Giel Beelen heeft spijt van relativeren kindermisbruik

Giel Beelen heeft spijt van zijn ongepaste uitspraak over kindermisbruik. Hij vindt kindermisbruik verwerpelijk. Dat zegt hij in een statement van Talpa Radio. Beelen riep vanochtend op de radio dat hij Michael Jackson gewoon blijft draaien, omdat ‘er vreselijkere dingen’ zijn dan kindermisbruik. Een walgelijke uitspraak die hij pas terugtrok onder druk van Jeroen Latijnhouwers. Nu zegt hij: “Het is duidelijk geworden dat ik niet moet proberen mijn gedachten hardop te ordenen live op zender.”

Hij vervolgt: “Dan vraag je erom dat een gedeelte van die uitspraken een eigen leven gaat leiden. Laat ik heel duidelijk zijn: kindermisbruik is verwerpelijk en elke vorm van relativering vind ik ongepast.

Radio Veronica is niet blij met de commotie hierover. “In de Ochtendshow begint Giel aan een poging om de eventuele daden van Michael Jackson te relativeren, echter komt hij zelf in zijn programma direct tot de conclusie dat dat niet kan. Wij delen die conclusie: zelfs het begin van relativering bij dit gevoelige onderwerp is verwerpelijk”, laat de zender weten.

Terwijl Talpa Radio en Giel Beelen aan de ene kant de hand in eigen boezem steken, sturen ze aan de andere kant een advocaat op Mediacourant af om de kop van het artikel ‘Giel draait Jackson: ‘Ergere dingen dan kindermisbruik’’ gecensureerd te krijgen, omdat dit de belangen van de radio-dj zou schaden.

Het is vrij schandelijk dat een organisatie als Talpa, dat eigenaar is van het ANP en bezig is met het opzetten van een groot nieuwsnetwerk, probeert om een ander medium te censureren middels een dure advocatenbrief. Chapeau voor het excuusstatement, maar een flinke duim omlaag voor de advocatenbrief.

De beelden van Giel Beelens bizarre uitspraak kunt u hier bekijken (zolang Talpa het niet offline haalt).

Lees ook: Giel draait Jackson: ‘Ergere dingen dan kindermisbruik’ (vandaag)

Foto: Talpa Radio, William Rutten

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen