Beau legt lat laag, tevreden met 400.000 kijkers

Geplaatst op Mon 16 Sep 2019 om 9:00

De ambities van Beau van Erven Dorens op kijkcijfergebied liggen niet bepaald torenhoog. Hij is tevreden als zijn late talkshow Beau uiteindelijk stabiliseert op zo’n 400.000 kijkers per avond. Dat heeft hij zondag gezegd in RTL Boulevard. Beau heeft er nu twee weken op zitten op de late avond van RTL 4. In de eerste week keken er gemiddeld 591.000 mensen (16,7 procent) naar het programma, terwijl hij afgelopen week genoegen moest nemen met 459.000 kijkers (13,8 procent).

De presentator is niet ontevreden. “We zijn twee weken onderweg en het is onwijs spannend. Ik ben zo ontzettend blij en zo tevreden. Ik heb een fantastisch team, we maken echt ongelooflijk veel plezier.”

De content is goed, vindt Van Erven Dorens. “We zijn elke keer iets nieuws aan het doen waarvan ik weet: daar worden we heel gelukkig van. Het gaat echt niet allemaal goed, maar het is wel lekker ontspannen en ik voel dat het vertrouwen er een beetje is.”

Hij vervolgt: “Nou nog stabiele kijkcijfers en dan niet de flatliners van 100.000, maar als we gewoon een gemiddelde van 400.000 hebben, dan zitten we al goed.”

Kijk, het minst mooie zou zijn als we op 20 december zeggen: ‘Het is niet gelukt, we trekken de stekker eruit.’ Maar als het zo is, so be it. We gaan gewoon ramkoers recht vooruit.”

Jinek trekt elke avond ongeveer 900.000 kijkers. Op 30 september wordt ze weer afgelost door Pauw.

Foto: RTL
36 Reacties op “Beau legt lat laag, tevreden met 400.000 kijkers”


 1. #NPO Kijker#

  Tan moest stoppen bij meer kijkers

 2. Oud Endemol

  @npo kijker, andere tijden. Het verandert snel.

 3. Sandertje

  400.000 is een goede score. Ben je wel eens bij een concert geweest met 100.000 mensen? Dat is superdruk. En dat vier keer. Voor adverteerders meer dan genoeg.

 4. Misutoria

  Die tv zenders maken zich maar druk om dit soort aantallen en ondertussen gaan die vloggers op Youtube er van door met miljoenen (jongere) kijkers. Die lachen zich rot wellicht.

 5. Curryworst

  Welke topgasten zullen vanavond aanschuiven bij Beau?
  Roy Donders, Gerard Joling, Danny de Munck, Famke Louise of een Lil Kleine?

 6. #NPO Kijker#

  Oud Endemol
  Mon 16 Sep 2019 om 9:13

  Jinek en Pauw trekken wel meer kijkers dan 2 jaar geleden.

  Twan zijn woorden waren ook : we zijn tevreden

 7. Ad Visser

  En indekken maar…
  RTL en talkshows werkt niet is, indirect, nu de boodschap. En dat al na 2 weken.

 8. Ad Visser

  Krijg het idee dat we 100% een herhaling van zetten aan het doen zijn van vorig najaar. Voor management RTL een blamage.

 9. Buurman

  Wat zegt van der vorst, veel belangrijker

 10. Zen

  In mijn herinnering had Tan ook ongeveer zoveel kijkers en moest daarom weg. Beetje vreemd dit.

 11. Oud Endemol

  @npo kijker, Jinek en Pauw profiteren al twee jaar lang van een slecht scorende RTL (ook prime-time waardoor de instroom voor latenight minder is) met veel dank aan Blue Circle die keer op keer een slechte talkshow afleveren. En ook SBS is latenight veel minder gaan scoren doordat John persé zijn aanpassingen steeds wil doorvoeren bij Hart en Show. Don’t fix it if it ain’t broken heeft hij nog nooit van gehoord.

 12. q8

  beau heeft gewoon geljk,
  t is heel moeilijk om door gewoontes van mensen heen te prikken,
  laat ie voorlopig tevredenen zijn, je kunt mensen niet dwingen naar jou programma te kijken,
  en wat kijkt er naar jinek en pauw,?
  dat zijn de gewoontekijkers,
  dat zijn de mensen die de godganselijke dag de tv aanhebben,
  ouwe generatie,en eenzame mensen,
  die willen alleen maar iemand horen bij t breiwerkje,
  die hebben de tv de hele dag aan,[amerikaanse gewoonte ]
  jongere generatie kijkt geen tv

 13. Q9

  Welnee Q8, heeft niets met gewoontes te maken. De show van Jinek is gewoon beter. Klets toch niet zo in de ruimte. Teveel gedronken gisteren ? Of gewoon lid van het redactieteam van Beau ? Denk het laatste.

 14. Jantje

  @Q9, dat denk ik ook. Zijn redactieteam zal wel bang zijn voor echte (negatieve) commentaren, gaan ze dit soort onzin schrijven, hahahaha.

 15. Bert

  Beau is het kijken niet waard. Simpel als dat.

 16. robb

  Beau is net als de weekend bijlage in de krant die lezen de meeste niet.

 17. Mensen

  Als je naar Beau gaat zitten kijken heb je blijkbaar echt geen leven en helemaal niets te doen. Dan nog is het zonde van je tijd, haha. Weg met dit niemandal lulletje.

 18. acer

  Weet je wat, ”Beau”, je legt de lat bij 1 kijker, dan ben je altijd geslaagd. Pff.

 19. Ad Visser

  Ik blijf herhalen: Beau stap over naar de NPO.

  Jij en RTL zijn geen match meer.

 20. Wanny

  Beau is uiteindelijk ook zo goed als zijn gasten en dus zijn redactie. Ik denk dat mensen over het algemeen best positief zijn over Beau, maar als ie met Lange Frans en Baas B zit opgescheept, kan ie er ook niks van maken.

  Goede, urgente gasten en dan kijken de mensen echt wel.

  Daarnaast kan de setting wel wat beter. Het lijkt nu te veel op die show van Jensen.

 21. Nijl

  Reele inschatting van Beau. Af en toe uitschietertje naar boven soms. Zeker als er wat nieuws wordt gemaakt

 22. acer

  Vindt dit een ellendig heerschap, dus hoop erg dat hij op 200000 kijkers komt en afnokt. Niet te pruimen over het paard getild grenzeloos verwend figuur.

 23. Enzo Voorthuijsen

  Als je de lat laag legt kun je er over struikelen en dat zal dan ook gebeuren.

 24. Ron

  Dat zijn nog minder kijkers dan Tan en Twan hadden. Met die copy/paste gastenlijst en items kun je ook zeker niet meer verwachten. Het voegt niets toe.

 25. Allard

  Hoe belangrijk zijn kijkcijfers!

  Voor de omroepen zijn kijkcijfers belangrijk op het moment van uitzending.Daar worden de reclame inkomsten op berekend. Als er op een moment op verschillende zenders een interessant item wordt uitgezonden dan is er concurrentie. Er wordt echter nauwelijks rekening gehouden met opgenomen opnames die de kijker op zijn/haar moment wil zien zoals bij Netflix. Dat geldt ook voor een opgenomen opname die door de kijker 10 minuten later wordt bekeken waardoor er de gelegenheid is het reclameblok door te spoelen en toch tegelijkertijd het einde mee te maken!

 26. Lieke van Lexmond Lover

  Terwijl Tan de laan uit werd gestuurd met 400.000 kijkers, mag Beau wel aanmodderen?

 27. Ron

  Ja dat is inderdaad niet te verkopen.

 28. echt nieuws

  Tussen de 400.000 en 500.000 kijkers met een marktaandeel in de doelgroep 20-54 van boven de 20%, is prima. Scheelt RTL heel veel geld. En na december komt Jinek, op die plek voor 3-4 maanden, dus dat time slot zit wel goed voorlopig.

 29. Nils Holgersson

  Beau heeft tot de kerst gekregen om te bouwen aan een goed programma met genoeg kijkers. Er is geen reden om wat dit laatste betreft nu al te moeten pieken.

 30. Mediapark

  Het is de redactie stupid. Twee weken en geen enkele urgentie. Geen moment waarop je het gevoel had naar een live show te kijken. Het pompeus decor in een te kleine studio. Het ongemakkelijk imiteren van Amerikaanse showhosts. En de dalende kijkcijfers. Ik vrees, dan na het laten aanmodderen van Art, Beau het volgende slachtoffer is. Exit met kerst.

 31. Oma

  Komt goed beau ga zó door één trouw kijkere 😊

 32. Eric

  Gerucht gaat RTL een nieuwe naam neemt voor hun talkshow(s)….

  “De Presentatoren Draaien Door”

  DPDD

 33. Krelis

  Beau zit zich de hele tijd in te dekken, dat wordt echt vermoeiend. Maar het lost zich vanzelf op: leg de lat laag en uiteindelijk struikel je erover.

 34. Mick

  Aan de gastenkeuze is dus gewoon helemaal niets veranderd. Vanavond zit alweer die apenman van Burgers Zoo bij BEAU, die zat ook elke maand bij Tan en Twan. Ik vind de man interessant als gast hoor, maar tot nu toe is het weer eenzelfde soort opzet alleen dan met een bank. Doe het met meer entertainment en langere diepgaandere gesprekken!

 35. Kardanaal Aarsengel

  Bo van Erfenis Dorens moet toch echt stoppen, hij kan alleen slijmjurk tv maken met zielepieten omhelzen en zo, een diepgang van enig niveau heeft deze charletan geenszins. Daar moet men mij voor inviteren.

 36. FlyingLotus

  Ik vind beau leuk en heb respect voor hem. Een man die durft te huilen, al die macho-prutsers hier hebben daar nog nooit van gehoord.

  Tot dat ze alleen thuis ‘all you need is love’ gaan kijken. Stoer hoor!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.