Shownieuws uit kritiek op SBS 6-collega Jandino

Jandino Asporaat wordt zelfs op zijn eigen zender SBS 6 niet gespaard na zijn mislukte optreden op het Voetballer van het Jaar-gala op Veronica. Hij kreeg dinsdagavond flink wat kritiek te verduren in de showrubriek Shownieuws. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Asporaat mag dan wel een SBS-collega zijn, maar showdeskundige Mark Schaaf hield hem niet de hand boven het hoofd. Hij vindt dat de komediant behoorlijk gefaald heeft met zijn optreden op het voetbalgala.

Het was niet om aan te zien, vindt Schaaf. “Hij maakte daar de ‘je moeder’-grap en dat deed hij ook nog eens direct naar Johan Derksen, wat extra pijnlijk was, omdat Johan zijn moeder op jonge leeftijd heeft verloren en zijn vrouw ook. Die ‘je moeder’-grap kwam dus heel erg binnen en die schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat.”

Het was ook geen humor om te lachen, stelt hij. “Ik moet zeggen dat ik hem ook redelijk smakeloos vond. Het was ook heel erg vaak ‘je moeder’, ‘je moeder’, ‘je moeder’. Ja, het was ook niet mijn ding moet ik eerlijk zeggen.”

Asporaat was volgens Schaaf niet de juiste man op de juiste plaats. “Hij had zijn publiek beter kunnen screenen. In zijn shows weten de mensen waar ze naartoe gaan en dan kunnen ze dat soort grappen waarderen, maar hier viel het gewoon niet lekker.”

Shownieuws-collega Dyantha Brooks: “Er zijn heel veel mensen uit de tv-wereld die hem bijval geven, die weten dat je af en toe zo’n misser kunt maken.”

Lees ook:
Jandino Asporaat faalt met trieste stand-up op tv-gala (dinsdag)
Jandino Asporaat: ‘Racisme na faal-stand-up Veronica’ (dinsdag)
Johan Derksen niet gekwetst door ‘B-artiest’ Jandino (woensdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen