Homo-intolerantie geen enkel probleem bij de EO

EO-directeur Arjan Lock vindt het geen enkel probleem als medewerkers van zijn omroep expliciet aangeven een probleem te hebben met homoseksualiteit. Dat vertelt hij in de VARAgids. De EO staat bekend als dé homo-intolerante omroep van het publieke bestel, maar toch lopen er ook een aantal roze medewerkers rond, zoals Blauw Bloed-ster Jeroen Snel. Niet iedereen is daar echter even blij mee, aldus Lock. Collega’s mogen van hem aangeven dat ze homoseksualiteit niet vinden kunnen.

Lock wil ruimte geven aan beide meningen. “Ik zie het als de verantwoordelijkheid van de EO om de veelheid aan meningen te laten passeren. Dat is ook de manier waarop ik intern leiding geef. Expliciet zijn waar de omroep voor staat en op een inclusieve manier naar elkaar kijken.”

Hoe inclusief gaat het er dan aan toe bij de EO? “Er is bij de EO ruimte om verschillend over homoseksualiteit te denken: dat het mag en dat het niet mag. Dat laatste dus ook echt. Je mag bij ons vanuit je geloof ook echt vinden dat het niet mag.”

De collega’s die homoseksualiteit niet vinden kunnen voelen zich niet serieus genomen. “De klacht van mensen die deze mening zijn toegedaan is vaak dat ze worden weggezet als middeleeuws, dom en achterlijk. En dat is dus iets wat ik niet wil: ik wil geen veroordeling over hoe iemand denkt.”

Volgens Henny Huisman sterft het bij de EO van de homo’s‘. Kunnen zij wel gewoon hun roze partners meenemen naar omroepfeestjes? “Iedereen weet het en ze nemen hun vriend of vriendin mee naar feestjes. Er zullen collega’s zijn die daar moeite mee hebben. We moedigen werknemers aan om met elkaar in gesprek te gaan.

Het VARAgids-interview met Arjan Lock kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: ‘EO-directeur ging vreemd met directrice basisschool’ (juni 2016)

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen