Matthijs was niet blij met ‘bedelbrief’ op voorpagina AD

Geplaatst op di 13 aug 2019 om 9:40

Matthijs van Nieuwkerk was ‘not amused’ met de oproep die zijn BNNVARA-directeur Gert-Jan Hox in mei deed op de voorpagina van het AD. Het was niet slim en doortastend. Dat zegt hij in de nieuwe LINDA., die woensdag in de winkels ligt. Hox pleitte op de AD-cover voor meer geld voor Matthijs van Nieuwkerk. Vrij verbijsterend natuurlijk en dat vindt de DWDD-presentator zelf ook wel. “Dat zal hij ongetwijfeld goed bedoeld hebben, maar slim en doortastend was het niet.

Van Nieuwkerk ziet zijn contract verlopen in de zomer van 2020 en als hij verlengt, dan moet hij aan het salarisplafond van 194.000 euro per jaar voldoen. En dat terwijl hij jarenlang gewend was aan 580.000 euro per jaar. Hij flirt nu openlijk met een einde van DWDD.

De presentator twijfelt al langer en dat heeft Hox waarschijnlijk bewogen tot zijn oproep in het AD, denkt de talkshowhost. “Ik had hem einde seizoen van DWDD verteld dat ik even goed wilde nadenken over volgend seizoen, of dat er met al deze ketelmuziek nog wel in zat. Dat begreep ‘ie maar al te goed. Dus kwam hij in actie.”

De manier waarop Hox in actie kwam vindt hij dus onhandig. “Ik wandelde in Italië toen ik een berichtje kreeg dat ik een interview in het AD moest lezen met mijn nieuwe directeur. Ik las het en wist meteen hoe laat het was.”

Er kwam grote kritiek vanuit Den Haag, vanuit de publieke omroep, van wie niet eigenlijk. Ik wist van niks, laat staan dat ik op deze bedelbrief zat te wachten. Hij gaf later toe dat het niet zo slim was, zijn antenne werkte niet of zoiets.”

LINDA.

In de nieuwe LINDA., die aanstaande woensdag in de winkel ligt, staat Linda de Mol samen met Jeroen Pauw, Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk op de cover: De Grote Drie onder de talkshowhosts.

In drie bijzondere interviews vertellen zij vrijuit hoe ze die slopende maar fantastische baan volhouden en hoe ze omgaan met kritiek en concurrentie.

Lees ook:
BNNVARA wil meer geld voor Matthijs van Nieuwkerk (2 mei)
Den Haag en NPO: ‘Matthijs krijgt geen cent extra!’ (2 mei)

Foto: KRO-NCRV
35 Reacties op “Matthijs was niet blij met ‘bedelbrief’ op voorpagina AD”


 1. Mark2

  Hoeveel artikelen krijgen we nog uit 1 Linda? Kolere!

 2. Sjors van Kempen

  Het programma van Van Nieuwkerk kan door vrijwel iedere andere presentator worden overgenomen. Waarschijnlijk wordt het daar zelfs beter en scherper van. Zelfde geldt voor Jinek, die is het kwijt sinds ze een kind op de wereld zette.

  Alleen Pauw is een uniek talent op talkshowgebied.

 3. Onhandig

  Het feit dat Jinek en. Nieuwkerk nu om zich heenkijken bij de commerciëlen bewijst maar weer dat ze niet bij en de NPO zitten voor hun idealen. Gewoon business dus en de NPO probeert mee te doen..

 4. Poentje3

  Wat vindt Angela hiervan?

 5. Grace321

  Pauw is de beste

 6. peacock and whitemen

  Ik denk dat als van nieuwkerk gewoon naar rtl zou gaan, hetzelfde programma gaat maken (de aarde draait door ,dadd) en zijn salaris van 580.000 pietermannen laat bevriezen en daar ook open over is, dat er weinig aan de hand zal zijn.

  Al ben ik wel zijn trucje langzaam aan zat en die 3 maanden dat ie korter op tv is mis ik eerlijk gezegd ook niet.

 7. Sjors

  Mathijs gaat gewoon naar RTL. Voor 800.000 pj met een 2 jarig contract. Daar zou hij bij de NPO 4 jaar voor moeten werken. Maakt dus niet uit of het aanslaat of niet want zijn pensioen komt ook dichterbij.

 8. anoniem

  Matthijs,

  wie rijd in de duurste auto van de zaak van AD

  is dat nodig, vraag het aan Angela en Hans van AD.

  ik schrijf over milieu
  en ben zelf grote vervuiller

  toen werd ik rooooooooooddddddddd.

 9. F. OUT

  Tsja, iedereen is weer lekker met z’n eigen belang bezig bij de NPO. Dit werkt PR matig natuurlijk niet lekker door. Mijn mening: je bent publiek en je zeurt niet over de salarisregels of je vertrekt met stille trom naar de commerciëlen..

 10. 123

  Jinek en Van Nieuwkerk die overstappen; dat zal menig mens verre van geweldig nieuws vinden, zeker na Twan Huys. Hoogstwaarschijnlijk betekent dat een flop op je naam, waarna je later nog eens af en toe aan mag schuiven als expert over één if ander onderwerp. Ik hoop dat deze twee zich dat goed realiseren.

 11. No. 14

  Laat V. Nieuwkerk lekker gaan naar SBS 69.
  Er is vast wel een vervanger te vinden, die razendsnel de autocue kan voorlezen en voor een normaal salaris wil werken.

 12. JohanV

  Ik snap Mathijs wel, van € 580.000,00 per jaar kan je toch moeilijk rondkomen, dat is armoe troef.

 13. Princes Analia

  Nepsocialist.

  Gatver wat een domme L U L is dat zeg.

 14. KoalaNL

  Hoeveel betaalt Linda aan deze website, voor deze irritante promotie van haar flut blaadje ?

 15. mart

  Hoe is Hox directeur van de Vara geworden? Hij heeft hiervoor overal onder de maat gepresteerd. Weet de Vara dat dan niet?

 16. zeurpiet

  Blue Steel look.
  Echt helemaal niets is origineel aan deze teleprompter voorlees eikel.
  Man man, wat een land is dit geworden.

 17. Bep

  Geldwolven, wanneer hebben ze genoeg?Van Eva begrijp ik wel dat ze naar een andere tijd wil maar RTL wordt haar ondergang daar past ze niet. Matthijs mag van mij met pensioen we hebben Margriet nu toch?

 18. jan

  @Princes Analia

  is geen nep-socialist, dit is een ECHTE socialist. Socialisten zijn r@tten .

 19. Karel

  Mathijs moet wel beseffen dat hij bij RTL niet meer zijn eigen vrienden club kan promoten en pluggen en hoe geweldig ze wel niet zijn, maar dat RTL de gasten neerzet.

 20. Karel

  @Jan, zonder socialisten zat jij nu nog achter het huis te schijten en was je een 70+ uur loonslaaf geweest.

 21. Televisiefreaks

  Laat DWDD maar stoppen. Het is mooi geweest na zoveel seizoenen.

 22. Josien

  @mart: jaloers? De Hox die ik ken is een ijzersterke programmamaker met veel ervaring.

 23. Evert

  Hox zou de vlag moeten hijsen op het moment dat deze fucker het bnnvara-pand verlaat. Wat een ongelofelijke matennaaier om iemand die het voor je opneemt zo’n trap na te geven. Er zal wel meer spelen, wat een lul is die Van Nieuwkerk. Ik vraag me sterk af of er een format is buiten DWDD waarin hij het redt. College Tour en dat Moby Dick waren nou niet bepaald voorbodes van nieuwe successen.

 24. Henk

  Advies aan BNNVARA & NPO: stuur Mathijs Van Nieuwkerk meteen de laan uit.

 25. Snuf en Snuitje

  Er zijn genoeg kapitalistische socialisten; we kunnen NPS en Vara wel opdoeken. U weet wel socialisten mogen graag smijten met andermans geld.

 26. X

  Als Matthijs overstapt naar die baggerzender kijjk ik nooit weer. Pulp.

 27. simon stokvis

  arme van nieuwkerk nog even en hij moet zijn eten halen bij de voedselbank en zijn kleding bij de kringloop, dit kan toch niet mensen help van nieuwkerk de winter door

 28. PatatmetMayo

  Dat Mathijs over gaat stappen is logisch ,moet 4 ton inleveren.
  Je gaat geen werknemer op de wereld vinden die vrijwillig 2/3 salaris inlevert,zeker niet als het om de beste werknemer van het bedrijf gaat.
  Als hij een Barend en Van Dorp mag maken bij RTL met gasten die hij zelf met zijn eindredacteur mag bepalen wordt het gewoon een succes.
  Is het de zoveelste promotieshow van RTL- sterren moet hij er niet aan beginnen,al betalen ze 1,5 miljoen per jaar.
  Jinek

 29. anoniem

  Het vertrek naar de commerciëlen levert misschien meer geld op, maar je maakt je voor de rest van je carrière belachelijk.. Toch komt er zo wel meer ruimte voor nieuw talent bij de publieke omroep.. :-)

 30. Stemmingmaker

  ‘die woensdag in de winkel ligt’, ik kan die zin niet meer lezen. Onbegrijpelijk waarom deze website zoveel reclame maakt voor dit tijdschrift. Kan geen toeval zijn. Het wordt maar herhaald en herhaald. Ja hij ligt woensdag in de winkel. Dat weten we nu wel. Ik maar denken dat ze hier onafhankelijk zijn.

 31. PatatmetMayo

  Jinek heeft nu een prachtige plek op NPO met knalcijfers,kan een half uurtje vroeger eisen en dan mooi bij NPO blijven.
  Je kan ook zeggen dat je de drie beste presentatoren een uitzonderingspositie geef door ze een salaris te geven wat past bij de positie die ze bekleden.
  3,5 ton de neus.

 32. Boomer

  Het nieuwe RTL NIEUWS:
  06.00 – 19.00 uur Non stop nieuws
  19.00 – 20.00 uur Mathijs van Nieuwkerk
  20.00 – 21.00 uur Sander Schimmelpenninck
  21.00 – 22.00 uur Eva Jinek
  22.00 – 23.00 uur Nieuws
  23.00 – 24.00 uur Jeroen Pauw

 33. Trim

  Help, Matthijs van Nieuwkerk draait doorrrr. Help nu. Help nu beste mensen. Dit mogen we niet laten gebeuren. Ik kan nog een mooie sjaal breien voor bij zijn mooie rode geruite broek. Arne stakker.

 34. Ameur joutsma

  Matthijs, rijd jezelf alsjeblieft kapot tegen een boom ik, en heel veel andere, zijn je liever kwijt dan rijk, met je quasi psuedo intellectuele gelul iedere keer als je als een crackjunk die vanachter genomen wordt door z’n dealer weer eens de camera in kijkt!

 35. Henny Huisman

  Hallo lieverds,

  Ik heb enorm veel geoefend thuis voor de spiegel en ik krijg het Onze Lieve Vader, zonder auto-cue binnen 33sec uitgesproken… Dat is nog sneller dan Matthijs… Goed he?!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.