Johan Derksen niet gekwetst door ‘B-artiest’ Jandino

Johan Derksen voelt zich niet gekwetst door de ‘je moeder’-grappen die Jandino Asporaat over hem maakte tijdens het Voetballer van het Jaar-gala, dat Veronica maandag uitzond na zijn Veronica Inside. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica. De zure, verbeten stand-up van Asporaat is ongelooflijk slecht ontvangen. Hij ging flink tekeer tegen de mannen van VI en dan met name Derksen. De voetbalanalist ligt er niet wakker van, maar wel vond hij het optreden van de komediant bedroevend slecht.

Derksen vindt het incasseringsvermogen van Asporaat erg slecht. “Ik denk: joh, waar maken de mensen zich druk om? Wij hebben die man een paar draaien om de oren gegeven, omdat hij totaal ongeschikt is om zo’n gala te presenteren. Het is dan een cabaretier, waar ik overigens nooit om heb kunnen glimlachen, en die moet geen lange tenen hebben. Hij deelt uit, maar dan moet je ook kunnen accepteren dat je een keer een schop terugkrijgt. Dan gaat hij werkelijk zijn hele voorstelling aan ons ophangen met allerlei grappen…”

De grappen waren niet om aan te horen, aldus Derksen. “Zelfs als er een keiharde grap wordt gemaakt ten koste van mij die leuk is, dan kan ik er om schaterlachen, maar ik kon er niet om lachen. Ik voel me ook niet gepikeerd of gekwetst, maar ik kan die jongen alleen aanraden om professionele hulp te zoeken, want hij lacht namelijk altijd vooral om zijn eigen grappen, die niet leuk zijn.”

Derksen zou Derksen niet zijn als hij niet afsluit met een sneer. “Iedereen mag hem leuk vinden en hij zal best een doelgroep hebben – al is het wel een klein doelgroepje als ik de kijkcijfers zie die hij altijd scoort – maar het is natuurlijk een B-artiest die niets te doen had en Talpa wil weer wat bijzonders.”

Er is iemand bij Talpa achter een bureau die absoluut geen verstand van televisie heeft en zegt: ‘Jandino moet dat doen.’ Het past helemaal niet bij Hélène en niet bij voetbal. Je hebt zo’n lachend leeghoofd op het podium staan en hij schreeuwt ook altijd zo.”

Lees ook:
Jandino Asporaat faalt met trieste stand-up op tv-gala (gisteren)
Jandino Asporaat: ‘Racisme na faal-stand-up Veronica’ (gisteren)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen