Parool vindt SBS 6-show Ali B ‘verre van origineel’

Het Parool is niet echt te spreken over de nieuwe tv-show van Ali B op SBS 6. Zijn programma Ali’s Mensentuin is ‘verre van origineel’. Dat laat de televisieredactie weten in de rubriek Han Lips. Ali B wil in het programma vooroordelen bestrijden door mensen in hokjes te plaatsen en daarna aan te tonen dat ze veel dingen met elkaar gemeen hebben. Het Parool was nieuwsgierig en besloot daarom te zappen naar de eerste aflevering van de televisieproductie, ‘ook al was het op SBS 6’.

Normaal gesproken kijkt Het Parool niet naar SBS 6 vanwege ‘het vooroordeel dat SBS 6 diepgang en originaliteit ontbeert’. Uiteindelijk werd het dagblad weinig enthousiast van wat het te zien kreeg.

Het Parool vindt het een goedkope kopie. “Lips herkende vooral het format van een Deens filmpje (All That We Share) over vooroordelen dat twee jaar geleden viraal ging op YouTube. Zelfs de inleiding van Ali B was hetzelfde (‘Ik ga jullie vragen stellen die misschien persoonlijk zijn’).

Dus bleek ook dit SBS-programma, hoe goedbedoeld ook, verre van origineel. Waarmee Lips toch weer een vooroordeel jegens SBS bevestigd zag.”

De Parool-rubriek Han Lips kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen