Lingo-nachtmerrie nog niet voorbij voor GTST

Geplaatst op do 05 sep 2019 om 9:30

De nachtmerrie is nog niet voorbij voor Goede Tijden Slechte Tijden. Het dertigste seizoen is nu anderhalve week onderweg en er is nog geen één keer een score van meer dan 700.000 kijkers genoteerd op RTL 4. Bovendien hijgt de nieuwe concurrent Lingo van SBS 6 de soapserie stevig in de nek: gisterenavond was het taalspelletje van presentator Jan Versteegh voor de tweede keer groter dan de belevenissen van Ferry Doedens en zijn vrienden in het vergane soapdorp Meerdijk.

De woensdagaflevering van GTST kon rekenen op 649.000 kijkers (12,4 procent), terwijl Lingo uitkwam op een score van 682.000 kijkers (13,0 procent). Lingo staat daarmee op de elfde plek in de kijkcijfer top 15, GTST op de twaalfde plek.

Dit slechte nieuws voor GTST en RTL 4 betekent gelijk goed nieuws voor Lingo en SBS 6. Eigenlijk had niemand verwacht dat het taalspelletje zo snel zo’n prominente plek zou veroveren in het vooravondgedrag van de tv-kijker. Het is het grootste vooravondsucces van de zender in tijden.

De scores van GTST en Lingo tot nu toe:

.00 GTST Lingo
Aflevering 1 665.000 802.000
Aflevering 2 652.000 616.000
Aflevering 3 660.000 593.000
Aflevering 4 667.000 570.000
Aflevering 5 654.000 476.000
Aflevering 6 611.000 600.000
Aflevering 7 562.000 485.000
Aflevering 8 682.000 649.000

Foto: RTL
49 Reacties op “Lingo-nachtmerrie nog niet voorbij voor GTST”


 1. Emma Wortelboer Lover

  Klopt niks van.

 2. Tvkijker

  Helen Helmink terug en iedereen kijkt weer.

 3. Kijker

  @MC: Het aantal kijkers voor aflevering 8 staan verkeerd om.

 4. thepat

  pfff het gaat nog steeds over kijkcijfers het is 2019 kijkcijfers zijn verleden tijd…
  vooruit terug kijken kan op zo veel manieren..

  ik ga het even uit leggen misschien weet je het nog niet..

  je kan veel programma’s vooruit kijken bij videoland en rtlXL
  terug kijken kan via:

  videoland en rtlXL
  ziggo kpn box
  nlziet
  ziggo GO kpn go tmobile go (of hoe ze ook heten)
  npo app
  kijk (sbs)

  het is niet meer te meten dus de helft van de berichten kunnen weg haha

  mevrouw de Jong u snapt dit?

 5. Kijker

  staat*

 6. #NPO kijker#

  Mooie kijkcijfers voor Lingo

 7. Mdvrvries

  Tijd voor een nieuwe formule:

  Het Hollandse dorp: Meerdijk

 8. einde TV

  Inderdaad mooie kijkcijfers voor Lingo. Onbegrijpelijk, maar blijkbaar zijn er veel oude mensen die graag naar een spelletje kijken. Ik snap het niet. Er zijn zelfs tov vorig seizoen kijkers op dit tijdstip bijgekomen als je over alle zenders kijkt. Dus mensen zetten speciaal de tv aan voor dit programma en keken eerder niet op dit tijdstip. Bijna ongeloofwaardig maar blijkbaar is het zo…

 9. einde TV

  @thepat, het ligt wat genuanceerder naar mijn idee, maar ik snap ook niet waarom er zo weinig aandacht gegeven wordt aan uitgesteld kijken, vooruitkijken etc…
  En hier op deze site heb je maar een paar mensen die zich druk maken. Het betreft vaak dezelfde mensen onder andere namen.

 10. Wanny

  Hoeveel minuten moet iemand een programma kijken om als kijker te worden meegeteld?

 11. Daan

  Dat komt alleen maar doordat iedereen vooruit gaat zitten kijken op videoland zonder reclame, logisch dat op tv de kijkcijfers instorten.
  Dat blijft ook zo als RTL niet ingrijpt en dat vooruit kijken moet stoppen.
  Anders vrees ik het ergste voor GTST. Ook stom dat ze Jojo erin laten en dat Amir het overleeft heeft. Ook Lana gaat weer terug komen en Tiffy ook RTL luistert gewoon niet he!

 12. Pauline

  die verhaallijnen van GTST zijn inmiddels zo ongeloofwaardig en staan zo ver van de realiteit dat de kijkers er inmiddels genoeg van hebben en die vloggers en andere ongein voor de jongeren bereiken hun doelgroep niet want die kijken echt geen GTST.

 13. Anja

  Gaan ze dan eindelijk inzien dat het ook helemaal niets is en gewoon slecht wordt gespeeld en alleen maar mensen aan het werk hebben die beroemd willen worden.
  Alsof dat zaligmakend is.

 14. Joep Meloen

  Jan doet het gewoon fantastisch, geef het maar toe.

 15. thepat

  @Pauline dat is voor de kerst nog veranderd er worden nu aanpassingen gedaan

 16. Toan

  Alleen al deze week wéér 2 nieuwe “kinderen” erbij….en Ohhh ja Tiffanie is ook weer in aantocht! De verhaallijn van Ludo en Jullie sleept eindeloos voort! Tjonge jonge wat een slechte scriptschrijvers zitten er toch bij GTST. Vanaf nu ben ik er klaar mee! Is genoeg ander aanbod!

 17. critikast

  Ook op vele inburgeringscursussen voor buitenlandse inwoners staat het advies om naar Lingo te kijken en vergis je niet in die aantallen. Nederland vergrijst snel, dus zijn die hoge cijfers voor programma’s als Chateau M., Lingo, Ik vertrek en We zijn er Bijna geen enkele verrassing. Jongeren vluchten massaal naar Netflix e.d.

 18. T.E.D

  Ik denk dat Lingo in de wintermaanden nog wel eens nog beter kan gaan scoren! Mensen hebben duidelijk behoefte aan iets nieuws om acht uur. RTL4 geweest dit in de zomer al, lijkt erop dat die kijker nu overgestapt is naar SBS6!

 19. "Veronica Doet Het?....Beter!";

  In het Veronica Magazine van vorige week las ik dat er 45 personage’s overleden zijn sinds het begin van de serie!

 20. Tim H

  GTST is echt tenenkrommend. Multiculti amateurtoneel.

 21. Lieke van Lexmond Lover

  GTST moet meer naar buiten, opnames in het buitenland enz

 22. Ron

  Dit is een fase waar ze even door moeten aangezien ze 6 weken achter lopen op de realiteit. Dit duurt nog wel eventjes deze martelgang tot dat er nieuwe verhalen en karakters zichtbaar zijn.

 23. WEST*

  @ thepat voetbal scoort ook veel hoger
  als je de stadion bezoekers er bij rekent
  en wat dacht je van mensen die op dat tijdsip een dvd kijken op hun dvd of blue ray speler
  zijn er ook zeker een miljoen

 24. Mediapark

  Zou er een verhaallijntje (neeeee, geen wit lijntje) komen waarin GTST leden Lingo spelen.

 25. rtl fan

  nou ik wou dait ik 700.000 klanten had ! GTST draait dus fantastisch

 26. Kijkcijfers

  Editor van gtst moet ff kijken of ze vooruit in de tijd kunnen springen. Want van mij mag Charlie nu al terug. Gezeur van die vlogs weg.

  Weer twee te jonge mensen in, terug keer van Rob is wel leuk. Die cell blok h dame gaat straks weer door het lint.

 27. rtl fan

  En volgende maand weer 1, 5 miljoen kijkers hoor ! Nee even een dipje was al eens eerder gebeurt

 28. Kijkcijfers

  En waar is Alex om Rob te ondervragen..

 29. Ron

  @rtl fan: nou dat valt te betwijfelen. Ze zitten al maanden, ook voor de zomerstop rond de 700/600.000 kijkers. Dat is geen incident meer. Bij vorige neerwaartse spiralen waren de kijkcijfers nog acceptabel maar moest er wel wat bijgeschaafd worden waardoor de lijn omhoog weer ingezet kon worden met succes. Dat is nu wel even wat anders. Er moet nu flinker gesleuteld worden om de lijn omhoog weer te vinden. Maar zo iets duurt gewoon bijna 2 maanden.

 30. rtl fan

  Nee gewoon zo laten , als mn oma van 91 het goed vind , de vrouwen in het verzorgingshuis , en mn tante ,en mn nicht en ik zelf , nou dan is er niets aan de hand !! gewoon doorgaan , en nog zeker 20 jaar erbij ,want wij vrouwen vinden het een heerlijke soap !

 31. Mousy

  @Ron 10,42u & thepat 10.04u, precies.

  Hierover is door RTL (o.a. Peter van Vorst) uitgebreid in de media over gecommuniceerd.
  Er zijn nu eenmaal reaguurders (@Pauline) die zich niet inlezen of verder kijken dan hun neus lang is.

  Gewoon even geduld hebben en dan maar hopen dat GTST bergopwaarts gaat, niet alleen qua inhoud maar ook met de kijkcijfers.

 32. Ronnie

  Het één is toch totaal niet met het ander te vergelijken? Naar Lingo kijken 50+-ers, die dit gewoon op TV kijken, op het moment dat het uitgezonden wordt. Naar GTST kijken ook jongere mensen, maar die kijken gewoon niet om 20:00, maar nemen het op, of kijken via Videoland.

  Qua advertentie inkomsten draait het natuurlijk om kijkcijfers, maar als je de doelgroep 25-49 wilt bereiken, kun je nog altijd beter bij GTST een spotje inkopen, dan bij Lingo.

 33. Tim H

  @Ronnie
  Dream on, hoeveel jongeren hebben een abonnement op Videokand?

 34. Ronnie

  @Tim H: ligt er aan wat je als jongeren zou bestempelen.. hier op mijn werk hebben alle vrouwen tussen de 25 en 30 jaar een abonnement om die vreselijke programma’s als Tempation VIPS vooruit te kunnen kijken. Ik bedoel ook niet jongeren als in tieners, die hebben niks te zoeken op Videoland en kijken alleen gratis content op Youtube en Netflix van hun ouders.

 35. M.

  Wat domme mensen werken in jullie redactie, Kijk ik ben heel blij dat LINGO beter scoort dan GTST maar GTST heeft tussen 2008 en 2010 nog slechter kijkcijfers gehaald toen keken iedere avond nog maar 300 duizend mensen, RTL wilde serieus met deze soap stoppen. 2012 stonden ze weer op 1,8 miljoen kijken. Nogmaals LINGO gun ik echt van harte 1 miljoen kijkers.

 36. rtl fan

  Goed idee , want heb al een tijdje geen slurfje gehad !! 50 euro is inderdaad te hoog voor een vrouw van 48 ,

 37. joost

  RTL: stop met GTST svp.
  1. de verhaallijn is saai en onsamenhangend;
  2. het niveau van vooral jonge spelers is ontzettend laag;
  3. er wordt heel slecht door bijna iedereen geacteerd;
  4. we zijn het zieken zaaltje met luxaflex en de eeuwige ouderwetse inventaris van diverse decor lokaliteiten helemaal zat;
  5. GTST is over en uit.

  Men trekt nu al bijna een half miljoen minder kijkers en bij RTL reageren ze pas als er nog 3 kijkers over blijven !! b.v. bij de falende Twan Huys.
  Geef ipv. die serie eens goede nieuwe actuele film en svp geen films die we al talloze malen op TV gezien hebben. Want daarmee worden we in de maling genomen.
  Ik ben blij wat dat betreft met Netflix.

 38. Michel Schut

  GTST mag wel wat uitdagender. Meer sex en bloot bijvoorbeeld. Te braaf allemaal.

 39. Wicky

  Lingo heeft GTST maar 2 keer ingehaald dus dat valt toch wel mee? Vind het wel ouderwets spannend zo met Rob en de gestoorde Carmen. Als die kinderen eruit worden gehaald en er blijft een constante spanningslijn niveau in dan is GTST weer op oude niveau terug. Een broodje kaas in een oude keuken is toch niet meer herkenbaar? Dus hou de spanning in elke aflevering erin en de kijkcijfers blijven stijgen!

 40. Ron

  @Wicky: die verhaallijn nu is veel te vaag en is helemaal niet realistisch en kan ook alleen maar in een soap. Dat kun je niet te lang voort laten duren deze rare twist. Die kids inderdaad wieberen. Desnoods een spannend verhaal waarin ze allemaal lelijk om komen, hopla. Spanning en goede kijkcijfers gegarandeerd..

 41. dennis

  Onderweg naar Morgen is ten onder gegaan door verjonging, kijkers willen dat niet. Maar RTL Peter luistert niet naar zijn kijkers, niet geschikt als grote tv baas lijk me. SBS plukt daar de vruchten van, zo gaat dat.

 42. Yoshi

  lingo kan je niet vooruitkijken. Tel die cijfers er bij en Lingo komt geen eens in de buurt

 43. Erik

  Wacht maar ergens december weer rond de 1 miljoen

 44. Mario

  @ Dennis

  Je vergeet dat er nu uitgezonden is, in juni opgenomen is, en Peter heeft duidelijk aangegeven dat er drastische veranderingen doorgevoert zullen worden, welke wij als kijker in nov/dec langzaam aan zullen zien gebeuren.

 45. Mark

  Zo slim is Talpa wel dat je niks meer vooruit kunt kijken. Dat heeft Dokter Tinus en Celblok H de nek omgedraaid. Nu MOETEN de mensen wel naar tv kijken. En gaan ze RTL programma’s wel de dag(en) ervoor of erna kijken.

 46. ano@niem.nl

  Ik verwacht dat Lingo nog verder gaat stijgen!

 47. Gerit

  Lingo vind er niks aan

 48. T.E.D

  @M.

  Haal je hoofd uit je reet man! GTST heeft nog nooit maar 300 duizend kijkers gehaald. De laatste ‘dip’, hing het rond de 900 duizend. Een gemiddelde van onder de 700 duizend voor eerste weken van het nieuwe seizoen is ongehoord! #KnowYourFacts!

 49. 4608351 5 Willem Thomas d

  Nu die geflipte politiek correcte schoolmeester tekstschrijver hopelijk op non actief geplaatst is, zie ik weer een straaltje licht in hun troosteloze tunnel vanonherkenbare en hoogst irritante scènes.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.