Paul Römer wil iets wezenlijks veranderen bij Talpa

Paul Römer wil als de nieuwe tv- en radiodirecteur van Talpa Network wezenlijke dingen gaan veranderen. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Met Talpa Radio is niet veel aan de hand, maar de tv-tak presteert nog altijd ondermaats, met name de zenders SBS 6 en Net5. Daar moet het roer eens goed om, denkt Römer. “Als een medicijn niet werkte, kreeg je vroeger vooral meer van hetzelfde medicijn. Maar het bleef natuurlijk níet werken. Dit geldt ook voor de media-industrie.”

Römer wil flink wat gaan veranderen bij Talpa. “Als programma’s niet scoren, moet je niet hetzelfde blijven doen en alleen maar nóg harder schreeuwen. Dan moet je iets wezenlijks veranderen.”

Wat gaat hij dan allemaal veranderen? “Ik werk hier net een paar uur. Laat me eerst een paar maanden als een spons alles opnemen wat ik hier tref. Tot die tijd stel ik me graag bescheiden op.

Hij komt boven tv-baas Marco Louwerens en radiobaas Marc Adriani te staan. Hebben zij straks nog wel wat te doen? “Als oud-programmamaker weet ik heus wel wat goed is en wat niet. Maar ik zal niet als een dictator roepen wanneer we links- of rechtsaf moeten. Daar zijn al goede mensen voor en die moet je hun werk laten doen.

Het AD-interview met Paul Römer kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen