Jandino Asporaat faalt met trieste stand-up op tv-gala

Jandino Asporaat is maandagavond flink door het ijs gezakt met een trieste speech tijdens het Voetballer van het Jaar-gala van De Telegraaf. Dat was live te zien in een uitzending op Veronica. Asporaat presenteerde het gala samen met Hélène Hendriks en opende met een stand-up, waarbij vooral de mannen van Veronica Inside – het programma dat ervoor werd uitgezonden – het moest ontgelden. De mannen van VI vinden het namelijk raar dat iemand die niets van sport weet zo’n gala host.

Zoals verwacht stond Asporaat daar vooral voor zichzelf. Hij betrok de hele opening op zijn eigen persoon. “Ik heb enorm veel haat gekregen op Twitter, niet normaal. ‘Waarom híj?! Hij kan niet eens voetballen! Stuur hem lekker terug naar Somalië!’ Los van het feit dat ik niet uit Somalië kom, hoe reageer je hierop?! Jullie voetballers maken dit dagelijks mee en jullie mogen niet reageren van jullie club, maar ik reageer wel, hè?

Hij gaf de aanwezige voetballers een ‘goede tip’. “Ik reageer wel hè. Ik twitterde meteen terug. Twee woorden: ‘Je moeder.’ Het is de tip voor alle voetballers, ben je gelijk van het gezeik af. Twee woorden: je moeder. Heb je een nare wedstrijd gehad en er komt een journalist met een rotvraag? ‘Weet je wat niet gelukt is? Je moeder!’ Gewoon doen…”

‘Johan Derksen, je moeder!’

Zo ging het nog even door. “Mensen vragen mij: ‘Dino, waarom heb je überhaupt ja gezegd op dit?’ Maar luister: als je de kans krijgt om de mannen van VI gewoon een half uur eerder van de buis af te pleuren, dan neem ik die kans! Je weet: Johan Derksen is gewoon aan het koken in zwavel op dit moment. Johan Derksen, je moeder!

Daarna was een van VI’s andere voetbalanalisten aan de beurt. “Het wordt echt een hele mooie avond. Zelfs Valentijn Driessen gaat het niet voor ons verpesten vanavond. Waar zit je Valentijn? O, daar zit ‘ie. Weet je wat het is met Valentijn? Valentijn is echt zo’n jongetje die vroeger heel hard werd gepest, op een gegeven moment mag hij nu aan tafel zitten met de populaire jongens en iedereen kapotmaken. Wat ik me afvraag, hè? In de ochtend, hè? Drink je gewoon een glas azijn of je eigen pis? Hoe zuur kan je zijn? Je mag lachen, maakt niet uit. Maar goed, we zijn blij dat je er bent, Valentijn. Dat moest ik zeggen in mijn contract bij De Telegraaf, anders word ik niet betaald.

Asporaat kwam ook nog terug op Derksens opmerking dat hij te veel lacht. “Ik snap dat Johan Derksen een probleem heeft met mijn tanden, want elke keer als hij zijn mond openmaakt denk je: dat is wat er gebeurt als je een SOA niet behandeld. Je moeder!

Ongepast

De dochter van Johan Derksen, Marieke Derksen, reageert verbaasd op Twitter. “Het is een vorm van humor hoor, dat snap ik, ‘je moeder’-grappen. Beetje Amerikaans. Alleen Johan is zijn moeder verloren toen hij 31 was, ik mijn moeder toen ik net 12 was. En dan Serdar aanspreken op racismekaart, terwijl we boek met hem maken. Lees je in!

En sportpresentator Koert Westerman: “Zeer ongepast. Heel verdrietig…

Volgens VI regent het op Twitter klachten over Asporaats verschijning. Het programma heeft een aantal van die kritieken gebundeld op zijn website, waar ook de slappe stand-up terug te vinden is.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen