Merel Westrik weg bij RTL, wordt talkshowhost op Net5

Merel Westrik vertrekt bij RTL om aan de slag te gaan als talkshowhost op Net5. Ze wordt daarmee dus níet een van de gezichten van de late avond van RTL 4, zoals het gerucht ging. Dat heeft Talpa Network zojuist bekendgemaakt. Westrik stopt met haar werk als anchor van het Half Acht Nieuws. “Om dit te kunnen doen, ga ik weg bij RTL Nieuws. Dat doet een beetje zeer. Ik heb ruim vijf jaar op de mooiste en beste nieuwsredactie van Nederland mogen werken. Met geweldige journalisten.”

Toch vertrekt Westrik nu. “Ik kan mijn nieuwsgierigheid en een onweerstaanbaar gevoel van zin in deze nieuwe kans bij Net5, niet onderdrukken. Alles hieraan voelt goed. Er ligt een avontuur voor me en ik weet niet waar ik moet beginnen om uit te leggen hoe ik daar naar uitkijk. Samenwerken met Linda en Jildou, een nieuwe redactie en aan het begin mogen staan van een reeks nieuwe plannen om van Net5 weer de leukste vrouwenzender van Nederland te maken: ik kan niet wachten.

Westrik heeft haar contract bij Talpa Network inmiddels al getekend. De overeenkomst gaat op 1 september in, waarna haar ‘wekelijkse, op vrouwen gerichte talkshow’ half oktober van start gaat. Naast de talkshow gaat ze voor Net5 andere programma’s maken en presenteren.

Linda de Mol en Jildou van der Bijl, de nieuwe creatief directeuren van Net5, zeggen: “We zijn ongelofelijk blij dat Merel met ons mee wil bouwen om van Net5 de leukste vrouwenzender van Nederland te maken. Merel beschikt over een sprankelende persoonlijkheid en veel humor en dat, in combinatie met haar ruime journalistieke -en tv-ervaring maakt haar dé vrouw om Net5 een gezicht te geven. We kunnen niet wachten om met haar samen te werken.

En Marco Louwerens, directeur televisie van Talpa Network, voegt daar aan toe: “Ik vind het echt geweldig dat Merel onze gelederen komt versterken! De volgende stap die zij in haar carrière wil maken, past denk ik perfect bij de ambitie en vernieuwing van Net5. De komende jaren gaan we samen met Merel programma’s ontwikkelen, die haar en de zender ongetwijfeld gaan versterken.

Merel Westrik volgde de School voor Journalistiek, begon in 2001 haar journalistieke- en tv-loopbaan bij AT5, tot ze in 2011 overstapte naar WNL. Daar presenteerde ze onder meer met Eva Jinek het ontbijtprogramma Vandaag de dag. In 2014 ging ze aan de slag bij het RTL Nieuws waar ze sinds 2015 een van de vaste anchors is.

Foto: Talpa, Carli Hermes

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen