Matthijs heeft zin in nieuwe talentenjachten RTL 4

Matthijs van Nieuwkerk kijkt uit naar de nieuwe RTL 4-talentenjachten All Together Now en The Masked Singer. Dat zei hij maandagavond in De Wereld Draait Door, waarin hij met Gerard Joling de ontwikkelingen in het tv-genre talentenjachten besprak. RTL 4 springt met de aankoop van deze formules in op het aanstaande vertrek van alle programma’s van Linda de Mol en de mogelijke exit van The Voice of Holland. Van Nieuwkerk zit straks in elk geval voor de buis.

Toen de nieuwe show All Together Now aan bod kwam veerde Van Nieuwkerk helemaal op. “Dit vind ik zelf te gek. Ik zag het vanmiddag voor het eerst: All Together Now. Dat is van de BBC en is door RTL aangekocht en wordt in Nederland gepresenteerd door Chantal en Jamai. Je moet hier zingen voor honderd muziekprofessionals die allemaal in raampjes zitten.”

Die honderd professionals zitten er niet voor de sier. “Als ze alle honderd mee gaan zingen op een gegeven moment dan ben je de winnaar van die avond. Het ziet er zo ontzettend vrolijk uit dit. Het heeft drie, vier miljoen kijkers in Engeland. Ik krijg hier wel een goed humeur van.”

Joling: “Ik vind het wel helemaal te gek, ik vind het leuk. Hier word je toch ongelooflijk blij van?

Na een fragment ging Van Nieuwkerk door naar The Masked Singer. “Wat we ook gaan zien en wat ook door RTL is aangekocht is het format van The Masked Singer. Dat is van FOX in Amerika. Dit is toch fantastisch?

Joling: “Dat vind ik zwaar over de top. Ik wil geen open sollicitatie doen naar RTL, maar ik zou het heel leuk vinden om daar in de jury te zitten. Dat zou ik fantastisch vinden.”

In de jury of op de presentatie? “Allebei de rollen zijn mooi. Zowel van de presentator als van de jury. Maar ik heb een heel stuk gezien en de rol van de jury is best wel aanwezig.”

Lees ook:
RTL 4 haalt The Masked Singer naar Nederland (26 januari)
RTL 4 met nieuwe vrijdagshow: All Together Now (29 januari)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen