Peter R. de Vries compleet uit zijn plaat: ruzie in BLVD

Peter R. de Vries is vrijdagavond compleet uit zijn plaat gegaan in RTL Boulevard. Hij verweet zijn collega’s op felle toon karaktermoord te plegen op zijn collega én cliënt Olcay Gulsen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Gulsen is negatief in het nieuws vanwege nieuwe onthullingen over het faillissement van SuperTrash. Ze heeft vlak voor het faillissement een paar dubieuze facturen ingediend, om zichzelf privé te bevoordelen ten koste van schuldeisers, aldus RTL Z.

Boulevard wilde het nieuws bespreken met deskundige Mark Koster, maar al snel ging De Vries echt compléét uit zijn plaat. Hij zat namelijk weer eens met een dubbele pet in het programma: zijn advocatenkantoor staat Gulsen bij.

Ruben Nicolai begon het item voorzichtig. “Vooropgesteld: ik vind het heel raar dat we het hier over moeten hebben, want het is toch onze collega. Ik vind het ontzettend jammer dat ze naar Talpa gaat, maar ik gun haar een goede toekomst daar. Waarom kan ze hier vanavond niet zijn?

Aran Bade: “We hadden haar hier graag aan de desk willen hebben, maar ze zegt dat ze niet wil. Ook niet per video. Ik heb haar telefonisch gesproken en ze zegt: ‘Het is voor mij een positieve dag en dit werpt toch een schaduw daarop. Het artikel bevat halve waarheden en het haalt oude koeien uit de sloot. Het is een juridische kwestie, ik kan hier niet op reageren.‘”

Opvallend, omdat ze wél kort reageerde voor de camera van 6 Inside. Haar adviseur Peter R. de Vries: “De belangrijkste reden dat ze niet reageert is dat het artikel is gebaseerd op vier anonieme bronnen, mensen waarvan we niet weten wat voor rol ze in het bedrijf hebben, of ze überhaupt kennis van zaken hebben, of het hout snijdt wat ze zeggen. Daar kun je je heel moeilijk tegen verdedigen. Ik kan je zeggen dat ik moeiteloos vier ex-werknemers van RTL Boulevard kan optrommelen, die een slecht verhaal over dit programma gaan houden. Maar is dat waar? Is dat ergens op gebaseerd?

Ruben Nicolai wees kijkers direct even op De Vries’ dubbele pet. “Ik moet even een kleine toevoeging doen: Olcay zit bij jullie kantoor, vandaar dat jij er zo veel van af weet.”

Koster

Voorafgaand aan het studiogesprek over Gulsen kwam RTL Z-journaliste Nikki Sterkenburg aan het woord. In de studio lichtte deskundige Mark Koster haar artikel over Gulsen toe. In het artikel wordt onder meer uiteengezet dat Gulsen vorig jaar een beetje jokkebrokte toen ze in Boulevard aangaf ‘verrast’ te zijn over het faillissement. Ze had toen al een week haar handtekening onder het faillissement gezet.

Mark Koster: “Nou: ik weet niet of we hier een camera hebben, maar hier staat de handtekening. 14 maart.”

De Vries ontstak in woede. “Welk punt willen jullie hiermee maken jongens? Het is in elk faillissement zo dat de eigenaar tot het laatste moment probeert te redden wat er te redden valt en op zoek is naar financiers die het over willen nemen, die een doorstart willen maken. Dat is hier ook zo gebeurd. Laat me uitpraten!

Luuk Ikink begrijpt niet waarom dat niet gewoon wordt toegelicht door Gulsen. “Dat is toch ook een goede reactie die ze had kunnen geven?

De Vries: “Die vertel ik hier toch ook.”

Ikink: “Dat had ze toch zelf ook kunnen doen?

Karaktermoord

De Vries werd alleen maar bozer. “Ze kan van alles doen, maar op het moment dat je met anonieme bronnen wordt geconfronteerd, dan heb je daar geen zin in en laat je dat even iemand anders doen. En het punt wat jullie hier proberen te maken, want ik heb wel het gevoel dat ik ooggetuige ben van een karaktermoord hier...”

Ikink: “Nou, Peter, dat is helemaal niet waar.”

De Vries: “Ik zeg gewoon wat ik vind!

Mark Koster: “Peter, even rustig aan!

De Vries: “Je wil hier een punt maken, wat helemaal geen punt is. Zij heeft tot het laatst gewacht met bekend te maken dat het faillissement er is. Dat is heel normaal.”

Facturen

Vervolgens kwamen Gulsens dubieuze facturen aan bod. Daar ging Koster even in de mist: aanvankelijk beweerde hij de curator te hebben gesproken, maar dat bleek niet zo te zijn.

De Vries: “Die heb jij geprobeerd te bellen. Ha, dat is heel wat anders! Je hebt hem helemaal niet gesproken! Geef nou eens antwoord! Je hebt hem niet gesproken!

Ikink: “De curator is op vakantie, Peter.”

De Vries: “Nou, dus de belangrijkste man in dit verhaal hebben jullie totaal niet gesproken.”

Mark Koster: “Peter, je moet even rustig aan doen.”

De Vries: “Nee, jij zit hier gewoon bullshit te verkondigen!

Ruben Nicolai: “Maar goed.”

De Vries: “Nee, niks, maar goed!

Nicolai: “We willen heel even dat artikel kunnen bespreken.”

De Vries: “Dit is nou juist wat ik bedoel met karaktermoord. Met feiten komen die geen feiten zijn. Je hebt de hele curator niet gesproken. En jij ook niet daaro!

Luuk Ikink: “Peter, Peter. Kloppen deze formulieren niet? Zijn dat geen echte formulieren?”

De Vries: “Ik heb die formulieren niet. Die heeft hij daar.”

Fit to print

Ikink verbaasde zich over het gedrag van De Vries. De misdaadjournalist zorgde ervoor dat het item nauwelijks besproken kon worden. “Het is toch heel logisch dat als het nieuws er is dat je dat hier gaat bespreken?”

De Vries: Weet je wat ook logisch is? Dat je de curator spreekt.”

Ikink: “We hebben dat geprobeerd, maar die is op vakantie.”

De Vries: “Nou, goed, die heb je dus niet gesproken. Hij kan zeggen wat er aan de hand is. Als je die niet kan spreken dan is het onderwerp misschien niet helemaal fit to print.”

De misdaadjournalist vindt dus dat RTL Boulevard het Gulsen-nieuws had moeten verzwijgen. Een beetje in de stijl van het Boulevard onder Galjaard of het huidige Talpa Radio dus.

Mark Koster laakt die vorm van censuur: “Totale onzin! Als je vlak voor een faillissement enorme uitgaves doet, dan is dat suspect.”

De Vries: “Misschien is daar wel een heel logische verklaring voor, Mark Koster, maar dat weet jij niet, want jij spreekt de belangrijkste mensen niet. Je doet alsof je ze wel gesproken hebt. Dat is pas wat op bedrog lijkt!”

Je zakt nu door het ijs! Je liegt!”

De verhitte discussie in RTL Boulevard kunt u hier bekijken.

Update 10.15 uur – Groeiende ergernis over dubbele pet Peter R. de Vries

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen