RTL Boulevard opent met excuses Olcay Gulsen

Geplaatst op wo 12 jun 2019 om 9:00

RTL Boulevard opende dinsdagavond met de excuses van Olcay Gulsen over het paspopitem van de dag ervoor, waarin zij en Caroline Tensen besloten om dikke vrouwen die (willen) sporten te fatshamen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Gulsen ging diep door het stof. “Het laatste wat ik wil doen is vrouwen waar ik zo veel bewondering voor heb in een hokje stoppen of ze labelen. Dat heb ik echt niet bedoeld. Ik heb al mijn oprechte excuses gemaakt op mijn Instagram-pagina.”

Heel mijn carrière heeft Gulsen zich juist toegewijd aan vrouwen, zegt ze. “Ik hou van vrouwen en wil ze het liefst op een podium zetten. Achter ze staan, naast ze staan, voor ze staan als het moet. Dit staat zo ver van mijn werkelijkheid af dat het me pijn doet dat vrouwen zich gekwetst hebben gevoeld door mij. Ik wil nooit iemand kwetsen en ik bied wederom oprecht mijn excuses aan.”

Wat ging er mis? “Naar mijn idee ging de discussie vanuit de merkstrategie en ging het niet over mensen zelf. Ik denk dat dat niet goed uit de verf is gekomen. Ik heb dat zelf niet goed kunnen neerzetten en daar voel ik me ook schuldig over. Ik zou nooit in mijn leven vrouwen willen fatshamen. Nooit. Dat ben ik niet.”

Gulsen benadrukt zelf ervaringsdeskundige te zijn. “Een jaar geleden werd ik zelf gefatshamed. Ik weet dat het superklote voelt. Ik hou van vrouwen in iedere vorm en iedere maat. Dat heb ik gisteren ook drie keer gezegd tijdens de uitzending en daarom is het extra pijnlijk dat het niet goed is overgekomen.”

Voor mij kwam het onverwacht. Ik vond namelijk niet dat ik uitgesproken was over vrouwen die dik zouden zijn. Ik heb dat ook niet zo gezegd. Maar dan nog: het maakt niet uit. Ik vind het vervelend, juist omdat ik een bewonderaar ben van vrouwen.”

Lees ook: ‘Caroline en Olcay moeten vandaag sorry zeggen op tv’ (dinsdag)

Foto: RTL
26 Reacties op “RTL Boulevard opent met excuses Olcay Gulsen”


 1. Bears’den

  K vind het allemaal nog wel overdreven hoe er op haar gereageerd wordt..
  Gister heeft ze het goed uitgelegd, dus nu weer verder..

 2. Jurgen

  Huh Olcay was toch gestopt bij boulevard?

 3. M

  Gezeik over dikke wijven die teveel vreten en te weinig bewegen. Maar o wee als je ze een spiegel voorhoudt!

 4. Boris

  Ontslag is nog steeds de enige juiste oplossing. Er zijn landen waar je voor minder het gevang in geraakt.

 5. Popi

  De meeste Nederlandse vrouw is toch ook gewoon dik!

 6. frans

  Het is gewoon een k.u.t wij.f met een hoop praatjes, laat ze naar haarzelf kijken, ze kan niks en heeft alleen een grote mui.l

 7. #NPO kijker#

  Tensen is te achterbaks om excuses te maken.

  Wat een k u t wijf

 8. Elm

  Wat zwak dat ze haar excuses aanbiedt zeg..

  Ze had gewoon gelijk, dit is een obees model. Dat moet je niet aanprijzen.

 9. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat erg dit allemaal weer. Dikke overdreven reactie, tjongejonge, ze mogen ook helemaal niks meer op tv. De Nederlandse tv-kijkert heeft geen benul van wat er over ze gezegd en gedacht wordt in de wandelgangen van die omroepgebouwen en studio’s bij de commerciële omroepen. Maar horen we daar ooit excuses over?

 10. Curryworst

  Dikke vrouwen walgen van zichzelf dus waarom zou iemand die er naar moet kijken er niet van mogen walgen.

 11. Edward

  Goed, Angela de Jong kan weer verder gaan slapen. 😁

 12. KLMNPOQ

  Excuusturk

 13. J

  Heb gemerkt dat dikke mensen langere tenen hebben dan niet dikke mensen.
  Het lijkt normaal te zijn om slanke en magere mensen voor van alles en nog wat uit te maken, zoals gratenpakhuis, anorexia, etc.etc. Maar o, wee als er iets over dikke mensen gezegd wordt, dan is de wereld te klein.

 14. Olga

  God wat gingen de Twitter-mensjes los zeg, heel erg overdreven. Wie zelf gekeken had, en de ‘flow’ van het gesprek meekreeg, zou weten dat het gesprek inderdaad meer over de tactiek van Nike ging. Meerdere malen werd expliciet door iedereen gezegd dat ze dit een supergoed initiatief vonden etc. Maar Twitterend Nederland kon meteen los met hun rants….heel overtrokken.

 15. Darcel van Mam

  Dikke mensen zijn paria’s. Ze zouden geen stemrecht moeten hebben. Ook verboden auto te rijden, lost meteen fileprobleem op. Eigenlijk helemaal niet meer op straat die mensen. Spaart een hoop scootmobielen, betaald door de belastingbetaler.

 16. Meneer Kaktus

  De gedachte dat Ruud de Wild daar met zijn midlifecrisis, hangbuik en mini-piemoltje in heeft gezeten doet me stilletjes binnensmonds braken.

 17. K

  Wat een ophef zeg, wat zij ermee willen zeggen is dat als je dik bent en wil sporten ook mooie sportkleding te koop is, laten we eerlijk zijn dikke mensen in bikini /of te klein zwembroekje is ook geen gezicht.,veel dikke mensen proppen zich in te kleine kleding.

 18. Samantha

  heeft die dikke van de Plus-reclame al gereageerd?

 19. `Berouw komt na de zonde`

  Olcay Gulsen, ziet er uit als een Turks aapje met een te veel lage haargrens en zou niet misstaan op een kermis, circus of dierentuin in Turkije. Ze is dus getikt dat m*ffe hypocriete hyster*ische enge w**f.

  Caroline Tensen is een oude zielige vrouw met lachwekkende een te dunne boveblip waardoor ze op een heks lijkt als ze lacht. Verder loopt ze als een oude vrouw, is te te blond voor haar leeftijd, heeft ze veel te veel make-up op dat ouwe hoofd van die poedernicht Leco want zonder zie je haar niet eens staan.

  Dus maf aapje Olcay en oude te dunne bovenlip alias manke Neeltje , kijk wat vaker in de spiegel voor je commentaar levert op anderen.

 20. Anouk

  Excuses, sorry sorry, het spijt me…. enz.
  En waarom? Omdat het geeist wordt, dan kun je je meteen de waarde van die excuses afvragen.
  Daarnaast, wat heeft ze helemaal verkeerd gezegd? Beetje gelijk heeft ze toch wel.

 21. Peter Post

  Olcay heeft geen ruggengraat – zwalkt met haar mening – we missen Fiona die wist wel waar ze het over had en had kennis – deze oppervlakkige modepop is met veel bezig maar vooral met zichzelf.

 22. Trudy

  bang om haar ‘positie’ te verliezen, lult ze nu weer alles recht… Fake mens

 23. Ron

  @Peter Post: dus dat. Blij dat ze opzout naar dat Talpa van haar.

 24. Dorus

  Waar kunnen mensen zich dik om maken?

 25. roevka

  Mensen durven geen eigen mening meer te hebben. Bang voor hun baantje en imago schade. Schijtziek word ik ervan dat iedereen zich de mond laat snoeren. Er komen steeds meer dikke en te vette mensen dat sportmerken daar op in springen oké maar die paspop bevorderd een beeld dat wanneer je een vetklep bent dat geaccepteerd is in de maatschappij. Dat is niet zo, het is de zoveelste emancipatie leugen.

 26. Ronnie

  Ze had het ook alleen over de merkstrategie van Nike, niet eens over dikke vrouwen die niet kunnen sporten.. wordt weer compleet uit zijn verband gerukt.. het was niet handig hoe ze het formuleerde, maar het was geen fatshaming.

  Ze vond het alleen vreemd dat er nu een ultra dun pasmodel is en een vrij fors model en geen tussenweg.. dus dan sluit je als merk nog steeds mensen uit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.