RTL Boulevard opent met excuses Olcay Gulsen

RTL Boulevard opende dinsdagavond met de excuses van Olcay Gulsen over het paspopitem van de dag ervoor, waarin zij en Caroline Tensen besloten om dikke vrouwen die (willen) sporten te fatshamen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Gulsen ging diep door het stof. “Het laatste wat ik wil doen is vrouwen waar ik zo veel bewondering voor heb in een hokje stoppen of ze labelen. Dat heb ik echt niet bedoeld. Ik heb al mijn oprechte excuses gemaakt op mijn Instagram-pagina.”

Heel mijn carrière heeft Gulsen zich juist toegewijd aan vrouwen, zegt ze. “Ik hou van vrouwen en wil ze het liefst op een podium zetten. Achter ze staan, naast ze staan, voor ze staan als het moet. Dit staat zo ver van mijn werkelijkheid af dat het me pijn doet dat vrouwen zich gekwetst hebben gevoeld door mij. Ik wil nooit iemand kwetsen en ik bied wederom oprecht mijn excuses aan.”

Wat ging er mis? “Naar mijn idee ging de discussie vanuit de merkstrategie en ging het niet over mensen zelf. Ik denk dat dat niet goed uit de verf is gekomen. Ik heb dat zelf niet goed kunnen neerzetten en daar voel ik me ook schuldig over. Ik zou nooit in mijn leven vrouwen willen fatshamen. Nooit. Dat ben ik niet.”

Gulsen benadrukt zelf ervaringsdeskundige te zijn. “Een jaar geleden werd ik zelf gefatshamed. Ik weet dat het superklote voelt. Ik hou van vrouwen in iedere vorm en iedere maat. Dat heb ik gisteren ook drie keer gezegd tijdens de uitzending en daarom is het extra pijnlijk dat het niet goed is overgekomen.”

Voor mij kwam het onverwacht. Ik vond namelijk niet dat ik uitgesproken was over vrouwen die dik zouden zijn. Ik heb dat ook niet zo gezegd. Maar dan nog: het maakt niet uit. Ik vind het vervelend, juist omdat ik een bewonderaar ben van vrouwen.”

Lees ook: ‘Caroline en Olcay moeten vandaag sorry zeggen op tv’ (dinsdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen