‘Kloof tussen RTL Boulevard en burger is heel groot’

Geplaatst op wo 12 jun 2019 om 13:35

Het item over de ‘dikke’ paspop in de Londense Nike-winkel bewijst dat de kloof tussen RTL Boulevard en de burger ongelooflijk groot is. Dat vindt tv-recensent Frank Heinen van de Volkskrant. Olcay Gulsen en Caroline Tensen vonden de paspop wel érg dik. “Ik vind: dit is niet echt een maatje meer“, zei Gulsen. Tensen: “Nee precies, dat wou ik even zeggen. Je hebt een maatje meer, maar dit is echt wel gewoon…” Gulsen: “Ik denk wel dat het echt een maatje 48, 50 is.

Heinen, die de dames om te beginnen ‘oninteressante types’ vindt, denkt dat de tv-sterren geen idee hebben hoe de gewone Nederlander eruitziet. “Het werd duidelijk hoe moeilijk het is om als programma de kloof naar gewone mensen te dichten als je presentatoren zo weinig gewone mensen tegenkomen dat ze geloven dat normaal uitziende mensen een soort freaks zijn.

Hij vervolgt: “En ook hoe ingewikkeld het is onomwonden te stellen dat je collega iets achterlijks heeft gezegd als die collega naast je staat – en je zelf niet Peter R. de Vries heet. En hoe ingewikkeld het is oprecht te blijven overkomen, terwijl je tegelijk je minder fraaie opinies binnenhoudt.”

Tensen gaf aan dat je niet in een ‘sexy’ Nike-outfit kunt sporten als je maat 48 of 50 hebt. “Kennelijk zit het zo: als je dik bent, sport je om dun te worden en als je dun bent, sport je om dat te blijven.”

Maar misschien is het – voor mensen die opereren in een wereld die inhoudelijk even dun is als de mensen erin – lastig voor te stellen dat er andere redenen bestaan om te bewegen.”

De Volkskrant-column van Frank Heinen kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
‘Caroline en Olcay moeten vandaag sorry zeggen op tv’ (dinsdag)
RTL Boulevard opent met excuses Olcay Gulsen (vandaag)
6 Inside laakt fatshaming in RTL Boulevard (vandaag)

Foto: RTL
18 Reacties op “‘Kloof tussen RTL Boulevard en burger is heel groot’”


 1. Curryworst

  Er is weer een mediarelletje geboren; twee mensjes uit het BN’er-legioen zeggen eerlijk hoe ze over dikke mensen denken.
  En heel p0lic0r NL voelt zich weer eens gekwetst.

 2. Remi

  De meisjes die hebben te kampen met overgewicht, zouden misschien eens een nachtje moeten “doorslapen’, en niet midden in de nacht (wanneer niemand kijkt) de hele koelkast leeg te vreten.

 3. Albert Verlinken

  Als die TV-teefjes lekker willen afgeven op dikke biggen dan moeten ze dat lekker doen. Als je daar niet tegen kunt zet je hem toch lekker op een andere zender. Keuze zat. Bijvoorbeeld op Fox iets met ‘Pawn Shop Chicago’ met allemaal bolle ronde Amerkanen die lekker volgevreten hun dag doorkomen. Lekker toch?

 4. Roelof

  Alles wat vanuit Hilversum of Amsterdam of Randstad komt is niet van deze wereld. Het lijkt wel alsof de rest van Nederland er niet toe doet. Een mooi voorbeeld is ook de situatie in Groningen en zijn aardbevingen en hoe er mee wordt omgegaan.

 5. Dennis

  Ach gelukkig Olgay straks bij Boulevard weg..

 6. KLMNPOQ

  Mollige vrouwen zij de lekkerste in de bedstee , Beter dan die magere trienen
  daar krijg je een afknapper van

 7. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Afstand tussen de burgers…
  Ligt eraan wie het zegt, die wannabe grachtengordelhokkers van RTL leven sowieso in een cocon van plantenbakken op een dakterras en koude witte prosecco.
  Dat zal bij de Talpa-“sterren” toch niet anders zijn lijkt ons?
  De kloof tussen de salarissen van de nitwits op tv en het kleautjesvolk dat naar ze kijkt zal niet veel groter zijn. Enfin. Proost allemaal.

 8. Irene van Ballegooijen

  Het echte probleem is dat er geen deskundigen op tv zijn die goed op de hoogte zijn en inhoudelijk reageren, een modepop en de presentatrice en dan zelfs de misdaadjournalist moet er wat over zeggen – raakt allemaal kant nog wal –

 9. #NPO kijker#

  Die kloof is al jaren HEEEEEEL groot .

  De jeugd denkt dat het zo hoort. Levensgevaarlijk.

 10. Roen

  Die kloof is er al jaren. Als er een programma is die heel ver van de burger staat dan is dat Boulevard wel. Al staat sociale media op zijn kop, dan maken ze excuus in een paar zinnen en gaan ze gewoon weer verder. Als een bekende Nederlander iets zegt wat niet hoort dan wordt er 20 minuten voor ingeruimd compleet met quotes van collega’s. Maar, nu is alles weer stil.

 11. Zalmneusje

  Obesitas wordt toch over het algemeen niet als iets positiefs gezien. Zelfs als onwenselijk. Waarom dit per sé willen normaliseren?

 12. M

  Hier gaan we weer: veel te dikke mensen worden als “normaal” gezien…..

  Nee het is helemaal niet normaal dat veel teveel vretende en te luie/weinig bewegende mensen als de juiste norm te zien.

 13. Joris

  Ben ik de enige die het allemaal niet meer snapt……….

 14. Mats van Bergen Henegouwen

  Een gangstersletje en één of andere doos van een failliet kledingmerk geven hun mening, prima toch!!
  Al waren het nu mensen met vol verstand maar daar is geen sprake van.

 15. jp

  Je wordt zo langzamerhand doodziek van die lul programma s op tv evenals dat stomme rtl boulevard gelul .Wat kan mij dat schelen wie vreemd gaat ,een baby krijgt of meer van die onzin lijkt wel of we voor debielen worden aangezien .Verder zie je altijd dezelfde koppen op de tv ook om je eetlust te bederven . En inderdaad hebben de zelfingenomen geen idee hoe de gewone wereld in elkaar zit . Veel programma s hebben geen toegevoegde waarde zijn het kijken nog de tijd niet waard om te kijken .

 16. Umfufu

  Olcay heeft nog recht van spreken maar Karolien “JoJo” Tensen moet echt ‘r taartla dicht houden.

 17. News ?

  Van mij mogen ze al die lulprogramma’s van de buis halen.Het is alleen maar slap gelul
  en de personen die deze programma’s presenteren zijn niet veel beter want dat zijn allemaal
  Uitgerangeerde BNers.Weg met die hele zooi van de buis.

 18. Anoniem

  @Roelof:

  Ja, dat heb je goed gezien, de rest van NL doet er inderdaad niet toe, dus hou je bek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.