‘Van Koningsbrugge arrogante Amsterdamse klootzak’

Jan Dijkgraaf vindt het walgelijk hoe Jeroen van Koningsbrugge onlangs in de Volkskrant pochte dat hij in zijn leven al zes mensen heeft gered van de verdrinkingsdood. Dat geeft hij aan in de Nieuwe Revu. Van Koningsbrugge kwam in het interview uit de kast als een complotgekkie en, volgens sommigen, als een fantast. Eén van hen is criticaster Dijkgraaf. “Toen hij trots vertelde dat hij zes mensen van de verdrinkingsdood heeft gered, was ik al klaar met het artikel.”

Dijkgraaf gelooft er niks van. “Joh, geef één voorbeeld en doe daar een beetje bescheiden over. Voor mij ben je een arrogante Amsterdamse klootzak als je zo opschept over het redden van mensen. Bovendien geloof ik het niet.”

Verder denkt Van Koningsbrugge dat de Amerikanen zelf achter 9/11 zitten. “Zijn complottheorie over de aanslag in Amerika is idioot, net als de voorraad van 35 jaar aan astronautenvoer. Die man ziet achter elke boom een vijand.”

Het Volkskrant-interview is bij Dijkgraaf in het verkeerde keelgat geschoten. “De foto’s bij het artikel vond ik ook belachelijk, zo van: kijk mij eens geweldig zijn. Laat hem lekker zijn sketches gaan doen, zijn rolletjes spelen en zijn liedjes zingen. Daar is hij best goed in. Maar je kind onthouden van antibiotica en proberen te genezen met theezakjes in bad, dat is volslagen gekte.”

Misschien moeten we daar de Kinderbescherming eens op af sturen. En dan Van Koningsbrugge zelf even in een kliniek opbergen. Het is best treurig als je jezelf zo vreselijk serieus neemt.

Het Nieuwe Revu-artikel waarin verschillende BN’ers hun mening geven over Jeroen van Koningsbrugge kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Koningsbrugge hysterische complot- en doemdenker (april)
BN’ers vinden Van Koningsbrugge complotgekkie (april)
‘Koningsbrugge redt zes mensen van verdrinkingsdood’ (april)

Foto: KRO-NCRV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen