Nieuwe tune Het Spijt Me grote shock voor huisvrouwen

Geplaatst op do 05 sep 2019 om 10:50

De schok was groot toen Caroline Tensen aankondigde dat Het Spijt Me terug zou keren op de buis zónder de bekoorlijke tune van Anita Meyer; het is immers één van de bekendste tunes uit de Nederlandse tv-geschiedenis. Gisteren werd duidelijk wat er voor in de plaats is gekomen en daar is men toch wel een beetje van geschrokken. Voor de nieuwe tune heeft RTL het dj-duo Smash & Aries de studio ingestuurd, samen met zangeres JamesDee. Wel héél modern voor de doelgroep.

De nieuwe tune heeft het geluid van de hit Hij is van Mij van het trio Kris Kross Amsterdam, Maan en Tabitha. En daar slaat de doelgroep van Caroline – emotionele huisvrouwen met een kortpittig kapsel – stijl van achterover.

Het regent dan ook klachten op de socials. “Wat een aanfluiting“, reageert Claudia. En Anja: “Echt walgelijk. Alle verandering is geen verbetering. Niet dat de andere tune je van het was, maar dit is echt verschrikkelijk.

Ook Ellen vindt het niets. “Ze hadden het beter bij Anita Meyer kunnen houden.” En Kirsten spreekt van een ‘wansmaak’.

Reden genoeg voor het AD om meningen te gaan peilen en het resultaat is duidelijk. Op de vraag ‘Wat vind jij van de nieuwe tune van Het Spijt Me?’ antwoordt maar liefst 80 procent: ‘Ze hadden de oude moeten houden.’

De nieuwe tune:

Foto: RTL
42 Reacties op “Nieuwe tune Het Spijt Me grote shock voor huisvrouwen”


 1. Albert Verlinken

  Denkt RTL bij de jonge doelgroep te gaan scoren door een kekke (of iets wat er voor door moet gaan) begintune te maken? Spruitjes TV opleuken door er een korreltje Kinowa bij te doen? Yeah right!

 2. Remi

  Hoewel geen huisvrouw, moet ook ik dit nadrukkelijk ‘een plekje geven’.
  Anita moet terug !!

 3. Judith

  Heel kinderachtig deuntje

 4. Pieter

  Caroline Tensen weer zwanger. En dat op haar leeftijd; respect!
  Zie foto.

 5. E!

  Mensen ik krijg het idee dat alles aan het mislukken is in medialand.

 6. #NPO kijker#

  Aanpassingen zijn een kopie van EO familiediner.

  Zitten ze wel in de auto/op de stoel of niet.

  Zeer goedkoop.

 7. Jan

  Er werd meer verwacht van Het Spijt Me….
  Zo zie je maar, Tensen heeft het ook niet waar kunnen maken.

 8. #NPO kijker#

  Aanpassingen zijn een kopie van E.O familiediner.

  Zitten ze wel in de auto/op de stoel of niet.

  Zeer goedkoop.

 9. Thom

  Je voelde het al aankomen toen destijds de eerste oproeppromo te zien was met dat geprojecteerde filmpje achter Carolien, te bedacht, te kil en afstandelijk. En dat zie en hoor je nu terug in het programma, alle warmte is eruit, de tune klinkt veels te wannabe hip, de witte studio voelt te bedacht en te science fiction waardoor alle emotie wegvloeit…

 10. Henny Huisman

  Hallo lieverds!

  Ik kan dit toch veel beter?

  https://youtu.be/gb8rEjkTN0g

 11. CAROLINE TENSEN

  HET SPIJT ME!

 12. Greet

  Kil,koud,klinisch dat was Het spijt me gisteravond.

 13. Roger

  Zogenaamde vernieuwing en modernisering heeft nog nooit 1 programma meer kijkers opgeleverd blijkt iedere keer maar weer.
  Slechte keuze van RTL, terugkeer van een programma moet een feest van herkenning zijn. Het programma had nu een koude kille uitstraling met de zogenaamde “white room”
  Domme keuzes die aangeven dat de makers geen benul hebben van wat de kijker of de doelgroep wil.

 14. robb

  Een aula zonder bloemen werkt niet.

 15. Pauline

  Misschien een succes bij nieuwe doelgroep maar als je zoals ik de oude Het spijt me kent verlang je daarnaar terug en niet naar deze kille witte kubus en dan die muziek brrrrr.

 16. Eric

  Bloemen houden van mensen, niet van Caroline Tensen.

  Wat een slecht gemaakt programma. Bijna Tokkie TV. Troosteloos. RTL, waar staan jullie nu voor????

 17. Lex

  Ik vond die witte kubus dus eigenlijk best mooi werken. Wel een mooie vorm om mensen zonder presentator met elkaar te laten praten. Inderdaad ver weg van het oude spijt me. Ik Google net even wat oude fragmenten. Ik geloof ook eerlijk gezegd niet dat nu echt nog zou worden ‘gegeten’ door de kijker. Maar ja.. mijn bescheiden mening.

 18. Erwin

  En we trappen er massaal in.
  Dit is natuurlijk een grote promotiestunt van RTL om zoveel mogelijk kijkers te trekken.
  Die tune is vervangbare onzin die nu zorgt voor mega aandacht.

 19. rtl fan

  Volgende week 1 miljoen kijkers
  ook GTST 1, 5 miljoen
  Beau gaat ook zeker scoren
  RTL gaat boven 1,5 miljoen uitkomen
  the voice senior 4, 5 miljoen

  RTL zit even in een dip , maar volgende week is alles rozengeur en maneschijn
  Het moet waar zijn Want ik heb een waarzegster ingehuurd, en die kan het niet mis hebben als ze de kaarten op tafel legt !

 20. Dikkiedik

  En wat was Caroline overdreven bezorgd. En die mensen tegenover elkaar op die veel te hoge krukken. Snap al helemaal niet dat die de tv er bij nodig hebben.
  Mensen pak de telefoon of ga er erheen.

 21. JDJ

  De discussie bij het spijt me zou over de “vader” moeten gaan die zijn dochter excuses laat maken. Schandalig. Een meisje van toen zes dat verwijten krijgt en tussen wal en schip kwam.

 22. rtl fan

  nee de tune is prima. De oude tune trekt alleen maar senioren aan , nee heel goed
  van RTL Jong en jeugdig heeft de toekomt wel met die oude kijkers van 65 plus
  daar is de NPO toch voor,? RTl staat voor jong, jeugdig snel, en dynamisch, voor mensen die in het leven staan, en niet met èèn poot onder de groene zoden!

 23. anonymous

  Kijkers die zich druk maken om een begintune.
  Moet niet gekker worden.

 24. Suus

  Ik heb vooral adembenemend gekeken naar die vader die zo koel op zijn dochter reageerde. Ik vond dat nogal wat. Samen in die ruimte met niets eromheen. Ik snap wel waarom daarvoor is gekozen. En dat nummer. Kom op zeg. Dat is toch een prima leader?!! Gaan we nu vanaf vandaag over alle leader muziek vallen. Ik vond het goed inhoudelijk en Caroline deed het ook echt goed. Dat lijkt ne het belangrijkste.

 25. Eric

  @rtl fan. Keep on dreaming

 26. rtl fan

  @ Eric ja het is een ramp dat er steeds meer oudjes naar RTL 4 kijken , opzouten dus !

 27. Jantieno

  Kan die vrouw ook Nederlands zingen? Ik versta gewoon niet wat die binnensmonds brabbelt. Belangrijkste is dat de nieuwe tune weer lekker divers en inclusief is. Vooral niet blank. Lekker deugen bij RTL altijd.
  En RTL die “white room” is RACISME! Ik wil een darkroom!

 28. Jeroen

  Het was vreselijk. Die intro klinkt als Femke Louise met autotune.

  Daarnaast kán het opzet zijn, er is veel media-aandacht voor het programma.

 29. Huismaker

  Niet alleen de muziek, maar ook de confrontatie. In een soort “ziekenhuis-setting”. Ze steriel mogelijk. Dat had best wat “warmer” mogen zijn. Zonder die achterlijke stoelen alsof je naar een tennis-arbiter zit te kijken. Echt over de top en je merkt dat alle kandidaten niet weten hiermee om te gaan. Grappig was dat partners al op de hoogte waren van de bezoeken en instructie hadden gekregen hun mond te houden.
  Jammer.

 30. Dirk

  @huismaker en hoezo denk je dat? Dat familie op de hoogte was?

 31. Anti-worst

  Ik heb het nummer geluisterd en het past total niet bij het programma. Eem emo shopw moet ook een emo tune hebben als opening.

  Dit is een tune voor een jeugdprogramma en ‘e’en ding weet ik 100% zeker, de jeugd kijkt hier niet naar.

  En ik ben geen werkloos persoon, geen vrouw en heb ook geen gek kapsel.

  Beetje generaliserend

 32. ano@niem.nl

  Deze slag is al verloren alvorens men er begonnen is. Verkeerde tune, iemand heeft bedacht dat de opzet aangepast moest worden zonder bloemetje, geen studio waarin nog eens iets kan gebeuren. Kortom een compleet misbaksel.

  Volgende week rent iedereen naar RTL5 of SBS6.

 33. Ron

  Het is kil en koud. Je zou denken dat past precies bij de presentatrice maar niets blijkt minder waar. Het is in niets te vergelijken hoe het in de begin jaren 90 er uit zag. Ook het publiek ontbreekt, de gezelligheid zover dat er was bij sommige cases die behandeld werden.

 34. Annette

  @Ron joh, méén je dat nou!?

 35. Bart

  Doe niet zo onnozel muts.

 36. Lieke

  Nederland is een paar muziekkenners rijker. Tjonge jonge, wat vinden we eigenlijk van de leader van chateau Meiland of wacht even, the Voice of wacht even…
  Wat een onnozel goede hier zeg.

 37. Jean la Taupe

  Waarom niet een Nederlandse artiest die een Nederlandstalig popliedje zingt?
  Maar politieke activist Peter vd Vorst wil RTL allochtoniseren. Coûte que coûte géén Nederlandse identiteit. Deze grachtengordelsocialist zou beter bij de Nos of de Vara kunnen gaan werken.

 38. wortelboer

  Een grote schande dat de componist van zo vele grote tv tunes wordt overgeslagen. Hans van Eyck is de beste componist en ook het spijt me is van zijn hand. Schande, het moet onmiddelijk terug, ze zijn knettergek geworden!

 39. StefanV

  Het is maar een tune van een tv-programma, maar het zegt wel iets over RTL, dat kennelijk z’n doelgroep niet aanvoelt…

 40. BRAAK

  Mevrouw is een hypocriete naarling, die mensen van staatswege aan het gokken zet, terwijl diezelfde staat dat gokken als een verslaving ziet, schaam je teef Tensen.

 41. EC

  Ik word zo gestressed van die muziek. Zo’n vieze over de top autotune. Ook zo hard en om de scheet weer hoorbaar. Ik dacht eerst dat ik een extra pagina op had staan waar het muziek vandaan kwam en heb vervolgens zelfs op pauze gedrukt… maar nee was echt de tune. RTL….. de doelgroep is geen 13 jarigen. Never change a winning team. Voor de rest vind ik de nieuwe versie over het algemeen te ‘strak/modern/koud’. Ik denk niet dat ik voortaan ga kijken of selectief.

 42. EC

  Yes!!! Ik zat met kiespijn symptomen te wachten op de ‘twerk’ intro om vervolgens te zappen. En toen……..Ahhhhhh. Rustige en aangename gepaste geluiden en muziek. Heerlijk verzachtend voor mijn brein. Nog 1 tip….schroom er niet om, om wat vaker stilte momenten te creëren. Het is geen concert dat continue gevuld moet worden met instrumenten klanken voor drama effect. De verhalen zijn al dramatisch genoeg. Hoeft niet continue aangedikt te worden. Anyway al een DIKKE verandering.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.