RTL 4 zet Ruben Nicolai op The Masked Singer

Geplaatst op wo 17 apr 2019 om 8:50

RTL 4 heeft een presentator uitgekozen voor de nieuwe talentenjacht The Masked Singer. De host van de show wordt Ruben Nicolai. Dat onthult Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, vandaag in het AD. Sauvé strooit de laatste tijd in de media met allemaal nieuwtjes. Nu betreft het dus The Masked Singer, samen met All Together Now (gepresenteerd door Chantal Janzen en Jamai Loman) een van de belangrijkste projecten van RTL. De zender mikt op nieuw amusement.

The Masked Singer is een soort kruising tussen It Takes 2 en Wie Ben Ik: bekende Nederlanders geven optredens, maar dan wel met een masker op. Twee juryleden zijn al bekend: Carlo Boszhard en Gerard Joling.

Met nieuwe titels als deze vult RTL 4 de gaten op die sterren als Linda de Mol hebben achtergelaten. “Doordeweeks zie je de minder groots geproduceerde programma’s en in het weekend de grote talentshows. Binnenkort The Masked Singer bijvoorbeeld“, zegt Sauvé. “Ook grijpen we terug op succesvolle merken als Weekend Miljonairs en Dancing with the Stars.

Van veel titels neemt RTL afscheid. “Ik Hou van Holland was al enige tijd niet meer bij ons te zien. De rek was wat ons betreft een beetje uit dat format. Dance Dance Dance hebben we ook bewust laten gaan en It Takes Two vonden wij niet onderscheidend genoeg om te behouden.”

Naar Oh Wat een Jaar en Weet Ik Veel? wordt nog gekeken. Daar liggen The Voice-achtige contractuele afspraken onder. Ik ga ervan uit dat we die behouden.”

Het AD-interview met Sven Sauvé kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
RTL 4 haalt The Masked Singer naar Nederland (26 januari)
Matthijs heeft zin in nieuwe talentenjachten RTL 4 (5 februari)
Albert vindt The Masked Singer dertien-in-een-dozijn-tv (22 februari)
Carlo Boszhard naast Gerard Joling in Masked Singer (8 april)

Foto: RTL
50 Reacties op “RTL 4 zet Ruben Nicolai op The Masked Singer”


 1. echt

  Jammer. Persoonlijk vind ik Ruben Nicolai niet zo’n goede presentator. Bij alles wat hij doet staat hij erbij alsof hij zich er eigenlijk voor schaamt en/of er eigenlijk te goed voor is. Wat mij betreft weinig gunfactor.

 2. Stefan

  Nee niet hem. Hij kan dat niet. Kijk even naar zijn flops. Wat ziet RTL in deze man.

 3. Albert Verlinken

  Met Ruben aan het roer bij een glittertrappenshow kies je voor een flop. Studioprogramma’s zijn niet zijn ding zeg maar.
  Wilden Chantal Janzen of Martijn Krabbe niet? Dat lijkt me een erg slecht teken voor het concept. 440k kijkers schat ik zo!

 4. Bert

  Met Ruben en zonder Ruben.
  Gerard Joling maakt het er niet leuker op.
  Zo’n irritant figuur is erg rot om naar te kijken.
  Jammer van Ruben, maar dit ga ik niet trekken.

 5. Bears’den

  Hahahaha, dit gaat floppen!
  Deze gast is zo nep!
  Hij is miet grappig, kan niets en alleen doordat ie bij de lama’s zat, heeft ie nu een job op tv..
  Belacheleijk!

 6. EnZoIsHet!!

  volgens mij is Nederland al die talentenjachten zat…het is allemaal hetzelfde vervelende gedoe. In elk geval ik kijk al heel lang niet meer naar deze troep!!

 7. Sven L.

  Ik had toch Ten Brink hiervoor gevraagd, met sowieso De Leeuw in de jury. Die 2 samen zijn hilarisch.

 8. Tim

  Dit had Carlo Boszhard moeten doen (en niet in de jury zitten)

  Ruben Nicolai, onbegrijpelijke keuze, zeg ik als RTL kijker.

 9. BRK

  “Everybody Dance Now (gepresenteerd door Chantal Janzen en Jamai Loman)”

  Dat moet All Together Now zijn.

 10. Olivier

  He wat leuk… NOG een programma waar mensen liedjes gaan zingen en worden beoordeeld door anderen. Nu zijn het minder onbekende mensen. Maar voor de meeste mensen vast net zo onbekend als onbekende mensen. Want hoe leuk is het als Guus Meeuwis in een apenpak gaat zingen en je hoort in aflevering 1 al duidelijk dat het Guus Meeuwis is. En je dan nog wekenlang naar een verklede Guus moet kijken.

  Er waren natuurlijk ook nog slechts 30 weken per jaar gevuld door The Voice. Gelukkig komen daar nu “All Together Now” en “Masked Singer” bij. Hopelijk is er dan geen week meer over zonder.

 11. Remco Terhorst

  Had dan Carlo zijn laatste A-show gegeven, denk ik dan. Hij wil toch over niet al te afzienbare tijd achter de schermen gaan. Heeft die man verdiend om met een goede show eruit te gaan, toch?

 12. Marloes

  Ja beter Carlo dan Ruben, ik snap echt niet wat mensen in hem zien. Hij is zo n slechte presentator en ook veel te vol van hemzelf.

 13. Spy

  Jeuzes, wéér die zak hooi!

 14. X

  Laat maar zitten dan met die vreselijke Nicolai.

 15. RichardvdA

  Nicolai, de man die niet kan presenteren

 16. Ome H

  Maakt me niks uit wie het presenteert, kijk toch niet

 17. Wanny

  Nieuw amusement noemen ze dat. De zoveelste zangwedstrijd, de zoveelste danswedstrijd, Weekend miljonairs en Het spijt me.

 18. Paul

  De clown dus

 19. Klaasje v

  Wat n slechte keuze. Als hij Boulevard presenteert zap ik altijd metéén weg. Hij is niet om aan te horen met zn kermisachtige manier van presenteren.
  Nu leek die show me toch al niet veel..maar n leuke presentator had het misschien nog aantrekkelijk gemaakt.

 20. Mediaprak

  Beetje een “The Wall” gevoel. Eerste uitzending trekt veel kijkers om daarna in elkaar te storten. Carlo én Gerard in één jury? Moet Boszhard de rol van Gordon overnemen? Welk pratend pak de show presenteert doet er niet zo veel toe. Als Ruben maar niet ook de lolbroek wil uithangen. Succes wordt natuurlijk bepaald door de ‘kandidaten’. Als alle zenders en omroepen vervelend blijven doen over exclusiviteit van hun ‘sterren’ kom je al gauw bij de ‘B’ BN’ers (Boulevard garnituur en ex sporters) welke je al te veel tegenkomt als ‘gast’ in overige RTL-shows.

 21. Cathy

  oh wat erg .weer die Nicolai .Staat alleen maar te acteren .En kijkt steeds in de camera .Van oh wat ben ik toch goed .Ik kijk nu al niet .

 22. Bart

  Peter van der Vorst en Sven Sauvé zijn goed bezig. Dit is dan wel echt weer een misser! RTL moet zo snel mogelijk af Ruben en Tijl. De kijker is deze 2 naast Gordon en Wendy spuugzat!

  Had Gerard en Nance herenigd als presentatieduo voor The Mask Singer.
  Caroline Tensen i.p.v. Ruben bij Boulevard
  In Wie ben ik als teamcaptains Gerard Joling en Frans Bauer
  Het Perfecte plaatje had wat mij betreft niet perse behouden hoeven blijven maar dit had ook gewoon iemand anders kunnen doen. De presentatorenstal van RTL is groot genoeg en helemaal opgefrist.

 23. critikast

  Ik heb mezelf verboden om naar die walgelijke Nicolai te kijken. Bij deze dus !

 24. Gwendolyn

  Ik moet hem niet. Taxibusje.

 25. Karin

  Waarom weer deze man? Dit pas totaal niet bij deze man.

 26. Bart

  @KlaasjeV Hier idem!

 27. Cayenne

  Neeeeee … niet weer die zelf benoemde lolbroek van RTL4. Meer dan voldoende reden Onbegrijpelijk! #flopgarantie

 28. anonymous

  Weg met die talentenjachten en BN’ers

 29. Brenda

  Zou fijn zijn als deze zelfрijper eens een masker opdeed.

 30. Jacob

  The Masked Singer; ik heb de Amerikaanse versie op internet gekeken en het programma is echt super. Ik heb er veel zin in…. tot vanmorgen; ik had er zin in!
  Waarom Ruben Nicolai de presentatie laten doen? Hij is voor mij echt een reden om dit hele programma maar over te slaan. Hij is geen presentator; hij denkt lollig te zijn, terwijl hij niet lollig is. De uitzendingen bij Boulevard die door hem gepresenteerd worden zapp ik direct weg; die man is zo flauw en slecht!

  jammer RTL, een gemiste kans

 31. EnZoIsHet!!!

  Als je mensen mocht opgeven voor een enkele reis naar Pluto…dan weet ik er nog wel een paar.

 32. Insiderc

  Volgens mij is het all together now en niet everybody dance now..wie schrijft dit? Stagiaire?

 33. eventothierennietverder

  wat een domme zet met die Roben, de mensen kotsen hem toch uit, wie zit daar toch te slapen? Wendy,Gordon,Nicolay,Dino,Ruben stop daar aub mee!!!!!!!!!!!!!!!

 34. Jelle

  Waarom presenteert Carlo dit niet RTL? Wat een schande

 35. Chiel

  “Ik Hou van Holland was al enige tijd niet meer bij ons te zien. De rek was wat ons betreft een beetje uit dat format. Dance Dance Dance hebben we ook bewust laten gaan en It Takes Two vonden wij niet onderscheidend genoeg om te behouden.”

  Ze snappen het dus wél bij RTL. Goede keuzes. Het is dat The Voice zó goed scoort anders hadden ze er toch allang afscheid van genomen, toch wel klaar na 10 jaar?

 36. Hntm

  Everybody Dance Now?

  Carlo Boszhard is echt passe!! Zonde van zo’n bijzonder leuk format

 37. J

  ‘Probleem’ is dat ze bij RTL niet heel veel mensen hebben die ze zulke shows laten doen. Chantal, Martijn, Humberto, Robert en nu Paul en Caroline worden het meeste ingezet voor amusement shows. Al die namen hebben al genoeg te doen en Ruben daar in tegen niet. Ik had echter Gerard Joling dit laten presenteren. Of Carlo. Niet beide in de Jury in ieder geval.

 38. J

  Ook benieuwd of ze daadwerkelijk Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel weten te behouden. Eerst genoemde zou ik gewoon met Linda mee laten gaan, om dezelfde reden als ze DDD en IT2 hebben laten gaan. Weet Ik Veel kan met Art of Caroline gewoon doorgaan (vraag me overigens af of deze 2 dag willen, omdat er dan geschreven zal worden dat het van Linda ‘gepikt’ is).

 39. tim

  Geweldig een talentenjacht, het lijkt nog steeds of ze niets anders kunnen verzinnen

 40. Laurens

  De voorkeur gaat bij mij dan toch uit naar Gerard als presentator met Nance (freelance) naast hem.

 41. Laurens

  @J;
  Ik zou toch eerder Oh, wat een jaar willen behouden. Perfect zaterdagavondamusement en daarnaast perfect voor oudjaarsavond.

 42. Laurens

  Wel vreemd dat ze Everybody Dance Now weer inzetten. Dat gaat in deze tijd echt maar 800.000 kijkers halen ben ik bang! Was hiervoor ook al geen knaller.

 43. X

  Het is te hopen dat Ruben zelf ook een masker opdoet tijdens de
  The Masker Singer, dan hoeven we niet tegen zijn rotkop aan te kijken.

 44. Bart

  @Laurens Eens wat betreft Gerard & Nance. Was een goed duo dat bij elkaar paste. Ik had als ik RTL was alle Talpa formats laten vallen. Ze hebben echt Talpa niet nodig om goed en groot amusement te brengen. In tegendeel zelfs en moeten juist verre van Talpa blijven. Voor Oh wat een jaar en Weet ik veel hoef je niet lang na te denken om met wat beters te komen. Wat betreft The Voice hebben ze goed gehandeld door het te behouden. Even flink uitmelken en over 3 jaar met iets nieuws komen of X Factor terug op het scherm brengen. Zoals al eerder gezegd vandaag is het een domme keuze geweest om het contract van Ruben (en Tijl) te verlengen.

 45. Rambo

  Off topic:

  Blijkbaar komt toch ‘Nu of Nooit’ bij RTL4. Dit programma werd begin 2018 aangekondigd door Lieke van Lexmond (liep promo op zender) maar leek nooit van de grond te komen. Albert Verlinde meldde in 6inside dat ze dit nu toch wel weer voor RTL gaat maken. Benieuwd of het er dit keer wel daadwerkelijk van gaat komen.. klonk als een goed format. Lieke gaat dus volop ouderen tv maken want ze gaat natuurlijk ook The Voice Senior doen.

 46. A.Zijn

  @J Hier hadden ze volgens mij prima Geraldine, Katja of John Williams op kunnen zetten of in duo vorm. Die zijn echt niet minder dan Ruben.

 47. Mick

  Ik had echt verwacht dat Gerard Joling de presentatie van The Masked Singer zou gaan doen, die zou wat mij betreft ook véél geschikter zijn.

 48. Mick

  Wie past er bij Oh, Wat Een Jaar dan? Tooske Ragas of Irene Moors misschien?

 49. J

  @Laurens: Everybody Dance Now komt niet terug. Dat schrijft MC steeds verkeerd.

  @Rambo: Ja hoorde het ook. Blijkbaar is ze het daadwerkelijk aan het maken. Daarmee heeft ook Lieke meerdere programma’s te doen; The Voice Senior, Nu of Nooit en Ons Huis Vol Spullen.

  @Bart: Nance en Gerard presenteerde de successen van SBS6 destijds. Dat deden ze leuk, maar zo’n klik of chemie was er nou niet. Vraag me af of die combi nu nog gaat werken.

 50. J

  @Mich: Caroline Tensen denk ik dan aan. Vraag is of zij iets wil ‘overnemen’ van Linda.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.