Matthijs was niet blij met ‘bedelbrief’ op voorpagina AD

Matthijs van Nieuwkerk was ‘not amused’ met de oproep die zijn BNNVARA-directeur Gert-Jan Hox in mei deed op de voorpagina van het AD. Het was niet slim en doortastend. Dat zegt hij in de nieuwe LINDA., die woensdag in de winkels ligt. Hox pleitte op de AD-cover voor meer geld voor Matthijs van Nieuwkerk. Vrij verbijsterend natuurlijk en dat vindt de DWDD-presentator zelf ook wel. “Dat zal hij ongetwijfeld goed bedoeld hebben, maar slim en doortastend was het niet.

Van Nieuwkerk ziet zijn contract verlopen in de zomer van 2020 en als hij verlengt, dan moet hij aan het salarisplafond van 194.000 euro per jaar voldoen. En dat terwijl hij jarenlang gewend was aan 580.000 euro per jaar. Hij flirt nu openlijk met een einde van DWDD.

De presentator twijfelt al langer en dat heeft Hox waarschijnlijk bewogen tot zijn oproep in het AD, denkt de talkshowhost. “Ik had hem einde seizoen van DWDD verteld dat ik even goed wilde nadenken over volgend seizoen, of dat er met al deze ketelmuziek nog wel in zat. Dat begreep ‘ie maar al te goed. Dus kwam hij in actie.”

De manier waarop Hox in actie kwam vindt hij dus onhandig. “Ik wandelde in Italië toen ik een berichtje kreeg dat ik een interview in het AD moest lezen met mijn nieuwe directeur. Ik las het en wist meteen hoe laat het was.”

Er kwam grote kritiek vanuit Den Haag, vanuit de publieke omroep, van wie niet eigenlijk. Ik wist van niks, laat staan dat ik op deze bedelbrief zat te wachten. Hij gaf later toe dat het niet zo slim was, zijn antenne werkte niet of zoiets.”

LINDA.

In de nieuwe LINDA., die aanstaande woensdag in de winkel ligt, staat Linda de Mol samen met Jeroen Pauw, Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk op de cover: De Grote Drie onder de talkshowhosts.

In drie bijzondere interviews vertellen zij vrijuit hoe ze die slopende maar fantastische baan volhouden en hoe ze omgaan met kritiek en concurrentie.

Lees ook:
BNNVARA wil meer geld voor Matthijs van Nieuwkerk (2 mei)
Den Haag en NPO: ‘Matthijs krijgt geen cent extra!’ (2 mei)

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen