RTL 4 zet Ruben Nicolai op The Masked Singer

RTL 4 heeft een presentator uitgekozen voor de nieuwe talentenjacht The Masked Singer. De host van de show wordt Ruben Nicolai. Dat onthult Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, vandaag in het AD. Sauvé strooit de laatste tijd in de media met allemaal nieuwtjes. Nu betreft het dus The Masked Singer, samen met All Together Now (gepresenteerd door Chantal Janzen en Jamai Loman) een van de belangrijkste projecten van RTL. De zender mikt op nieuw amusement.

The Masked Singer is een soort kruising tussen It Takes 2 en Wie Ben Ik: bekende Nederlanders geven optredens, maar dan wel met een masker op. Twee juryleden zijn al bekend: Carlo Boszhard en Gerard Joling.

Met nieuwe titels als deze vult RTL 4 de gaten op die sterren als Linda de Mol hebben achtergelaten. “Doordeweeks zie je de minder groots geproduceerde programma’s en in het weekend de grote talentshows. Binnenkort The Masked Singer bijvoorbeeld“, zegt Sauvé. “Ook grijpen we terug op succesvolle merken als Weekend Miljonairs en Dancing with the Stars.

Van veel titels neemt RTL afscheid. “Ik Hou van Holland was al enige tijd niet meer bij ons te zien. De rek was wat ons betreft een beetje uit dat format. Dance Dance Dance hebben we ook bewust laten gaan en It Takes Two vonden wij niet onderscheidend genoeg om te behouden.”

Naar Oh Wat een Jaar en Weet Ik Veel? wordt nog gekeken. Daar liggen The Voice-achtige contractuele afspraken onder. Ik ga ervan uit dat we die behouden.”

Het AD-interview met Sven Sauvé kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
RTL 4 haalt The Masked Singer naar Nederland (26 januari)
Matthijs heeft zin in nieuwe talentenjachten RTL 4 (5 februari)
Albert vindt The Masked Singer dertien-in-een-dozijn-tv (22 februari)
Carlo Boszhard naast Gerard Joling in Masked Singer (8 april)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen