‘Kloof tussen RTL Boulevard en burger is heel groot’

Het item over de ‘dikke’ paspop in de Londense Nike-winkel bewijst dat de kloof tussen RTL Boulevard en de burger ongelooflijk groot is. Dat vindt tv-recensent Frank Heinen van de Volkskrant. Olcay Gulsen en Caroline Tensen vonden de paspop wel érg dik. “Ik vind: dit is niet echt een maatje meer“, zei Gulsen. Tensen: “Nee precies, dat wou ik even zeggen. Je hebt een maatje meer, maar dit is echt wel gewoon…” Gulsen: “Ik denk wel dat het echt een maatje 48, 50 is.

Heinen, die de dames om te beginnen ‘oninteressante types’ vindt, denkt dat de tv-sterren geen idee hebben hoe de gewone Nederlander eruitziet. “Het werd duidelijk hoe moeilijk het is om als programma de kloof naar gewone mensen te dichten als je presentatoren zo weinig gewone mensen tegenkomen dat ze geloven dat normaal uitziende mensen een soort freaks zijn.

Hij vervolgt: “En ook hoe ingewikkeld het is onomwonden te stellen dat je collega iets achterlijks heeft gezegd als die collega naast je staat – en je zelf niet Peter R. de Vries heet. En hoe ingewikkeld het is oprecht te blijven overkomen, terwijl je tegelijk je minder fraaie opinies binnenhoudt.”

Tensen gaf aan dat je niet in een ‘sexy’ Nike-outfit kunt sporten als je maat 48 of 50 hebt. “Kennelijk zit het zo: als je dik bent, sport je om dun te worden en als je dun bent, sport je om dat te blijven.”

Maar misschien is het – voor mensen die opereren in een wereld die inhoudelijk even dun is als de mensen erin – lastig voor te stellen dat er andere redenen bestaan om te bewegen.”

De Volkskrant-column van Frank Heinen kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
‘Caroline en Olcay moeten vandaag sorry zeggen op tv’ (dinsdag)
RTL Boulevard opent met excuses Olcay Gulsen (vandaag)
6 Inside laakt fatshaming in RTL Boulevard (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen