Jeroen Pauw wil niet naar RTL of Talpa

Terwijl NPO-collega’s Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk openlijk flirten met een overstap naar de commerciëlen, loopt Jeroen Pauw daar niet warm voor. Hij ziet een vertrek bij BNNVARA niet zitten. Dat geeft hij aan in de nieuwe LINDA., die woensdag in de winkels ligt. Jinek praat momenteel met RTL, Van Nieuwkerk misschien ook wel, maar Pauw niet. Al is hij wél eens benaderd door de commerciële concurrent. “Jawel, maar ik heb er niet zo’n behoefte aan“, zegt hij stellig.

Pauw ziet zichzelf geen programma presenteren op de late avond van RTL 4 of SBS 6. “Ik denk dat ik bij de publieke omroep makkelijker het programma kan maken dat ik wil maken.”

Als Jinek de overstap maakt naar de late avond van RTL 4, komt hij tegenover zijn eigen leerling te staan. Wat vindt hij er eigenlijk van dat zij nu op NPO 1 ook al beter scoort dan hij? “De meest simpele verklaring is dat de kijkers haar leuker vinden. Of dat een ding is voor mij? Eigenlijk niet“, zegt hij.

Dan grijnzend: “Als het verschil zo groot zou zijn dat het pijnlijk wordt, dan wel.

Bij de NPO moet iedereen nu onder het salarisplafond van 194.000 euro blijven. Bij RTL strooien ze met viervoudige salarissen. Heeft Pauw zijn schaapjes dan al op het droge? “Ik klaag niet, hoor, ik heb geld genoeg.”

LINDA.

In de nieuwe LINDA., die aanstaande woensdag in de winkel ligt, staat Linda de Mol samen met Jeroen Pauw, Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk op de cover: De Grote Drie onder de talkshowhosts.

In drie bijzondere interviews vertellen zij vrijuit hoe ze die slopende maar fantastische baan volhouden en hoe ze omgaan met kritiek en concurrentie.

Lees ook
Eva Jinek bevestigt: ‘Ik ben in gesprek met RTL’ (gisteren)
Matthijs van Nieuwkerk overweegt einde DWDD in 2020 (gisteren)

Foto: Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen