‘Is Merel Westrik alles wat Net5 kan krijgen?!’

Rob Goossens vindt het wel een beetje magertjes dat Merel Westrik door Linda de Mol is gebombardeerd tot hét gezicht van Net5. Dat zegt hij in een video op de Telegraaf-site. Het is nou niet bepaald de grootste vrouwelijke ster van het land, aldus Goossens. Hij had meer verwacht. “Áls je dan een gezicht van een zender nodig hebt, dan is Merel Westrik in alle eerlijkheid niet de grootste vis in de vijver. Ik denk eigenlijk dat Eva Jinek de droomkandidaat was geweest“, aldus de televisiekenner.

Westrik krijgt een talkshow op Net5. Ze mocht onlangs al oefenen als co-host van Art Rooijakkers. “Ze heeft het zeker niet onaardig gedaan, maar om nou te zeggen: wow, dat is een kanon, die moet je nu meteen een eigen talkshow geven… Dat vind ik ook weer niet.”

Ze was een week lang te zien in Zomer met Art. “Als de beslissing daarna is genomen, dan vind ik het wel opvallend. Na die week had ik eerder nog een blokje om gelopen.”

Eva Jinek is de hartsvriendin van Merel Westrik. “Zij zit ook een beetje onrustig bij de NPO op dit moment, omdat ze weg wil van de late avond en aan het salarisplafond zit. Natuurlijk kan Net5 haar meer betalen, dus ik had gedacht dat zij het gezicht zou worden van Net5, maar dat blijkt dus haar beste vriendin Merel Westrik te zijn geworden.”

Gaat Jinek ook over? “Ik sluit het niet uit. Het is wel bekend dat die twee heel graag wat samen zouden willen doen. Wie weet hebben ze bij Talpa gedacht: Merel Westrik is de vette worst waarmee we Eva Jinek willen verleiden in te stappen.”

Het nieuwe brein achter Net5 is Linda de Mol. Zelf zal ze niet op de zender te zien zijn, denkt Westrik. “Als gezicht is zij niet zo handig, want al haar programma’s worden op SBS 6 uitgezonden. Dat is dus simpelweg geen optie.”

Hoe gaat het nieuwe Net5 eruitzien? “Er komt waarschijnlijk een Nederlandse dramaserie om de zender extra smoel te geven, dan heb je Merel Westrik en dan haal je nog één gezicht binnen. Dan ga je nog één eigen programma maken en dan vul je de rest met luchtige, Amerikaanse series en films. Dan ben je er eigenlijk wel. Dan heb je het recept van Veronica met de mannen van Veronica Inside gekopieerd en op Net5 geplakt. Dan heb je de tweede steunzender achter SBS 6 compleet.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen