gaat er wel degelijk komen. De journalisten werken aan een 24/7 nieuwsvoorziening voor online. Daarnaast komt er op de plek waar nu Utopia wordt uitgezonden een nieuwsprogramma. De naam is nog niet gekozen. De werktitel is De Dag.

 20. "Veronica Doet Het?....Beter!";

  Man bijt Hond wéér minder kijkers. Volgende week tegenover DWDD
  ……..

 21. Paolo

  Kijk en dit is wat de Mol wil, zo ongeveer een hele pagina vullen met wel of niet. En zo lukt het hem om in ieder geval onderwerp van gesprek te blijven. Slim.

 22. Paul

  Worden dus gecensureerde uitzendingen.

 23. Ron

  @Peter L: neen.

 24. BRAAK

  Vandaag of morgen verhangt deze neuroot zich!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.