Jandino Asporaat: ‘Racisme na faal-stand-up Veronica’

Geplaatst op di 03 sep 2019 om 17:20

Jandino Asporaat is het slachtoffer geworden van vergaand racisme na zijn faal-stand-up op het Voetballer van het Jaar-gala, dat gisterenavond werd uitgezonden op Veronica. Dat laat de komediant weten op Instagram. Asporaat sloeg de plank volledig mis met een pijnlijke, kwetsende en niet-grappige stand-up, waar hij ook de jong overleden moeder van Johan Derksen bij betrok. Maar wie is nou écht het grote slachtoffer in deze? Asporaat zelf, zo laat hij weten op het sociale medium.

De komediant is geraakt door al het racisme. “Wat mijn opening van 3 minuten heeft gedaan is laten zien wat diep verborgen zat. Het had super grappig moeten zijn, maar dat was het niet.. Er werd een paar keer leuk gelachen, maar was zeker geen dijenkletser. Prima de rest van de avond was leuk. Maar het werd heel iets anders.”

Hij is ernstig lastiggevallen. “Voor veel mensen was het een statement: goed dat jij na al die beledigingen van je afbijt, meeste durven niet, wij vinden je top. Maar voor vele anderen was het een vrijbrief om doods bedreigingen te sturen. Via social media, naar mijn kantoor en zelfs mijn privé telefoon nummer achterhaald en daar de meest hatelijke berichten sturen. Ik herhaal mijn privé nummer. Er is mij geen ziekte gespaard gebleven.”

Racisme leeft in Nederland, meent hij. “Maar het heftigste vond ik de diep gewortelde haat voor buitenlanders. Bericht na bericht. ALs je dat las dan kan je niet voorstellen dat een grap ‘je moeder’ waarvan elk wel denkend mens wist dat het nooit zo bedoelt was als zij het proberen te kramen. Dat door die ene grapje zo veel haat naar buiten komt. Nee!! Betekent maar 1 ding, dit zat altijd al in je. Je was gewoon aan het wachten op een moment dat jij je gal kon uit spugen.”

Het is vreselijk, aldus Asporaat. “Ik heb een waardevolle les geleerd gisteren. Je gaat nooit schoon kunnen komen uit een modder gevecht. Er zijn eenmaal mensen die echt genieten van ellende. Ik ben een hard werkende positieve gast. Hoe hard ze ook hun best doen om je neer te halen, het gaat ze niet lukken.”

Mijn leven is te mooi en er is dus geen enkele reden voor mij überhaupt re regeren op hun. Dit wist ik maar ik ben ook maar een mens en ik was klaar met dat eeuwige zure gezeik. Maar dat hoeft niet eens, mijn harde werken is wat voor me opkomt. Nou geloof me, er gaan zulke toffe dingen aankomen. 1 ding aan mij is dat opgeven bij de pakken neerzitten, zit niet in mij.”

Wat ik ga doen is de wereld veroveren, dan geef ik ze wat om te praten. Ik ben zo gezegend met mijn familie mijn vrienden en al mijn fans. Heel veel liefs Jandino.

Lees ook: Jandino Asporaat faalt met trieste stand-up op tv-gala (vandaag)

Foto: SBS
93 Reacties op “Jandino Asporaat: ‘Racisme na faal-stand-up Veronica’”


 1. Ron

  Ja, lekker de racisme kaart trekken. Altijd makkelijk. Kijk eerst eens naar jezelf. Erg makkelijk dit weer.

 2. Sjors van Kempen

  Ben ik de enige die geen touw kan vastknopen aan het betoog van Jandino?

 3. ano@niem.nl

  Jandino had boven de kerels van VI moeten staan en moeten laten zien dat hij een waardig presentator van dit gala zou kunnen zijn. In plaats daarvan laat hij een wanstaltige vertoning zien waar ik niet eens om kon glimlachen.

  Dat er daarna racistische uitspraken komen kan ik nooit goedpraten.
  Maar de overige kritiek op Jandino was meer dan terecht.

 4. Klaartje

  Jandino? Ik zeg: neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee -ger.

 5. Bart

  @ano@niem.nl Maar Jandino is helemaal geen presentator. Daar gaat dit al fout. Moet altijd en overal maar de grapjas uithangen maar is dat zelden.

 6. Reaguurder2.0

  Ik haat het (onnodig) spelen van de racisme kaart, maar in dit geval ben ik bang dat er heel veel mensen zijn die Jandino de meest achterlijke dingen toe wensen welke niks van doen hadden met zijn optreden.

  Met andere woorden: de zielepoten die racistisch berichten over of aan Jandino sturen, moeten het puur houden op zijn optreden / gedrag en niet over zijn afkomst, huidskleur of whatever.

  Jandino, sterkte en laat die debielen maar lullen!

 7. Slanki

  Nederland is één van de minst racistische landen op aarde:

  http://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2017/08/racism-in-the-eu-map-bezzleford-1-59915ac5da2a7__880.jpg

 8. Claude Chaudfontaine

  De racismekaart wordt getrokken om het eigen falen te maskeren. Bekend PR-trucje.

 9. Bears’den

  Wat ik ga doen is de wereld veroveren, dan geef ik ze wat om te praten. Ik ben zo gezegend met mijn familie mijn vrienden en al mijn fans. Heel veel liefs Jandino.”

  Hahah wat een droeftoeter!!
  Ongelofelijk..

 10. Geilneef

  Altijd dezelfde racisme-reflex,trieste slachtoffers

 11. Wortel

  Ja, de commentators hierboven vinden dat je privéberichten en privételefoontjes met bedreigingen en racistische uitlatingen maar moet verzwijgen omdat het ‘wéér de racismekaart’ trekken is. De commentators hierboven zijn zelf absoluut geen racist, maar vinden wel dat elke zwarte die iets kritisch zegt over de Nederlander gewoon zijn bek moet houden.

 12. Stoffel

  De racismekaart trekken om je eigen falen te verhullen…Zo voorspelbaar en triest!

 13. jahaha

  slappe lapzwans, lekker hoor; racisme gaan gebruiken omdat je kritiek krijgt op je wanstaltige optreden, helemaal klaar met die zeur. Ben je soms een broer van Silvana?

  HA ha Jullie moeder!!!!!!

 14. Bart

  Ach daar hebben we de racismekaart

 15. PJV

  Heeft hij toch echt aan zichzelf te danken. Hij en zijn landgenoten horen niet in ons Nederland!

 16. Evert

  Hele enge gast.

 17. Nick

  Helemaal gek.

 18. T

  Buiten dit hele gedoe lijkt het me gewoon klaar met deze man. De grappen die hij maakt zijn alleen maar variaties op het statement “ik ben zwart en ik eet kip”. Zelfde als destijds met Richard Groenendijk met zijn “ik ben een dikke, onaantrekkelijke homo” grappen.

  Klaar nu. Klaar.

 19. Anoniem

  Je moet onze moeders niet uitschelden.

 20. xandertje

  Hallo wat is dit? Jandino is miljonair geworden door grappen te maken over z’n huidskleur, afkomst en zogenaamd grote ding in z’n broek. En als iemand anders zo’n grapje maakt over hem dan is het opeens racisme? Dan ben je wel echt heeeeel zielig Jandino, nog lager dan ik je had gedacht zelfs.

 21. Satan

  @redactie:
  Wat weer een taalfouten.
  – super grappig moet zijn supergrappig;
  – doods bedreigingen moet zijn doodsbedreigingen;
  – privé telefoon schrijf je als privételefoon of als privé-telefoon;
  – wel denkend moet zijn weldenkend;
  – het is moddergevecht en niet modder gevecht.
  Moeilijk hè?!

 22. Mark

  Richard is niet meer dik en Jandino moet die zijn gezicht maar gaan bleken?

 23. Derek O

  Ik ben zelf geen racist en iedereen is gelijk maar ik hou wel van mijzelf en anderen niet zo serieus te nemen dus humor over zwarten of over de moeder van Jan Derksen moet toch allemaal kunnen het leven is een grote grap tenzij je jezelf serieus neemt.

 24. Lieke van Lexmond Lover

  Dus Jandino mag alles maar zeggen net als Guido weijers en die Jochem meijer en als ze iets terug krijgen dan vinden ze het maar wat te erg of gaan ze aangifte doen, sneue types zijn dat

 25. @Satan

  Er wordt gequoot dat zie je toch!?

 26. Maoam

  Och gut, de terechte kritiek wordt hem te veel en dan pikt die een aantal beledigingen uit met een racistisch tintje en speelt de racisme kaart in de hoop op compassie.

  Ja joh dit hele riedeltje is onderhand wel bekend.

  Wel lekker uitdelen, maar incasseren, ho maar, racisme….

 27. Grace321

  Ja hoor tuurlijk…hahaha

 28. Leni

  Als iemand niet grappig is zoals Jandino… Ik bedoel die maakt nooit leuke opmerkingen vind ik t vreselijk dat we in dit land zo diep gezonken zijn dat we overgaan tot t sturen van racistische kots …,ook op deze site gebeurt dat veelvuldig…. OPROTTEN MET DAT SMERIGE RACISME …..het is de ziekte voor t echte gesprek!!

 29. COSA NOSTRA

  Ik vind het heel erg laag dat hij Lucille Werner heeft genoemd! Echt heel erg onder de gordel om iemand die gehandicapt is mee te nemen in je stomme grappen

 30. JDJ

  Ja Jandino je mag dan de blanke Derksen persoonlijk beledigen maar als het dan niet helemaal uitpakt valt het me tegen van je dat je direct de racisme kaart speelt. Weet je Jandino ga gewoon lekker terug naar de VS daar wordt je wel gewaardeerd (en dat programma was het enige wat ik ook echt leuk vond). Kortom Jandino: je moeder!

 31. COSA NOSTRA

  Echte vieze vuile tering streek om grappen te maken over mensen die gehandicapt zijn!!!!!! En dan zelf niks kunnen incasseren Jandino!!!!!!!! Slappe L@L!!!!!!

 32. Momo

  Misschien dat er hooguit 1 trol is geweest die iets heeft gezegd over z’n huiskleur. Dat gebruikt Jandino dan gelijk als afleiding voor zijn eigen falen.

 33. weethetbeter

  Johan heeft alleen maar gezegd ,dat hij geen goede sportcommentator zou zijn ,nou dat is gebleken ,ik ben na VI ook afgehaakt wat een amateur programma ,wie heeft Jandino aangesteld (dat is het probleem ) Laat die nou eens opstaan !!
  Op TV mag je op zijn minst wel enige deskundigheid verwachten ,dat was niet aan de orde !!!!! EN DAT IS NU HET ENIGE PROBLEEM .

 34. Dakloos

  Jandino hoort niet bij een sportprogramma thuis ga lekker spelen met je moeder

 35. Ronaldz

  Jandino traint in de Basic Fit in Capelle aan den IJssel.
  Uiteraard met een personal trainer en dat zou ik ook wel doen met al dat geld.
  Die personal trainer is echter zijn slaafje. Hij haalt al zijn gewichten, Jandino blijft lekker liggen op z’n bankje en laat al de gewichten in zijn handen duwen. En weer laten terug leggen. Harde werker? Ja, je moeder!

 36. Moke

  Heb dat ook nooit begrepen van die “je moeder” grappen.
  In het Nederlands zijn ze vaak heel bot, kwetsend en helemaal niet creatief.
  Yo mamma de (Amerikaanse versie) zijn juist wel leuk en creatief.
  Het is net als met roasten. Ook alleen leuk met de juiste mensen die mensen creatief kunnen dissen en niet gaan lopen haten. Volgens mij komt de Nederlandse je moeder ook van Marokkanen die ruzie hadden met Hollanders in vaak ernstige situaties. Totaal niet grappig als haat.

 37. Bramderammer

  Jandino….JE MOEDER!!

 38. Hermann Boring

  Had ie van tevoren kunnen weten, dus hij moet niet zo janken. Je weet wat voor Tokkies er op social media etc zitten. Morgen is iedereen het weer vergeten.

 39. anoniem

  Raymann Jorgen

  jij ben de enige die

  weerstand kan bieden

  racisme is erg aanwezig.

  jammer want mark rutte is niet zo

  hij zorgt voor meer dan 17 miljoen modnjes…………………..

 40. FlyingLotus

  Gek he?

  Zo weinig talent, zelfs voor het aanvoelen dat je weg moet wezen van de treurbuis.

 41. Iemand

  Ik hoop dat de bobo’s van tv land meelezen. Beste bobo’s, wij willen Jandino niet.. ik hoop dat dat nu duidelijk is.

 42. Dirk

  Hij had z’n mond nu moeten houden.
  Door de racismekaart te trekken na een mislukt optreden met een hoop geforceerd geschreeuw doet het racisme aanpakken geen goed. Kaart dit dan aan op een ander moment en nog beter, met de jongens van VI tezamen.

  Maar goed, het gaat al fout dat ie dit ueberhaupt presenteert als niet-voetballiefhebber.
  Wie gaat daarover,? Da’s de grootste blamage.

 43. Tim H

  Jandino was gisteren de verkeerde man op de verkeerde plaats.

 44. soep

  Ja en je beroerde optreden met slechte misplaatste ”grappen” dan ? Zo slecht heb ik het zelden meegemaakt. En dat is opeens weg? Omdat je kunt zeggen dat er racistisch gereageerd is? Nee dus.

 45. Marcel van Dam

  Jandino is een minderwaardig mens, ongeacht zijn soewarte huidskleur.

 46. Roely

  Blijkbaar vinden mensen hier het heel normaal, racisme en doodsbedreigingen. Als ik de reacties op deze site zo lees, kijk ik er eigenlijk ook niet zo van op. Normale reacties lees je hier maar amper.

 47. Leni

  KUNNEN DIE VUILE RACISTISCHE REACTIES VERWIJDERD WORDEN!!!! Dank!

 48. Johnny👀

  Niks mis met de reacties huilebalk.

 49. Maatje te groot

  Gek dat deze man bij gebrek aan goed verweer de rascismekaart trekt. Zo gemakkelijk. En uiteraard is meneer met de dood bedreigt.. En de Kerstman bestaat ook. 😑😅

 50. Gee Braadslee

  Leni, hoepel op naar Zandbakistan. Vergeet je boerka niet.

 51. Remco

  IEDEREEN OPGELET OPSPRINGVERZOCHT OP HET EERSTE NED

 52. IcaRE

  Wereld veroveren? Je bent een product van diversiteit man, niemand zit op een schreeuwende komediant te wachten.

 53. PJV

  Nederland is voor de Nederlanders!

 54. Karin

  ik mag deze nccr niet

 55. Karin

  ik mag deze nccr niet met zijn irritante lach

 56. Gee Braadslee

  Waarom, Leni? Ben je tegen vrijheid van meningsuiting? Met je CAPSlock aan?

 57. K

  Jandino heeft nogal een groot ego, dus laat hem lekker. Negeren is het ergste wat hem kan overkomen. Dus maak hem geen slachtoffer met racistische opmerkingen, want gisteren was hopelijk het keerpunt in zijn carrière.

 58. Curryworst

  Het opmerkelijk is juist dat op Twitter er nauwelijks ra cistische opmerkingen gepost werden. Het ging voornamelijk over zijn rancuneuze Derksen opmerkingen en over de erbarmelijk slechte en niet grappige performance van dit sujet.

 59. aammehoela

  Heb bewust gisteravond niet gekeken omdat ik dit persoon totaal niet grappig vind. En dat heeft niets met huidskleur te maken maar alles met zijn performance. En die is echt dik onder de maat.

 60. RaymondVL

  Maar beste Jandino… waarom zweeg je in alle talen hierover bij Mattie Valk vanochtend??? Nu stinkt het persbreideltje van je als een smerig stuk damage control. De racisme kaart trekken en de slachtofferrol spelen…. het zo verschrikkelijk doorzichtig.

 61. Paul

  Helemaal foute presentatie van de ‘beste man’ en reacties van kijkers zijn simpelweg gebaseerd óp het feit dat hij zo slecht was. Rascimekaart dient nergens voor.

 62. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Tuurlijk. Tuurlijk.
  Dikke vinger, wijzen naar de rest van de wereld. Hunnie hebben het gedaan.
  1. Nou had ie een keer meer dan 100k kijkers, en hij verknalt het.
  2. Incasseren kan ie niet. Jankert eerste klas met slechte grappen
  3. We geloven geen hout van die ‘enorme hoeveelheid’ beschimpingen. Zal wel zwaar overdreven zijn om de zielepieten te kunnen spelen (No pin intendented)
  4. Kijk ’s boven naar die andere 66 commentaren. Valt best mee toch?
  Húp ga de wereld veroveren, wij zwaaien je met plezier uit, we vinden er namelijk geen ene moer aan.

 63. Koeielul112

  Wat een zak hooi

 64. merel

  Waarom heeft men Jandino voor deze klus gevraagd? Het is toch vooraf duidelijk dat de man niets met voetbal heeft?
  Het was toch een voetbalgala?
  Pijnlijk.

 65. Erwin

  De manier waarop hij schrijft zegt genoeg. Gewoon slechte scholing. Niks te maken met afkomst, geloof, daar moeten mensen hun mond over houden. IQ. Hij is gewoon behoorlijk dom, ongeveer niveau Gordon. Geeft niks, maar val er niemand mee lastig.

 66. Mick

  Ik wil geen Erik worden, maar ik herhaal: Jandino eruit, Rolf Wouters er direct in bij Talpa.

 67. 123

  1) Ik snaps niets van z’n insta.
  2) Hij was gewoon slecht.
  3) Ja, racisme bestaat. Maar om dat te koppelen aan dit evenement?

  Iedereen wist dat niemand op Jandino zat te wachten. Hij heeft z’n eigen graf gegraven.

 68. John

  123 kan niet tot 10 tellen.

 69. Ben

  Het verschil tussen deze jankerd en Johan Derksen is dat Johan wel de ballen heeft. Uitdelen en incasseren heet dat. Het wanstaltige optreden van deze nan die zichzelf veel te serieus is gaan nemen was puur gebaseerd op wraak nemen. Nota bene op het podium waar sportiviteit de boventoon hoort te hebben gaat iemand dit gebruiken om haat te zaaien. En nu hij in het eigen “mes” is gelopen komt het huilverhaal en is het enige “excuus” de rascismekaart. Maar ook dit kannetje heeft het gedeelte van nederland wat graag sinterklaas en zwarte piet viert zwaar rascistisch en xenofoob genoemd. Dat is nu precies het manco bij nogal wat politiek correcte figuren. Een voor een worden ze ontmaskert als de mensen die het alleenrecht hebben om zo fout als de neten te zijn en te doen alsof het allemaal correct is.
  Wel meneer u was zo fout als de neten, sloeg de plank volledig en voortdurend mis en heeft uiteindelijk de kuil voor u zelf gegraven. En met deze reaktie is het alleen maar erger geworden. En daar zit het probleem volledig. Oplossing : kijk in de spiegel!! Oja en heb de ballen om te zeggen :” ik was een beetje dom, heel erg dom. En dat ligt voor 100% aan mijzelf!”. Die ballen heeft Johan Derksen namelijk wel!!
  Kan je nog wat van leren.

 70. Ben

  Het meest verschrikkelijk commentaar vind ik :” hij is van het nivo van gordon.” Gordon is wat er overblijft in het rioolputje en niet wegspoelt. Maar om nu te zeggen dat deze man dit nivo haalt vind ik echt erg.
  Hij mag van nobody gordon niet eens de schoenen poetsen.
  Hij heeft zijn toekomst zwaar beschadigd. En dat er niemand is die hem vertelt dat het goed is om maar een poosje te verhuizen naar een ander land totdat dit vergeten is. Ik bedoel wat is nu 20 jaar. Zeg nu zelf. Het pijkt erg veel.op jeroen van koningsbrugge. Compleet de realiteit verloren.

 71. Hj

  Te makkelijk, Jandino. Hier trapt niemand meer in. Kom eens met iets nieuws

 72. Karel

  Mijn neefje van 8 maakt betere grappen als Jandino, niet dat mijn neefje bijzonder is hij is zoals elk kereltje van 8.
  Mensen die er wel om lachen zijn ook de mensen die naar de 97 scheet nog steeds lachen.

 73. Karel

  Wereld veroveren?,hahahahahahaa.

 74. Ronnie

  Tja, grapjes maken tegen iemand over zijn moeder, die op jonge leeftijd is gestorven is ook verwerpelijk, maar dat wordt afgedaan als satire. Dan is Jandino uitschelden voor domme neger ook satire. Geen enkel medelijden mee.

  Doodsbedreigingen gaan natuurlijk veel te ver en zijn tekenend voor hoe makkelijk je tegenwoordig mensen uit kunt schelden via social media.

 75. Ronnie

  En uit zijn hele stuk lees je ook een enorme zelfoverschatting.. er komen mooie dingen aan? Ik ga de wereld veroveren? Het is je niet eens gelukt om in Amerika mensen om je te laten lachen. Nee, deze meneer heeft het door succesvolle films en sketches te hoog in zijn bol gekregen. Als persoon is hij helemaal niet grappig, of interessant. Ik zou niet weten wat hij nog zou moeten presenteren op TV.

 76. Daantje

  En niet vergeten hoe hij valentijn Driessen te lakken zette in een volle zaal

 77. Beau ter Ham

  Dit was de laatste stuiptrekking van dit heerschap op tv – hij had zelf ook kunnen weten dat deze show geen match was voor hem en dat een beetje weglachen werkt ook niet – zijn reactie op zijn blamage is nou ook niet om maar huis te schrijven – ik vond hem in het begin wel vernieuwend maar op een bepaald moment ken je zijn kunstje wel – verbazingwekkend hoeveel mensen naar zijn film zijn gaan kijken –

 78. roevka

  Tenenkrommend het begin van dat gala. je zou verwachten dat het een feestje voor iedereen zou moeten zijn. Maar de toon van uitsluiting werd in de eerste 5 minuten al gezet. Er moest even duidelijk gemaakt worden dat Derksen zich niet van alles kan permitteren.

  Juist als cabaretier zou je moeten weten hoe belangrijk het vrije woord is. Ook al ben je het niet eens met Derksen hij mag zeggen en denken wat hij vindt.

  Dat mag Jandino natuurlijk ook. Maar dit was simpelweg niet het moment. Dit soort ‘grappen’ maak je niet omdat de aandacht naar de voetballers behoort te gaan.

  Ook nog eens erg dom natuurlijk want Jandino bewees eigenlijk het ‘gelijk’ van Johan dat hij niks te zoeken had op een voetbalgala met z’n grapjes.

 79. Beflap

  Wie geeft er nou iets om deze grappenmaker, dagelijks zijn er 200den mensen op de planeet die niks te vreten hebben, inelkaar geslagen worden, geen geld hebben, slachtoffer worden van oorlog en oorlogsmisdrijven of isis, kinderen worden moshandeld en misbruikt, dieren tevens ook, mensen worden onderdrukt door corrupte regeringen en hun leiders…. En dan is er Jardino, die het allemaal heel zwaar heeft vanwege een paar letters die in een bepaalde volgorde op zijn beldscherm verschijnen, allemaal even jullie hoofd draaien naar Jardino en “aaaaaaawwwhhh” roepen, dit is kennelijk belangrijker dan alle elchte ellende op de aardbol.

  Doei!!!

 80. N

  Ach jandino, denk je dat Derksen niet kots over zich heen heeft gekregen toen hij gevoelige uitspraken maakte?
  Maar die trekt zich daar niks van aan.

 81. Snake Charmer

  Racisme leeft zeker.

  Kijk maar naar reacties op deze site.

 82. tanja

  Ik snap het niet zo goed. Als iemand je anoniem opbelt en racistische dingen zegt, moet je dat tegenwoordig dan verzwijgen om anderen een plezier te doen? En waarom dan? Waarom mag ie alleen vertellen dat ie bedreigd is met de dood maar niet dat het racistisch getinte bedreigingen waren? Is het woord “racisme” tegenwoordig taboe geworden ofzo?

  Verder, waarom mag hij geen “je moeder” zeggen maar mag een bner bij een roast wel zeggen dat de vader van peter pannenkoek een aangebrande pannenkoek is omdat hij niet lang ervoor gecremeerd was? Persoonlijk vond ik dat een tenenkrommende grap die ik door mijn hele lichaam voelde. Johan en zn dochter moeten even lekker flink doen en de bal een keer terugverwachten. Johan spaart niemand dus hoezo laat hij zijn dochter nu fungeren als beschermvrouwe? Die dacht in zn ivoren toren onaantastbaar te zijn?

 83. Sjaak

  Snake Charmer Wed 04 Sep 2019 om 9:46
  Natuurlijk, in jouw definitie is ieder mens is racistisch, ieder mens duwt andere mensen in hokjes en vakjes. Alleen deel ik jouw definitie van racisme niet.

 84. anonymous

  Dus als mensen zijn grappen niet lollig vinden, zijn zij racist?

 85. giro

  Ik denk dat Jandino een beetje weinig zelfinzicht heeft. Het optreden was schrikbarend slecht. Hij overschat zichzelf ontzettend.

 86. Bjorn

  Jandino Asporaat is geraakt door al het raci sme? Man laat me niet lachen je bent geraakt maar dan is die klap is zeker op je bakkes terechtgekomen, man wat een vliegend kunstgebit heb je in je lelijke hysterische sm oe l werk.
  Stop met het rekken van de slachtoffer en of rac isme kaart, ga naar een psychiater met je geestelijke ell ende en laat ons met rust. Je bent niet om aan te zien en al helemaal niet om aan te horen met je maffe en ge gegil en hyst erische gekrijs.

 87. Arie

  Jandino is het slachtoffer van doorgeslagen politiek-correct gedrag van de media, die door iedereen die in het juiste hokje past op te hemelen alsof het het grootste talent van Nederland is.
  Er vanuit gaan dat ‘middelmaat’ eigenlijk een ruwe diamant of groeidiamant is dat alleen nog moet worden bijgeslepen.

  Hij krijgt dit nu keihard terug in z’n gezicht omdat hijzelf volkomen gefaald heeft met zijn – door vriend en vijand onderschreven – erbarmelijk slechte optreden.
  Jandino blijkt niet in staat te zijn om voldoende afstand te nemen tot een onderwerp of slachtoffer (Driessen, Derksen), dit te analyseren en vervolgens uit te werken tot een goede grap, met een begin, midden en eind. Met een goede punchline.

  Eigenlijk is hier hetzelfde gebeurt als bij de Wereld Draait Door dat wekelijks afsloot met een stand-upcomedian. Na *zeer succesvolle* optredens van o.a. Pieter Derks en Peter Pannekoek. Allemaal mannen dus toen heeft iemand op de redactie geroepen: “Volgend seizoen moeten we een vrouw nemen”. Iedereen instemmend knikken. Dezelfde of andere persoon riep: “We moeten een allochtoon nemen”. Gevolgd door wederom instemmend geknik.
  Toen hebben ze dus gekozen voor een vrouw en allochtoon: Soundos El Ahmadi. Zij bleek bij de eerste afsluiting al niet heel erg goed.
  De redactie van DWDD had dit kunnen weten (en volgens mij wisten ze het) als ze de moeite hadden genomen om vooraf een videobandje van 30 minuten te bekijken van haar optredens. Dan hadden ze gezien dat ze hooguit middelmatig was en ze dus beter een andere vrouwelijke cabaretier (en eventueel van allochtone komaf) die wel grappig was.

  De redactie van DWDD had haar natuurlijk te redden van de afgang door er een schrijverscollectief op te zetten dat haar zou ondersteunen bij het bedenken en uitwerken van actuele grappen of spitsvondigheden. Daarmee hadden ze alle vrouwelijke cabaretiers een goede dienst bewezen.

  Beide voorvallen zijn een goed voorbeeld van doorgeslagen politiek-correct denken van de media en dat averechts uitpakte.

  Soundos is overigens een heldin vergeken met Jandino want zij speelde niet de racismekaart en gaf ruiterlijk toe dat haar optredens verre van goed waren. Bovendien heeft meer dan voldoende zelfspot om haarzelf en culturele achtergrond op de hak te nemen.

 88. grenzeloos

  Het totaal niet kunnen, en zo’n plaat voor je kop hebben dat je dat wijt aan racisme. Hoezo niet intelligent.

 89. Yuwan

  Als je als komiek je moeder grappen maakt, zit je echt in een creatieve crisis.

 90. k

  Domme agressieve schreeuwers hebben we ook in de uitvoering autochtone Nederlander, zoals Spijkerman. En die heeft dan ook zijn verdiende loon gekregen: uitgekotst en te schande gezet tot in het oneindige. Jandino heeft hier blijkbaar ook zin in. Nou, ga je gang dumbo.

 91. Trudy

  Jammer dat Jandino, die ik overigens wel grappig vind hoor,
  niet toegeeft dat hij doorbrak met een gestolen typetje.
  Judeska is namelijk Bon qui qui van Anjela Johnson.

 92. Iemand

  Jandino teert op 3 dingen

  1 Zijn hoge stem
  2 Zijn hysterisch gekrijs
  3 Zijn enorme gebit

  Dat gaat snel vervelen natuurlijk. Vind hem een beetje g*y overkomen, oook doordat hij zich graag als vrouw verkleedt. Daar heb ik overigens niks op tegen, maar dat straalt hij uit.

 93. Jan

  Al dat ne aandacht voor derksen was niet nodig. Laat het een wijze les zijn. Don’t worry about it, komt goed

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.