Merel Westrik weg bij RTL, wordt talkshowhost op Net5

Geplaatst op Thu 01 Aug 2019 om 11:03

Merel Westrik vertrekt bij RTL om aan de slag te gaan als talkshowhost op Net5. Ze wordt daarmee dus níet een van de gezichten van de late avond van RTL 4, zoals het gerucht ging. Dat heeft Talpa Network zojuist bekendgemaakt. Westrik stopt met haar werk als anchor van het Half Acht Nieuws. “Om dit te kunnen doen, ga ik weg bij RTL Nieuws. Dat doet een beetje zeer. Ik heb ruim vijf jaar op de mooiste en beste nieuwsredactie van Nederland mogen werken. Met geweldige journalisten.”

Toch vertrekt Westrik nu. “Ik kan mijn nieuwsgierigheid en een onweerstaanbaar gevoel van zin in deze nieuwe kans bij Net5, niet onderdrukken. Alles hieraan voelt goed. Er ligt een avontuur voor me en ik weet niet waar ik moet beginnen om uit te leggen hoe ik daar naar uitkijk. Samenwerken met Linda en Jildou, een nieuwe redactie en aan het begin mogen staan van een reeks nieuwe plannen om van Net5 weer de leukste vrouwenzender van Nederland te maken: ik kan niet wachten.

Westrik heeft haar contract bij Talpa Network inmiddels al getekend. De overeenkomst gaat op 1 september in, waarna haar ‘wekelijkse, op vrouwen gerichte talkshow’ half oktober van start gaat. Naast de talkshow gaat ze voor Net5 andere programma’s maken en presenteren.

Linda de Mol en Jildou van der Bijl, de nieuwe creatief directeuren van Net5, zeggen: “We zijn ongelofelijk blij dat Merel met ons mee wil bouwen om van Net5 de leukste vrouwenzender van Nederland te maken. Merel beschikt over een sprankelende persoonlijkheid en veel humor en dat, in combinatie met haar ruime journalistieke -en tv-ervaring maakt haar dé vrouw om Net5 een gezicht te geven. We kunnen niet wachten om met haar samen te werken.

En Marco Louwerens, directeur televisie van Talpa Network, voegt daar aan toe: “Ik vind het echt geweldig dat Merel onze gelederen komt versterken! De volgende stap die zij in haar carrière wil maken, past denk ik perfect bij de ambitie en vernieuwing van Net5. De komende jaren gaan we samen met Merel programma’s ontwikkelen, die haar en de zender ongetwijfeld gaan versterken.

Merel Westrik volgde de School voor Journalistiek, begon in 2001 haar journalistieke- en tv-loopbaan bij AT5, tot ze in 2011 overstapte naar WNL. Daar presenteerde ze onder meer met Eva Jinek het ontbijtprogramma Vandaag de dag. In 2014 ging ze aan de slag bij het RTL Nieuws waar ze sinds 2015 een van de vaste anchors is.

Foto: Talpa, Carli Hermes
83 Reacties op “Merel Westrik weg bij RTL, wordt talkshowhost op Net5”


 1. Boris

  Helaas. Einde carrière.

 2. BRK

  Pijnlijk voor het RTL Nieuws. Ze verliezen daarmee wel een bekend gezicht en ik ben benieuwd wie dat op gaat vangen.

 3. Sven L.

  Jinek er dus achteraan waarschijnlijk….

  In de jacht op talkshowhosts zal RTL achter het net vissen ben ik bang. Van Nieuwkerk zal wel naar SBS gaan.

 4. #NPO kijker#

  Dreun voor vdVorst en zijn nep sterren.

 5. harteloze henk

  Ze was vreselijk bij RTL Nieuws. Margreet Spijker en Suzanne Bosman terug a.u.b.

 6. Sophie

  Naar Net 5 is meestal einde carrière, zonde!

 7. Huub

  Dat kan ze niet.

 8. Befking

  Euro’s > cognitie

 9. Maan

  RTL moet echt kapot van John he?

 10. Anoniem

  Kan Meike de Jong mooi naar “het half acht”.

 11. Ralph

  Meer geld, maar einde carriere.

 12. Zonder Naam

  @Huub – Als het programma niet heel ‘zwaar’ wordt, maar eerder een soort van geupgrade en wat hippere/jongere Koffietijd, kan Merel dat uitstekend. En dat zal het ook wel ongeveer worden, gok ik.

 13. Befking

  Het is alsof concurrerende voetbalteams enthousiast elkaars spelers tegen topprijzen aan het kopen zijn, daarbij negerend dat de competitie steeds minder toeschouwers trekt en het spelletje op z’n einde loopt.

 14. Befking

  Het is alsof concurrerende voetbalteams enthousiast elkaars spelers tegen topprijzen aan het kopen zijn, daarbij neg-erend dat de competitie steeds minder toeschouwers trekt en het spelletje op z’n einde loopt.

 15. robb

  Jinek en Mathijs blijven voorlopig bij de npo die durven het niet aan om de tweede Twan te worden ,mooie kans voor Merel om te kijken of ze meer kan dan stukjes oplezen ,alles wat uit de koker komt van Linda is een succes ik hoop dat het hier ook zo is en ik geloof er ook wel in .

 16. Gwendolyn

  Verdriet!

 17. Peanut

  Dit is toch wel een beetje dat je van de Albert Heijn naar de Aldi gaat. Maar ze zal er wel genoeg voor krijgen.

 18. Zonder Naam

  …maar wie zetten ze dan neer bij het Half Acht Nieuws? Meike De Jong? Jetske Schrijver van Editie NL, die dan doorschuift (en dan Anne Van Der Meer vast in EditieNL)?

 19. Befking

  Al die vrouwen die zo nodig een talkshow willen. Wat is dat? Ga tegen je man lopen zeuren en ouweh oeren als je de drang voelt om te kletsen. Die man luistert trouwens ook niet.

 20. Tessa

  Oei. Einde carrière…

 21. #NPO kijker#

  Heerlijk

  Vetklep Angela de Jong zat er zoals gewoonlijk weer helemaal naast.

 22. Mark

  Niet zo erg voor RTL. Mensen kijken echt niet nieuws voor een bepaalde nieuwslezer. Ik gun Merel het beste, maar vrees het ergste. Kijk naar Rik vd Westelaken, Nicolette van Dam, Arie Boomsma, etc. Gingen allemaal naar NET5…

 23. robb

  Mark ,Ze gingen naar net5 maar nu gaan ze naar Linda die de zender een heel ander gezicht gaat geven met een heel andere uitstraling .

 24. Befking

  Lineaire televisie is een sterfhuisconstructie. Al zet je duizenden Linda’s in, maakt op termijn geen hol uit.

 25. Ach

  waarna haar ‘wekelijkse, op vrouwen gerichte talkshow’ half oktober van start gaat,…
  Ik denk dat de doelgroep te klein is ,op een ook niet al te makkelijk
  te vinden zender,jammer ze was erg op haar plaats bij RTL nieuws.

 26. Qwerty

  Leuk voor Merel, een nieuwe stap!

 27. Henk

  Einde carrière

 28. Ron

  Au, dat zal RTL pijn doen. Maar had haar ook niet in gedachte als 2e host na Beau. Een lichtgewicht.

 29. Marc

  Jammer, maar inderdaad dit gaat niet goed aflopen voor Merel. en ik hoop van harte dat niet Robbie Kammeijer haar gaat vervangen dat vind ik zo’n eng glad ongeloofwaardig kereltje.

 30. Mart

  Mooie stap voor Merel! Echter moet ze nog wel groeien als talkshowhost, ik vond haar niet zo sterk bij Zomer Met Art.

  Hopelijk krijgt ze hier genoeg ruimte voor, ik geloof wel dat ze het kan.

 31. Paul

  Ik lach hardop. Linda en John verkopen overal dat er te veel zenders zijn en dat ze eigenlijk willen en verwachten dat RTL en SBS samengevoegd worden. En dan zelf blijven investeren in meerdere zenders. Kies voor 1 of hooguit 2 zenders en zorg dat die goed gaan draaien.

 32. shrink

  Merel doet een Rik van de Westelakentje…
  Hoop wel dat ze zich wat minder ouwelijk gaat kleden en weer de frisse girl-next-door-uitstraling uit haar begintijd weet terug te vinden, maar dat is vast te veel gevraagd.

 33. Mart

  Even cashen en dan weer met hangende pootjes terug deze vrouwelijke Rick vd Westelaken…

 34. Meneer Kaktus

  Virgien is de volgende ster die voor LindaTV aan de slag gaat.

  Persbericht volgt spoedig.

 35. Edwin

  Eindelijk kan ze weer normale kleding dragen ipv al die maatpakken

 36. peacock and whitemen

  Net 5, klinkt als de favoriete zender van michael jackson

 37. Meneer Kaktus

  Heb gisteren 2 kapsalon gegeten en ben sindsdien aan de schijterij.

  Einde persbericht.

 38. Grace321

  Jammer op Net5 kijkt niemand

 39. Marco

  Het is haar gegund al is dit eeuwig zonder voor het RTLNieuws.

 40. Rambo

  Gewaagde overstap.. van gegarandeerd gemiddeld 1 miljoen kijkers naar een zender in opbouw maar je blij mag zijn met 200.000 kijkers.

 41. Laika

  Zal haar zusje haar plaats innemen? Werkt nu bij AT5…

 42. Emma Wortelanus

  Is een talkshow niks voor die kale negor, kom, hoe heet die ook alweer….

 43. Coca Cola

  Zo, hatend Nederland gaat weer los, bijna geen enkele vriedelijke of positieve reactie. Wat een volkje….

 44. Er ist wieder da

  Nooit wat gevonden, is een klinische voorleespop.

 45. Chiel

  Groot risico. Met Ari, Kartja, Art en Rik is het allemaal niet goed afgelopen op die zender. Wel benieuwd wat ze precies met de zender gaan doen. In september zie ik nu alleen nog buitenlands product staan…

 46. Kiro

  En ze is gelijk trending #1 op Twitter. Wat een wereldnieuws zeg….

 47. Tim20 MJ

  Hebben de SJW’s zich al uitgesproken over de constante benadrukking van “vrouwenzender” en “mannenzender” bij Talpa Network? Is toch niet meer van deze tijd! Sylvana, Sunny, Sidney… anyone?!

 48. Pro Du Cent

  Van Wie is de mol naar Ik ga naar de Mol… Succes! (En Merels vriendin Eva volgt ongetwijfeld ook nog.

 49. Jacob

  Even flink cashen bij Talpa flop en daarna einde carrière.

  Als ik Peter van der Vorst was zou ik alle namen opschrijven van de mensen die de overstap wagen naar Talpa Flop en al die mensen in de toekomst ook niet terug laten keren als het allemaal toch tegenvalt bij Talpa Flop

 50. Eelco

  Talkshow voor vrouwen op NET5 wat een geweldig idee…. of toch niet…
  Katja Schuurman en Daphne Bunskoek gingen haar voor.
  Keek toen geen hond en straks helemaal geen hond meer.
  ik ken geen enkele televisiebekendheid die het bij NET 5 gered heeft en daar gaan geen 5 Linda de Mols iets aan veranderen.
  Wat is dat toch met Linda de Mol en een moderne vrouwenzender. Linda is toch ook bijna 60 en zeker geen Viva meer maar hooguit Libelle of Margriet.

 51. HalloJumbo

  Knikhoofd

 52. Laidel

  Jeetje wat is zij knap!!!!! <3

 53. Joop55

  Boeie… alsof een ”gezicht” een verlies betekent voor een programma dat enkel van wereldnieuws voorziet. Tuurlijk wordt Talpa de doodsteek voor haar carrière.
  Kijk maar naar Jack Spijkerman.

 54. Gerard de Groot

  Ga haar niet missen bij het RTL nieuws. Altijd dat gefladder met haar handen. Altijd maar wat spelen met de pen of blaadjes verschuiven. In het ergste geval haar ene hand bij de pols van de ander pakken om de boel wat plat op de tafel te laten rusten. Zelfs dat lukte nauwelijks. Nou dan ben je als kijker ( als je dat eenmaal heb bespeurd ) zo afgeleid. Geen nieuws meer kunnen volgen.
  Succes meid, bij Net 5, ik hoop dat het een leuke en vrolijke vrouwenzender wordt en dat je daar maar raakt kan “fladderen”

 55. weethetbeter

  Ik gun Merel het beste en denk dat dit een goede stap is NET 5 gaat groeien met de naam van Linda ,daar ben ik van overtuigt de tijd zal het leren !!!!!!!!

 56. MediaPrak

  Aleen Louwerens loopt te juichen. Tja als je steeds je programma fouten en flops moet verdedigen dan is dit een lichtpuntje. Of Nederland niet te klein is voor een Linda/Vrouwen ender? SBS heeft het eerder geprobeerd: Peking Expres, Het Blok allemaal leuke producties maar uiteindelijk te duur (weinig kijkers = lage reclame opbrengsten). En er zijn al zoveel talkshows.

 57. Eve

  Talpa met zijn nep sterren

 58. Lau

  @Mediaprak;
  Peking Expres en Het Blok zijn echt niet te duur, mits er maar goed gecast wordt en het op SBS6 komt te staan. Grote producties kunnen al ruim 5 jaar niet meer op Net5, omdat het een te kleine zender is geworden. Met één zo’n grote productie is 1/3 van het budget er al doorheen. Op SBS6 is dat budget veel groter en kan het prima een groter publiek bedienen. Maar nogmaals; dan moet het beter dan de laatste edities van beide programma’s.

 59. Lau

  Ik had dan nog eerder verwacht dat zij naar het nieuwe nieuwsprogramma van SBS6 was overgestapt. Gewaagde sprong, de link met Rik vd Westelaken is snel gemaakt.
  Heel benieuwd wat voor talkshow dit wordt en vooral; wanneer en hoe laat?
  Aangezien men op 6 ook nog een talkshow wil, wordt dit wellicht een beetje vol.

 60. sukkel

  Weer een nieuwslezeres die denkt dat ze een talkhow kan presenteren….is nu al gedoemd te mislukken toen ze bij Art zat kwam ze al met vreemde uitspraken!

 61. Tim Thijssen

  Wat dom! Fantastische nieuwslezers, verpest haar carrière COMPLEET door naar een zender te gaan waar niemand naar kijkt. Net 5 zit op 13 ofzo, wat moet je daar? Zonde!

 62. Tim Thijssen

  Dit wordt hetzelfde als in de Talpa jaren: cashen, falen en met hangende pootjes terug. Merel zit over twee jaar bij de NPO met een of ander tuinprogramma. Let op mijn woorden, markeer deze reactie.

  Mag hopen dat deze site dan op mobiel te lezen is, mijn hemel.

 63. Vinn

  Dit voelt een beetje als bij Rik van Westerlaken, mee doen aan WIDM. Semi populair zijn geworden en dan op net5 een “enorme kans” krijgen.

 64. Henk

  @Maan: Emotripper.

 65. Sander

  Einde carrière…. Domste keuze ooit, had ik niet van haar verwacht

 66. ano@niem.nl

  Merel, wat doe je nu?

  Ik weet ook niet waar het verstand bij RTL zit, maar ik dacht te bespeuren dat Beau zou worden afgewisseld door een ander op de late avond en dat Merel daar voor in the picture was.

  Dit is de grootste fout die RTL maar kon maken.

  Westrik op haar beurt weet ook dat SBS die eigen nieuwsrubriek nog gaat krijgen. Even tijdelijk bij NET5 iets doen en daarna het nieuws lezen op SBS

 67. Wyatt

  Zoveelste die carriere gaat vergooien bij Talpa.

 68. echt nieuws

  RTL wilde Westerik niet RTLLN laten presenteren, daar hebben ze binnenkort Eva voor. Dus stapt Westerik over naar Talpa. Niets raars aan.

 69. Sjors van Kempen

  Wat is de rol van Rianne Meijer bij Linda? Die meid kan niks behalve hysterisch twitteren.

 70. Mark

  Zet haar dan op de late avond van SBS 6, daar zit nu een gat. In de uitzendschema’s staat nu nog “Secret Life Of The Zoo” dagelijks. Dat klopt dus niet want dat kunnen ze maar een weekje doen dagelijks. Ben benieuwd wat ze daar neerzetten. Zal John iets aan het ontwikkelen zijn, of zullen er straks gewoon hh van Man Bijt Hond en Lingo komen???

 71. Minder of Mirjam

  Jammer jammer jammer! Ga haar missen bij ‘t nieuws.

 72. Bart

  @Sophie Dat is bij Rik van de Westerlaken toch ook niet het geval?

  Ik weet niet of dit wel zo’n slimme zet is. Blijkbaar is het toch niet geworden voor de late night van RTL4. Ze moeten wel meer gaan investeren in de zender en niet af en toe een Nederlands programma tussendoor. Al die jaren heeft NET5 er een beetje bij gehangen en waren er niet veel mensen die de zender speciaal op zetten. Peking Expres en Het Blok kunnen prima terugkeren. Ze moeten wel groots lanceren. Wel ontzettend dom om pas in Oktober te beginnen.

 73. Insider2

  @ Mark

  Ze zijn ook nog steeds bezig met die late night show van Gordon. Hij is met de belofte op een grootse Amerikaans- achtige show naar Talpa gelokt.

 74. Bart

  @Mark Daarvan is al een pilot gemaakt. Samen met Patty gaat hij dit doen. Vanaf wanneer is nog niet bekend. Er word ook gesproken over om deze show in de vooravond te doen. Maar op welke plek?

 75. MolTalk

  Voorwaarde schijnt wel te zijn, dat ze zich gaat blonderen, anders kom je er bij Talpa niet in.

 76. dennis

  Als Roberta Kamminga de opvolger wordt zullen de kijkcijfers van het nieuws ook zeker terug lopen.

 77. FlyingLotus

  Als ze maar niet het dieet van linda de mol aan neemt, gaat ze naar maat 48.

  Nu een geweldig lichaan, goede IQ/EQ.

 78. MC bezoeker 31

  Rare move. Als je voor het RTL Nieuws kiest doe je dat niet met de intentie voor 5 jaar. Ik denk dat ze op haar plek zat na een moeizame start.

 79. Magnus Dickendorfer

  Oei oei oei, overstappen naar een talpa zender. Gegarandeerd einde carrière.

 80. Ketjap

  Zonde, ik vond haar inmiddels een prettige nieuwslezeres. Ik hoop niet dat Meike de Jong haar opvolgt, die vind ik niet serieus genoeg overkomen. Jetske Schrijver heeft wel een serieuze uitstraling, maar een nieuwe (of oude) is misschien beter. Margreet Spijker komt vast niet terug en Sanne Boswinkel lijkt inmiddels ook van het scherm gehaald… Sanne Staarink is pas net weg, dus die worden het waarschijnlijk niet.

  Ik vond Aicha Marghadi altijd een prettige stem en stijl hebben en Nadya Sewradj van het regiojournaal is ook goed. Wie is volgens jullie geschikt?

 81. Wessel

  Wat een domme move van Westrik. Er is nog geen 1 ‘ster’ succesvol overgestapt naar Talpa.
  Bij RTL was ze, volgens insiders, allang niet meer blij. Ze gedroeg zich steeds verstrooider en onaangenaam, had er duidelijk geen zin meer in.

 82. Geronimo

  Ja joh: nog een talkshow d’r bij. Hebben ze in tv-land weleens van verzadigde markten gehoord? Van originaliteit misschien wel?

 83. Fridge

  Die wenkbrauwen, dat kan toch niet?!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.