Erland Galjaard bezorgt Eva Jinek 20.000 euro boete

Het optreden van Erland Galjaard in de talkshow van Eva Jinek komt KRO-NCRV behoorlijk duur te staan. Het Commissariaat voor de Media legt de omroep een boete op van maar liefst 20.000 euro voor zijn verschijning in de talkshow. Dat heeft de mediawaakhond laten weten. Galjaard sprak in het programma uitvoerig over zijn fitnessapparaatje, waarmee hij zich belachelijk maakte op Instagram. “Ook werd een filmpje getoond waarin Galjaard het product gebruikte.”

De overtreding betrof een zogeheten vermijdbare uiting, laat het Commissariaat weten. “Het is niet toegestaan dat het media-aanbod van de publieke mediadiensten vermijdbare uitingen bevat die onmiskenbaar tot gevolg hebben dat de afname van producten of diensten wordt bevorderd. Het Commissariaat is van oordeel dat hier in de betreffende uitzending van Jinek sprake van was.

Het Commissariaat heeft de handhaving op vermijdbare uitingen opgevoerd, nadat de laatste jaren steeds meer overtredingen werden geconstateerd.

Vorige week legde het Commissariaat ook aan AVROTROS een boete op wegens een vermijdbare uiting, in dat geval van 10.000 euro. Dat betrof toen het programma Gorts Wijnkwartier.

Lees ook: Eva Jinek plaagt ‘fitboy’ Erland Galjaard (20 juli 2018)

Update 27 maart om 9.00 uur: KRO-NCRV gaat in beroep tegen Galjaard-boete.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen