‘Net5 probeert The View opnieuw na debacle in 2009’

Geplaatst op Fri 02 Aug 2019 om 13:00

Net5 gaat na de eerste poging in 2009 opnieuw proberen om een succesvolle Nederlandse versie van de Amerikaanse vrouwentalkshow The View te maken. Dat melden AD en RTL Boulevard op basis van geruchten. The View is een programma waarin vrouwen kwebbelen over actualiteiten en zoiets probeerde Net5 destijds ook te doen met het dagelijkse De Tafel van 5. Het was een flop van mythische proporties met op een gegeven moment nog maar 35.000 kijkers.

Het lijkt erop dat Net5 dit trauma inmiddels verwerkt heeft, want volgens het AD komt er een tweede poging. “Insiders zeggen dat in elk geval Olcay Gulsen meewerkt aan een Nederlandse versie van The View“, meldt de krant.

Merel Westrik is overgestapt naar Net5 om een vrouwentalkshow te gaan maken. “Ik hoorde al dat The View daar gebracht gaat worden. Zou dat dit zijn?“, vroeg Bridget Maasland gisteren in RTL Boulevard.

Tv-kenner Ron Vergouwen daarop: “Nou ja, altijd als je het over een vrouwentalkshow hebt, dan komt The View voorbij. Dat is in Amerika een heel populair programma met Whoopi Goldberg. Dat zou het kunnen gaan worden.”

Gaat Eva Jinek daar ook aan meedoen? Nee, denkt Vergouwen. “Ik zie Eva inderdaad veel eerder naar RTL komen.”

Wie zou Net5 wel kunnen strikken? Het AD noemt Miljuschka Witzenhausen, Fajah Lourens, Yolanthe Sneijder-Cabau en LINDA TV-bekenden Antoinnette Scheulderman en Bobbi Eden.

Wendy van Dijk en Olcay Gulsen zitten al in de Talpa-stal van de familie De Mol.

Foto: SBS
29 Reacties op “‘Net5 probeert The View opnieuw na debacle in 2009’”


 1. Curryworst

  Zet een roedel mediag eile vrouwen bij elkaar en het is haat, nijd, kift, roddel, jaloezie, venijn, irritatie.
  Tv-drama in aantocht.

 2. Becel

  En het gaat alleen over personen, niet over dingen, processen, ontwikkelingen.
  Zoals altijd bij vrouwen. Zo inhoudsloos en zo nutteloos.

 3. Becel

  Ik hoor wel eens vrouwen zeggen dat zonder mannen de wereld er veel beter uit had gezien. ik betwijfel dat. Ik denk dat ze dan nog in een grot onderling ruzie zaten te maken over welk berenvel mooier was. Ooh wacht, ze hadden niemand om de beer te overmeesteren.

 4. Ron

  Niet slim om dit te willen proberen op Net 5. Doe het dan in de namiddag op ZES!…

 5. Bart

  Dit gaat echt niet werken. Geef Merel een gewone talkshow met mannen en vrouwen. Om te beginnen wekelijks en als het lekker loopt kijken of het misschien in een dagelijkse vorm kan. Naast dit moet LINDA5 (afscheid nemen van de naam NET5) groot inzetten en niet weer even 2 maandjes 1 avond met Nederlandse programma’s en vervolgen weer 4 maanden niet. De kijker moet weten wat hij kan verachten bij Linda 5 en dat moet consequent zien. Met rubrieken uit het blad vertaald naar tv zoals Stom! en het 2 gesprek waar het blad altijd mee opent. De verhalen uit Linda naar een fictie serie vertaald, een mode programma met Olcay, een reis programma zoals 3 op reis, House Rules en terugkeren met Het Blok en Peking expres (met een budget zoals het er in de eerste 4 seizoenen uit zag) Naast dit alles een paar (nieuwe) Nederlandse series zoals Bitterzoet van online naar tv vertaald, de terugkeer van Doris en S1ngle en Linda zelf terug in een remaké van Spangen waarin haar personage Nicky Spoor inmiddels hoofdinspecteur is en een team van nieuwe jonge rechercheurs en politiemannen/vrouwen aanstuurt.

 6. Bart

  @Ron Inderdaad doe dit om 17.00u op SBS6.

 7. Lau voorheen Laurens

  Weet wel dat het om een wekelijkse talkshow gaat en geen dagelijkse talkshow. Kans is groot dat het maar één keer in de week komt, al ben ik heel benieuwd wanneer.

 8. Rico

  Ze gaan zeker de lgbth-community propageren. Vrouwen zijn voor 90% links.

 9. Rico

  Ze gaan zeker de lgbth-community propageren. Vrouwen zijn voor 90% links!!!

 10. Marloes

  @Ric
  Die Wurst is geen vrouw, geen man, geen hetero, geen homo, geen transgender….. het is wel een volslagen gek.

 11. Jordy

  @Rico, en andere links activistische hobby’s.

 12. Ron

  1x in de week dat is niet echt het The View format. Dat moet dan echt dagelijks.

 13. Fridge

  Wat een non-valeurs zeg, die voorgestelde namen. Wel een mening maar geen hersens. Georgina Verbaan als allerergste.

 14. TopofFlop

  Beter ‘s avonds laat op Net5. Dan kunnen de dames overal over spreken en dan wordt het tenminste spraakmakend! Overdag blijft het koffieleut-geneuzel en wordt het een mislukking.

 15. Jan

  Mis Patty Brard hierbij, of komt dat vanwege die talkshow met Gordon.
  Patty zou de Whoopi Goldberg van de Nederlandse The View kunnen zijn.

 16. Smulpaap

  ja ze gaan de Linkse Hel over jullie giftige, zure bibber buma’s uitstorten
  HAHAHAHA fakking jankende angsthazen

 17. "Veronica Doet Het?....Beter!"; 

  Als ze allrmaal aan tafel in hun poes gaan zitten graaien wordt het wel een kijkcijferhit.

 18. Joop55

  Met opnieuw hetzelfde resultaat, laat dat het niet nog slechter kan.

 19. Ronnie

  Als iets in 2009, wat voor lineaire TV nog hoogtijdagen waren, flopt, waarom zou dat dan 10 jaar later wél werken? Als Merel Westrik dit gaat presenteren zal ze snel spijt krijgen van haar overstap. Zeker als ze dat samen met types als Olcay/Yolanthe etc zou moeten gaan doen. Eva Jinek zie ik dit niet doen, ik hoop voor haar carriere in ieder geval van niet.

 20. robster

  Wat The View doet werken is de mix van redelijk gepolariseerde karakters die fel botsen over onderwerpen op grote politieke schaal waar regelmatig wereldsterren en belangrijke politici aanschuiven om deel te nemen aan de discussie. Dit type programma is wellicht wat te groots voor een Nederlandse schaal. Sowieso… nog een programma waar we de mening van mensen mogen horen. Je hebt van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat opinie tv, waar je de mening van anderen geserveerd krijgt… enough is enough!

 21. Wouter39

  The View = antidiscriminatie bla bla bla..

 22. Bart

  @Ronnie We zijn toen heel veel fouten gemaakt waardoor het flopte. Wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat dit nu ook het geval is. Onzin wat je zegt dus!

 23. Piet

  Ik zie allemaal mannen zuur reageren…. Dus perfecte talkshow voor VROUWEN

 24. Fred

  Olcay Gulzen, Fajah Lourens, Yolanthe Sneijder-Cabau en Bobbi Eden aan één tafel. Een tv-programma is nog nooit zo inhoudloos geweest..

 25. [MikE]

  Ik hou van vrouwen, maar haat ze tegelijk. Ze zijn bijna allemaal links en zien de wereld door een roze bril. Zo lang ze de macht maar niet grijpen. Gevaarlijk. Ik hou wel weer van vrouwen die mannen zijn, zoals Thatcher. Alleen daar wil je weer niet naast wakker worden. Mannen zijn intelligenter ook.

 26. loekf

  Denk als Merel d’r haar los doet op zaterdagmorgen in Amsterdam er meer mannen kijken dan een talkshow. Dit gaat echt niet meer dan 80K kijkers oplveren.

 27. Valereo

  Flop Flop Flop

 28. Karel

  Bij Net5 ook helemaal het padje kwijt.

 29. Sven L.

  Waarom niet Helene Hendriks in het rijtje toevoegen?

  Het zou best kunnen werken, we zijn inmiddels tien jaar verder en de vrouw heeft meer invloed gekregen in de media.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.