Johan Derksen niet gekwetst door ‘B-artiest’ Jandino

Geplaatst op wo 04 sep 2019 om 10:00

Johan Derksen voelt zich niet gekwetst door de ‘je moeder’-grappen die Jandino Asporaat over hem maakte tijdens het Voetballer van het Jaar-gala, dat Veronica maandag uitzond na zijn Veronica Inside. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica. De zure, verbeten stand-up van Asporaat is ongelooflijk slecht ontvangen. Hij ging flink tekeer tegen de mannen van VI en dan met name Derksen. De voetbalanalist ligt er niet wakker van, maar wel vond hij het optreden van de komediant bedroevend slecht.

Derksen vindt het incasseringsvermogen van Asporaat erg slecht. “Ik denk: joh, waar maken de mensen zich druk om? Wij hebben die man een paar draaien om de oren gegeven, omdat hij totaal ongeschikt is om zo’n gala te presenteren. Het is dan een cabaretier, waar ik overigens nooit om heb kunnen glimlachen, en die moet geen lange tenen hebben. Hij deelt uit, maar dan moet je ook kunnen accepteren dat je een keer een schop terugkrijgt. Dan gaat hij werkelijk zijn hele voorstelling aan ons ophangen met allerlei grappen…”

De grappen waren niet om aan te horen, aldus Derksen. “Zelfs als er een keiharde grap wordt gemaakt ten koste van mij die leuk is, dan kan ik er om schaterlachen, maar ik kon er niet om lachen. Ik voel me ook niet gepikeerd of gekwetst, maar ik kan die jongen alleen aanraden om professionele hulp te zoeken, want hij lacht namelijk altijd vooral om zijn eigen grappen, die niet leuk zijn.”

Derksen zou Derksen niet zijn als hij niet afsluit met een sneer. “Iedereen mag hem leuk vinden en hij zal best een doelgroep hebben – al is het wel een klein doelgroepje als ik de kijkcijfers zie die hij altijd scoort – maar het is natuurlijk een B-artiest die niets te doen had en Talpa wil weer wat bijzonders.”

Er is iemand bij Talpa achter een bureau die absoluut geen verstand van televisie heeft en zegt: ‘Jandino moet dat doen.’ Het past helemaal niet bij Hélène en niet bij voetbal. Je hebt zo’n lachend leeghoofd op het podium staan en hij schreeuwt ook altijd zo.”

Lees ook:
Jandino Asporaat faalt met trieste stand-up op tv-gala (gisteren)
Jandino Asporaat: ‘Racisme na faal-stand-up Veronica’ (gisteren)

Foto: SBS
49 Reacties op “Johan Derksen niet gekwetst door ‘B-artiest’ Jandino”


 1. Sjors van Kempen

  100 procent gelijk, geen woord gelogen.

 2. Neop

  Je moeder is totaal niet grappig. Dat zeggen alleen die buitenlanders als ze boos worden.

 3. Bo

  Dat is uiteindelijk ook het meest droevige. Dat er dus bij Talpa mensen zitten die werkelijk denken dat Jandino een goede presentator zou zijn naast Helene. En dat er dus niemand ingrijpt als iemand dit idee oppert. Alsof je Wendy van Dijk Tussen Kunst & Kitsch laat presenteren.

 4. Hermann Boring

  @Bo 10:14

  Terwijl Wendy gek is op kitsch….

 5. Marc

  Stop de aandacht voor Jandino.
  Hij is zo slecht dat de vergetelheid het beste is.

 6. Baas

  John de Mol kent al dit soort figuren helemaal niet net zoals hij nog nooit van Ali-B had gehoord. Maar degene die John geadviseerd heeft Jandino te kopen is heel dom.

 7. Ronaldz

  @Neop, helemaal gelijk wat je zegt.
  Als wij Hollanders je moeder zeggen, dan bedoelen wij dat wij de moeder van onze beste vriend uitelkaar hebben getrokken. En dat is niet grappig Jandino!

 8. alexh

  Derksen heeft gewoon gelijk.

  Het is mij ook een raadsel waarom Talpa hem heeft binnen gehaald – ik ken oprecht niemand die deze man grappig vindt. Slecht, plat, schreeuwt constant, aandacht trekken en gewoon niet grappig.

 9. Bart tv man

  De kijkcijfers van Jandino zijn zo slecht dat hij een marginale rol van betekenis speelt in de media. Alleen zijn (overigens gestolen) typetjes verleiden (zelden) tot een glimlach. Als persoonlijkheid scoort hij niet. RTL heeft dat ingezien en afscheid genomen. Talpa zal dat ook doen. Jandino heeft zich met dit laatste huilie-huilie optreden gediskwalificeerd.

 10. Anti-worst

  Tjezus, het lijkt wel een valse ouwe nicht die Derksen.

 11. Leo knots

  Het was gewoon een regelrechte aanfluiting, niks meer en niks minder

 12. Robert

  Een geweldige reactie van Johan, zegt niks verkeerds, verder heeft hij groot gelijk, het is een voetbalgala en dan zet je daar Jendino erbij, erg slechte keuze.

 13. snuifje

  Zo zielig die jongen en dan gelijk de racismekaart trekken als er wat mensen commentaar hebben, pffff. Enfin, mooie inleiding voor de jaarlijkse zwarte pieten discussie…

 14. Bernhard

  Is die Jandino niet ooit na een aflevering alweer uit De Lama’s gegooid omdat hij zo niet-grappig was?

 15. Ronaldz

  De racismekaart, nu te koop bij de dichtbijzijnde sigarenboer en de betere boekhandel.
  Ook online te koop, voor 20:00 uur besteld, morgen in huis.
  Na al die racistische uitspraken van ons mag hij de racismekaart trekken.
  Grappiger wordt hij er niet van. Hij gaat de kant op van Raymann en Humberto. Horen wij straks niks meer van.

 16. Zwarte Piet

  Bro Jandino is een prima presentator, ontzettend grappig, zeer succesvol zonder één enkele flop.
  Ook is hij met de dood brdreigd en dat was zo erg dat hij er niet mee op de proppen kan komen
  Het is allemaal de schuld van de blanke. Puur racisme!

 17. Kees

  Heel veel mensen verdienen wel hun geld dankzij Jandino. Andersom is het niet het geval, die rookt (bij wijze van spreken) liever 1000 euro op dan dat hij het aan goede doelen schenkt. De gierigaard.

 18. Kees

  @Bernhard, gelukkig maar anders was hij nu niet multimiljonair!
  Elk doelgroep zijn humor als het maar geld oplevert. Niks mis mee.

 19. F. OUT

  Jandino, de man die is gaan vliegen doordat hij wat geld verdiende bij RTL en daarna de realiteit uit het oog is verloren. De man die het gevoel heeft alles te kunnen. De man die niet tegen kritiek kan als zaken niet lukken en dan racistische opmerkingen (want die zijn er..) aangrijpt om begrip te oogsten. Ja, racisme is slecht, maar dat waren jouw presentatie en misplaatste ook Jandino. Overigens vind ik ook dat wanneer je zo tegen racisme en stereotypering bent je de lollige sketches met Jusdeska en andere lijpe surinaamse typetjes achterwege moet laten. Al was het maar om donkere mensen die zich daarmee “gestereotypeerd”voelen te respecteren.

  Ik zou als ik hem was even achter mijn oren krabben en aan de slag gaan met het oefenen van grappen. Wellicht gaat er dan nog een keer iemand glimlachen en kun je weer het theater in en daar je geld verdienen. Presenteren is niet zijn talent. Het is hard voor hem maar wel de waarheid. Wie gaat hem dat persoonlijk vertellen?

 20. Arie

  Ik heb het gala niet gezien maar de grappen die ik heb gehoord en de fragmenten de ik heb gezien die waren ronduit slecht.
  Hij begint met een grap, bouwt deze amper op en stopt dan zonder punchline.

  De grappen gaan zo:
  Witte tanden Jandino > Uiterlijk Derksen (niet het gebit van Derksen!) > Je Moeder. Een SOA.
  Jandino is niet in staat een goede grap over zijn lach en/of witte tanden te maken. Geen zelfspot. Of gewoon een harde grap over Derksen.

  Idem met de grap over Valentijn Driessen, gewoon ronduit slecht.
  Het enige wat Driessen heeft gezegd is dat Jandino een vreemde presentatiekeuze (en hij hiervan niet op de hoogte was, en Telesport nota bene medeorganisator van het evenement was) is omdat hij geen affiniteit met sport heeft. Meer niet.

  Jandino heeft wederom bewezen niet grappig te zijn en dat hij geen grappen kan bedenken, laat staan goed uit te werken.

 21. Koen

  Iedereen heeft het over jandino, maar hij was beter dan helene. Als het gaat om presenteren, helene kan dat helemaal niet. Ik begrijp die hype helene niet, wilfred wilde haar ook in zijn talkshow, maar ook dat kan ze niet. Waardoor de kijkers ook steeds minder werden. Laat haar het maar houden bij voetbal uitslagen voorlezen en paar ingestudeerde vragen, tijdens een wedstrijd.

 22. Misutoria

  Dat heeft Derksen maar eens goed verwoord.

 23. Lieke van Lexneus

  Die Jandino is vreselijk, maar niemand heeft het over dat geval van Hélène Hendriks; die heeft al helemaal niet de kwaliteit om zo’n programma te presenteren, en dat rare hoofd leidt enorm af.

 24. WEST*

  Racismekaart spelen maar wel de handicap van Lucille Werner belachelijk maken. Net als huidskleur geen keuze. Wat een misselijke mannetje die Jandino.

 25. Zozo

  Die Jandino is gewoon een meer dan waardeloze ”comedian”. Dat zijn de feiten. De rest is trachten bekend te blijven met flauwekul. Racisme, whatever om maar in de media te zijn. Maar hij heeft gewoon geen enkele kwaliteit.

 26. Bor

  @zozo, net als dat vergane fregat ”Jan Jaap van der Wal”. Deze laatste heeft ook totaal geen talent. En maar doorgaan. Zielig gewoon.

 27. Ronaldz

  @Zozo, doet ie Jandino toch wel goed he. Geen kwaliteit en waardeloos en toch heel rijk geworden. Jij en ik moeten het doen met een WW-uitkering. Het is gewoon niet eerlijk!

 28. gum

  En dan moet je weten dat mensen om een keer wat mindere prestatie – die niet in vergelijking staat tot de totale wanprestatie die die Jandino keer op keer produceert, al totaal kapot gemaakt worden. Mensen worden om veel minder weggeveegt omdat ze niet zwart of allochtoon zijn. Jandino is een excuus allochtoon zonder talent. Gewoon een parasiet die zijn toevallige zwart zijn helemaal misbruikt om iets te doen dat hij NIET kan: presenteren. Stand up – hij kan het totaal niet. Nooit leuk geweest.

 29. sleutel

  Ik vindt die Jandino een ergerlijke, arrogante, agressieve domme giller en schreeuwer. En leuk, hell no !

 30. julske

  Wie kaatst , moet de bal verwachten. Derksen zegt ook rotzooi van anderen, met zijn grote mond , hij deelt, dus ontvangt hij terug. Vrijheid van meningsuiting geldt niet alleen voor Derksen, maar voor ons allen. Jan Dino heeft gelijk. Dit keer heeft Derksen geen gelijk, gelijk krijgt je je hele leven al.

 31. Mick

  Ontsla hem, van het geld wat je bespaart kan Talpa Rolf Wouters in dienst nemen, een échte presentator met écht talent.

 32. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Johan Derksen +1

 33. vuist

  Waarom laat Jandino niet op de Antillen iedereen ongevraagd zien hoe fantastisch (heu) hij is op de TV daar. Waarom komt hij ons vervelen met dat gebrek aan talent en realiteitszin. Hij leeft in een waanwereld waarin hij een door God gegeven talent is. Maar dat is hij helemaal niet ! Psychiatrisch patient.

 34. zozo

  @Ronaldsz, wil jij zo rijk worden dan ? Dan heb jij dus ook een historische plaat voor je kop. Veel succes met je leven !

 35. bep

  @Ronaldsz, Jandino rijk? Denk het niet…

 36. derk

  Zou Jandino kicken op dit soort aandacht ?

 37. pieter baan

  het is ook wel logisch dat een Antilliaan je moeder gebruikt, bij je vader weet je nooit wie hij bedoelt

 38. achtmet

  Het is de enige echte Paarde lul die hinnikkende pias !

 39. Janmaat had gelijk

  En zo is het!

 40. Danico

  Zelfs Soundos had dit beter gedaan.

 41. Irene

  @Danico: wie?

 42. Ronaldz

  @zozo, Jandino was al rijk voor de Johan Derksen roast.
  Ik mag die schreeuwlelijk niet maar hij heeft verder geschopt dan jij en ik.
  Dan beheers jij blijkbaar wel een kunstje en als je hem dan een waardeloos noemt en geen enkele kwaliteit, dan weet ik wie een historische plaat voor zijn kop heeft.

  En ja bep, hij is rijk. Google eens naar zijn villa in Nieuwe Kerk a/d IJssel.

  Ik ben trouwens geen Robin van Persie die voor hem opneemt. Ik heb die man liever zsm van de buis en groot fan van Johan Derksen.

 43. PPP

  Jandino wordt zelfs uitgekotst door de mensen op het meest toonaangevende forum van zwart Nederland: het Mamjoforum. En als het op het Mamjoforum wordt gezegd dan is het betrouwbaar! Dus de blanken kunnen met een gerust hart gaan slapen.

 44. derk

  @Ronaldz, je bevestigd alleen maar zozo’s opmerkingen. Hij is waardeloos als comedian en jij verdedigt dat hij toch heel veel geld heeft. Dat zegt toch niets over zijn comedy kwaliteiten? Gewoon een geldwolf zonder comedytalent.

 45. LLRV

  Soundos en Jandino een duo-stand up geven, lijkt mij heerlijke tv.

  Gaat iemand nog iets doen aan die zogenaamde rassistische doodsbedreiging? Als het waar is is het strafbaar en als hij het heeft verzonnen moet er iets tegen hem gebeuren.

 46. Cor Netto

  Jandino liet maar weer eens zien wat-ie is: een heel klein, onzeker mannetje.

 47. Geilneef

  Mijn moeder vind hem ook niks.

 48. critikast

  Complimenten Johan! Zoals we je kennen ! Je niet verlagen tot een scheldpartij tegen Mister Prodent, maar gewoon incasseren en verder gaan tot de orde van de dag ! Meer is die mislukte clown niet waard !

 49. Ivo

  Jammer van het voetbalgala, iedereen heeft het na een kwartier uitgezet en je hoort niemand over de winnaars of over het gala zelf. Iedereen heeft het over Jandino. Ze zoeken nog een presentator voor het songfestival. Nieuwe kans voor Jandino??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.