Albert vindt The Masked Singer dertien-in-een-dozijn-tv

Geplaatst op vr 22 feb 2019 om 9:30

Albert Verlinde komt af en toe wel heel geinig uit de hoek. Uitgerekend op de avond dat de dertien-in-een-dozijn-show DanceSing zijn halve finale beleefde op SBS 6, verweet hij zijn oud-werkgever RTL 4 een gebrek aan creativiteit door de nieuwe zangshow The Masked Singer aan te kopen. Dat was te zien in 6 Inside. Vlak nadat hij de halve finale van DanceSing had aangekondigd, ging Verlinde los op het ‘inspiratieloze’ The Masked Singer, waarin BN’ers gemaskerd gaan optreden.

RTL 4 heeft The Masked Singer aangekocht om het gat op te vullen dat It Takes 2 achterlaat, ook een zangshow met BN’ers. John de Mol verhuist immers de ene na de andere RTL-show naar zijn eigen SBS. Dat is natuurlijk wél heel erg creatief.

Verlinde vindt het heel flauw van RTL 4. “Ik zit te kijken en ik denk ook: ik hoef dit niet te zien. Het komt naar Nederland en ik word ten eerste een beetje moe van al die bekende Nederlanders en die ‘hoor mij eens zingen’-shows, maar ook alle auditieshows. Die staan al in de planning en bestaan ook al; er komt een tweede en derde seizoen van“, zegt hij, wijzend op het komende seizoen van It Takes 2 bij SBS 6. “Dan denk ik: wat voegt dit nou in vredesnaam toe aan wat we allemaal al hebben?

Het kandidatenveld zal vast uit allemaal C-sterren bestaan, denkt Verlinde. “Ik hoop dat de bekende Nederlanders die mee gaan doen wel iets zijn. LaToya Jackson is nog wel iemand, maar we zullen hier wel weer uitkomen bij Catherine Keyl ofzo die uit een of andere hoge hoed duikt. Ik hoop wel dat het echte sterren zijn. Dat je denkt: daar komt ineens iemand, een Mark Rutte die uit een pak komt ofzo. Ik ben er echt niet enthousiast over.

Nee, Verlinde vindt het helemaal niets. “Ik word een beetje moe van al die talentenjachten en al die dingen. Wat gaan we nou weer krijgen? Het is in ijl tempo door RTL besteld omdat al die Talpa-shows weggaan en je moet toch iets hebben op dat moment. Dan krijg je meer van hetzelfde en of dat nou het antwoord is? Ik weet het niet.”

Foto: SBS
36 Reacties op “Albert vindt The Masked Singer dertien-in-een-dozijn-tv”


 1. Remi

  Albert was opvallend scherp gisteren, ook wat andere onderwerpen betreft.
  Een uitstekende uitzending weer, van 6 Inside.

 2. Dennis

  domme Kwalbert… Net alsof 6Inside geen 13 in een dozijn showtje is. Slap aftreksel van Boulevard en Shownieuws.

  Buitendat… als het niet geraden wordt, zal je niet weten of het een A, B of C ster is. RTL moet flink uitpakken en Kwalbert een koekje van eigen deeg geven.

 3. Stimpy

  Wat Dennis zegt. Nu hoef ik het niet meer te typen.

 4. Deadly Viper

  Albert is een beetje passé.

 5. Klaasje v

  Ik heb 6Inside nog nooit gezien en heb er dus geen mening over. Maar als Albert dit heeft gezegd, en dat zal wel want MC citeert altijd letterlijk, kan ik hem alleen maar gelijk geven. Wie zit er nog te wachten op de zoveelste zangshow in welke vorm dan ook. Er moet toch meer zijn tussen hemel en aarde….

 6. By the way

  Nou, die Albert is een toonbeeld van objectiviteit!

 7. RTL

  The Masked Singer

  Wij twijfelen ook Albert. We kunnen niet anders. Linda neemt alles mee.

 8. John

  aldus SBS13ineendozijn

 9. Anja

  Ik ben het met Stimpy eens dat hij het met Dennis eens is.

 10. HansR

  @Remi
  Jij bent zo’n beetje nog de enige kijker naar 6 Inside.

 11. Albert

  Dat kan ook over 6inside zeggen….we hadden al rtl boulevard dus waarom weer zo’n show

 12. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Nieuwe Scoop op Sbs 6inside.
  Urgent en altijd up-to-date.

 13. ome H

  En dat zegt iemand met C-Insiders langs zich ….

 14. Sven L.

  Iets met een pot en een ketel.

  Totaal lachwekkende mening van hem. Hij breekt zijn eigen reputatie af op deze manier.

 15. Zo ist, en niet anders.

  Ik ben het wel eens met hem, je word er niet goed van.

 16. Bep

  Albert….ga met pensioen.

 17. Annoniemus

  6Inside is op sterven na dood , ome John gaat ingrijpen let maar op #plekjenatwaalfuur

 18. Videolandzuigt

  Ik kijk elke week The Masked Singer en daar zitten echt juweeltjes van zangers in. Heerlijke show! Maar inderdaad wel een beetje bang voor de Nederlandse versie.

 19. Sven L.

  Off topic; het is wel erg stil mbt de “Linda shows”. Werd hoog van de toren geblazen op voorhand. Je hoort niets meer. Vooral stilte rond “Miljoenenjacht” is opmerkelijk.

  RTL zei: “Het ligt in de lijn der verwachting dat dat vertrekt bij RTL”.
  Linda zei bij Jinek: “Ik had dat graag nog voor RTL gemaakt”

  RTL heeft de bal overduidelijk bij de NPL gelegd; zij zijn immers sponsor. De producent boeit het niks, ze verkopen het toch wel.

  Mijn gevoel zegt dat “Miljoenenjacht” bij RTL blijft, om de doodeenvoudige reden dat de NPL hun relatie met RTL niet wil verstoren.

 20. Peter

  Die nederlandse versie wordt natuurlijk weer niks. Een hoop poeha vooraf en uiteindelijk een zware teleurstelling. En wat voor grote sterren hebben wij nu vergeleken met Amerikaanse zangers. Wij hebben geen Beyonce of Ariana Grande e.d. Waarschijnlijk zitten er in de Nederlandse versie mensen als Marga Bult, Bonnie st. Clair of Ronnie Tober. Nee wie er in dat pak zit, zal in Nederland zwaar tegenvallen.

 21. Deadly Viper

  Weer zo’n kalotetalentenshitding. Weg ermee

 22. Jacob

  Ik kijk momenteel de Amerikaanse versie en ik kan niet wachten tot rtl
  dit gaat uitzenden. Het is een leuke vernieuwende show om naar te kijken
  Begrijp wel dat sbs flop negatief is over het programma; het zal meer kijkers trekken dan de hele sbs programmering bij elkaar

 23. Peanut

  Ik zit ook niet te wachten op The Masked Singer, of dat All Together Now. Aan de andere kant is Albert een beetje tragisch aan het worden. Hij is de spreekbuis voor John de Mol, verliest zijn geloofwaardigheid en trekt minder kijkers dan zijn roemloos ten onder gegane RTL Live.

 24. Kevin

  Wellicht Lieke van Lexmond een goede presentatrice hiervoor?

 25. jelle

  @Kevin: alleen in een pak.

 26. Peter

  Albert moet volgens mij echt zeggen wat John wil… met het mes op de keel!

 27. Ron

  Best wel ironisch eigenlijk deze opmerking van Albert…kijk eens naar je eigen zender…?

 28. Curryworst

  Ik denk dat er ondertussen meer mensen zijn die het hebben over 6Inside dan dat er mensen zijn die naar die tv-ramp kijken.

 29. A.Zijn

  Deze uitspraak is wel erg geinig als je dan naar zijn programma kijkt en wat ze daarmee scoren. Iedere uitspraak die hij nu doet zal dat gevoel opkomen.

 30. Dennis

  Tuurlijk Albertje poept weer op zijn oude werkgever…. hij verliest al zijn geloofwaardigheid.

 31. Lies

  @Jacob: deelnemers in de VS zijn Z-listers die niet eens kunnen zingen: Tori Spelling (BH90210 actrice uit de nineties), Rumer Willis (dochter van Bruce), Ricki Lake (voormalig talkshow host) en Terry Bradshaw (ex NFL-er).
  Wauw !!!

 32. bastiaan

  dat is heel mooi voor Albert dat hij dat vindt!!! Nare man!

 33. aammehoela

  Al die nieuwe programma’s, dertien in een dozijn. Laat maar zitten, gaan we niet kijken.

 34. DE GENERAAL

  Irrelevante mening. Er kijkt nog geen kip.
  Nederland zit niet te wachten op de commentaren van dhr Albert Verlinde.
  Zijn tijd is geweest. Jammer voor hem maar wel de realiteit.

 35. Donald Dumb

  Peter 10.39

  We hebben grote sterren zat uit Nederland alleen die moet je weten te vinden. Verschillende bands en zangeressen die wereldwijd scoren/touren..
  Maar ach m.n. de commerciele zenders blijven aandacht gevenvaan het C garnituur… Hazes jr, Niks & Niemand, Ronnie Flex, fam. Roelvink e.d. Men weet gewoon niet beter omdat de kennis ontbreekt…

 36. Mick

  Ik hoop dat RTL weer met een nieuw seizoen van Kroongetuige komt, dat vind ik echt een heel mooie productie. Liever meer van dat soort raadselachtige (in thema gegoten) programma’s dan weer een talentenjacht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.