Giel draait Jackson: ‘Ergere dingen dan kindermisbruik’

Giel Beelen heeft vrijdagavond naar de pedodocumentaire over Michael Jackson gekeken en is er nu alsnog van overtuigd dat zijn idool kinderen heeft misbruikt. Toch blijft hij zijn muziek gewoon draaien. Dat gaf de dj vanochtend aan op Radio Veronica. Beelen is er na Leaving Neverland heilig van overtuigd dat Jackson inderdaad een pedofiel was. “Diegenen die nog ontkennen dat het gebeurd is steken wel echt hun kop in het zand. Het is absoluut gebeurd.

De radiomaker heeft de hele vier uur durende documentaire uitgekeken. “Ik ben echt twee keer in slaap gevallen, maar het stond op opnemen, dus ik kon het gewoon terugspoelen, dus uiteindelijk werd het echt half drie ’s nachts ofzo. Ik moest en zou het zien. Ik had een stukkie gemist en dan ging ik toch weer even terugspoelen.

Het was een overtuigende film, aldus Beelen. “Ik vond het een fucking goede documentaire. Beelden liegen niet en lichaamstaal zegt zo veel. Die mannen zijn niet aan het lullen. Al hun familie zit erbij en die zijn echt niet aan het lullen. Dan zie je ook beelden van Michael Jackson, die nog steeds mijn popheld is, en dan weet je ook gewoon dat je het eigenlijk al die tijd al wist.

Toch blijft Beelen de muziek van Jackson trouw. Er zijn ergere dingen op de wereld dan kindermisbruik, benadrukt hij. “Het voelt niet echt anders. Bij mij niet. Het is vreselijk wat hij gedaan heeft, maar ik zou toch willen zeggen: ‘Er zijn vreselijkere dingen.’ Je mag het bijna niet zeggen. Het was in zijn wereld…”

Hij was wel lief ofzo“, reageert zijn sidekick.

Beelen: “Ja, precies weet je. Nee, het is niet oké. Ik moet het ook niet goed lullen, maar het is vreselijk.”

De sidekick: “Hij heeft niemand vermoord, hè?

Update 17.14 uur: Giel Beelen heeft spijt van relativeren kindermisbruik

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen