Paul Römer wil iets wezenlijks veranderen bij Talpa

Geplaatst op wo 12 jun 2019 om 14:20

Paul Römer wil als de nieuwe tv- en radiodirecteur van Talpa Network wezenlijke dingen gaan veranderen. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Met Talpa Radio is niet veel aan de hand, maar de tv-tak presteert nog altijd ondermaats, met name de zenders SBS 6 en Net5. Daar moet het roer eens goed om, denkt Römer. “Als een medicijn niet werkte, kreeg je vroeger vooral meer van hetzelfde medicijn. Maar het bleef natuurlijk níet werken. Dit geldt ook voor de media-industrie.”

Römer wil flink wat gaan veranderen bij Talpa. “Als programma’s niet scoren, moet je niet hetzelfde blijven doen en alleen maar nóg harder schreeuwen. Dan moet je iets wezenlijks veranderen.”

Wat gaat hij dan allemaal veranderen? “Ik werk hier net een paar uur. Laat me eerst een paar maanden als een spons alles opnemen wat ik hier tref. Tot die tijd stel ik me graag bescheiden op.

Hij komt boven tv-baas Marco Louwerens en radiobaas Marc Adriani te staan. Hebben zij straks nog wel wat te doen? “Als oud-programmamaker weet ik heus wel wat goed is en wat niet. Maar ik zal niet als een dictator roepen wanneer we links- of rechtsaf moeten. Daar zijn al goede mensen voor en die moet je hun werk laten doen.

Het AD-interview met Paul Römer kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO
48 Reacties op “Paul Römer wil iets wezenlijks veranderen bij Talpa”


 1. Tikkie

  Hoe verhoudt zich dit dan tot Erland? Ik voel spanning….

 2. MolTalk

  Het waterhoofd van Talpa wordt steeds groter en groter.

 3. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Paul Römer komt de rotzooi opruimen.
  Eindelijk.

 4. Anton

  Paul Römer: Alles Moet Anders!!1!
  Ook Paul Römer: Ik werk hier net, ik moet alles nog in me opnemen.

  Wat een seniele bejaarde druif zeg.

 5. MediaPrak

  Rare move, ik geef hem geen jaar. Uiteindelijk is er maar één man die bij Talpa de dienst uit maakt.

 6. Job

  Talpa is hard op weg een totale mislukking te worden.
  Dikbetaalde directeuren die op het briljante idee komen om Lingo terug te brengen.

  Paul Römer wil het ook allemaal anders doen, maar wat dan?
  Nog meer B-films? Nog meer gouwe ouwe?

 7. Römmeke

  Ik las gisteren dat alle problemen zouden zijn opgelost door een naamsverandering…

 8. K

  Hahahahaha

 9. Baron von Habenichts

  Fresse Paulchen.
  Overbetaald links Gutmensch.
  Zijn hele familie mag op transport.

 10. Reclame Dame

  Het probleem is simpel. SBS is een slechte kopie van het origineel RTL.. SBS had een eigen geluid en gezicht: volks, brutaal en populistisch. Dat sprak een groot deel van NL aan. Maar telkens stonden er weer mensen aan het roer die een afkeer hadden van het volkse en daardoor zijn er continue verkeerde programmatische keuzes gemaakt.

  Er moet weer een ietwat “ordinair” persoon op die zender (een soort Fons van Westerloo of Bart in het Hout) die voelt wat er speelt in de volkswijken. Denk niet dat Paul daar de juiste man voor is. Gaat niet lukken vrees ik..

 11. alexh

  Er moet iemand zijn die JdM durft tegen te spreken, wellicht is Paul dat en komt het nog goed.

 12. Sven L.

  En Galjaard dan? Wordt gewoon gepasseerd haha.

 13. Top

  Hij mag alles veranderen als het maar in het straatje past van sjonnie want anders is het enige wat veranderd het inkomen van paultje ( wordt ww )

 14. Jamai

  Paul Römer stelt zich bescheiden op?! Dàt is pas nieuws! Deze surrogaat-Baantjer heeft zijdelings wat met Big Brother te maken gehad en denkt sindsdien de wijsheid in pacht te hebben. Wat een gek.

 15. Laurens

  En nu maar hopen dat HET SUCCES van 6 wel mag blijven. Talpa Piet!

 16. Enzo Voorthuijsen

  De lamme leidt de blinde, het blijft behelpen.

 17. Bobbie

  Römer, man van Mars.

  https://books.google.nl/books?id=Ko3SDAAAQBAJ&pg=PT109&lpg=PT109&dq=romer+mars&source=bl&ots=ITB2XCLbgn&sig=ACfU3U2bdF1LzDENRnHC42xXFL4m_siJGA&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwiF3tvoneTiAhVNY1AKHQK4CucQ6AEwDHoECAgQAQ#v=onepage&q=romer%20mars&f=false

 18. Rubicon

  Denk dat benoeming Romer goede zet is. Niet zo’n super commerciant. De man moet wat orginaliteit en verandering gaan brengen en niet slaafs spelshows/formats kopieren of ouwe meuk herprogrammeren etc. Is hem wel toevertrouwt. Mist hij De Mol van repliek durft te dienen

 19. Blondje

  Ook Piet Römer kan het tij niet meer keren bij Talpa.

 20. Dave

  Als eerste wat zenderleiding en marketing eruit knikkeren. Die weten van alles behale van televisie.

 21. Dave

  Als eerste wat zenderleiding en marketing eruit kn i k k eren. Die weten van alles behale van televisie.

 22. ano@niem.nl

  Paul Romer die niet halstarrig wil vasthouden wat niet werkt???

  Dit is de man die bij NTR heel het sinterklaasfeest heeft lopen verkloten met zijn roetveeg en andere kleurenpieten en daar jaar naar jaar ondanks zware kritiek mee door ging!

 23. Ernst

  Ik wens hem succes. Vooralsnog vind ik het een pulp zender. Niet meer van deze tijd

 24. Blondje

  @Ernst
  Hem sterkt wensen, is meer op z’n plaats.

 25. Gesundes Volksempfinden

  Uiteindelijk bepaalt John alles en eigenlijk zijn vrouw.

 26. tim

  Ik hoop wel dat hij zijn personeel weer gaat afvallen, daar is hij goed in.

 27. Alexander-F-Arnhem

  Komt goed ;-)

 28. Lies

  Diversiteit is ver te zoeken bij Talpa. Old boys network…

 29. Roelof

  @Lies: Totaal onbelangrijk! Je moet kijken naar iemand zijn/haar kwaliteiten en daarbij mag dat geen rol spelen.

  Bij de NPO bijvoorbeeld zitten er vrouwen op de radio die er beter niet hadden kunnen zitten.

  (By the way: M spreekt je wel aan, of niet?)

 30. LB

  Wat niet werkt, dat “medicijn” waar hij het over heeft, zijn de vele studioshows die maar niet aanslaan. Niet meer doen dus! Maar of Paul Römer die vrijheid krijgt???

 31. Lies

  @Roelof: Ik bedoel daar mee: Het gaat er niet alleen om wat jij als individu kan en weet, maar juist om wat jij en je collega´s sámen kunnen en weten. Het loont de moeite om mensen met verschillende achtergronden, competenties en vaardigheden bij elkaar te zetten.

  En ja, ik kijk tegenwoordig graag naar M. Maar ook graag naar Pauw. Als ook naar een documentaire van Sinan Can en naar het journaal met Simone Weimans.

  Wat wil je daar mee zeggen Roelof?

 32. xandertje

  TV ‘creatieven’ zitten vastgeroest in talentenjachten, real life ‘seks’ shows, jeroen van koningsbruggen kwissen en hulpprogramma’s.

  Als ze daar nou eens mee stoppen zou het al een stuk beter worden.

 33. Henkie

  Wat wil hij nog gaan doen nu de Mol zoveel ouwe meuk bij RTL weggehaald heeft? Hij kan moeilijk die vergane glorie na een half jaar al aan de kant gooien.

 34. Lies

  @xandertje: in hoeverre ben je dan überhaupt nog ‘creatief’ bezig idd?
  Staat zus Linda anno 2019 garant voor het succes van zuster netwerk Net5?
  Gaat zij de doelgroep ‘vrouwen’ bereiken en bedienen?
  Zijn anno 2019 Gordon, Wendy en Jandino kijkcijferkanonnen, goede aan- of miskoop?
  Talent, zang en spelletjes shows. Kom op daar zijn we toch gewoon klaar mee?

 35. Krankzinnig

  Met verlepte oude meuk red je het natuurlijk niet, dat is vergelijkbaar met Ajax die alleen maar spelers boven de 35 gaat opstellen. Zeker als je bedenkt dat de ouderwetse TV kijker langzaam aan het uitsterven is. En als je dan ook nog een directeur benoemt als Römer die zich eerst als een spons moeten laten vollopen omdat hij het kennelijk ook niet echt weet dan voorspelt dat niet veel goeds. De Mol kan beter de zaak omdraaien en vaststellen hoeveel kijkers hij voor een te maken programma wil hebben en dan aan de kijkers vragen wat ze willen zien en als er genoeg animo voor is dan ga je dat programma maken en als je dat dan ook een beetje interactief maakt gaan ze er klaar voor zitten. Dat voorkomt in ieder geval de ene na de andere flop.

 36. HJ

  Nee hè? Hoopte dat Talpa/SBS een intocht van Sinterklaas met Zwarte Pieten zou uitzenden, maar daar komt met deze ex-NTR-man niets van terecht. Gemiste kans!

 37. Uuuh

  Vroeger werden mensen pas geïnterviewd als ze echt iets gepresteerd hadden. Waarom deze man nog voor zijn nieuwe klus op een nationaal medium mag komen vertellen dat hij voorlopig nog niets zal gaan presteren en hij ook niet weet of, en zo ja, wanneer hij iets zal gaan presteren, is voor mij een raadsel.

 38. Uuuh

  Hier nog een raadseltje voor het slapen gaan:

  Hoe komt het dat we mensen als Römer maar ook Galjaard, Frans Klein, enz bij naam kennen terwijl ze voor de camera’s nog nooit iets gepresteerd hebben?

 39. kwins

  Omdat jij een raadseltje hebt geef ik antwoord. Altijd leuk!….Uhhhh media mensen die niet perse op de tv komen maar achter de schermen een functie hebben en in de media komen. Er zijn mensen die een brood bakken maar het niet in de winkel verkopen… een raadseltje voor morgenvroeg.

 40. Patty Paardemiddel

  Eerst even een lange speelfilm, docusoap, documentaires en lange interview shows met en alleen maar over Queen Wendy en King Gordon , en de zender is gered toch??…!!

 41. Vera Storm

  Dus dan heb je een zenderdirecteur die gaat over de programma’s (Marco Louwerens) en idem voor radio (Marc Adriani) die de boel daar strak op de rit moeten krijgen en die hebben nu ineens zelf een tv- en radiodirecteur boven zich. En dan loopt adviseur programma’s en formats Erland Galjaard ook nog voor hun voeten. Zoveel haantjes in het kippenhok… Dat kan nooit lang goed gaan.

 42. Sven L.

  Het ergste is eigenlijk dat de TALPA leiding niet ziet waar haar kracht ligt en waar ze marktaandeel scoort.

  Dat is met programma’s als HvN, Château Meiland, Paleis voor een Prikkie, Wegmisbruikers, Undercover in NL en noem het allemaal maar op. Al het andere is er al en wordt geboden door RTL. Ze vissen in een vijver die toch al (te) klein is. En RTL zal aan het langste eind trekken.

 43. Ronald

  Nieuwe gezichten en geen kopieën van rtl programma’s. Dat zou al veel schelen.

 44. Kritische Kijker

  @Sven L. Dat klopt. Maar Dhr de Mol is net een soort klein kind. Hij wil perse van SBS6 een familiezender maken met grote spelshows en daarnaast aangevuld met uitgemolken talentshows en reality nep troep zoals utopia. Hij leeft van kopieën en steeds verder uitmelken. Het is geen vernieuwing tegenover RTL4. Wat kijkers vinden interesseert hem weinig of hij heeft helemaal een binding met kijkers. Dat kun je wel zien aan die “grote talenten” die hij binnenhaalt zoals Dhr Heuckeroth, Mevr van Dijk en Mevr Brard. Allemaal top tv sterren volgens hem. Dat deze mensen al jaren uitgekotst worden ziet hij niet of wil hij niets van weten.

  Over +/-2 jaar zal Dhr de Mol zijn mislukte zenders wel weer doorverkopen. Zal niet zolang meer duren. Dan zien je al die BN’ers weer schooieren om een baantje bij RTL.

 45. weer een geldgraaier naar Talpa ergelijk

  Deze telg uit de Romer familie is ook weer op zoek naar geld. Zijn transfer heeft alleen het doel veel ged graaien. De zgn kwaliteitsslag zal hij nooit kunnen waarmaken.

  De gunfactor van de bij elkaar gekochte geldgraaiers zender Talpa is er niet. Het zal een grote mislukking blijken.

 46. Anoniem

  Alle Romertjes zijn zo gek als een deur.

 47. Simon

  Het grootste probleem blijft toch dat JdM zijn kijkers eigenlijk ziet als een bier-drinkende domme massa. Zo denkt hij ook nog steeds, geef ‘t’ domme volk brood en spelen… Daar is hij tenslotte ook miljardair mee geworden. Maar het volk blijft niet ‘dom’… We zijn de domme spelletjes en altijd dezelfde gezichten van het kleine groepje bekende Nederlandse zakkenvullers meer dan zat. Wat mij betreft mag de spreekwoordelijke bezem er flink doorheen. En laat JdM iets zinnigs gaan doen met die miljarden euro’s.

 48. ttt

  Kind-van. Is zo in een positie gestapt ooit welke hij niet door inzicht of verdiensten zelf veroverd heeft. En zo gaat het verder. Wat doet die man daar. media, wees eens 1 x scherp. Al die omhooggevallen kinderen-van moeten eens opdonderen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.