Beau vindt Giel lomp, VI vindt Talpa-collega te ver gaan

De bizarre uitspraak van Giel Beelen over kindermisbruik is met verbazing ontvangen door de programma’s RTL Boulevard en Veronica Inside. Ze vinden dat de Talpa Radio-dj uit de bocht gevlogen is. Dat bleek maandagavond uit de uitzendingen bij RTL en Talpa TV. De uitglijder van Beelen kwam voorbij in het entertainmentblokje van Luuk Ikink. Hij bracht de gewraakte beelden uit Beelens programma op de zender. “Commotie om een opmerkelijke uitspraak van Giel Beelen.”

Ikink: “In zijn ochtendshow vanmorgen riep de radio-dj namelijk dat hij gewoon de muziek van Michael Jackson blijft draaien en hij lijkt ook het kindermisbruik een beetje te bagatelliseren.”

Beelen staat er niet goed op, vindt Ikink. “Overal stond ook: ‘Giel Beelen: ‘Er zijn ergere dingen dan wat hij heeft gedaan’. Hij nuanceert het wel. Ik zie jouw blik erbij en jij vindt het helemaal niet oké volgens mij“, zei hij tegen Beau van Erven Dorens.

Van Erven Dorens: “Hij maakt al forever dit soort lompe opmerkingen. Misschien gaat hij het na veertig jaar aan het eind van z’n carrière een keer leren.

Luuk Ikink: “Hij wordt meteen op de vingers getikt door Jeroen Latijnhouwers, die zegt dat het echt niet kan.”

Beau van Erven Dorens: “Dat vind ik echt top. Pluim voor hem.”

Veronica Inside

Ook de mannen van Veronica Inside vinden dat hun Talpa-collega te ver is gegaan. “Het is niet zo handig, hè, wat daar gebeurd is?“, sprak Wilfred Genee.

Voetbalanalist Johan Derksen: “Het deed mij meteen herinneren aan het gesprek dat wij met John de Mol hadden toen wij hier naartoe zouden komen. We hebben daar gezeten in het pand van mij en toen zei hij: ‘Jullie mogen alles zeggen, ook over mij, maar bij kinderporno trek ik een grens.’ Dat vonden wij wat overdreven.”

Het Radio Veronica-team van Beelen moet een draai om zijn oren krijgen, aldus Derksen. “Misschien is het een idee om wat pastoors en kapelaans naar die gasten te sturen en die eens even in die broekjes te laten grabbelen.”

Wilfred Genee: “Ik denk dat hij er zelf ook van schrok, want ik had nog contact met hem en toen zei ik: ‘Hoe kan je dat nou zeggen?’ Toen zei hij: ‘Het schoot er ook uit, ik had het niet moeten doen.‘”

Derksen: “Wij maken overal grapjes over en dat noemen we satire, maar er zijn bepaalde onderwerpen die zich niet lenen voor grapjes. Dat vind ik ook zoiets. Dit gaat over kindermisbruik. Voor een ouder bestaat er geen erger delict dan kindermisbruik.”

Lees ook:
Giel draait Jackson: ‘Ergere dingen dan kindermisbruik’ (maandag)
Giel Beelen heeft spijt van relativeren kindermisbruik (maandag)

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen