Matthijs heeft zin in nieuwe talentenjachten RTL 4

Geplaatst op di 05 feb 2019 om 11:00

Matthijs van Nieuwkerk kijkt uit naar de nieuwe RTL 4-talentenjachten All Together Now en The Masked Singer. Dat zei hij maandagavond in De Wereld Draait Door, waarin hij met Gerard Joling de ontwikkelingen in het tv-genre talentenjachten besprak. RTL 4 springt met de aankoop van deze formules in op het aanstaande vertrek van alle programma’s van Linda de Mol en de mogelijke exit van The Voice of Holland. Van Nieuwkerk zit straks in elk geval voor de buis.

Toen de nieuwe show All Together Now aan bod kwam veerde Van Nieuwkerk helemaal op. “Dit vind ik zelf te gek. Ik zag het vanmiddag voor het eerst: All Together Now. Dat is van de BBC en is door RTL aangekocht en wordt in Nederland gepresenteerd door Chantal en Jamai. Je moet hier zingen voor honderd muziekprofessionals die allemaal in raampjes zitten.”

Die honderd professionals zitten er niet voor de sier. “Als ze alle honderd mee gaan zingen op een gegeven moment dan ben je de winnaar van die avond. Het ziet er zo ontzettend vrolijk uit dit. Het heeft drie, vier miljoen kijkers in Engeland. Ik krijg hier wel een goed humeur van.”

Joling: “Ik vind het wel helemaal te gek, ik vind het leuk. Hier word je toch ongelooflijk blij van?

Na een fragment ging Van Nieuwkerk door naar The Masked Singer. “Wat we ook gaan zien en wat ook door RTL is aangekocht is het format van The Masked Singer. Dat is van FOX in Amerika. Dit is toch fantastisch?

Joling: “Dat vind ik zwaar over de top. Ik wil geen open sollicitatie doen naar RTL, maar ik zou het heel leuk vinden om daar in de jury te zitten. Dat zou ik fantastisch vinden.”

In de jury of op de presentatie? “Allebei de rollen zijn mooi. Zowel van de presentator als van de jury. Maar ik heb een heel stuk gezien en de rol van de jury is best wel aanwezig.”

Lees ook:
RTL 4 haalt The Masked Singer naar Nederland (26 januari)
RTL 4 met nieuwe vrijdagshow: All Together Now (29 januari)

Foto: BNNVARA
26 Reacties op “Matthijs heeft zin in nieuwe talentenjachten RTL 4”


 1. M.

  Matthijs van Nieuwkerk gaat denk de overstap maken naar RTL Duitsland. Wat een flauwekul om zin te hebben in zo’n afschuwelijke voor geestelijke minvermogend volk.

 2. M.

  programmatje. Hou hiermee op aub.

 3. Mo

  Waarschijnlijk is Matthijs de enige die er naar uitkijkt, de kijker is onderhand wel uitgekeken denk ik…..

 4. Ruud

  Hij gaat naar RTL, volgt Huys op.

 5. Michael

  We kennen The Mask toch al in Nederland? Van De Nieuwe Uri Geller? SBS6 moet een rechtszaak aanspannen. Is hun idee.

 6. Curryworst

  Je maakt mij echt niet wijs dat Matthijs hier naar gaat kijken.
  Deze miljonair verkeert liever in de cultuurminnende elitaire klasse dan tussen de bierbulkende en sherryslobberende arbeidersklasse.
  Ondanks dat hij voor de Vereeniging van Arbeiders Radio Amateurs werkt.

 7. Ray

  Het werd gebracht alsof Nederland zit te wachten op nog meer talentenjachten. De tendens in de kijkcijfers voor dat soort programma’s geeft toch echt een ander beeld.

 8. Martin

  Niemand heeft wat over de super bowl gezegd, maar ipv gaat die slungel het over talentenjachten hebben. Hij noemde nog wel superbowl, maar verder helemaal niks.

 9. Remi

  Matthijs kijkt uit naar nieuwe RTL 4-talentenjachten.
  Ik kijk uit naar de verkiezingen.

  Linksgedraaide VARA-medewerker (tautologie) zou deze verkiezingen
  maar ál te graag tegenhouden.

  Helaas, Matthijs ;)

 10. Aldus

  Opmerkelijk; JdM is dus zo aan het doordrammen met zijn oorlog tegen RTL dat hij zijn eigen formats weg haalt bij RTL, die niet erg succesvol neerzet bij SBS en tegelijkertijd zijn eigen concurrentie optuigt door ze dit soort formats te laten kopen, die ze anders nooit gekocht hadden. En 2 van deze formats zijn inderdaad top. John voert oorlog met RTL al gaat het ten koste van zijn eigen programma’s en voedt hij de vernieuwing bij RTL. Benieuwd naar de kijkcijfers na september 2019.

 11. Trudy

  mATTHIJS MET ZN PRUILLIP is altijd al een slap figuur geweest een meeprater en geen eigen mening….

 12. Alex

  Het zijn beide meer spelprogramma’s dan nog een klassieke talentenjacht.

  Tot dusver floppen al dat soort shows in Nederland, ik heb er weinig vertrouwen in.

 13. Alexander-F

  Ach formats zijn het niet echt. Beetje 1+1 = kijkerszijnstom format. weinig diepgang. nog slechter dan menig transvetten.

 14. ary

  Laten ze een keer iets zinnigs uitzenden Nederland is het zat met die z.g.n. talentenjachten waar als vast staat wie de winnaar is.

 15. pip

  Wat doet die kop van Joling daar ik kots van die vent.

 16. Wendeline

  Nou Mathijs, ook naar RTL? Hou toch op met al die programma’s. Gadver en dan ook nog gepresenteerd door Chantal. Jippie!!!!

 17. Sven L.

  OK.. die gaat dus naar RTL, Mv. Het grote promoten is begonnen.

 18. Edwin

  Martin, ga toch weg met je Super Bowl.
  Is sportief van geen enkele waarde.

 19. NatteNel

  Linkse hond, pleur toch op met die talentenmeuk. Wat een verschrikkelijke eikel is die Rukker.

 20. Samantha

  Ik kijk er wel naar uit. Hier zitten vaak alleen azijns zo als jullie.

 21. Cor

  Die kop van Joling kan ik echt niet zien. Die maffe hoge stem kan ik niet horen, het is een wijf met gek poppenhaar en make-up op zijn bakkes.

 22. Erik

  Kijk ook uit naar de Masked Singer. Ben benieuwd of de shows live gaan worden. Lijkt me erg lastig om tegenwoordig een kandidaat (BN’er) geheim te houden voor een groot studiepubliek. Aan de andere kant gaat het de laatste jaren vrij goed maar vaak betreft dit onbekende Nederlanders (=minder interessant).

 23. Kaaskijker

  Wie voelt zich als kijker ook gebruikt is deze oorlog tussen showfabrieken RTL en SBS c.q. John de Mol? DWDD is kennelijk het neutraal terrein waar de schoten en missers worden besproken. Maar dit wordt echt zo’n vechtpartij waarbij een derde met het been heen gaat.

 24. Simon

  Opmerkelijk wel dit soort onderwerpen in DWDD. Recent nog de nazorg door Henny Huisman. Misschien inderdaad wat in andere reacties staat … dat hij naar de commerciëlen vertrekt. Hij moet inleveren qua salaris en zal daarom ook meer zelf willen gaan produceren.

 25. Kijkcijfers

  Niet langer dan 100 minuten, liefst maar 85.

 26. west

  `Hoe meer talentenjachten hoe beter ik zou zeggen elke dag een uur van 20.30 tot 21.30 op rtl 4 en van 21.30 tot -22. 30 bij SBS6 B succes verzekerd !De
  kijker is nooit verzadigd

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.