6 Inside laakt fatshaming in RTL Boulevard

Geplaatst op wo 12 jun 2019 om 9:30

Albert Verlinde heeft zich dinsdagavond in 6 Inside fel uitgesproken tegen de fatshaming door Caroline Tensen en Olcay Gulsen in RTL Boulevard. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Zowel 6 Inside als RTL Boulevard hadden maandag een item over een ‘dikke’ paspop in de Londense winkel van Nike: waar de deskundigen van 6 Inside heel enthousiast waren, werden vrouwen in Boulevard gefatshamed. En daar werd een dag later weer over gediscussieerd in 6 Inside.

6 Inside-deskundige Dyantha Brooks: “Het is heel lastig. Als je dit thuis of op de werkvloer bespreekt, dan zijn er denk ik ook een hoop mensen die zeggen: ‘Je moet ook niet zoiets aantrekken als je te zwaar bent.’ Ik vind het heel mooi dat Nike dit heeft gedaan, want sporten is voor iedereen, ongeacht wat voor lichaam je hebt. Ik vind het alleen wel interessant dat Olcay in principe zo eerlijk is om haar mening te delen, want dat is wel de mening ook van de straat. Als je dit op een terras laat zien…

Albert Verlinde: “Nee, ik denk helemaal niet dat dit de mening is van de straat. Ik denk dat iedereen denkt: nou, wat goed dat Nike ook voor mij geopend is, dat ik daar ook naar binnen kan. Dat ik er niet dun uit hoef te zien om daar sportkleding te kunnen kopen.”

Dyantha Brooks: “Dat hopen wij inderdaad, maar vandaag was er in onze regiekamer ook iemand die zei: ‘Nou ja, ik vind inderdaad ook dat je dan niet een topje aan mag.’ Ik denk dat het dan altijd zo is dat er mensen zijn die vinden: als je te zwaar bent, dan hoef ik je blote buik niet te zien. Ik zeg nogmaals: ik ben heel blij dat Nike dit heeft gedaan, maar ergens wordt het op tv ook wel lastig om te zeggen wat je ergens van vindt. Je moet bewust zijn of je andere mensen kwetst.”

Albert Verlinde: “Dyantha, het feit dat ze de dag erna excuses aanbiedt, dat betekent toch dat ze zelf ook denkt… Ze heeft niet gezegd: ‘De mensen in het land denken misschien dit…’ Ze zei: ‘Ik vind dat die mensen niet goed kunnen sporten.’ Dat is een rare uitspraak. Dan zegt Peter R. de Vries nog: ‘Nee, ik ben het er niet mee eens’, en dan gaat ze nog door. Dat is toch raar?

Leonie ter Braak: “Het is duidelijk gebleken dat je dit niet kunt zeggen, dus laten we concluderen dat je daarmee heel veel mensen kwetst en beledigt.”

Albert Verlinde: “Wij hebben het er gisteren ook over gehad en wij vonden het allemaal fantastisch. Het feit dat we het er nu over hebben betekent misschien dat nog meer denken: ‘Inderdaad, laten we het niet in hokjes plaatsen!‘”

Overigens gaat Olcay Gulsen binnenkort aan de slag voor Talpa Network, waar ze een meerjarig contract heeft getekend.

Foto: SBS
29 Reacties op “6 Inside laakt fatshaming in RTL Boulevard”


 1. Boris

  Dyantha (kennen we haar) kan ook een stortvloed aan woedende reacties verwachten op haar sociale media. Slim.

 2. Curryworst

  Bij gebrek aan eigen nieuwtjes gaat Albert zijn grote concurrent maar afze iken.
  Na ja, nog een paar weken en dan zijn we af van die die dikke Talpa-ni cht.

 3. Richard

  Wat een slachtofferrol toch weer, zeg. Sportkleding voor mensen met een overgewicht bestaat al jaren. Er zijn helemaal geen “hoop mensen” op de werkvloer die zich bemoeien met wat een collega wel of niet moet dragen en al helemaal niet gebaseerd op gewicht. Sjonge jonge jonge…

 4. #NPO kijker#

  Caroline Tensen en Olcay Gulsen in RTL Boulevard

  Alleen Olcay heeft excuses aangeboden.

  Waar blijft dat achterbakse k u t wijf met haar …………

 5. Meneer Kaktus

  Jullie begrijpen dat ik fatshaming VERAFSCHUW!

 6. Meneer Kaktus

  Hoi Virgien!

 7. @NPO kijker

  Zeg, hou je eens is, Caroline komt wel van jouw geliefde NPO, en nu is t opeens n K wijf?

 8. ach...

  Albert Verlinde…zucht

 9. EnZoIsHet!!!

  Ik zal het nog een keer uitleggen: Tv is er alleen voor de kijkcijfers. De kijkcijfers bestaan eigenlijk niet.Alles van waarde is weerloos en vanaf de maan gezien zijn we allemaal even groot. Helaas ook Ali Bagger..

 10. zo dan

  Gelukkig zijn we binnenkort ook weer van Albert af…next Patty…of Gordon?

 11. wat vindt Patty?

  Quote Patty Brard: “Ik heb gelukkig ook heel goede Indische genen. Ik ben zo strak als een hoetetoeter, dus ik voel me echt helemaal goed.”

 12. breaking!

  Olcay binnenkort met een kopie van Obese op SBS6

 13. De uil van Minerva.

  Ik heb al eerder gezegd, vrouwen zijn niet geschikt om te werken en te sporten. Vrouwen hebben maar 1 taak. De kinderen verzorgen en huis op orde houden zodat de man zich aan zijn carrière kan wijden. Dus lezers van deze site. STEM THIERRY BAUDET

 14. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Stelletje huilebalken.
  Zodra een Sbs-adept iets roept zijn ze muisstil.
  We zijn niet onder de indruk, Boulevard blijft bestaan, 6Inside vergaat als een zinkend schip met man muis… pomtidompi

 15. Laurens

  De laatste stuiptrekkingen van Albert….

 16. `Berouw komt na de zonde`

  Olcay Gulsen, ziet er uit als een Turks aapje met een te veel lage haargrens en zou niet misstaan op een kermis, circus of dierentuin in Turkije. Ze is dus getikt dat m*ffe hypocriete hyster*ische enge w**f.

  Caroline Tensen is een oude zielige vrouw met lachwekkende veel te dunne bovenlip waardoor ze op een heks lijkt als ze lacht. Verder loopt ze als een oude vrouw, is te te blond voor haar leeftijd, heeft ze veel te veel make-up op dat ouwe hoofd van die poedernicht Leco want zonder zie je haar niet eens staan.

  Dus maf aapje Olcay en oude te dunne bovenlip alias manke Neeltje , kijk wat vaker in de spiegel voor je commentaar levert op anderen.

 17. #NPO kijker#

  @NPO kijker
  Wed 12 Jun 2019 om 9:53

  Dat achterbakse k u t wijf heb ik nog nooit gezien bij de NPO

  Zegt genoeg.

 18. donia

  Het is me allemaal wat,waar moet dit heen in hemelsnaam

 19. @NPO kijker

  Caroline Tensen komt toch echt van de NPO

 20. Bep

  Wat zou het fijn zijn als die hele SBS en RTL kliek ontslagen werd en we nieuwe frisse gezichten op tv krijgen. Zonder valse onderlaag. Een afspiegeling van de bevolking.Die er zin in hebben en de kijkers met respect toespreken.Zeg maar net als bij omroep Max.

 21. MediaPrak

  Aldus Albert -Bosboom Dat Willen We Even Kwijt- Verlinde.

 22. Alotta Fagina

  Het is wel de mening van de straat en niet wat Albert denkt. Alsof ineens alle vollere vrouwen in een sportbeha met strakke legging naar de fitness gaan en denken ‘Ah wat fijn van dat merk dat ik die kleren kan kopen’ Iedereen let te zeer op elkaar en oordeelt rap. Laat ons vooral eerst naar onszelf kijken!

 23. Roen

  Het begon goed.. Maar Dyantha maakt de boel weer kapot..

 24. Lies

  @Bep: eens !!!

 25. Averst

  Carolientje was jaren het NPO gezicht met een tegen honderd.. iedere aflevering 1.5 miljoen kijkers.. En dan nog beweren dat men haar niet meer kent…typisch van een persoon die alleen NPO programma’s kijkt…..

 26. #NPO kijker#

  Averst
  Wed 12 Jun 2019 om 19:03

  Wel lezen graag. Kennen en kijken is een heel verschil.

  Ik kijk niet alles wat NPO is en zeker niet naar die geldwolf.

 27. west*

  Niks mis met Carolien Tensen , net zoals Catherina Keil, Het zijn gewoon top vrouwen

 28. #NPO kijker#

  Averst
  Wed 12 Jun 2019 om 19:03

  Wel lezen graag. Kennen en kijken is een heel verschil.

  Ik kijk niet alles wat NPO is en zeker niet naar haar.

 29. Renee

  De uil van minerva tracht een beetje ludiek te zijn. Gewoon een grien links tempeh vrouwtje, Braak.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.