RTL 4 heeft Eva Jinek ‘nog niet’ gevraagd voor talkshow

Geplaatst op wo 17 apr 2019 om 9:05

Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, heeft Eva Jinek is ‘nog niet’ gevraagd voor de late talkshow op RTL 4. Dat zegt hij vandaag in gesprek met het AD. Sauvé is hard op weg om het gat op te vullen dat de mislukte talkshow van Twan Huys heeft achtergelaten: er is gekozen voor Beau van Erven Dorens, die drie maanden op en drie maanden af gaat presenteren, net als Pauw en Jinek doen op NPO 1 dus. Over wie er gaat afwisselen met Beau wordt druk gespeculeerd.

De naam van Jinek wordt genoemd, maar ook die van haar beste vriendin Merel Westrik, die nu het RTL Nieuws presenteert. Heeft Sauvé Jinek al benaderd? “Nee, nog niet. Ik vind het een bijzonder sterke dame. Ik vind Jeroen Pauw ook heel goed. Als we zo’n show kunnen neerzetten, zouden we daar zeker blij mee zijn.

Een overstap van Jinek lijkt niet heel reëel. Ze doet het momenteel uitstekend bij de NPO. De enige redenen om over te stappen zouden prominentere uitzendmaanden zijn (Pauw heeft nu de beste maanden) en een beter salaris zijn. Bij de NPO komt ze niet boven de twee ton uit, bij RTL zou ze misschien wel acht ton kunnen verdienen.

Al met al is RTL er dus nog niet over uit. “Wie Beau elke drie maanden gaat afwisselen, weten we nog niet. Wij hebben intern mensen die ambities hebben op dit vlak, maar alle namen passeren de revue.

RTL 4 doet de laatste tijd goede zaken op prime time. De zender lijkt uit een dal te krabbelen. “De belangrijkste daling was op het RTL Late Night-tijdslot. Dat was pijnlijk en kost ons geld, maar helaas horen dat soort dingen erbij.

De opvolger van RTL Late Night wordt heel anders. “Wij willen er écht iets anders gaan doen, vandaar dat we ook met een andere titel komen. Over de precieze vorm denken we nu na. Wij zullen in elk geval meer items en elementen inbouwen om af en toe weg te gaan van het gesprek.

Foto: KRO-NCRV
31 Reacties op “RTL 4 heeft Eva Jinek ‘nog niet’ gevraagd voor talkshow”


 1. Sven L.

  Zat mijn naamgenoot daarom vorige week aan tafel? Want hij had het gesprek ook door v/d Vorst kunnen laten doen; hij is immers programmadirecteur bij RTL.

  Zou ’n stunt zijn: Jinek naar 4.

 2. Spy

  Mooie meid. Laat haar maar lekker bij de NPO blijven in plaats van naar ReclameTL gaan.

 3. ##Onbekend💥💥

  Eva Jinek stapt echt niet over ze zit wel goed bij KRO/NCRV, veel kans dat Merel Westrik daar ook naar toe gaat.

 4. Geert

  Nance Coolen zou goed bij het Uni l ever gevoel passen.

 5. Ronnie

  Jinek naar RTL 4, Yvonne Jaspers naar RTL 4.. dat zou wat zijn! En een overstap niet reeël? Het verschil tussen 2 ton of 8 ton kan iemand best overhalen zou je denken.

 6. ##Onbekend💥💥

  Ronnie Of een afgang zoals Twan Huys, daar zijn ze nu bang voor, dan wil geen zender je meer hebben.

 7. X

  Als Jinek naar RTL4 gaat kan ze de rest van haar carrière vergeten
  Zie Twan .

 8. X

  En Yvonne mag vertrekken wat mij betreft.

 9. Rubicon

  Valt me op dat RTL de weg naar de media gevonden heeft. Niet meer afwachten maar zeggen waar het op staat bij tegenvallers. Ze krijg je krediet en ruimte voor de positieve verhalen. Mis bij SBS een beetje het grote verhaal, plannen en strategie achter hun aankoop van de sterrenstal. Af en toe wat uitlatingen van Johnny of Albert is niet genoeg

 10. Autocorrect

  ‘Heeft Eva Jinek is nog niet gevraagd’.

 11. west

  @ X en Spijkerman!!

 12. Roen

  Alsof ze nog niet serieus met iemand aan het praten zijn.. Zo’n talkshow veranderd heel je leven die 3 maanden. Merel zou het prima aan kunnen. Sterke knappe vrouw. Maar ook Rick Nieman zou ik een goede keus vinden. Dan doen ze het toch weer net iets anders. En Jinek en Pauw zijn 2 verschillende programma’s. En de nieuwe show wordt er 1.

 13. X

  @west: Inderdaad die is allang uit mn geheugen gewist

  Tis ook van de zotte dat je al ongeveer 2 ton verdient en je je principes opzij zet voor een flutprogamma.

 14. Ron

  “Ik vind Jeroen Pauw ook heel goed. Als we zo’n show kunnen neerzetten, zouden we daar zeker blij mee zijn.”
  Daar ga je al, je wil hetzelfde gaan doen als wat Pauw en Jinek brengen. En eigenlijk is dat hetzelfde als wat RTLLN de afgelopen jaren bracht…Fail.

 15. ★ ★Onbekend💥💥

  Beau van erven zit er nu dat eerst maar eens afwachten, 2 op een commerciële zender kan niet, RTL is show.

 16. Ed

  Eerst maar eens het tijdstip van uitzenden veranderen in 22-23.

 17. Bart

  Het worden meerdere formats die anders zijn dan wat NPO1 al doet.
  @Onbekend Het worden er niet 2 maar 3 of misschien zelfs wel 4.
  @Ed Het tijdstip blijft gewoon 22.30u aangezien het door de programmeringen van de andere zenders niet slim is om het om 22.00u te laten beginnen. Daarbij moeten de andere 2 programma’s daarvoor dan naar 3 kwartier of een programma van een uur en een van een half uur. Dit word dan te duur en is qua productie niet mogelijk en niet handig.

 18. ★ ★Onbekend💥💥

  Bart: je kunt op een commerciële zender geen meer dan één talkshow hebben anders lopen de kijkers weg, die zitten daar naar echt niet op te wachten.
  om de 10 min 8 min reclame hou ze maar eens vast.

 19. ★ ★Onbekend💥💥

  vastgehouden?????

 20. Trudy

  Laat Jinek aub wegblijven bij talkshows ze is niet objectief en wordt vals als ze haar zin niet krijgt de Twampbasher……vreselijk die stem alleen al godzijdank is Pauw weer terug de beste talkshowhost van nederland

 21. ★★Onbekend💥💥

  Ben ik hier de enige waar de reacties vaak worden vastgehouden? of zijn er meer en wat is de reden, ik hou mijn fatsoen hier, ik zie dat wel anders.

 22. Bart

  @onbekend Het worden meerdere verschillende formats met verschillende presentatoren die elkaar gaan afwisselen en waarin de actualiteit een onderdeel zal zijn. Het gaat er niet om of het kan maar wat ze gaan doen. En ik zeg je dat ze dit gaan doen.

 23. Buurman

  Voor het juiste bedrag gaat ze overstag. En wat wil RTL nog meer, een luidruchtige tante met een harde schaterlach die iedereen een spekkie naar het bekkie kan praten en nooit moeilijk doet. Ze past helemaal in de RTLcultuur. Verwacht geen diepgang want dat houdt ze niet vol. Nee, lekker oppervlakkig allemaal en geen gezeur. RTL ten voeten uit.

 24. X

  Onbekennd nee hoor . Doen maar wat hier.
  Gezien alle racistiche en vunzige reacties, beledigend tot op het bot en ongenuanceerd. Word ook menigmaal gemodereerd .

 25. Ranonkel12

  Houden zo

 26. ★★Onbekend💥💥

  Bart: we wachten wel af wat er gebeurt.
  X: Ja toe maar daar moet MC wat aan doen.

 27. ★★Onbekend💥💥

  Tuurlijk vastgehouden.

 28. liefkleinhertje

  Laar dat domme voorhoofd lekker ophoepelen naar weet ik wat ,dat gezets over Trump word nou wel een beetje doorzichtig.
  Dan kan ze ook haar tafeldame Jetten mee nemen want dat hebben we nou ook wel gehoord.

 29. X

  Nee !! Niet die gekke linkse vissenkop naar RTL alsjeblieft !!

 30. X

  @x: Nogmaals, zulke stompzinnige reacties als jij geef ik niet.

 31. ★★Onbekend💥💥

  X Wed 17 Apr 2019 om 19:08 is nep.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.