Groeiende ergernis over dubbele pet Peter R. de Vries

Er is een groeiende ergernis over het feit dat Peter R. de Vries regelmatig met een dubbele pet in de studio van RTL Boulevard staat. Het advocatenkantoor van de misdaadjournalist heeft diverse bekende cliënten en De Vries springt in de showrubriek regelmatig voor hen in de bres, vaak zonder dat zijn dubbelrol expliciet wordt benoemd. Zo nam hij het al op voor Edwin de Roy van Zuydewijn en de partij DENK en ging hij tekeer tegen de door zijn kantoor aangepakte Glennis Grace.

Gisteren was het weer zo ver: De Vries ging echt volledig uit zijn plaat tijdens een item over Olcay Gulsen, die ook al wordt bijgestaan door zijn kantoor.

Absurd, vinden de mensen het. Nikki Sterkenburg, die het door De Vries betwiste artikel over Gulsen schreef, zegt: “Ik begrijp dat Peter R. de Vries as we speak de ‘anonieme bronnen’ van mijn verhaal in twijfel trekt. Grappig detail, Olcay Gulsen wordt bijgestaan door zíjn kantoor, door zoon Royce de Vries. Gaat lekker RTL Boulevard 🤣

Volkskrant-journaliste Nadia Ezzeroili: “Wat intens gênante tv dit. Goed gedaan, Nikki.”

Columnist Jan Dijkgraaf: “En dan komt de aap uit de mouw: het kantoor van Peter R. de Vries behartigt de belangen van Olcay. Kap eens met die dubbele pettengast, RTL Boulevard.”

Telegraaf- en Talpa-journalist Rob Goossens: “Arme Olcay Gulsen. Eerst dat pijnlijke nieuws over het faillissement van haar kindje SuperTrash, en dan de vervelendste man van de Nederlandse tv die het voor je ‘opneemt’ omdat hij denkt dat hij daarvoor betaald wordt.

Story-baas Guido den Aantrekker: “Nikki Sterkenburg, troost je maar met de gedachte dat intussen niemand in dit vak Peter R. nog serieus neemt😂 Hij is verworden tot een meningenhuurling.”

Wilfred Genee vond de uitzending spannend, maar: “Het blijft natuurlijk apart dat zijn zoon de zaakwaarnemer is van Olcay.

EenVandaags chef politiek Marc Belinfante: “Vraag me af waarom ze Peter R. de Vries plaats laten nemen op de RTL Boulevard-bank als er een zaak aan de orde komt die het advocatenkantoor van Peter en zijn zoon behandelen. Ik zou daar nooit voor kiezen. Slecht voor de titel. Of zouden ze er niet over nadenken?

Lees meer over de belangenverstrengeling van Peter R. de Vries:

Peter R. de Vries steunt DENK in zaak tegen BNNVARA (2 augustus 2018)
Royalty-Marc zet pedante Peter R. de Vries op zijn plek (24 november 2018)
‘Dubbelrol Peter R. de Vries bij BLVD gaat echt te ver’ (24 november 2018)
Peter R. de Vries: ‘Brief aan Glennis Grace werkt goed’ (22 december 2018)
Peter R. de Vries compleet uit zijn plaat: ruzie in BLVD (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen