Jandino Asporaat faalt met trieste stand-up op tv-gala

Geplaatst op di 03 sep 2019 om 10:00

Jandino Asporaat is maandagavond flink door het ijs gezakt met een trieste speech tijdens het Voetballer van het Jaar-gala van De Telegraaf. Dat was live te zien in een uitzending op Veronica. Asporaat presenteerde het gala samen met Hélène Hendriks en opende met een stand-up, waarbij vooral de mannen van Veronica Inside – het programma dat ervoor werd uitgezonden – het moest ontgelden. De mannen van VI vinden het namelijk raar dat iemand die niets van sport weet zo’n gala host.

Zoals verwacht stond Asporaat daar vooral voor zichzelf. Hij betrok de hele opening op zijn eigen persoon. “Ik heb enorm veel haat gekregen op Twitter, niet normaal. ‘Waarom híj?! Hij kan niet eens voetballen! Stuur hem lekker terug naar Somalië!’ Los van het feit dat ik niet uit Somalië kom, hoe reageer je hierop?! Jullie voetballers maken dit dagelijks mee en jullie mogen niet reageren van jullie club, maar ik reageer wel, hè?

Hij gaf de aanwezige voetballers een ‘goede tip’. “Ik reageer wel hè. Ik twitterde meteen terug. Twee woorden: ‘Je moeder.’ Het is de tip voor alle voetballers, ben je gelijk van het gezeik af. Twee woorden: je moeder. Heb je een nare wedstrijd gehad en er komt een journalist met een rotvraag? ‘Weet je wat niet gelukt is? Je moeder!’ Gewoon doen…”

‘Johan Derksen, je moeder!’

Zo ging het nog even door. “Mensen vragen mij: ‘Dino, waarom heb je überhaupt ja gezegd op dit?’ Maar luister: als je de kans krijgt om de mannen van VI gewoon een half uur eerder van de buis af te pleuren, dan neem ik die kans! Je weet: Johan Derksen is gewoon aan het koken in zwavel op dit moment. Johan Derksen, je moeder!

Daarna was een van VI’s andere voetbalanalisten aan de beurt. “Het wordt echt een hele mooie avond. Zelfs Valentijn Driessen gaat het niet voor ons verpesten vanavond. Waar zit je Valentijn? O, daar zit ‘ie. Weet je wat het is met Valentijn? Valentijn is echt zo’n jongetje die vroeger heel hard werd gepest, op een gegeven moment mag hij nu aan tafel zitten met de populaire jongens en iedereen kapotmaken. Wat ik me afvraag, hè? In de ochtend, hè? Drink je gewoon een glas azijn of je eigen pis? Hoe zuur kan je zijn? Je mag lachen, maakt niet uit. Maar goed, we zijn blij dat je er bent, Valentijn. Dat moest ik zeggen in mijn contract bij De Telegraaf, anders word ik niet betaald.

Asporaat kwam ook nog terug op Derksens opmerking dat hij te veel lacht. “Ik snap dat Johan Derksen een probleem heeft met mijn tanden, want elke keer als hij zijn mond openmaakt denk je: dat is wat er gebeurt als je een SOA niet behandeld. Je moeder!

Ongepast

De dochter van Johan Derksen, Marieke Derksen, reageert verbaasd op Twitter. “Het is een vorm van humor hoor, dat snap ik, ‘je moeder’-grappen. Beetje Amerikaans. Alleen Johan is zijn moeder verloren toen hij 31 was, ik mijn moeder toen ik net 12 was. En dan Serdar aanspreken op racismekaart, terwijl we boek met hem maken. Lees je in!

En sportpresentator Koert Westerman: “Zeer ongepast. Heel verdrietig…

Volgens VI regent het op Twitter klachten over Asporaats verschijning. Het programma heeft een aantal van die kritieken gebundeld op zijn website, waar ook de slappe stand-up terug te vinden is.

Foto: SBS
76 Reacties op “Jandino Asporaat faalt met trieste stand-up op tv-gala”


 1. jahaha

  Gewoon nooit meer doen met die man!

 2. Job

  Dit was wel heel slecht. “je moeder”, dat zeiden we toen we nog 12 waren. Bijzonder triest.

 3. Curryworst

  Laten we hopen dat deze Kunta Kinte zijn eigen graf gegraven heeft met zijn intrieste stand-up.
  Zijn we daar ook weer vanaf.

 4. Daantje

  Hij was vreselijk. Wat een afgang. Een eigen jardinoshow. Waarom in godsnaam Derksen afbranden? Verschrikkelijke man. Derksen had dus gelijk. Deze man kon de gala niet presenteren. Ik heb het na een paar minuten afgezet

 5. Hermann Boring

  Het was een zielige vertoning. Jandino zette zichzelf compleet voor lul. En de komende Veronica Inside krijgt hij er helemaal van langs, daar kan je op wachten. En terecht.

 6. snuifje

  Ontzettend sneu mannetje. Snap niet dat hij is gevraagd. Blunder!

 7. maatje te groot

  En wederom had Veronica Inside gelijk over dat stuk vuilnis..

 8. Curryworst

  @Hermann Boring,
  Helaas helaas is er vrijdag en maandag aanstaande geen VI.
  Pas vrijdag de 13de(!) weer. Dan is de kou al uit de lucht.
  In de tussenliggende periode zal Kunta Kinte in andere programma’s wel afgefakkeld worden. Kan me niet voorstellend dat er ook maar iemand positief was hierover.

 9. Rene vd Gijp

  Leuk ventje. Niks mis mee. Lachen man. Hahahaha. Kwam hem gisteren nog tegen in de parenclub. Daar werd geselecteerd op lengte van je apparaat. Nou je weet die donkere die hebben boomstammen daar loopt zelfs Erica Terpstra wijdbeens van. Lachen man.

 10. Jan

  Er bestaat een mooi Engels woord voor alles wat Jandino gisteren deed; cringe. Totaal misplaatste “grappen”op een totaal mislukte avond voor Jandino. De pijnlijke tamme applausjes en lachjes van het publiek spraken boekdelen.

  Met zijn domme act toonde hij in nog geen 5 minuten zelf het gelijk van Johan Derksen aan. Dat was dan wel weer grappig.

 11. Insider

  Wat een gênante vertoning. Nooit grappig gevonden deze man met grote bek en irritante stem.

 12. Tim H

  Asporaat bewees perfect het gelijk van de VI-mannen.

 13. Erik

  meest irritante persoon op de NL tv! verschrikkelijk deze man.

 14. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Jandino.

 15. W.A. van Buuren

  Jammer, maar Jandino is passé

 16. Remi

  Het meest trieste is natuurlijk dat we twee weken moeten wachten
  vooraleer de mannen van VI kunnen reageren op deze volstrékte wanvertoning …

  Al zou het me niks verbazen als Johan even aan het woord komt vandaag, bij Wilfred.

  Réken maar dat-ie aan de beurt komt, deze “excuus” getinte ;)

 17. Ron

  Wat een in en in triest totaal niet grappig pisventje is dit toch. Dat al die quotes van hem hier nog uitgetikt konden worden want hij is namelijk nauwelijks te verstaan. Ik heb het niet gezien, maar was er live ondertiteling bij zijn doorgaans overstaanbare gewauwel/geschreeuw?

 18. Ronnie

  Het is zo mooi dat Jandino hiermee bewijst dat hij niet op zo’n gala hoort te staan.. Lijkt me heerlijk voor de mannen van VI aanstaande vrijdag. Wat een enorme loser is die gast toch.. Enige mensen die hem grappig vinden zijn kinderen van 12 en mensen die in de Bijlmer wonen.

  Het moet toch ook wel vervelend zijn dat mensen alleen je typetjes leuk vinden, omdat je als jezelf gewoon een irritant mannetje bent. (als typetje ook wat mij betreft)

 19. Ellie de Beffer

  Zijn we die zielige neeegert nu eindelijk kwijt?

 20. Krezus Jistus

  Goeie tip voor de redactie van Beau vanavond, Jandino billenkoek geven. ik bedoel, als je nu een spraakmakend onderwerp zoekt…

 21. Nunc aut Nunquam

  De vuilnisbak moest dan ook helemaal open met dit waardeloos gedrocht,,,, wij moeten hem leuk vinden “omdattie souwart is” weg met deze excuus negert, bij SS van BIJ1 is “Kinta Kunte” zeer welkom,,,, tuig van de richel,,,, heeft niets met kleur te maken,,,, ongepast mormel !!!

 22. Lilly Labiamus

  Weg met dat ratelende gebit.

 23. Stephan

  Wat een kansloos figuur is die Jandino,je moeder je moeder…hoe laag kun je zinken? Dit typeert het niveau van deze zogenaamde grappenmaker..fijn ook voor diegene die net hun moeder hebben verloren of iets dergelijks.. er zijn grenzen !! Deze Jandino is daar ver over heen gegaan.

 24. gummetje

  Door het ijs gevallen. Eindelijk.

 25. G.ossip

  Jandino is super vriendelijk/aardig , maar zo druk,dat maakt dat hij het onmogelijk maakt voor zich zelf en een ander.

 26. De Vliegende Neefjes

  Weg met die vuile aap.

 27. RaymondVL

  Nog zachtjes uitgedrukt allemaal. Hoog tijd om die aap terug de jungle in te schoppen.

 28. Jasper

  @Jan: Er bestaat ook een mooi Nederlands woord: tenenkrommend

 29. Tv junkie xl

  Toch wel sneu om je op deze manier te laten zien en dan nog denken dat hij het kan maken in USA…..hahaha dat is de beste grap die hij tot nu gemaakt heeft……wat een verschrikking!

 30. Ronald

  Jandino is alleen nog grappig als hij zich kan verschuilen achter een typetje. best triest eigenlijk…

 31. Beau ter Ham

  Jandino heeft zelf een leuke avond gehad – de rest van de zaal niet –

 32. Uuuh

  Jan???

  Die???

  Noooooo!!!!

 33. A.M.

  Ooit kon je om hem lachen, maar dat is al heel lang verleden tijd.

 34. liefkleinhertje

  Dit is de Marc-Marie Huijbrechts uit donker Afrika.

 35. Blabla

  Jandino was vreselijk slecht maar de reactie van de dochter van Derksen ech te hypocriet. We horen die vrouw nooit wanneer haar vader iedereen verrot scheld maar nu plots de gebeten hond spelen. Wat een ranzige en hypocriete vrouw is dat zeg.

 36. J.P.

  Ik vond het tenen krullend om naar te kijken.
  Wat een sneue vertoning van dit drukke mannetje is dit zeg.
  Pff , slechte keuze om deze man het gala te laten presenteren .

 37. Cobweb

  Hij is gewoon niet leuk en ook nooit geweest ook.

 38. Bep

  Ik ken hem alleen uit voorstukjes van programma’s,nooit de behoefte gehad aan meer.Wat een aansteller.

 39. HalloJumbo

  Zwartjoekel.

 40. Kayleigh

  Ja maar hij faalt toch al jaren?

 41. arie

  Het vervelende is dat die jandino met zn paarden gebit zelf denkt dat hij fantastisch is.
  Welnu, ik denk dat niemand hem een goede artiest vindt. Hij verpeste het hele voetbal gala.
  Ik ben gewoon weggezapt. Niet om aan te horen en te zien.
  Waardeloze gozer.

 42. Iemand

  Volgens Jandino vinden veel mensen hem een ‘supersympathieke jongen’ en past zo’n harde grap als die over Derksen eigenlijk niet in zijn stijl.

  Persoonlijk denk ik dat hij juist zijn ware aard heeft laten zien en dat hij niet zo sympathiek is als hij zelf kennelijk gelooft. Eng mannetje.

 43. man pan

  Jandino heb ik nooit leuk gevonden, meerendeels van zijn grappen zijn gecopieerd. Als je een standup comedy wilt doen op zo’n gala, doe het dan net als Ricky Gervais.

 44. No. 14

  “Hé Jandino, je moeder!”
  Zo, dat zal hem leren.☺

 45. Robson

  Het is zo’n stumper die Jantjedino, wat gaat die sukkel doen , precies wat de gasten van vi al voorspelde, de eerste 7 min ging inderdaad over Jantjedino himself , en was heel grappig ,dat was te zien aan de aanwezigen , die lagen blauw van het lachen om Jantjedino NOT,

 46. Smulpaap

  @ HalloJumbo
  Tue 03 Sep 2019 om 12:23
  Zwartjoekel.

  Goed verhaal…..

 47. E!

  Tja weer een miskoop van John de Mol

 48. Zwarte lijst

  Staat genoteerd die zien we niet meer terug….

 49. Mark

  Gewoon Hans Kraaij moeten laten doen. Jandino had nee moeten zeggen. Of staat dat in het contract dat ie van alles moet doen voor Ome John.

 50. weethetbeter

  Drama optreden van Jandino ,hoop dat we hem nooit meer zien op TV .
  Je kan een hoop zeggen van Derksen ,maar hij heeft bijna altijd gelijk hij zit er niet om er rustig mee te lullen ,nee hij heeft een mening en zo moet het ook !!!!!!!!!

 51. Pol

  Deze gebrilde kokolenkit Is goed op zijn prutlip gegaan.
  Zielig mannetje

 52. HalloJumbo

  @ Smulpaap, dankjewel. Ik kom graag snel tot de kern.

 53. critikast

  Jandino…wie heeft dat nu verzonnen bij De Telegraaf. En Helène moet volgende keer echt een ander jurkje aantrekken. Ook dat nog ! Ik heb het Ajax-reünietje na een kwartier afgezet.

 54. alfred

  ik versta hem nooit……

 55. Lieke van Lexmond Lover

  Jandino is een talent, hij heeft wel mooi en vol ahoy gedaan, zijn dus toch liefhebbers voor

 56. WEST*

  Een stil publiek… wat was het heerlijk hem af te zien gaan. Zijn vrouw zal ook niet al te snugger zijn want hij zei dat hij het vooraf aan haar had voorgelezen voor aanpassingen, goedkeuring enz.
  Die zei ja leuk?? Hahaha wat een dom wicht ook.

 57. E!

  Woe-at zech je? Woe-at? Ik koewom uit de Antillen jong-aaan.

 58. F.U

  Hij is maar een schreeuwneger.

 59. Somsig

  Janpino

 60. Erwin

  Ik neem aan dat deze man voorgoed van de buis verdwijnt? Waarom bestaan er nog steeds mensen die hem een rol geven in wat dan ook? Het is de schuld van zenderbazen en evenementenorganisatoren dat we nog steeds dit stuk onbenul op tv moeten zien.

 61. robb

  Als je een programma gebuikt om je af te reageren ben je geen knip voor de neus waard echt een afgang ,wat ik mij afvraag was er niemand die hem in bescherming heeft genomen er waren toch repetities of wilden ze VI een hak zetten.

 62. T

  Het had top geweest als hij zich niet zo had laten kennen, de VI mannen genegeerd had, en gewoon een goede show had laten zien. maar helaas.

 63. age

  Gijp : ‘Kom op man, wat kan ‘ t schele, lekker belangrijk, hi hi hi..’
  Derksen: ‘We moeten, daar niet moeilijk over, doen, daar moeten we maar tegen kunnen!’
  Gijp kruipt op schoot Bossie: ‘Laat gaan man , toch??
  Bosssie: ‘Ach, pleur toch op man, moet je een koekie”
  Publiek : Applaus !
  Hi hi, toch?

 64. Je moeder

  @Lieke
  Jandino heeft wel in een vol Ahoy gestaan… Of dat een prestatie is. Dat lukt Lee Towers ook iedere keer. Tja, geef het volk brood en spelen!

 65. julske

  Jan Dino, ik vond je echt grappig hoor, ik lag in een deuk voor de buis. Die bromsnor kan het hebben , die kan mensen ook goed beledigen, maar voor de spiegel staat hij nooit naar zichzelf te kijken. Hopelijk dat je je niet schuldig voelt, hij heeft jou belachelijke gemaakt, dus ik vind dat hij het verdient. God is hij niet, waarom heeft hij het recht om anderen te beledigen, en andersom niet. En er wordt gelachen om die achterlijke grappen van hem, en als je iets van terug zegt, dan wordt je uitgescholden van hier tot Tokio. Jan als je stressbestendig bent, kan je alle lelijke reacties aan, deze man moet gewoon op zijn plek gezet worden. Hij denkt dat hij Oppermachtig is tegen een ieder, maar ik ben blij dat hij met de zelfde munt is betaalt. (BASTA)

 66. Wyatt

  Lekker boeiend Derksen zegt ook gekke dingen met z’n bek.

 67. achtmet

  Die schreeuwende sambo denk leuk te wezen ?Hansie Hansie heeft gelijk het is een paardelul.

 68. T. Muts

  Schreeuw lelijkerd, meer is hij niet. Hij mag anderen wel de grond in boren, maar zodra iemand kritiek op hem levert dan gooit hij het regelrecht op “racisme”….lekker makkelijk, triest manneke

 69. Dam mes scherp

  Ik hoop dat John de Mol deze man snel aan de kant schuift

 70. aammehoela

  Als ik het zo lees allemaal dan zijn zelfs diegenen die Derksen niet mogen het er wel over eens. Dit was een complete afgang voor deze gast. En dan de kaart racisme spelen. Het lijkt wel op een reactie die populisten ook altijd doen. De schuld aan anderen geven en de schone schijn spelen en ten koste van anderen scoren.

 71. Ben

  Een gratis cursus : Hoe vernietig ik mijn imago in een zeer korte tijd!!
  En dat is voor de volle 100% goed overgekomen en gelukt. Wat een verschrikkelijke afgang zeg. Ontzettend!! Ik hoop niet dat ook maar iemand van zijn familie en de rest dit gezien hebben zeg. O o o o o.

 72. Ernst

  Heel zwak van deze host. Hij had zich beter kunnen beperken tot 1 grap. “Wat mij vanavond gelukt is, is de mannen van VI een half uur eerder van de buis te halen” dan had iedereen het begrepen en was het een sterke opening geweest.

 73. Ton

  Deze Sambo heeft iedere minuut dat hij in beeld was bewezen dat Derksen gelijk heeft. Totaal ongeschikt , kan helemaal niets !!! ,, je moeder ,, zou is wel rot geschaamd hebben als ze gekeken zou hebben. Sambo moet maar heel snel van de buis en uit het theater vertrekken want hij bakt er niets van. Pleur op !! Om je eigen taal gebruik maar eens te gebruiken. Sambo ,, je moeder ,,

 74. derk

  Wat stupid om het punt van Derksen zo duidelijk te gaan zitten bewijzen.

 75. Trudy

  Ik heb de show gemist. Ik kan best lachen om jandino….alleen hij geeft niet toe dat hij is doorgebroken met een gestolen typetje. Judeska is namelijk Bon qui qui van Anjela Johnson.

 76. BRAAK

  Jandino, hahahahahaHAHAHAHAHAHA!!!!! Een pigmentaal gehandicapte priegel met een grote Colgate smoel. New York is mislukt net als de Voetballer van het Jaar presentatie. Ik zou maar gauw je huis gaan verkopen, want het is gebeurd met de grote verdiensten. Gauw maar naar de negerhut van oom Tom gaan, lekker iedere avond BB met R eten. We moeten je niet!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.