RTL 4 heeft Eva Jinek ‘nog niet’ gevraagd voor talkshow

Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, heeft Eva Jinek is ‘nog niet’ gevraagd voor de late talkshow op RTL 4. Dat zegt hij vandaag in gesprek met het AD. Sauvé is hard op weg om het gat op te vullen dat de mislukte talkshow van Twan Huys heeft achtergelaten: er is gekozen voor Beau van Erven Dorens, die drie maanden op en drie maanden af gaat presenteren, net als Pauw en Jinek doen op NPO 1 dus. Over wie er gaat afwisselen met Beau wordt druk gespeculeerd.

De naam van Jinek wordt genoemd, maar ook die van haar beste vriendin Merel Westrik, die nu het RTL Nieuws presenteert. Heeft Sauvé Jinek al benaderd? “Nee, nog niet. Ik vind het een bijzonder sterke dame. Ik vind Jeroen Pauw ook heel goed. Als we zo’n show kunnen neerzetten, zouden we daar zeker blij mee zijn.

Een overstap van Jinek lijkt niet heel reëel. Ze doet het momenteel uitstekend bij de NPO. De enige redenen om over te stappen zouden prominentere uitzendmaanden zijn (Pauw heeft nu de beste maanden) en een beter salaris zijn. Bij de NPO komt ze niet boven de twee ton uit, bij RTL zou ze misschien wel acht ton kunnen verdienen.

Al met al is RTL er dus nog niet over uit. “Wie Beau elke drie maanden gaat afwisselen, weten we nog niet. Wij hebben intern mensen die ambities hebben op dit vlak, maar alle namen passeren de revue.

RTL 4 doet de laatste tijd goede zaken op prime time. De zender lijkt uit een dal te krabbelen. “De belangrijkste daling was op het RTL Late Night-tijdslot. Dat was pijnlijk en kost ons geld, maar helaas horen dat soort dingen erbij.

De opvolger van RTL Late Night wordt heel anders. “Wij willen er écht iets anders gaan doen, vandaar dat we ook met een andere titel komen. Over de precieze vorm denken we nu na. Wij zullen in elk geval meer items en elementen inbouwen om af en toe weg te gaan van het gesprek.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen