Linda de Mol vaste gast in talkshow Merel Westrik

Geplaatst op di 13 aug 2019 om 8:20

Linda de Mol wordt vaste gast in de nieuwe talkshow van Merel Westrik op Net5. Ze zal daar samen met andere bekende vrouwen praten over de actualiteit. Dat vertelt ze in de editorial van de nieuwe LINDA., die vanaf woensdag in de winkels ligt. De Mol heeft zich samen met Jildou van der Bijl ontfermd over Net5. Zij moet de zender een LINDA.-sausje geven en naar een hoger plan tillen. Een onderdeel daarvan is het binnenhalen van RTL Nieuws-anchor Merel Westrik.

Hoewel Merel Westrik nog geen ervaring heeft als presentatrice van een eigen programma, wordt ze op Net5 meteen in het diepe gegooid. Ze moet een voor Net5 gezichtsbepalende talkshow gaan leiden, waarin vrouwen met elkaar in discussie gaan.

Linda de Mol neemt The View niet in de mond, maar het format lijkt wat weg te hebben van die populaire Amerikaanse show. “Geen koffiepraat of meisjesgebabbel, maar een actuele talkshow met onderwerpen die door vrouwen gekozen worden en altijd vanuit de female point of view.

Het moet een talkshow worden ‘die er nog niet is’, zegt de tv-koningin. “Met een vaste club leuke vrouwen die aanschuift, waar ik zelf deel van uit ga maken.

Net5 heeft al eens geprobeerd een vrouwentalkshow op te zetten, maar dat is gruwelijk mislukt: De Tafel van 5 werd binnen no time van de buis gehaald.

De Mol laat weten dat ze rustig op gaan bouwen en zich niet druk gaan maken om kijkcijfers en kritiek.

LINDA.

In de nieuwe LINDA., die aanstaande woensdag in de winkel ligt, staat Linda de Mol samen met Jeroen Pauw, Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk op de cover: De Grote Drie onder de talkshowhosts.

In drie bijzondere interviews vertellen zij vrijuit hoe ze die slopende maar fantastische baan volhouden en hoe ze omgaan met kritiek en concurrentie.

Lees ook
Merel Westrik weg bij RTL, wordt talkshowhost op Net5 (1 augustus)
‘Is Merel Westrik alles wat Net5 kan krijgen?!’ (1 augustus)
‘Net5 probeert The View opnieuw na debacle in 2009’ (2 augustus)

Foto: Talpa
55 Reacties op “Linda de Mol vaste gast in talkshow Merel Westrik”


 1. Huiskamer

  Botox maakt meer kapot voor je, dan je lief hebt.

 2. Bbbrrrrrr

  Hopen dat het enorm flopt, Linda de Mol moe!!! Trouwens de hele familie de Mol moe!!!

 3. Erik

  Benieuwd! Kan een heel eigen publiek trekken

 4. Michel

  Merel is weer single mensen!!!!!!!!!!!!

 5. Mark

  Ik denk dat het ultralinkse praat wordt met alleen maar vrouwen. Vrouwen gaan doorgaans meer voor het gevoel dan voor de ratio en ook meer voor de korte termijn dan voor de lange termijn. En dan krijg je linkse praatjes.

 6. Martosaurus

  Net5 moeten ze hernoemen tot LINDA! Om het dan consequent te houden Veronica hernoemen naar HENK! En SBS naar INGRID!

 7. Philip

  @Mark;

  Merel is ‘redelijk liberaal’ zoals ze het zelf noemt….

 8. Jeffrey

  Nog steeds is het onbegrijpelijk dat Net5 niet omgedoopt wordt tot Linda TV.

 9. Bart

  Lijkt toch wel The View te gaan worden. Als ze dagelijks gaan op NET5 dan zou ik het de volgende dag herhalen op SBS6 om 17.00u. De vooravond niet houden zoals ze nu gepland hebben. Maar van 18.00 tot 19.00 het nieuwsblok met ANP Nieuws (noem het maar even zo), Hart van Nederland. Weer en Shownieuws. Daarna Lingo en Man bijt Hond. Om 20.00u Show me the Money of Deal or No Deal. Later misschien Chateau Meiland.

  Utopia verhuizen naar Veronica om 19.30u Daar ook een vooravond opbouwen met bijvoorbeeld de terugkeer van Actienieuws, Explosief en Door het Lint. Programma’s die het jaren geleden best goed deden in de vooravond van SBS6 maar moest wijken omdat het niet goed in het profiel paste waar de zender heen wilde. Ze passen we heel goed bij Veronica en in combinatie met Utopia.

 10. donia

  De Mol slaat op hol

 11. Robert

  Laat die meiden lekker, is dan de zender voor vrouwen en wat mannen met vrouwelijke trekjes, wens ze veel plezier.

 12. Bart

  @Jeffrey Ja dat moet toch wel Linda5 worden en niet NET5 blijven heten. Linda zegt in elk interview dat ze het langzaam gaan opbouwen. Volgens mij is dat nou net de tactiek die niet werkt aangezien ze die al een jaar of 12 hanteren.

  SBS6 (en dus ook SBS9) moeten ook gewoon een andere naam krijgen. De naam SBS is teveel besmet en heeft voor Nederland en voor Talpa in het buitenland geen enkele waarde of betekenis. De naam SBS staat in Nederland voor een negatief imago. Daar moet men eerst vanaf. Profiel veranderen, urgent worden met o.a. eigen nieuws en een talkshow en dan pas de rest opbouwen.

 13. Paul

  Weer dat Ons kent Ons gehalte.
  Staat inhun kontrakten,bij anderen, huilen, lachen, overdreven doen, enz, zo nep

 14. Mink Vaillant

  Als Linda stopt met Ik hou van Holland vind ik alles prima.

 15. Joost

  Blonde kuif, donkere poes. Dan schrik je als man zijnde toch wel.

 16. Peter

  @Bart;
  Onzin om de naam SBS6 weg te gooien, veel te bekend bij iedereen.
  Het gaat om de programma’s, niet om het naampje. Desnoods maken ze er 6/Zes van. Zodra er weer een paar knallers op de zender komen is iedereen het zogenaamde negatieve imago kwijt, zeker nu Linda de boel versterkt.
  LINDA5 klinkt toch voor geen meter?

 17. Kraai

  Wat mensen vergeten is dat Merel het in 2012 al eens met een talkshow probeerde: Half 8 live! Het werd een complete flop, met als dieptepunt 71.000 kijkers op 26 juli. Typerend is de ANP-kop: ‘Linda geeft Merel de tijd om te groeien met talkshow’. Indekken noemen we zoiets…

 18. Samantha

  Laat het floppen pfft linda mol moe hele molentjes moe 😴

 19. Francois Aubergine

  Heeeeeee en ik dan? Ik heb Lingo gepresenteerd!!!!

 20. Yoshi

  Floperdeflop…niemand kijkt naar net5 en denk dat mening mens geen eens weet of de zender nog bestaat ja of nee..

  John de Mol zal wel een jaar doormodderen met deze dames en daarna is dat ook over.

 21. gerdien

  Linda is heel goed in het jatten van formats en ideetjes van anderen en die met een kleine draai als eigen idee te verkopen. Die dan weer door anderen als idee van Linda Mol worden uitgevoerd. Maar of Nederland zit te wachten op een eigen versie van The View -want dat is dit natuurlijk wel-? Ik betwijfel het. Het is trouwens al eerder gedaan -op NPO 3??-, helemaal geen slecht programma toen maar geen succes geworden.

 22. @hopeloos

  @Peter Een naam zegt alles. Nooit van branding gehoord? Het negatieve imago dat de naam SBS6 daar komen ze nooit meer vanaf. Heb je je wel eens verdiept in de mensen die kijken? De naam SBS staat eigenlijk binnen het bedrijf en in Nederland nergens meer voor. In het buitenland kan Talpa niets met de naam. Beter was het of is het om een geheel nieuwe zender te lanceren waar een aantal programma’s en presentatoren naar mee verhuizen. En ik zie niet in wat er niet klinkt aan Linda5? Het is een merk met het blad zoals het zou moeten zijn. Het heeft daarnaast binding met Veronica wat ook een vrouwennaam is.

 23. Marloes

  @Bbbrrrrrr
  Tue 13 Aug 2019 om 8:27
  Hopen is niet nodig want natuurlijk wordt het een gigantische flop!

 24. Mick

  @Bart Waarom dan niet Veronica Nieuwslijn?

 25. Jelte

  @hopeloos
  Precies. Je zal dan hebben LINDA5 en VERONICA8. Bedenk nog een vrouwelijke, passende naam voor SBS6 en je hebt wel eenheid in de namen zonder dat het meteen Talpa 5, 6 en 8 is.

 26. Karin

  Ik ben een groot fan van Linda, alles wat zij presenteert zijn ware kijkcijfer hits,en vergeet niet dat zij meer aan goede doelen geeft dan jullie en ik bij elkaar,waarom misgunt het merendeel haar het succes.

 27. Mick

  Al zouden ze de naam aanpassen dat negatieve imago blijft gewoon. Dat had TIEN/Talpa ook. Mocht SBS6 veranderen in ZES, TALPA6, Veronica 6, NET6 of wat dan ook. Veel Nederlanders zijn gewoon te triest voor woorden en oordelen al voor ze ook maar één minuut beeld gezien hebben.

 28. Bart

  @Mick Voor Veronica Nieuwslijn is het niet echt het moment nu. Dat is wel echt duur om te maken. Al zou het misschien vanuit ANP kunnen. Toch is het niet handig om het dan op een kleine zender te zetten. Bij Veronica HMG ging dat helemaal mis. Als ze van Veronica het hoofdmerk maken (dus Veronica6 i.p.v. SBS6) en het op de hoofdzender uitzenden zou het wel kunnen werken als verzamelnaam van een nieuw nieuwsblok. Veronica Nieuwslijn met daarin ondergebracht het nieuws, Hart van Nederland, het weer, Shownieuws en misschien ook opsporing/crime nieuws. Centraal 2 presentatoren die het nieuws brengen en schakelen naar reportages en live verslag met steeds anderen deskundigen die aanschuiven.

 29. Job

  Vind het goed dat de talkshows op Veronica en Net5 de tijd krijgen om te groeien en ze niet na slechte kijkcijfers worden afgeschreven. Ook al willen mensen dat hier wel meteen doen

 30. Marloes

  Job
  Tue 13 Aug 2019 om 10:18

  Het is een giller al die De Mol troep en probeersels. Ze hebben geen enkel idee ocer wat de mensen thuis willen zien.

 31. Boris

  Arme Merel. Dit gun je haar niet.

 32. Ron

  De vergelijking met The View wordt maar steeds gemaakt, maar het wordt alles behalve een soort ‘The View’ , aangezien dat programma er elke dag is en op daytime TV om 11.00 uur ’s ochtends in de US. Dit zal 1x in de week zijn in de avond. Dus als ze echt de Nederlandse The View willen maken zal het naar het eind van de middag moeten, net als Thuis bij Tien. Maar dat durven ze niet meer aan denk ik.

 33. anonymous

  Ik ben niet Linda moe, ik ben de hele familie de Mol moe.

 34. J

  @Bart/Mick
  Ik zie ook weinig heil in het aanpassen van de naam. Men neemt toch nagenoeg alle presentatoren mee en mensen gaan echt niet naar de programma’s kijken, omdat het nu Veronica heet.
  Veronica staat voor mannen (zo is het geprofileerd)en ze zijn druk bezig om er een sportzender van te maken. Het is dan wat naïef om deze naam te gebruiken voor de huidige zender 6. Daarnaast is radio Veronica totaal niet waar het zijn moet en staat het kavel niets toe wat past bij een familiezender.

 35. Vera Storm

  Klinkt als opzetje a la The View. Ik hou er wel van, dat soort shows. Ben benieuwd.

 36. Robert

  @Mick Veronica is anno 2019 slechts een oubollig merkje.

 37. joep uit tilburg

  karin, ze geeft meer geld aan goede doelen dan jullie!
  ja vanzelfsprekend ze verdient ook meer geld dan jullie

 38. Mick

  @Robert;
  Eens, dat is lange tijd zo geweest. Toch is Talpa wel aan het bouwen met dit merk door de zender steeds meer body te geven. Om nu Veronica op de plek van 6 te zetten zou dom zijn. Veronica is er nog lang niet

 39. Robert

  @Mick Talpa is bezig met het bouwen van een instortend kaartdnhuis.

 40. Robert

  kaartenhuis.

 41. Bart

  @J Die kavels van de radiozenders zouden ze om kunnen ruilen. Het zelfde geld voor het mannelijke profiel van Veronica 8. Overigens gaf ik dit slechts als voorbeeld omdat Mick over Veronica Nieuwslijn begon. Iets wat niet zal werken op het huidige kanaal van Veronica. Ik had van Veronica het hoofdmerk van Talpa gemaakt. Al veel eerder. Nu is het minder interssant om te doen. Feit blijf wel dat ze van die letters SBS af moeten. Alleen ZES of 6 is ook niet echt sterk dus er moet wel wat voor.

  Linda5 is beter dan NET5. Bij Linda5 weet je meteen waar het voor staat. Het is een merk. NET5 is een lege huls. Altijd geweest.

 42. Angela

  Dit is een brevet van onvermogen voor Merel. Talpa vertrouwt het dus niet en zet Linda er dan maar bij.

 43. Robert

  Angela, ja.

 44. J

  Dus het is niet interessant om nu nog de naam van SBS6 te veranderen in Veronica, maar je noemt het wel minimaal twee keer per week!?
  Mensen weten inderdaad niet waar SBS voor staat, maar weten ze dat wel bij RTL? Alleen een paar mensen die hier komen weten dat.

 45. Robert

  Ik maak me niet druk hoor.
  Sweet dreams verder.

 46. Bart

  @J Ja dat heb ik wel eens geroepen maar soms kun je wel van gedachte veranderen toch. Overigens al een tijd geleden. Er zijn meer mensen die weten waar RTL voor staat dan waar SBS voor staat. Blijft nog altijd dat negatieve imago dat het merk heeft en dat het altijd zal houden. Daarbij heeft Talpa geen binding met de naam en kunnen ze er verder ook niets mee. De SBS zenders in België hebben een paar jaar gelden zeer succesvol allemaal een andere naam gekregen.

 47. JohanV

  Een talkshow met alleen maar vrouwen, dat wordt vast een hit.

 48. Dit wordt weer een flop per de flop

  Dit kan niks worden de diepgang van een kilo Botox en een potje vriendinnen geleuter. Kortom De geldgraaikliek bij Talpa gaat weer een floppertje scoren.

  De familie de Mol met de gekochte geldgraaiende kliek is weer voorspelbaar bezig.

 49. Zucht

  Net5 is gewoon een speeltje voor Linda de Mol. lekker een beetje interessant doen en leuteren met vriendinnen en elkaar wijs maken dat ze oh zo belangrijke dingen doen.
  Hoe meer Linda op de tv, hoe beter. dan zijn de mensen haar snel zat met haar wapperende blonde haartjes en overdreven gegiechel. Zien de mensen eindelijk watvoor doortrapt mens ze is.

 50. Televisiefreaks

  Linda de Mol kan beter zelf de talkshow dragen dan als vaste gast op te treden. Zij overruled iemand als Merel Westrik. Talkshowland zit overvol en het lijkt me niet dat er veel mensen zullen zappen naar Net5, die bij velen op plek 9 zit van de afstandsbediening.

 51. aammehoela

  Net 5, bij velen op 8 trouwens, is een zender die nauwelijks bekeken wordt. Misschien dat feministische vrouwen hiernaar toe gaan om het geklets van Linda aan te horen, maar de meesten zullen kiezen voor de talkshow op NPO 1 zonder reclames er tussen. Die reclames is gewoon de doodsteek van de CO. De mensen hebben er meer dan genoeg van. Een van de grootste redenen dat de kijkcijfers van de NPO zo hoog zijn. En als men CO kijkt is het vaak opgenomen en kan met kijken zonder al die irritante reclames er tussen.

 52. Van water

  Links op de foto is dat Frank van der Lende? O nee, die heeft kleinere wenkbrauwen.

 53. Mart

  Wordt dit niet langzamerhand een overkill aan Linda?

 54. politie agent

  Laten wij aangifte doen tegen Linda; kartelvorming, belangenverstrengeling, concurrentie vervalsing of iets dergelijks, zijn we er weer vanaf, moet toch kunnen? Zeker als ik zo die rechtzaken tegen Google zie; dit is wel een beetje vergelijkbaar dacht ik zo, enkel is het nu geen zoekmachine maar een presentator die de boel controleert en beheert.

 55. Ben

  Merel is hierdoor al weg voordat ze start. Kijkers zijn deze pratende botox fakevrouw spuugzat!! Zo dom dat merel hier intrapt. Wordt weer een herhaling van t fakeprogramma met rat rooijakkers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.