Homo-intolerantie geen enkel probleem bij de EO

Geplaatst op ma 22 jul 2019 om 10:20

EO-directeur Arjan Lock vindt het geen enkel probleem als medewerkers van zijn omroep expliciet aangeven een probleem te hebben met homoseksualiteit. Dat vertelt hij in de VARAgids. De EO staat bekend als dé homo-intolerante omroep van het publieke bestel, maar toch lopen er ook een aantal roze medewerkers rond, zoals Blauw Bloed-ster Jeroen Snel. Niet iedereen is daar echter even blij mee, aldus Lock. Collega’s mogen van hem aangeven dat ze homoseksualiteit niet vinden kunnen.

Lock wil ruimte geven aan beide meningen. “Ik zie het als de verantwoordelijkheid van de EO om de veelheid aan meningen te laten passeren. Dat is ook de manier waarop ik intern leiding geef. Expliciet zijn waar de omroep voor staat en op een inclusieve manier naar elkaar kijken.”

Hoe inclusief gaat het er dan aan toe bij de EO? “Er is bij de EO ruimte om verschillend over homoseksualiteit te denken: dat het mag en dat het niet mag. Dat laatste dus ook echt. Je mag bij ons vanuit je geloof ook echt vinden dat het niet mag.”

De collega’s die homoseksualiteit niet vinden kunnen voelen zich niet serieus genomen. “De klacht van mensen die deze mening zijn toegedaan is vaak dat ze worden weggezet als middeleeuws, dom en achterlijk. En dat is dus iets wat ik niet wil: ik wil geen veroordeling over hoe iemand denkt.”

Volgens Henny Huisman sterft het bij de EO van de homo’s‘. Kunnen zij wel gewoon hun roze partners meenemen naar omroepfeestjes? “Iedereen weet het en ze nemen hun vriend of vriendin mee naar feestjes. Er zullen collega’s zijn die daar moeite mee hebben. We moedigen werknemers aan om met elkaar in gesprek te gaan.

Het VARAgids-interview met Arjan Lock kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: ‘EO-directeur ging vreemd met directrice basisschool’ (juni 2016)

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin
50 Reacties op “Homo-intolerantie geen enkel probleem bij de EO”


 1. caro

  Homo-acceptatie blijkt in de geschiedenis vaak synchroon te lopen met het verval en de ondergang van een samenleving of cultuur. Zie Griekenland, zie Rijk van Alexander de Grote en zie het Romeinse Rijk.

 2. Bart

  Een heel raar beleid. Wie zijn die mensen om voor een ander te bepalen dat iets niet mag? Waar bemoeien deze mensen zich mee. Je houd dus als organisatie gelijkwaardigheid van alle mensen tegen. Een zeer slechte zaak waarvoor het bedrijf de EO eigenlijk voor op de vingers getikt zouden moeten worden. En die medewerkers die zo bekrompen denken ook. Die mensen vinden een ander mensen dus minder dan zij zelf. Schandalig dat dit kan in Nederland.

 3. "Veronica Doet Het?....Beter!";

  Kerels die elkaar bevredigen…..iets smeriger kun je je toch niet voorstellen?

 4. caro

  Ik beweer natuurlijk niet dat er een causaal verband is tussen homo-acceptatie en verval van een cultuur, er is geen oorzaak-gevolg relatie, maar ik denk dat bij een zekere mate van decadentie en geestelijke welvaartsluiheid een cultuur te kwetsbaar wordt voor andere hardere culturen die nog functioneren volgens de mannelijke machowetten- en principes.
  Dat zie je nu ook bij de dominantie van de Westerse cultuur die aan haar laatste decennia bezig is Ze gaat het op termijn niet redden tov de hardere machomoslimcultuur.

 5. Ach

  Sluiten die eo handel..😞

 6. Ach

  En wat een een idioten ,10.32.10,39 ..

 7. Oud Endemol

  @10.37, jij hoeft het toch niet te doen als je daar niks voor voelt? Waarom moet iedereen volgens jouw smaak leven? Als je echt zeker weet dat je hetero bent dan sta je wel wat zekerder in je schoenen over seksualiteit en dan maakt het je niet uit wat de buurman of buurvrouw doet in bed.

 8. Topper

  Zijn eigen zoon werkt in een gaybar in Amersfoort. Daar komt hij ook gewoon!

 9. Donald Dumb

  Intolerant rotvolk die gelovigen.
  Geloof het g i f der samenleving…

 10. Dance

  Dus ook mos lims, Jo den, Hin does, Boed dhisten en Inheems gelovigen hè Donald Dumb. Niet selectief zijn in je woede hoor.

 11. n

  Wat is de mening over overspel binnen de EO?

 12. JohanV

  Je bent iets of je bent iets niet, dat heeft toch niets te maken met of iets wel of niet mag? Of ben ik nu de enige die iets niet snapt?

 13. Janneke

  Wat dacht je van Jan van den Bosch? De exdirecteur met zijn eigen religieprogramma Hower of Power? Als homo nog nooit uit de kast gekomen, dat kan hij niet en dat kost hem veel geld want al zijn goedlopende bedrijven zijn reliegieus getint. Christen-reizen,Christen Campings, Christen verzekeringen enz enz. De EO is hypocriet op homogebeid zeker! Ze zeggen nog steeds dat het een ziekte is!

 14. EO is Enge Omroep

  Walgelijke omroep, ik ga maar even het standaard rechtse zinnetje gebruiken maar nu is het van toepassing: Van MIJN belastinggeld?!

  Stel je voor dat er een anti-christelijke publieke omroep zou zijn, dan werd die direct gesloten. Maar anti-homo zijn is geen probleem.

  Krankzinnig!

 15. Donald Dumb

  Dance.
  Gelovigen inderdaad. In elke vorm…

 16. Meneer Kaktus

  Niets lekkerder dan warme mannenpap over je gezicht voelen stromen!

 17. Meneer Kaktus

  caro
  Mon 22 Jul 2019 om 10:41

  Weer flink aan de pillen gezeten zie ik, Carootje?

 18. David

  @Meneer Kaktus: Niemand vindt jou grappen leuk. Dus stop er lekker mee. Kneus.

 19. David

  @Meneer Kaktus: Niemand vindt jou grappen leuk. Dus stop er lekker mee.

 20. Mill

  Klopt, David. Alhoewel het natuurlijk helemaal geen grappen zijn. Eerder uitlatingen van een sеksueel gefrustreerde рuber. Gewoon overslaan, je zult absoluut niet de enige zijn.

 21. Heteroseksualiteit is mijn ethos/Eric

  Wat een bende anti-hetero’s hier. Deze discussie dient alleen links.

 22. Gereformeerd jochie

  …..de ondergang van onze westerse beschaving is nabij als de christelijke waarde niet worden gerehabiliteerd.

 23. Gereformeerd jochie

  …….de ondergang van onze westerse beschaving is nabij als de christelijke waarde niet worden gerehabiliteerd.

 24. Gereformeerd jochie

  @Donald Dumb = meester in het cultuurrelativisme!

 25. Meneer Kaktus

  David
  Mon 22 Jul 2019 om 13:22

  Grap? Hoezo grap? Pure ernst, Davidje.
  Enne…..het is jouW. Niet jou. kusje!

 26. Joris

  F@ck de jaren zestig generatie met hun anti-heteroseksualiteit.

 27. Het carretje

  Als 1% van de christenen dit standpunt heeft staat heel deugend Nederland op zijn achterste benen, maar als 99% van de mos lims dit vindt wordt er gezwegen en de andere kant op gekeken.
  Ontzettend selectief.

 28. Bennus

  Ik vind het nog geen eens zo gek wat hij zegt, om vooral het gesprek met elkaar aan te gaan in plaats van elkaar opleggen wat je móet vinden.
  Iedereen mag zijn eigen mening hebben, dat is prima toch?

 29. Joachim

  @Donald Dumb, hoe ben je ontstaan in GODSnaam?
  Het atheïsme “het intellectuele” gif van de westerse beschaving.

 30. Joachim

  @Het carretje Mon 22 Jul 2019 om 14:29
  Groot deel van de Marokkanen en een niet te verwaarlozen deel van de Turken is bi of homo!

 31. Rick

  @@Het carretje, ik ben autochtoon en geen christen maar vind homoseksualiteit apart. Mag toch? We leven in een vrij land. 👍

 32. Donald Dumb

  In het gehucht onder Rotterdam waar ik woon, staat een kerk. Daar ben ik, als kind zijnde, ooit misbruikt door een koorknaap.
  Eigenlijk een schandknaap dus.
  Hij heeft alles bij me verwoest, ook m’n anus.
  Verder stam ik af van moslims, vandaar dat ik met die mensen gewoon iets meer heb dan met normale, vredelievende non-profiteurs…

 33. Villanelle

  @Het carretje

  Hou toch eens op met liegen. Zo vermoeiend!

 34. Donald Dumb

  Joachim. Hoe ik ontstaan ben? Moet ik je dat echt uitleggen joh?
  Mannetje, vrouwtje komen samen…

 35. Donald Dumb

  Gelukkig gaat het de goede kant uit in mijn stad.
  Elke kerk is gesloten. Op een na.
  Van de leegstaande kerkgebouwen zijn woningen gemaakt…
  Leve de secularisering!

 36. Andreas

  Verander in het verhaal homo naar moslim en het wordt een probleem van wereldformaat. Maar homo’s in een hokje stoppen en erover praten als übermensch is heel normaal (bij de EO).

 37. Kerstboomprocessierups

  Van Nu punt nl

  Oprah Winfrey inspireerde Sylvana Simons tot beëindigen relatieOprah Winfrey inspireerde Sylvana Simons tot beëindigen relatie
  22 juli 2019 09:17
  Laatste update: 4 uur geleden
  16

  Sylvana Simons kon met behulp van de uitspraken van Oprah Winfrey een einde maken aan een gewelddadige relatie, zegt ze in het programma Tims tent: maar dan een bungalow met sterren.

  “Oprah is wel iemand die mij een aantal belangrijke lessen heeft geleerd”, zegt de politica in gesprek met Tim den Besten.

  “Ik zat in een gewelddadige relatie. Iemand die van zichzelf houdt, staat het niet toe dat een ander je dat aandoet. Ook al dacht ik op dat moment niet slecht van mezelf, iets in mij vond het wel oké om zo behandeld te worden.”

  Toen Simons een keer op de bank zat en naar de talkshow van de Amerikaanse presentatrice keek, vond ze een uitweg.

  “Daar zat een dame, eigenlijk min of meer in dezelfde situatie. En toen zei Oprah tegen haar: ‘Maar lieverd, als je sterk genoeg bent om te blijven en dit allemaal ondergaat, ben ik ervan overtuigd dat je sterk genoeg bent te vertrekken en jezelf te bevrijden.’ En toen ben ik ook gegaan.”

  ‘Zijn er dingen die ik niet zuiver heb gedaan?’
  In het VPRO-programma laat de 48-jarige Simons echter ook weten uit zichzelf te putten als ze behoefte heeft aan inspiratie of zelfreflectie.

  “Ik creëer elke dag een stiltemoment. Een kwartier, een half uur of zolang ik het volhoud. Even geen telefoon, geen televisie, geen mensen, geen input. Helemaal niets. Even weer tot de kern.”

  Daarna begint ze haar zogeheten ‘spiegelritueel’. “Dan ga ik voor de spiegel staan en ga ik reflecteren op de dag en het leven. (…) Ik ga met mezelf het gesprek aan. ‘Zijn er dingen die je niet zuiver hebt gedaan?’ Maar dus ook: ‘Wat heb je goed gedaan, waar ben je trots op?’ Ik doe het elke dag om op die manier de lelijkheid van buiten, de agressie en het geweld waar ik elke dag aan blootgesteld word van me af te schudden.”

  Simons richtte eind 2016 de politieke partij BIJ1 op en zit als vertegenwoordiger van deze partij sinds 2018 in de Amsterdamse gemeenteraad.

 38. Kerstboomprocessierups

  Ze heeft een groot gebrek aan zelfreflexie. Lijkt de RIBWGO en RTV OOST wel.

 39. Villanelle

  Donder op met dat zeikwijf. Zak over de kop en laten stikken.

 40. Donald Dumb

  Andreas. Ja, bij christentuig is blijkbaar alles geoorloofd.
  Als er bij een Islamitisch programma zoiets gezegd wordt werd deze meteen berispt. Of verboden verder uit te zenden…

 41. BRAAK

  Ah, daar hebben we die koffieleutende doodgraver weer.

 42. Pietpiet

  @ Bart en JohanV Het gaat er natuurlijk om of je mag vinden dat homoseksuele uitingen niet geoorloofd zijn volgens de bijbel. Niet of iemand met een andere seksuele richting gediscrimineerd mag worden. En dat we hierin tolerant zijn geworden is iets van de laatste tijd. Mogen mensen nog meningen hebben die afwijken van het gemiddelde? We keuren pedofilie af, maar is het denkbaar dat dat in de toekomst heel anders is? De vraag is of iemand dan nog mag vinden dat het moreel niet geoorloofd is, zonder dat hij discrimineert of oproept tot haat. Waarom mag een lhbtx’er wel uiten wat hij/zij/het denkt te zijn en een pedofiel/kleptomaan/enz. niet? Wie bepaalt dat??

 43. boodschap van het licht

  GOD ZIJ MET U……..AMEN

 44. bowi

  warme mannenpap hmmmm heerlijk

 45. SeculierNederland

  Geloof is een hobby. Net als vissen, klaverjassen, breien etc. het moet ook zo behandeld worden. De EO doet, samen met al die andere hobbyisten, net alsof geloof aangeboren is. Flikker op. Geen extra rechten naar gelovigen! Atheïsme moet de norm worden!

 46. Eikenprocessierups

  Uit ervaring weet ik dat je op moet passen voor mensen die vooraan in de kerk zitten. Hoe strenger hun geloof is, hoe hypocrieter ze zijn.

 47. Eikenprocessierups

  Wie wordt er nou niet geweldadig als je een relatie hebt met Sylvana Simons?? De politica nog wel, hahahaha .
  ,, Zijn er dingen die ik niet zuiver heb gedaan?” Seriously? Volgens mij wordt het nu tijd dat Sylvana het klooster in gaat, het liefst zo ver mogelijk uit de buurt van NL.Ze kan daar net zoveel stiltemomenten creeren en voor de spiegel staan als ze wil ,en meteen solliciteren naar de functie van
  Moeder Overste. Ook beter voor die partij, die is denk ik beter af zonder haar.

 48. Eikenprocessierups

  Ook heel belangrijk inderdaad Sylvana, GEEN INPUT. Je wordt nu geacht celibatair te leven.

 49. Morten

  Grappig altijd dat mensen die zo fel tegen mensen met een afwijkende mening strijden zelf niet door hebben hoe intolerant ze zelf zijn. Diversiteit en inclusiviteit gaat alleen maar op als iedereen net zo denkt als zijzelf. Volgens mij schiet je dan je eigen doel keihard voorbij. Kennelijk is de EO een stuk toleranter en inclusiever dat ze ruimte biedt aan beide groepen binnen de eigen organisatie.

  Wie echt tolerant wil zijn, accepteert ook dat sommige mensen anders denken, een ander wereldbeeld erop na houden. Dat betekent niet dat je het met ze eens moet zijn. Men wil zo graag de vrijheid om te leven als men zelf wil, gun die vrijheid dan ook aan een ander als die dat op een andere manier wil vormgeven, ook als dat niet strookt met jouw denkwijze. Zolang je elkaar daarin niet bijt en jouw wereldbeeld aan de ander opdringt.

 50. ICare

  hou nou eens je smoel over sexualiteit, hou dat gewoon prive joh en stel je niet aan. Je hebt toch geen sex op je werk of wel?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.