6 Inside laakt fatshaming in RTL Boulevard

Albert Verlinde heeft zich dinsdagavond in 6 Inside fel uitgesproken tegen de fatshaming door Caroline Tensen en Olcay Gulsen in RTL Boulevard. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Zowel 6 Inside als RTL Boulevard hadden maandag een item over een ‘dikke’ paspop in de Londense winkel van Nike: waar de deskundigen van 6 Inside heel enthousiast waren, werden vrouwen in Boulevard gefatshamed. En daar werd een dag later weer over gediscussieerd in 6 Inside.

6 Inside-deskundige Dyantha Brooks: “Het is heel lastig. Als je dit thuis of op de werkvloer bespreekt, dan zijn er denk ik ook een hoop mensen die zeggen: ‘Je moet ook niet zoiets aantrekken als je te zwaar bent.’ Ik vind het heel mooi dat Nike dit heeft gedaan, want sporten is voor iedereen, ongeacht wat voor lichaam je hebt. Ik vind het alleen wel interessant dat Olcay in principe zo eerlijk is om haar mening te delen, want dat is wel de mening ook van de straat. Als je dit op een terras laat zien…

Albert Verlinde: “Nee, ik denk helemaal niet dat dit de mening is van de straat. Ik denk dat iedereen denkt: nou, wat goed dat Nike ook voor mij geopend is, dat ik daar ook naar binnen kan. Dat ik er niet dun uit hoef te zien om daar sportkleding te kunnen kopen.”

Dyantha Brooks: “Dat hopen wij inderdaad, maar vandaag was er in onze regiekamer ook iemand die zei: ‘Nou ja, ik vind inderdaad ook dat je dan niet een topje aan mag.’ Ik denk dat het dan altijd zo is dat er mensen zijn die vinden: als je te zwaar bent, dan hoef ik je blote buik niet te zien. Ik zeg nogmaals: ik ben heel blij dat Nike dit heeft gedaan, maar ergens wordt het op tv ook wel lastig om te zeggen wat je ergens van vindt. Je moet bewust zijn of je andere mensen kwetst.”

Albert Verlinde: “Dyantha, het feit dat ze de dag erna excuses aanbiedt, dat betekent toch dat ze zelf ook denkt… Ze heeft niet gezegd: ‘De mensen in het land denken misschien dit…’ Ze zei: ‘Ik vind dat die mensen niet goed kunnen sporten.’ Dat is een rare uitspraak. Dan zegt Peter R. de Vries nog: ‘Nee, ik ben het er niet mee eens’, en dan gaat ze nog door. Dat is toch raar?

Leonie ter Braak: “Het is duidelijk gebleken dat je dit niet kunt zeggen, dus laten we concluderen dat je daarmee heel veel mensen kwetst en beledigt.”

Albert Verlinde: “Wij hebben het er gisteren ook over gehad en wij vonden het allemaal fantastisch. Het feit dat we het er nu over hebben betekent misschien dat nog meer denken: ‘Inderdaad, laten we het niet in hokjes plaatsen!‘”

Overigens gaat Olcay Gulsen binnenkort aan de slag voor Talpa Network, waar ze een meerjarig contract heeft getekend.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen