Jeroen Pauw wil niet naar RTL of Talpa

Geplaatst op di 13 aug 2019 om 9:00

Terwijl NPO-collega’s Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk openlijk flirten met een overstap naar de commerciëlen, loopt Jeroen Pauw daar niet warm voor. Hij ziet een vertrek bij BNNVARA niet zitten. Dat geeft hij aan in de nieuwe LINDA., die woensdag in de winkels ligt. Jinek praat momenteel met RTL, Van Nieuwkerk misschien ook wel, maar Pauw niet. Al is hij wél eens benaderd door de commerciële concurrent. “Jawel, maar ik heb er niet zo’n behoefte aan“, zegt hij stellig.

Pauw ziet zichzelf geen programma presenteren op de late avond van RTL 4 of SBS 6. “Ik denk dat ik bij de publieke omroep makkelijker het programma kan maken dat ik wil maken.”

Als Jinek de overstap maakt naar de late avond van RTL 4, komt hij tegenover zijn eigen leerling te staan. Wat vindt hij er eigenlijk van dat zij nu op NPO 1 ook al beter scoort dan hij? “De meest simpele verklaring is dat de kijkers haar leuker vinden. Of dat een ding is voor mij? Eigenlijk niet“, zegt hij.

Dan grijnzend: “Als het verschil zo groot zou zijn dat het pijnlijk wordt, dan wel.

Bij de NPO moet iedereen nu onder het salarisplafond van 194.000 euro blijven. Bij RTL strooien ze met viervoudige salarissen. Heeft Pauw zijn schaapjes dan al op het droge? “Ik klaag niet, hoor, ik heb geld genoeg.”

LINDA.

In de nieuwe LINDA., die aanstaande woensdag in de winkel ligt, staat Linda de Mol samen met Jeroen Pauw, Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk op de cover: De Grote Drie onder de talkshowhosts.

In drie bijzondere interviews vertellen zij vrijuit hoe ze die slopende maar fantastische baan volhouden en hoe ze omgaan met kritiek en concurrentie.

Lees ook
Eva Jinek bevestigt: ‘Ik ben in gesprek met RTL’ (gisteren)
Matthijs van Nieuwkerk overweegt einde DWDD in 2020 (gisteren)

Foto: Annemieke van der Togt
38 Reacties op “Jeroen Pauw wil niet naar RTL of Talpa”


 1. Sander

  Vergeet niet dat hij nu maar 6 maanden per jaar werkt. Dus die 194.000 is 388.000 euro op jaarbasis. Eva en Jeroen allebei een half jaar het te laten presenteren zijn de kosten van de NPO helemaal niet omlaag gegaan. Ze betalen nu namelijk 2x het salarisplafond, wat bijna net zo veel geld is al een Matthijs die het in zijn eentje doet.

 2. Lau

  Hij zou dezelfde afgang tegemoet gaan als Twan Huys, dus hij zou wel gek zijn om naar RTL te gaan. Bij SBS past hij evenmin.

 3. Anton

  Waarom zou hij ook? Hij loopt vierkant binnen, zijn talkshow is nog behoorlijk succesvol. Die man heeft geen reden om zijn ziel te verkopen aan de commerciëlen. Met uitzicht op de hele avond met wat vergane boulevard sterren lachen om dumpert-filmpjes en 4 commercial breaks in een uur.

 4. Mies Bauwman

  Lieve, lieve mensen in het land. Stop met speculeren. Stop die energie in het maken van mooie programma’s. Kop op programma makers. Jullie kunnen het. Kijk nu al weer uit na de kijkcijfers van vanavond.

 5. Tim20 MJ

  Dan hij*, MC.

 6. Philip

  Ondertussen kennen we de hele inhoud van de LINDA. die woensdag in de winkels ligt….

 7. No. 14

  Tenminste iemand, die zijn gezonde verstand gebruikt, en eerlijk zegt “ik heb al genoeg geld.”
  We weten allemaal hoe het met Twan Huis & Jack Spijkerman is afgelopen, toen zij op zoek waren naar een “nieuwe uitdaging.”

 8. Alex

  Hij heeft genoeg constructies om zijn salaris nog boven het zogenaamde plafond te krijgen. Daarnaast gaat hij voor de hoeveelheid arbeid geen betere deal kunnen krijgen bij de commerciële.

  Een overstap kan maar moeilijk interessant worden voor Pauw.

 9. hulde voor Jeroen

  Jeroen denkt na. Eva zal zien dat ze wel geld graait maar niet meer als een objectieve betrouwbare host wordt gezien. Geld versus carrière blijft moeilijk schijnbaar.

  Ze glijdt langzaam het putje in tussen de snuivende overbetaalde nietskunners.

  Einde carrière.

 10. #NPO kijker#

  Pauw blijft en gaat samen met Jinek naar halfelf en Matthijs stopt een paar jaar.

  In die paar jaar gaat hij net zoals Pauw een bedrijf opzetten voor zijn kinderen.

 11. Bep

  @hulde voor Jeroen
  En zo is het!!!!

 12. alfred

  hoop dat iedereen die overstapt het huys avontuur tegemoet gaat.
  Nederland is talkshow moe, en talkshows passen niet bij de commerciele doelgroep.
  Net als bij de radio loopt door het grote geld de NPO leeg.
  Succes graaiers!

 13. Grace321

  Jeroen blijf svp# goed zo

 14. F

  Heerlijk dat Jeroen blijft.

 15. weethetbeter

  RTL met een programma in de top 10,bezint voor je begint Eva .
  Kijkcijfers worden er niet beter op bij RTL .

 16. Mario

  Wat mekkert iedereen toch over geldgraaien, alsof jij dat niet zou doen,

  VB: Je werkt als manager in een Boni supermarkt met een inkomen van 4000 per maand, je krijgt de kans om hetzelfde
  werk bij de Appie te gaan doen voor 6500 euro p.m, je bent toch een dief van je portemonnee als je die kans niet
  zou grijpen.

 17. jan

  Er heerst op het ogenblik een hetze tegen RTL en Talpa , Waarom??? Zou het niet weten?

 18. Karin

  @Mario,ik sluit mij bij jou aan.

 19. Paolo

  Na drie kandidaten, drie pogingen, ( Tan, Huys, Rooyakkers) wie wil er dan op een inmiddels zinkend schip nog?

 20. Bart

  @Mario Helemaal juist
  @alfred Wat zielig als je dat iemand anders gunt. En wat een onzin! Talkshow passen prima bij commerciële zenders. Mits het goed gemaakt is. Blue Circle is overduidelijk geen geschikte partij om het aan over te laten.

 21. peacock and whitemen

  We vergeten allemaal dat rtl het programma ‘5 jaar later’ op de plank heeft liggen, dat kan voor pauw de reden zijn om juist wél over te stappen.

 22. ton

  pauw en matthijs zijn bijna afgeschreven.
  en jinek is een bitch.
  ze hoort alleen wat ze wil horen.

 23. donia

  Rtl 4 en Talpa Waterloo voor presentatoren!

 24. Ron

  Denk dat er niets gaat veranderen. Pauw en Jinek gaan nergens heen, maar wellicht dat Matthijs elders opduikt. Maar het zal ook niet vreemd zijn dat ze alle drie gewoon blijven. En dat is goed.

 25. Miro

  @#NPO kijker# Pauw heeft helemaal geen kinderen? Dus snap niet wat daar dan mee bedoeld wordt.

  Wel heel fijn dat iemand in Hilversum nog beseft dat 194.000 heel veel geld is

 26. Bart

  @Ron Er zeker wel dingen veranderen en nog veel meer transfers plaatsvinden de komende jaren.

 27. F. OUT

  Hij kan ook niet weg. Heeft namelijk een deal dat hij zelf mag produceren en strijkt dus via die kant extra knaken op. De productiekosten worden gewoon vermeerderd met de extra cash voor Jeroen..

 28. 123

  @Mario: Hangt er vanaf. Als ik bij de Boni mij volledig kan ontwikkelen en relatieve vrijheid heb, maar bij de Appie mij in een strak keurslijf moet gaan wringen met daarbij absoluut níet de garantie op succes, en daarna eventueel alsnog ontslagen wordt, of zelf op wil stappen omdat ik er niets meer aan vind…
  Laten we eerlijk zijn: ook die dingen wegen mee bij zo’n beslissing. Niet álles draait om geld in het leven.

 29. Andre

  Pauw is ’n verstandig man en heeft veel meer ”diepang” dan Jinek. Met alle respect voor Jinek, ze kan niet in de schaduw staan bij Pauw. Pauw ”krijgt” veel meer uit mensen! Bovendien irriteer ik me aan haar enorme snelle manier van praten, ’t is net ’n wekker die afloopt. Pauw presenteert ’t programma om ’t programma en Jinek zit daar hoofdzakelijk voor zichzelf. Dat Pauw kiest voor NPO is zeer verstandig! Hoeveel sterren zijn er al niet op ”hun bek” gegaan bij o.a Talpa en Endemol. Voorbeeld Jack Spijkerman, Twan Huys, Umberto Tan e.v.a. Bij Talpa keek er geen hond meer naar hem, terwijl hij bij de Vara ’n publiekstrekker was! Kijk ook naar de voetbalsuccessen bij Talpa, dat ging ook helemaal de verkeerde kant op! ”Kijkkanonnen” wegkopen bij NPO wekt antipathie bij ’t volk. Pauw gebruikt zijn gezond verstand en is daarmee verzekerd van ’n vast en stabiel aantal kijkers!

 30. Boebie

  Van Nieuwkerk tijdelijk met pensioen; dan om 19.00 M, om de 3 maanden afgewisseld door Dionne Stax?

 31. Mario

  @123

  Daar heb je uiteraard gelijk in, maar om het toch te proberen is het wel de moeite waard. Zoiets heet ambitie, en geen
  geldgraaien zoals bijna iedereen hier beweert.

  Ambitieus zijn is waarschijnlijk not done voor de reageerders hier.

 32. Sjors van Kempen

  Jeroentje verviervoudigt zijn salaris met allerhande coachingsklusjes.

 33. Ton

  Jeroen Pauw heeft een goed programma , scoord mooie kijkcijfers , werkt 6 maanden voor 200k , heeft het naar zijn zin en wordt gewaardeerd. Waarom moet hij overstappen ?? Hij doet het goed zo. En heeft heel veel tijd om te snabbelen en dat doet hij ook regelmatig !!

 34. 123

  @Mario: Ambitie hebben is prima, maar zoals met alles: men zal het geheel tegen elkaar af moeten wegen. Ik denk dat de drie presentatoren om wie het gaat (minus Jeroen Pauw, hoogstwaarschijnlijk) daar ook zo naar zullen kijken. Ik hoop in elk geval dat ze bij de NPO blijven, maar goed; je weet niet hoe het gaat verlopen.

  Verder: Ik ben blij om een gezonde, fijne discussie hierover te hebben. Dat laatste mis ik nog wel eens op MC. Dus: dankjewel! 🙂

 35. R. Brandstichter

  123, moven!

 36. Wat Mij Opvalt

  Pauw is groot geworden bij RTL!

 37. Mario

  @123

  Ik hoop ook dat ze alle 3 bij de NPO blijven, maar mocht dat niet zo zijn, heb ik daar geen problemen mee.

  Graag gedaan,wat betreft je laatste opmerking.

 38. Marianne Klagerman

  Hallo allemaal. Ik wil me even voorstellen hier. Ik ben Marianne Klagerman en ben nieuw hier. Vanaf vandaag zal ik bij elk bericht mijn mening geven. Niet dat dit interessant is, niet dat iemand hier interesse in heeft, maar jezuschristusnogaantoe… ik moet toch wat. Daarom mening 1: ik vind de gehaktballen van de Vomar niet lekker. Had net zo’n bal opgegeten en tja… het smaakt naar touw (en dat rijmt weer op…Pauw!). Tot de volgende keer vriendjes en vriendinnetjes.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.