Jandino Asporaat: ‘Racisme na faal-stand-up Veronica’

Jandino Asporaat is het slachtoffer geworden van vergaand racisme na zijn faal-stand-up op het Voetballer van het Jaar-gala, dat gisterenavond werd uitgezonden op Veronica. Dat laat de komediant weten op Instagram. Asporaat sloeg de plank volledig mis met een pijnlijke, kwetsende en niet-grappige stand-up, waar hij ook de jong overleden moeder van Johan Derksen bij betrok. Maar wie is nou écht het grote slachtoffer in deze? Asporaat zelf, zo laat hij weten op het sociale medium.

De komediant is geraakt door al het racisme. “Wat mijn opening van 3 minuten heeft gedaan is laten zien wat diep verborgen zat. Het had super grappig moeten zijn, maar dat was het niet.. Er werd een paar keer leuk gelachen, maar was zeker geen dijenkletser. Prima de rest van de avond was leuk. Maar het werd heel iets anders.”

Hij is ernstig lastiggevallen. “Voor veel mensen was het een statement: goed dat jij na al die beledigingen van je afbijt, meeste durven niet, wij vinden je top. Maar voor vele anderen was het een vrijbrief om doods bedreigingen te sturen. Via social media, naar mijn kantoor en zelfs mijn privé telefoon nummer achterhaald en daar de meest hatelijke berichten sturen. Ik herhaal mijn privé nummer. Er is mij geen ziekte gespaard gebleven.”

Racisme leeft in Nederland, meent hij. “Maar het heftigste vond ik de diep gewortelde haat voor buitenlanders. Bericht na bericht. ALs je dat las dan kan je niet voorstellen dat een grap ‘je moeder’ waarvan elk wel denkend mens wist dat het nooit zo bedoelt was als zij het proberen te kramen. Dat door die ene grapje zo veel haat naar buiten komt. Nee!! Betekent maar 1 ding, dit zat altijd al in je. Je was gewoon aan het wachten op een moment dat jij je gal kon uit spugen.”

Het is vreselijk, aldus Asporaat. “Ik heb een waardevolle les geleerd gisteren. Je gaat nooit schoon kunnen komen uit een modder gevecht. Er zijn eenmaal mensen die echt genieten van ellende. Ik ben een hard werkende positieve gast. Hoe hard ze ook hun best doen om je neer te halen, het gaat ze niet lukken.”

Mijn leven is te mooi en er is dus geen enkele reden voor mij überhaupt re regeren op hun. Dit wist ik maar ik ben ook maar een mens en ik was klaar met dat eeuwige zure gezeik. Maar dat hoeft niet eens, mijn harde werken is wat voor me opkomt. Nou geloof me, er gaan zulke toffe dingen aankomen. 1 ding aan mij is dat opgeven bij de pakken neerzitten, zit niet in mij.”

Wat ik ga doen is de wereld veroveren, dan geef ik ze wat om te praten. Ik ben zo gezegend met mijn familie mijn vrienden en al mijn fans. Heel veel liefs Jandino.

Lees ook: Jandino Asporaat faalt met trieste stand-up op tv-gala (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen