Cornald Maas wil geen NikkieTutorials op Songfestival

Geplaatst op Mon 16 Sep 2019 om 10:00

Cornald Maas vindt het schaamteloos hoe ditmaal YouTuber NikkieTutorials zichzelf aanbiedt voor de presentatie van het Eurovisie Songfestival. Dat laat hij blijken op Twitter. Op de vraag of ze zichzelf ooit op de ‘normale’ televisie ziet verschijnen, antwoordt NikkieTutorials: “Ik heb eigenlijk maar één doel, en dat is iets voor het Songfestival doen. Het lijkt me fantastisch om rond te dartelen in een greenroom, terwijl Jan Smit en Eva Jinek op het podium staan – want ik denk dat zij het gaan doen.

NikkieTutorials staat graag aan hun zijde. “Ik zou het een ongelofelijke eer vinden om in hun nabijheid te mogen staan.

Maas wordt doodmoe van deze open sollicitatie. “En daar heb je d’r weer een“, sneert hij kort maar krachtig.

De Songfestival-bobo doelt op zijn ergernis dat allerlei BN’ers ineens openlijk solliciteren naar de Songfestival-presentatieklus, terwijl ze nog nooit naar het liedjesfestijn hebben omgekeken.

Na de open sollicitatie van Anna Nooshin twitterde Maas: “Grappig toch hoe allerlei grijpgrage ‘belanghebbenden’ en ‘kandidaat-presentatoren’ die nooit een cent om dat hele Songfestival gaven zichzelf nu schaamteloos naar voren schuiven voor ‘n plekje in de frontlinie.

Nooshin liet eerder weten dat ze graag samen met NikkieTutorials in het presentatieteam van het Songfestival zou willen zitten.

Lees ook:
Anna Nooshin wil Eurovisie Songfestival presenteren (19 juni)
Cornald Maas vindt Anna Nooshin schaamteloos (19 juni)

Foto: YouTube
60 Reacties op “Cornald Maas wil geen NikkieTutorials op Songfestival”


 1. Norvo

  Frits Sissing gaf vorige week bij Jinek al enigszins besmuikt toe dat “Jan Smit het waarschijnlijk wel zal presenteren”. Vertaling: intern is ‘t allang bekend.

 2. Sven L.

  Schaamteloos hoe bepaalde figuren openlijk slijmen over het Songfestival. Ze hebben 0,0 binding met het evenement, zijn enkel geïnteresseerd in de 200 miljoen kijkers. Ik hoop dat de producent zich hiervan bewust is.

 3. Albert Verlinken

  Is Cornald de baas van Nederland of zo? Hij is niet de enige nicht die het songfestival leukt vindt en zijn mening is net zo relevant als die van Charles uit Schubbekutteveen. Hij mag al blij zijn dat hij mag kakelen op kosten van mij als belastingbetaler maar laten we zijn mening nou alsjeblieft niet serieus nemen. Waarom moet Jantje Smit trouwens? die heeft helemaal geen presentatietalent.

 4. M

  @Albert Verlinken:

  Je hebt helemaal gelijk, prima reactie!

 5. jeff H.

  Ik zie het al voor me: zo’n lange slungel (ze is ruim 1m 90) op het podium, en dan nog met hoge hakken naast kleine, grootse Jinek staan. Geen gezicht, ook met make-up.

 6. sukkel

  Gelijk Albert Verlinken

 7. Fleur

  Coke junkie.. ze is maf joh..

 8. Nijl

  Klasse reactie van Cornald Maas

 9. Simon

  Zo’n reactie zegt veel over Cornald Maas. Laat hij blij zijn dat zoveel mensen interesse tonen!

 10. By

  Emma 🥕 boer wel dan. Wat heeft zij met muziek. Wacht… ze is van DWDD, de kerkdienst van de elite.

 11. Hermann Boring

  Eén Emma Wortelboer lijkt me meer dan voldoende.

 12. Wanny

  En als die Wortelboer het doet, wordt het beloond met een presentatieklusje.

  Cornald moet ook niet net doen als het Songfestival van hem is. Daar betalen we met zijn allen goed geld voor en bij hem rookt de schoorsteen er vast goed van.

 13. Pauline

  Jan Smit kan helemaal niet presenteren maar op de een of andere manier komen ze niet van hem af. Volendamse kliek of zo die elkaar de hand boven het hoofd houden of misschien doneert ie wel een paar ton? Ik blijf het vreemd vinden.

 14. bus

  wie is deze plastic pop?

 15. Ron

  En terecht, zoiets moet je niet willen. Net als Jan Smit als presentator overigens….

 16. Joep

  Curry & Jinek.

  Hoewel Adam niet echt de politieke kleur heeft die je bij de NPO moet hebben.

 17. alexh

  Ik snap niet zo goed waarom iedereen ervan uit gaat dat Jan Smit het mag gaan presenteren. Deze man kan helemaal niet presenteren, en al helemaal geen live show? (check het Televizier gala van een paar jaar terug, dat was tenenkrommend).

  Waarom zou hij het dan mogen doen? Het is een oprechte vraag, heeft hij het vastgeled in een contract ofzo? (anders kan ik me niet voorstellen dat de NPO hem naar voren zou schuiven)

 18. Ron

  @alexh: helemaal mee eens dus.

 19. Joep

  @alexh
  De Volendam-lobby is helaas nogal groot.
  Hoe komt het denk je dat bijvoorbeeld die vervelende parasieten Nick en Simon weer bij de NPO terug zijn?

 20. Marianne

  Cornald heeft gelijk. Laat die wannabees alsjeblieft lekker op hun Instagram belangrijk blijven doen. Hebben wij er geen last van. Coke-meisjes.

 21. Zonder Naam

  @Jeff H. – Jinek is eigenlijk best groot. Dionne Stax volgens mij ook. Maar Nikkie lijkt naast vrijwel elke andere vrouw simpelweg een reuzin. Dat is op het podium inderdaad geen gezicht, in geen enkele combinatie met anderen. Maar in de green room zou ze prima tot haar recht komen.

 22. Ronald

  Gewoon negeren die youtube en instapoppetjes. Scheelt iedereen energie en tijd. Sterker nog: negeer twitter in zn geheel svp.

  Volgend artikel!

 23. Machteld

  Duidelijk een generatiekloofje. Nikkie heeft miljoenen volgers wereldwijd. Ik zou dat voor zo’n groot event juist omarmen. Cornald heeft geen idee van het huidige medialandschap en potentieel. Niet gezegd dat Nikkie de aangewezen persoon is, maar met iemand als zij en haar online bereik pak je wel een doelgroep die je doorgaans niet of nauwelijks weet aan te spreken, laat staan aan je te binden. Daar zou ik dan nu al mee beginnen en niet pas volgend jaar, tijdens een show.

 24. Koen

  Nikkie is een prima kandidaat in tegenstelling tot Nooshin. In de greenroom zal Nikkie een hele leuke, vrolijke toevoeging zijn.

 25. Ray

  Wat is dat toch met die zichzelf zo ontzettend interessant vindende YouTubers, en hun rare idee dat televisiekijkers op hen zitten te wachten? Er is een duidelijke tweedeling: vloggers op YouTube zijn er voor domme kinderen, de tv is er voor echte mensen. Hou dat lekker gescheiden.
  En wat betreft Jantje Smit als presentator voor het Songfestival: alsjeblieft niet. Dat chagrijnige vissershoofd zet ons internationaal voor schut. Zet alsjeblieft een goed visitekaartje voor Nederland neer, bijvoorbeeld het team Eva Jinek, Dionne Stax en Romy Monteiro. En als er een man bij moet, denk dan bijvoorbeeld aan Gijs Staverman.

 26. Ron

  Jan Smit is de Engelse taal amper machtig, dus ongeschikt…

 27. Cobweb

  Vreselijk mens

 28. Koen

  @Machteld,
  Precies! Cornald weet totaal niet wie zich hier nu aanmeld volgens mij. Nikkie heeft meer dan 12.5 miljoen volgers op Instagram. Daarnaast is het ook nog eens een vrolijke, sterke vrouw.

 29. Lieke van Lexmond Lover

  is dit Barbie op de foto? wat een kop, dat zij zoveel volgers heeft snap ik niet, geef mij maar Emma 🥕 Boer

 30. Tim H

  Cornald heeft gewoon gelijk.

 31. Aha!

  Doodzwijgen dit soort types. Van binnen nep en van buiten plastic.

 32. No. 14

  Had Nikki niet vorig jaar het Songfestival gewonnen verkleed als kip?
  Oh nee, dat was haar neefje! ☺

 33. Joanna

  Bah bah wat een nare mensen hier in de
  comments zeg! Overduidelijk nog nooit
  een video gezien van Nikkie en geen enkel
  idee van wat voor soort mens ze is, welke
  doelgroep ze aan zal spreken en haar perfecte
  Engels ;-) En bodyshamen ja? Neem vooral nog
  een slokje azijn (of 3) zeg man o man. Het is 2019
  open je ogen en #doeislief.

 34. [MikE]

  @Joanna: probleem is dat ze er gewoon uitziet als een clown. Veel te veel make-up, ziet er gewoon niet uit. Als persoon zal het best een okay iemand zijn, maar zoveel belachelijke makeup slaat gewoon nergens op. Zelfde als die hele andere clan, zoals Kim Kardashian of hoe ze ook heet. Allemaal van die bimbo’s.

 35. Het carretje

  Precies [MikE], dit soort non-valeurs nemen Kim Kardashian als voorbeeld. Dan ben je niet goed bij je hoofd, zeker als je beseft dat ze geen kinderen zijn maar volwassenen.
  Ze zijn niet opgemaakt maar geplamuurd. En dan ook nog aandacht eisen maar niets ter zaken doende of urgents te melden hebben. Letterlijk en figuurlijk plastic ̶s̶n̶o̶l̶l̶e̶t̶j̶e̶s̶ poppetjes.

 36. Jan

  Je word ook misselijk van al die mensen die menen dat ze wel eens relevant zouden kunnen zijn….ik heb nog nooit van dat mens gehoord…

 37. Night Vision

  @By

  Niet te vergelijken. Wortelmadam toonde haar interesse al lang voordat Nederland het ESF won en zou gaan presenteren.

 38. K.C.T.

  Dit rariteiten festival met hoog nichterig en gender-neutraal gehalte dient door nichten en creeps, oftewel soortgenoten te worden gepresenteerd !!!

 39. s

  Dat al deze mensen zich zo aanbieden Heeft de NPO en organisatie aan zichzelf te danken. Ze hadden gewoon meteen een week na de overwinning bekend moeten maken wie het gaat presenteren, dan was je van het gezeik afgeweest.

 40. Bea

  Ik wil het niet presenteren.

 41. Conto

  Nikkie kan make-up kan verkopen. Een volgende job is dan eerder bij Ici-Paris dan bij het Songfestival, lijkt me. Bovendien vindt ze tv achterhaald. Waarschijnlijk had ze te horen gekregen dat ze toch niet verder dan Tell Sell zou komen. lol

 42. MolTalk

  Zoeken ze niet nog wat fluffer girls? Dan zouden Nooshin en Tutorials misschien toch nog iets nuttigs kunnen doen.

 43. Marvin Ophof

  Als mensen zich gratis aanbieden dan kunnen ze in ieder geval besparen op die kosten

 44. Tante Duiven Tilly

  Nikkie kan zich opmaken maar presenteren en interviews geven kan ze niet – net als Anna Onzin –

 45. WegmetConnie

  Connie kan weg want dat is een ongelofelijke ouwe zure zeur geworden.
  We nemen mensen die de jeugd aanspreken. Iets wat de televiesiewereld hard nodig heeft voor haar voortbestaan.

 46. anonymous

  Gaat Cornald daar dan over.

 47. Erwin

  Nikkie had best een leuk item tussendoor kunnen maken, zoals een paar woorden Nederlands leren aan 200 miljoen kijkers. Maar ja, ze heeft zichzelf opgeworpen. Dan ben je gediskwalificeerd en terecht. Zelfingenomenheid past niet en wordt bestraft. Cornald Maas heeft gelijk: mond houden en afwachten, wie vraagt wordt overgeslagen. Dom, Nikkie!

 48. Wilfred Genee ja-haa ja-haa

  Jan Smit heeft gewoon recht op dit Songfestival, samen met Ilse de Lange. Cornald zelf staat waarschijnlijk in de green room en Daniël Dekker doet verslag voor de Nederlandse kijkers. Koning Cornald heeft jullie allemaal bij de ballen.

 49. Hank

  Eva en Eus

 50. Kevin Frikandel

  Kunnen we NikkieTutorials ook niet even naar die legerbasis sturen in de VS, zijn we er weer een tijdje vanaf….

 51. Kevin Frikandel

  Leuk idee: waarom presenteert Willem Holleder het niet samen met Badr hari, en dan delen Henk Kuijpers en rapper Boef de punten uit en Kempi in de greenroom.

 52. Paul

  Ben in nu de enige….?
  Nikkie… vind haar zo’n vreemd hoofd hebben…
  Heb jaren gewerkt met visagisten dus dacht even hoe een normaal hoofd na visagie ‘er uit zou moeten zien…’ maar dit is soort plastic hoofd. Ziet er uit alsof iemand getracht heeft met photoshop teveel cosmetische retouche aan te brengen.
  En nee, geen wortel bij presentatie Eurovisie songfestival maar zeker ook geen Jan Smit, geen Nikkie, geen Nooshin of alle die mensen die in hun hoofd denken meer te kunnen dan de werkelijke prestatie…
  Ik word oud haha….
  Met dergelijke mensen sla ik songfestival wel over dit jaar.

 53. Yoho

  Ik vind Nikkie leuk. En ze spreekt net als Eva foutloos Engels. Ook een plus.

 54. Flexi

  Trump uitspreken als Twamp is niet foutloos, maar wel aanstellerig.

 55. Flexi

  Het worden John Williams met Claudia de Breij.
  Daarmee vangen we vele groepen tegelijk: gekleurde mensen, vrouwen, de lhtbxyz community, linksdragenden en de verstandelijk beperkten.

 56. Winterklaar

  Lijkt me een verademing om dat Freek de Jonge te laten presenteren.

 57. Naomi

  Het zou echt TOP zijn als ilse de lange zou presenteren. Maar in ieder geval iemand die echt wat af weet en oprecht bezig is met muziek. Met alle respect voor nikkie en Anna maar dit is en blijft het SONGfestival. En Duncan heeft gewonnen met een terrecht motto: het gaat om de muziek!

 58. Erwin

  Jan Smit heeft helemaal geen recht op de presentatie. Waarom in godsnaam? Laat het iemand doen die WEL Engels kan!

 59. FlyingLotus

  Als je diarree kunt opvoeden ziet dat er zo uit. In mijn wereld dan.

 60. Gossipzuiger

  Leuk toch een dragqueen in plaats van Cornald? Maas?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.