Giel Beelen heeft spijt van relativeren kindermisbruik

Geplaatst op ma 11 mrt 2019 om 17:14

Giel Beelen heeft spijt van zijn ongepaste uitspraak over kindermisbruik. Hij vindt kindermisbruik verwerpelijk. Dat zegt hij in een statement van Talpa Radio. Beelen riep vanochtend op de radio dat hij Michael Jackson gewoon blijft draaien, omdat ‘er vreselijkere dingen’ zijn dan kindermisbruik. Een walgelijke uitspraak die hij pas terugtrok onder druk van Jeroen Latijnhouwers. Nu zegt hij: “Het is duidelijk geworden dat ik niet moet proberen mijn gedachten hardop te ordenen live op zender.”

Hij vervolgt: “Dan vraag je erom dat een gedeelte van die uitspraken een eigen leven gaat leiden. Laat ik heel duidelijk zijn: kindermisbruik is verwerpelijk en elke vorm van relativering vind ik ongepast.

Radio Veronica is niet blij met de commotie hierover. “In de Ochtendshow begint Giel aan een poging om de eventuele daden van Michael Jackson te relativeren, echter komt hij zelf in zijn programma direct tot de conclusie dat dat niet kan. Wij delen die conclusie: zelfs het begin van relativering bij dit gevoelige onderwerp is verwerpelijk”, laat de zender weten.

Terwijl Talpa Radio en Giel Beelen aan de ene kant de hand in eigen boezem steken, sturen ze aan de andere kant een advocaat op Mediacourant af om de kop van het artikel ‘Giel draait Jackson: ‘Ergere dingen dan kindermisbruik’’ gecensureerd te krijgen, omdat dit de belangen van de radio-dj zou schaden.

Het is vrij schandelijk dat een organisatie als Talpa, dat eigenaar is van het ANP en bezig is met het opzetten van een groot nieuwsnetwerk, probeert om een ander medium te censureren middels een dure advocatenbrief. Chapeau voor het excuusstatement, maar een flinke duim omlaag voor de advocatenbrief.

De beelden van Giel Beelens bizarre uitspraak kunt u hier bekijken (zolang Talpa het niet offline haalt).

Lees ook: Giel draait Jackson: ‘Ergere dingen dan kindermisbruik’ (vandaag)

Foto: Talpa Radio, William Rutten
57 Reacties op “Giel Beelen heeft spijt van relativeren kindermisbruik”


 1. Deadly Viper

  Ik wil Giels friemеlpiеmel zien. Mjam mjam!

 2. Guttegut

  Wat is het toch een l.u.l.

 3. Yuv

  Inderdaad schandalig van Talpa. Kunnen jullie die advocatenbrief online zetten? Ik ben benieuwd.

 4. Jacky

  Zet m op, meneer van MC. Laat je niet kapot procederen en kies eventueel eieren voor je geld.

 5. Maris

  Giel Beelen wilde weer even ‘shocken’. Brrrrrr! En dan die Talpa meteen weer met die advocaten ook. Ook brrrr!

 6. anoniem

  Ach, Giel heeft in ieder geval weer even wat aandacht.. :-)

 7. Jacky

  Als het artikel en de kop van het artikel de uitspraken van Giel Beelen letterlijk overnemen lijkt mij het dat je het mag publiceren.

 8. Zo is het maar net

  “Het is vrij schandelijk dat een organisatie als Talpa, dat eigenaar is van het ANP en bezig is met het opzetten van een groot nieuwsnetwerk, probeert om een ander medium te censureren middels een dure advocatenbrief.”

  BAM!

 9. L.

  Wat erg dat Talpa dan een advocatenbrief stuurt naar deze site. Dan had hij die domme uitspraken niet moeten doen! Geeft maar weer eens aan wat er in het hoofd van Giel omgaat.

 10. Jacky

  Ik denk dat JdM ontploft is toen hij het hoorde. Maar dont shoot the messenger.

 11. Simon

  Ach ja met zo’n jonge vriendin had ik niet anders van Giel verwacht. Zowel wat betreft het relativeren als wat betreft het spijt hebben.

 12. Jacky

  Die vrouw is 29, Simon. Waar slaat dat op? Ben je jaloers of zo?

 13. anoniem

  @redactie: aangezien ik op deze site zelf (bijna) nooit gecensureerd wordt, wens ik de redactie veel succes met de advocaat! :-)

 14. Jacky

  De redactie is één persoon. Deze site wordt gemaakt, beheerd en geschreven door één en dezelfde persoon. Als hobby naast zijn werk. Ik vind het knap van hem.

 15. SDR

  @Jacky

  Wat voor werk dan?

 16. Godefroy France

  Vies,,, heel vies klef minderwaardig mannetje!!!

 17. Berlusconi

  Talpa stuurt hierom een advocaat op MC af? Het is duidelijk hoeveel waarde John de Mol hecht aan de persvrijheid. Ik denk dat we allemaal heel erg moeten waken voor zijn machtspositie in het Nederlandse medialandschap.

 18. Henk

  Schandalig dat Talpa Network deze website probeert te censureren. Deze site is onafhankelijk en daar mogen we blij mee zijn.

 19. Johan

  WOW dit bewijst dat iemand als Albert Verlinde nooit vrijuit kan praten op SBS. Als Talpa al een brief stuurt naar MC dan kun je nagaan hoe Albert al bewerkt wordt. Angela de Jong heeft volledig gelijk dat Albert NIET onafhankelijk is.

 20. roevka

  Blij dat ie niet meer van publiek geld betaald wordt. Verder mag ie zeggen wat ie wil.

 21. T. Muts

  Alles voor de aandacht…zolang hij maar in de schijnwerpers staat. Arrogante kwal !

 22. Ray

  Radio Veronica diskwalificeert zichzelf al bijna door in het officiële statement over de zaak een lelijke taalfout te maken: verkeerd gebruik van het woord “echter”. Misschien even aan meester Frank Visser vragen hoe je dat goed doet?

 23. Lies

  Mag ik MC bij deze even een hart onder de riem steken?
  Wat zijn dit voor praktijken?
  Een advocaat inschakelen omdat Giel niet in staat is om eerst na te denken voordat hij iets de ether in slingert?
  #teamMC

 24. liefkleinhertje

  Even een beetje onzin uitkramen en onze shockjock staat weer eens in de belangstelling ,.vermoeiende gozer zeg die Giel.
  Een ding is wel een feit met dat rare hoofd van die Beelen zal die vroeger zelf nooit misbruikt zijn.

 25. Tim

  Die Giel is niet van deze tijd! Heel eng dit.

 26. Lies

  @Tim:wat nog veel enger is dat ik ineens moet denken aan de heer Sylvio B uit Italie….

 27. Eppo

  +1 voor MC!

 28. Marry Hens

  Mijn steun en respect gaan uit naar de Mediacourant voor de prima verwoording van de respectloze woorden van Giel B. in zijn Veronica zendtijd. Gelukkig werd deze bejaarde puber met pruik, terecht gewezen door Jeroen Latijnhouwers. John: neem je maatregelen en vervang Giel.

 29. Remi

  … Wat zou ik de ‘advocatenbrief’ hier graag zien …

  Mediacourant rulez !!!!

 30. Gaathemnietworden

  Beelen is van briljant radiomaker veranderd in een mannetje die vooral uitblinkt in domme acties/ uitspraken.

 31. rooie Rinus

  Giel doet alles voor de clicks, ook dit. Geeft weer ophef, en dus aandacht. Kan natuurlijk ook met z’n tanende populariteit te maken hebben?

 32. Karin

  Deze man dient gewoon per direct ontslagen te worden,smeerlapperij hoort ook niet uit een vuile waffel van een dj te komen,zijn mening doet er niet toe hij moet plaatjes draaien.

 33. M

  Die Giel is zo ontzettend over the hill dat het zielig begint te worden. Zeker omdat ie het zelf niet eens in gaten lijkt te hebben….

 34. M00i

  Ben het lang niet altijd eens met deze site, maar wat John de Mol doet is uiterst zorgwekkend. Persvrijheid is een groot goed en daar moet hij van afblijven!

 35. FALL

  Giel Beelen is een talentloze slappe zak die door een paar debielen die nog steeds radio luisteren als een soort god behandeld wordt.

 36. Trucker Henk

  Pedogiel.

 37. Wim Thee Slippers

  Zowel van de kant van de uitspraak van Giel als van de kant van de reactie van Talpa als aan de fophef in de publieke opinie kun je zien dat vrijheid van meningsuiting in dit land een wassen neus is. Vvm is alleen toegestaan als het past binnen de grenzen van het pc straatje dat voor ons is uitgezet. Stap je in de bermen van het straatje dan is hoon en maatschappelijke en sociale uitsluiting je straf.

 38. Meneer Kaktus

  Spijt of geen spijt: ik ga mijn kindbruid Virginia Rens eens grondig door de caravan jagen. Welterusten.

 39. Sjors van Kempen

  John de Mol hoort net als alle andere mollen onder de grond.

 40. Bobby Eden

  Showtje Giel loopt niet. Giel denkt: ophef creëren, dan weten mensen dat ik nog besta. Oeps, verkeerde onderwerp: kindermisbruik. Onsympathieke radiohost nu nog onsympathieker.

 41. edwin

  In mijn ogen een reden voor ONTSLAG! wat een domme rukker zeg, om zoiets op de radio te zeggen.

 42. Purplecroc

  Als ik zo’n kop had als Beelen sprong ik uit het raam!!

 43. Stemmingmaker

  Die Beelen is zo’n arrogant mannetje, hij werd eens geïnterviewd op de radio vertelde toen dat hij nooit ’n boek las, daar enigszins trots op was, om 2 zinnen later te laten blijken dat hij het raar vindt dat ie nog nooit gevraagd is voor ‘met het oog op morgen’. Dan weet je genoeg hoe het geestelijk met hem gesteld is. Leeft in ’n narcistische bubbel.

 44. Wijze van Zion

  Talpha lijkt op DENK….

 45. ErikS

  Beelen is een gek mannetje met rare meningen waar niemand op zit te wachten.

 46. Pipo

  Dit riekt naar een georchestreerde rel. Wie zet er nou om half zeven s’ochtends vijf betaalde radiomedewerkers in een radiostudio, alsof ze nog in de kroeg zitten na een avond stappen, maar dan met een thermoskan koffie.

 47. Annoniemus

  John de Mol moet hem er gewoon uit donderstralen !

 48. Peter

  Giel mag t half uurtje voor begin van z’n show niet meer doen. Eigenlijk het beste deel van de show

 49. Zalmneusje

  Mediacourant, als ik jullie was, zou ik boven dit bericht zoiets zetten als: “Mediacourant aangeklaagd voor kop boven artikel Giel Beelen. Dát is hier immers het grootste nieuws. Zeker omdat wat jullie schreven, feitelijk gewoon klopte. Ben benieuwd hoe dit afloopt. Succes!

 50. Bart

  Een advocatenbrief is schandalig. Maar eerlijk is eerlijk, de kop klopte niet. Het leeyerlijke citaat is “er zijn vreselijkere dingen” en niet “ergere dingen dan kindermisbruik”.

 51. dr gr daa

  Zaterdag grote inleveringdag ,om al je platen cd video dvd`s boeken posters van M.J bij je gemeentelijke reinigingsdienst in de verbrandings oven te storten
  Dus …. ga alles inleveren wat je hebt , weg ermee!!!

 52. dr gr daa

  En nooit meer luisteren naar GIEL

 53. Sven L.

  Het lijkt wel alsof Talpa meer juristen in dienst heeft dan creatieve mensen. Men dreigt er continu mee.

 54. Ans

  Mediacourant laat je niet kisten door de blafbrief van een advocaat van dat dominante Talpa. Laat ze maar blaffen!

 55. Brenda

  @Zalmneusje. Je snapt er weer eens geen zak van. En dat manifesteert zich hier op MC geregeld als orakel over wat er allemaal fout is aan het land, de regering enz.

 56. Machteld

  Kansloos. Dit valt gewoon onder persvrijheid. Bovendien zijn het de uitspraken van de heer Beelen zelf, hij en niemand anders is daar verantwoordelijk voor. Dat je vráágt om aanpassing, dat je ff belt met een verzoek, kan, prima, komt vaker voor. Maar meteen een advocaat erop om dat af te dwingen? Gaat ‘m niet worden hoor. MC legt Giel niets in de mond.

 57. critikast

  Hij geeft dus toe dat het wel zijn gedachten zijn. Beangstigend! Hij is nog enger dan werd gedacht. Onderkruipsel dat in oorlogstijd meteen achter de zwarte laarzen gaat aanlopen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.