Matthijs van Nieuwkerk overweegt einde DWDD in 2020

Geplaatst op ma 12 aug 2019 om 18:01

Matthijs van Nieuwkerk overweegt om in het voorjaar van 2020, na het aankomende seizoen dus, te stoppen met De Wereld Draait Door. Dat zegt hij in de nieuwe LINDA., die aanstaande woensdag in de winkels ligt. Van Nieuwkerk ziet in de zomer van 2020 zijn contract met BNNVARA verlopen en bij het afsluiten van een nieuw contract zou zijn salaris worden teruggeschroefd naar het plafond van 194.000 euro, terwijl hij de afgelopen jaren maar liefst 590.000 euro kreeg.

Op de vraag of hij ermee stopt, antwoordt Van Nieuwkerk: “Ik ben er nog, klaar voor seizoen vijftien. Maar ik wik en weeg altijd, dat doe ik nu ook en ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen.

De NPO-ster wijst erop dat vijftien jaar ook een mooi rond getal is. “Vijftien jaar is ook een mooie tijd, niet? Maar het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven. Nieuwe horizon. Nou ja, we zullen zien.

Gaat hij dan met pensioen of verhuist hij naar de commerciëlen? “Met pensioen? Ben je betoeterd. Ik heb echt geen idee. Misschien een tijdje in Rue du Bac wonen, misschien een bootje kopen, een paar reizen maken, eindelijk naar Buenos Aires, misschien iets bij de publieke omroep, misschien naar de commerciëlen. Chasing wild horses.”

Mocht Van Nieuwkerk tóch gaan praten met RTL, dan zou dat niet voor het eerst zijn. “De publieke omroep wilde vijf of zes jaar geleden dolgraag dat ik bij hen bleef en niet naar RTL zou overstappen, iets wat ik toen serieus overwoog.

Ik koos er uiteindelijk om vele redenen voor om bij DWDD te blijven, en één van die redenen was een salaris van bijna zes ton – wat nog altijd een stuk minder was dan wat ik bij RTL had kunnen verdienen.

LINDA.

In de nieuwe LINDA., die aanstaande woensdag in de winkel ligt, staat Linda de Mol samen met Jeroen Pauw, Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk op de cover: De Grote Drie onder de talkshowhosts.

In drie bijzondere interviews vertellen zij vrijuit hoe ze die slopende maar fantastische baan volhouden en hoe ze omgaan met kritiek en concurrentie.

Lees ook: Eva Jinek bevestigt: ‘Ik ben in gesprek met RTL’ (vandaag)

Foto: LINDA
68 Reacties op “Matthijs van Nieuwkerk overweegt einde DWDD in 2020”


 1. Resart

  Pfff, MC! 15 is geen rond getal. Er is maar één rond getal en dat is, je verwacht het niet, de nul. Want die is rond, weet je wel. Qua vorm. Net als de letter o. Getallen die niet op een nul eidigen zijn dus níét rond!

 2. Lies

  Betekent stoppen cashen bij de CO of daadwerkelijk stoppen?

 3. Zonder Naam

  Ruim baan voor Eva op een tijdslot waarmee ze op tijd naar bed kan. Tenzij ze door de commerciële overgehaald wordt.

 4. man pan

  Jeroen Pauw blijft bij de publieke omroepen, hij is betrokken als producent bij meerdere programma’s.
  Jinek en van Nieuwkerk zullen de overstap wel maken. Op zicht niet raar, ze zullen evenveel verdienen als Andries Knevel. Dat voelt gewoon niet goed aan.

 5. Kird

  Kijk dat talentloze hoofd 😂🤣

  Bah

  Waardeloze inhalige nooit genoeg juda sjes

 6. Mick

  Hij komt i.i.g. niet naar Talpa zoals te zien was in een promo op Instagram.

 7. Sjaak

  Heb heel veel medelijden met die arme talkshowhosts. Elke dag 1 uur praten is super vermoeiend. En dat een half jaar lang en dan een half jaar vakantie. Echt afzien.

 8. kees

  Wanneer gaat iemand tegen die Van Nieuwkerk zeggen dat het super triest is om met zo’n Zoolander tronie op de foto te gaan?

 9. Kickel

  Matthijs poseert altijd zo suf haha. Fronsje in combinatie met een blik alsof hij per ongeluk een natte scheet liet.

 10. Ron

  Zou wel zonde zijn. Einde van een tijdperk. Hopelijk NIET naar de commerciële. Dat jasje past hem niet.

 11. jahaha

  Die linda moet eens goed op haar gezicht gaan, misschien kunnen ze er dan nog wat van maken.

 12. Sem

  Opdoeken dat propaganda kanaal

 13. D.franken

  Wat denken jullie wel,als rtl zulke slechte programmeurs heeft, trouwens omroepers van boulevard en andere “softe programma’s ” die slechtlopen.
  Met geld kunje veel, maar niet alles.
  Elke dag caroline in boulevard en e.d. bespottelijk.
  Jullie hebben op rtl.4 al een softprogramma, vaniemand die overgelopen is ard rooyakkers, dat programma haalt ook de kijkcijfersniet.
  Beau is de enigebijrtl 4 die goed is met eigen programma.
  Dat er nog eenbijkomtfrans bauer prima. Die zullen we niet missen.
  Dit ismijn kritiek,
  Kijknooit naar rtl 4.

 14. q8

  t tv tijdperk is voorbij

 15. Nunc aut Nunquam

  Een viertal is toch een “quartet/kwartet” bekijk deze BNers, bekijk die uitgestreken gezichten, welk een softe links draaiende droefenis,,,,, ik mis onze mislukte wout Ellie Lust,,,, niemand lust haar, ze past wel in het rijtje softe mannen “quintetten/kwintetten” dus!

 16. Bart

  @Ron Grote kans van wel. Al zou ik hem liever samen met Wilfried de Jong naar Studio Sport zien gaan.

 17. Fox Mulder

  Dat ‘autocue’ hoofd van Matthijs. Ha ha ha ha

 18. Kayleigh

  Kan die overgewaardeerde kwal dan aub helemaal van de tv???

 19. Laurens

  “Dikke duim”

 20. MC bezoeker 33

  Het nieuwe seizoen van DWDD loopt komend seizoen iets langer dan een half jaar (tm 27 maart). Dus dan praten we al snel over het tv seizoen daarop en geen verschuivingen begin 2020.

 21. Stemmingmaker

  Die 2 mannen kijken expres zo vrouwelijk mogelijk, ook hun haar is zo gedrapeerd. Eva stuwt haar kaak omhoog als een man. Op zich best een originele foto, maar wat dan die lege blik van Linda erboven doet, is wel de vraag. Meeliften ? Alsof je naar een foto kijkt met 3 beatles en Dries Roelvink.

 22. LLRV

  … und tschüß!

  Wat een salo_nsocialist en mora_alapostel. Kan die eindelijk bij de commerciëlen “Klap, klap, klap ligt vanaf morgen in de winkel!” roepen.

  Zum kotzen!

 23. Stemmingmaker

  Ik behoor tot de weinige nederlanders die nog nooit een hele uitzending van dwdd heeft gezien. Dus ik kan niet oordelen over de kwaliteiten van MvN, maar vind het wel erg slap dat ie met terugwerkende kracht probeert z’n hoge salaris goed te praten, want ach ach die arme jongen koos ondanks het hoge bod van rtl voor de publieke omroep. Het is goed dat de politiek heeft ingegrepen, de publieke omroep is subsidie teevee voor talenten en voor personen die puur voor de inhoud gaan. Wie daar bovenuit wil, moet het belastinggeld loslaten en voor het harde bedrijfsleven gaan. Bye Matthijs en succes ermee

 24. Marcktv

  Eva en Matthijs samen een talkshow om 22 uur..Pauw blijft op 23 uur op NPO 1.
  GTST naar 5 en twee knallers op 4..om 20 en 21 uur

 25. Jantien Visser

  Daaaaag!! Ga maar gauw naar RTL of om mijn part naar JdM.
  het beste, ik was al meer dan een jaar DWDD-moe. Doei!

 26. De Linda gewoon om te weten

  Gewoon om te weten hoe het zit met van het construct Talpa Networks waar Linda onderdeel van uit maakt.

  Het construct Talpa Networks; wat wil de Mol of een mogelijke rechtsopvolger(s) met zijn media bedrijven.
  Want het lijkt een bewuste strategie om heel veel invloed te hebben op onze maatschappij.

  Zo doet Talpa dat tot op heden.

  Talpa Network heeft de volgende media bedrijven al in handen om haar mening te sturen.
  1. Televisiezenders die onderdeel zijn van Talpa TV: SBS6, NET 5, Veronica, SBS9, Linda TV.
  2. Talpa Radio: Radio 538[3], Sky Radio[4], Radio Veronica[5], Radio 10[6], XM Radio, radio-opleiding voor talenten.[7]
  3. Talpa Social is een netwerk van 160 Nederlandse social influencers.
  4. Talpa E-Commerce: Actievandedag.nl, TicketScout, Vakantie Veilingen.
  5. ANP is het grootste Nederlandse persbureau en levert nieuwsberichten en foto’s aan diverse nieuwsorganisaties.
  6. Linda vrouwentijdschrift, Mood for Magazines

  Talpa Networks kunnen er goed- of kwaadschiks baat bij hebben om zowel in de geschreven media als in de tv/radio media maar ook in alle andere mediatieke instrumenten de Nederlandse kijker/lezer/luisteraar markttechnisch te beïnvloeden.

  Deze zelfde strategie heeft Rupert Murdoch met Fox en Berlusconi en zijn TV zenders ook gevoerd.
  Italië is door deze strategie van Berlusconi het land dat slechts op de 77-ste plaats staat in de wereld qua persvrijheid omdat de invloed van Berlusconi door ontslag van journalisten de onafhankelijke journalistiek heeft uitgehold.

  Deze ontwikkeling kan gevaarlijk zijn en dat moet Nederland niet willen. Wanneer grijpt de politiek dmv wetgeving in voordat het mogelijk te laat is.

  Ik ga er overigens van uit dat er geen kwade bedoelingen achter de strategie zitten maar het construct geeft mij een slecht gevoel.

 27. Lau

  Ik vermoed dat John hem maar al te graag op SBS wil hebben. Matthijs past er echter totaal niet tussen met de talkshow zoals hij hem nu maakt. De enige reden dat John Matthijs zover krijgt, is als hij (ook) iets zoals Studio Sport mag maken.
  Matthijs weet namelijk ook wel dat hij zich drastisch moet aanpassen op SBS, bij RTL is dit al minder.

 28. Anouk

  Oftewel; die gaat gewoon dik cashen bij John.
  Kan hem geen ongelijk geven, en ik denk dat iedereen hetzelfde zou doen.

 29. Zonder Naam

  Linda kan niet voor eeuwig op de cover van haar eigen blad. Gezien de dode botox-uitdrukking (of eigenlijk: het gebrek eraan) lijkt het me verstandig om over niet al te lange tijd afscheid te nemen van dat cover-concept.

 30. Leni

  Waarom kunnen die mensen zich niet wat meer met n korrel zout nemen….zo n Van Nieuwkerk … Dat is toch gewoon om te lachen? Met carnaval kun je zo n type zelfs niet bedenken….

 31. PJV

  Laat dat verschrikkelijke linkse deugmensprogramma maar snel stoppen. Niemand zit op die multikul indoctrinatie te wachten.

 32. Iemand

  Die gaat gewoon naar de commerciëlen.. dat zou ik ook doen. Beunos Aires moet nog even wachten, eerst nog wat airmiles verzamelen.

 33. Als dit stelletje naar Sjon gaat dan kijkt er geen hond meer naar dan zijn ze voor d gemiddelde kijker zwaar onbetrouwbaar

  Sjon doet er alles aan met zijn gekochte geldgraaicultuur om deze 3 binnen te halen.

  Als het lukt dan heeft hij een kat in de zak dan kijkt er echt niemand naar behalve de t okkies van talpa/sbs. Graaiers daar houden de kijkers echt niet van.

  En bij de NPO staan er al weer nieuwe klaar om het gat snel en met kwaliteit op te vullen hoor.

  De gekochte kliek van Sjon heeft de gunfactor niet en zal m ook naar verwachting niet krijgen.

 34. Jacob

  Merel Westrik is weer single!!!!!! Waar blijft het artikel???!!!

 35. 💩💩💩

  Waarom kijkt die van Nieuwkerk zo raar in de camera?

 36. Bob

  Laat ‘m maar naar RTL gaan, zo’n overgewaardeerde graaier hoort niet thuis bij de PO.

 37. Kiro

  @jacob ; binnenkort komt het naar buiten dat ze op vrouwen valt. Let maar op….

 38. Sjors van Kempen

  @Jacob

  Laat Humberto het maar niet horen.

 39. Sjors

  Hij heeft gelijk. Laten we wel wezen, je gaat niet zo gruwelijk inleveren als je bijna 60 bent en in 1 jaar een salaris kan krijgen bij RTL
  waar hij anders 3 jaar over moet doen. Ik geef hem groot gelijk. Waag de gok

 40. Uuuh

  Wat een enge foto. Als je niet weet wie het zijn, dan zou je toch denken dat deze vier mensen erg in de war zijn.

 41. 100%

  Eva > RTL
  Jeroen > RTL
  Matthijs > Talpa

 42. S. Stokvis

  Geeft niet… ik vond er gisteren toch niet zoveel meer aan

 43. Mies Bauwman

  Ja lieve mensen in het land. Dank voor jullie vele warme speculatieve reacties, maar we hebben er nu genoeg ontvangen. Dank, dank

 44. Mies Bauwman

  Ja lieve mensen in het land. Ik zit al gereed voor de kijkcijfers van gisteravond. Ben erg benieuwd hoe groot de klap weer is geweest voor Talpa 6 en Bertelsmann 4. Zo verdrietig allemaal. Zulke lieve tv mensen met het tv hart op de goede plaats. Zo hard gewerkt voor een mooi product. En dan waarschijnlijk heel weinig kijkers. Kom op, doorgaan lieve mensen

 45. WaveX

  Gisteren natuurlijk weer die “komiek” met dat fietsenrek en enorme onderbeet volop in beeld bij 4 tezamen met zo’n grachtengordel meisje die S#ks journaliste is. Wat een droevig zooitje. De Linda krijg ik van de buren. Gaat het konijnenhok in. Deze editie waarschijnlijk veel dunne keutels..

 46. Mies Bauwman

  Ja lieve mensen in het land. Ik lees net dat er weer een tropische kijkcijferstorm heeft toegeslagen bij Talpa6 en Bertelsmann 4. Zo verdrietig allemaal. Kom op mensen van Talpa en Bertelsmann schouders er onder.

 47. Professor Pin

  Geen mensen van kleur op die foto, wel g*dverdomme. Vuile kudtraciesten.

 48. N

  Veel plezier met je formats, dat letterlijk ondergeplakt zit onder de reclame en constant onderbroken wordt om zelfRTL promotie.

 49. Wessel

  Interessant, sommige reacties worden verwijderd.

 50. Wessel

  En de meest ranzige niet………

 51. robb

  Seizoen 16 komt er ook wel hij probeert zijn salaris iets omhoog te krijgen .ieder mens bij wie het salaris tot meer dan 50% wordt verminderd loopt kwaad weg.

 52. No. 14

  Linda zei: “Mathijs, probeer er zo verlopen (net als je aflopende carrière) mogelijk uit te zien op de foto.”
  “Geen probleem!” zei Mathijs.

 53. Enzo Voorthuijsen

  Wie zou er niet vertrekken als hij meer dan drie zoveel kon verdienen. Dat er dan geen hond kijkt doet er niet toe; mijnheer loopt binnen.

 54. Grace321

  Bij de commerciële zenders kijkt niemand naar talkshows.

 55. Actries van Houten

  Matthijs van Nieuwkerk trekt altijd zo’n Zoolander-gezicht als hij op de foto moet.

 56. Tom

  Money money money …..

 57. sukkel

  Kijk hem staan op de foto met zn getuite mondje namaak vent

 58. Boebie

  Van Nieuwkerk tijdelijk met pensioen; dan om 19.00 M, om de 3 maanden afgewisseld door Dionne Stax?

 59. jomari

  Op de markt in A’dam worden Julius Caesar carnavalpruikjes verkocht, dezelfde die
  Jeroen zich op zijn hoofd heeft later zetten.Jammer, lauwerkransje vergeten.

 60. Henk

  Alleen al dat de megalomane Mathijs van Nieuwkerk openlijk speculeert (cq chanteert met) over stoppen met DWDD en vertrekken bij BNNVARA en de NPO is een goede reden om hem meteen de laan uit te sturen.

 61. Henk

  Alleen al dat Mathijs van Nieuwkerk openlijk speculeert over (cq chanteert met) stoppen met DWDD en vertrekken bij BNNVARA en de NPO is een goede reden om hem meteen de laan uit te sturen.

 62. Henny Huisman

  Hallo lieverds

  Ik zou zeggen, allemaal naar Talpa! Opgeruimd staat netjes :-)

 63. Amer joutsma

  Stop maar meteen met dwdd, en wat wen kut foto; voornamelijk vanwege die lelijke kop van Matthijs!!

 64. Guttegut

  Linda wordt er ook niet knapper op he??

 65. schaap

  Die kop van Matthijs man; iedere keer trekt ie dezelfde kop. Om gek van te worden, dit willen mensen toch niet zien?

 66. Martijn Simonis

  Die foto man, Linda boven natuurlijk want dat is de grote (onder) baas, Jinek en die gast lijken wel een verliefd stelletje en dan die “geoefende” kop van Matthijs die “doorbreekt”.

  Wat een foto he beste mensen? Laten we er maar weer eens goed van genieten zolang het allemaal nog leeft en kan.

 67. Realist

  Ruimte vrijmaken voor Jensen op dit tijdslot.
  https://youtu.be/Mz08mJ-pVKc

 68. ★★★★★★

  Realist, je praat stront.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.