Giel Beelen: ‘Mijn uitspraken zijn uit zijn verband gerukt’

Giel Beelen vindt dat zijn verbijsterende uitspraak over kindermisbruik uit zijn verband is gerukt. Zijn verhaal is niet in zijn geheel overgenomen. Dat zei de Talpa-dj maandagavond in het Talpa-programma Shownieuws. Beelen riep op de radio dat hij Michael Jackson blijft draaien omdat er ‘vreselijkere dingen’ zijn dan kindermisbruik. Dat is niet gechargeerd, uit zijn verband gerukt of verzonnen, maar een letterlijk citaat. Het is voor iedereen terug te luisteren op de site van Radio Veronica.

Talpa Radio kwam maandag met een excuusstatement waarin Beelen de hand in eigen boezem stak, maar tegelijkertijd namen Beelen en Talpa een advocaat in de arm om berichtgeving gecensureerd te krijgen. Dat is natuurlijk zwaar ongepast voor een mediabedrijf.

Shownieuws gaf collega Beelen maandag de gelegenheid om met een beschuldigende vinger naar de media te wijzen. “Ja, het is gewoon kut. Ik kan niet anders zeggen. Op het moment dat ook alleen maar de illusie bestaat dat je kindermisbruik aan het relativeren bent: dat is totaal niet waar ik voor sta, wat ik wil of wat mijn bedoeling was. Alleen op het moment dat je zo iets eruit gaat halen uit een uitzending en je laat de komma weg, dan ineens lijkt het… Ik las zelfs ergens op een site dat ik gezegd zou hebben: ‘Er zijn ergere dingen, dus ik draai gewoon Michael Jackson.’ Ja, daar is geen sprake van. Ik moet vooral de verantwoordelijkheid nemen voor mezelf en dat ook maar de illusie er heeft kunnen zijn dat ik het ging relativeren. Ja, dat is gewoon fout.

Talpa-gezicht Shelly Sterk prijst Beelen: “Hij reageert er wel goed op en hij gaat goed door het stof.”

En Talpa’s Koos van Plateringen: “Nee, inderdaad. Dat doet hij heel goed en hij neemt verantwoordelijkheid voor wat hij zegt. Het past ook wel weer bij hem dat hij af en toe uit de bocht schiet, maar dat zet hij dan wel weer netjes recht.

Lees ook:
Giel draait Jackson: ‘Ergere dingen dan kindermisbruik’ (maandag)
Giel Beelen heeft spijt van relativeren kindermisbruik (maandag)
Beau vindt Giel lomp, VI vindt Talpa-collega te ver gaan (vandaag)
Albert Verlinde is Talpa-spreekpop: zwijgt over Giel (vandaag)

Foto: Talpa Radio

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen